Tupe teu

Auala e fai ai le tamaʻitaʻi tupuga

O se tasi o tomai talafeagai i le tausiga o lagomeli toesea o masiofo. I le saienisi o le tausiga o beekeeping ei ai le paranesi atoa ua taua o le mato. Sei o tatou tilotilo i auala o loʻo i ai mo le gaosia o le masiofo ma o le fea e sili atu le faigofie ona faʻatautaia mo tagata amata.

Manaoga autu mo kolone pi

Mafaufau i le faagasologa o le toina i tua o falosaga mo i latou lava pe mo le faʻatinoga. Aʻo le i amataina lenei galuega faigata, e tatau ona suʻesuʻe le faiga na atinaʻe e le au faipese mo le faʻamalosi. O le faagasologa o le fausiaina o masini e amata i le filifilia o aiga e fananau mai ia i latou. O le maualuga o matua, o lona uiga, o le tino ma le nofoalii, o faʻaaliga uma o le fanau i le lumanaʻi e faalagolago. O le matafaioi atoa mo le gaosia ma le malosi o aiga e mafua mai ile manava fanau, lea latou te tuuina i le ulu o nei aiga. O le mea lea, o le filifiliga e tatau ona faia i le sili ona malosi, maloloina ma le maualuga. Ua faapea mai saienitisi o povi o le aveeseina o tamaitai talavou e mafai ona faia tutoatasi, e oo lava i tamai fale apia.

Afai o loʻo e fuafua e fatu se apiary, ona e faamasani lea i foliga o le tausiga o beekeeping mo tagata amata.

Ia taʻitaʻia e taʻiala nei:

  • o le mea pito sili ona taua mo le tausi maʻi o le gaosiga o le meli o le aiga bee;
  • tausaga atoa le malosi o le aiga;
  • tetee i le malulu;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi ma le soifua maloloina lelei.
E mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i aiga taʻitasi i totonu o le tusi resitala, lea e tatau ona teuina i le tausiga o pusi tausi. Galuega i le sauniuni o le aiga e amata i le tausaga ao lumanaʻi le aso atofaina mo le tolopoina. I lenei taimi, e mafai ona e faʻaleleia atili le malosiaga faaopoopo o le aiga, lea e auina atu mo le taumalulu. E tatau foi ona uu nisi auala e puipuia ai aʻo leʻi faʻasalaina pepe:
  • siaki le lelei o le meli lea e gaosia e le aiga;
  • mama ma faʻapipiʻi le asaga, fafagaina, lea o le a faʻaleleia ai pi, ma puipuia ai le sulu mai Maenama;
  • ia tuʻuina atu meaʻai e leai ni tioata i pi.
O le meli e le o se mea taua na maua e se tagata ona o pi. O oloa o le tausiga o le beekeeping e pei o le pollen, venim, wax, propolis, podmora, perga, uaina ma le suavai suamalie ua faʻaaogaina foi.
A o leʻi fananau mai tamaʻitaʻi i le tautotogo, e tatau ona sui le masiofo tuai faʻatasi ma pepe faatoa fananau mai. O lea o le a faʻaalu ai le toesea o tama talavou talavou e aunoa ma le tausiga o le aiga bee. O le mea e sui ai e muta i le amataga o le masina mulimuli o le tautotogo. O le faaiuga o le a aumai ai muamua mea muamua pe afai e faaosofia le iniseti e ala i le fafagaina mai gaʻo poʻo gaʻo.

E taua! E mafai foi ona faʻaleleia tulaga o loʻo ola ai iniseti, faʻapitoa, e vaʻaia le sulu ma puipuia mai le matagi, e mafai ona e faʻaalia le asaga mai le taumalulu i le taimi muamua.
A maeʻa ona e suitulaga i alii tuai ma le au talavou ma maua le pepa faʻamaufaʻailogaina, e mafai ona e fausiaina ni aiga o le a faʻaleleia atili ai tina talavou. Fai mai Beekeepers i totonu o se aiga aʻoga e tatau ona i ai pe tusa ma le lua ma le afa kilokalama o pi, e fa laupepa ma le perga, ma e tusa ma le sefulutasi kilokalama o le meli.

Faletonu o Drones

O lenei faagasologa o loʻo faʻatinoina e le au tausi pipi i aso muamua lava talu ona maeʻa ona faʻailoga mai i nofoaga malulu, aua o le tamaititi e pasi mo le tusa o le masina i iniseti. O le aumaia o drones, e te manaʻomia filifili se tasi o aiga pito sili ona lelei.

I totonu o se aiga faapena, e tatau ona faʻamaʻoti le faamoega i le pito i lalo ifo o le lapoa, tuu le fausaga i le sulu, galue i le fausiaina (honey, perga). O le mea lea, o le masiofo o le a le mafai ona tuʻuina fua o fuamoa. Ona i ai lea i le ogatotonu o le faamoega ua tuu ai le honeycomb. I totonu o apiaries o loʻo faʻateʻa ese ai faʻaletaleni o drones ma fafine, o faʻavaomalo faʻapitoa faʻatasi ai ma insulators e faʻaogaina i luga o se tasi faʻavaa.

E te iloa? O pi e faia le meli i le 150 miliona tausaga.
O le laumei e lalagaina ma le masiofo e tatau ona tuʻu i se insulator, pe a uma ona i ai i le ogatotonu o le faamoega. O le matua o le a tuʻuina fua 4 aso pe a uma lena, ona faʻafeiloaʻi lea o le isolator ile nusipepa o le nuu ma tuʻuina se potu fou. O le aiga o loʻo i ai nofoalii e tatau ona faaopoopoina i le siva suka poʻo le sipuni o le meli i aso uma.

E taua! O taimi taʻitasi e talafeagai ai le faʻamalosiina o fusi e fitu ma le talofa o fatu pi.

Auala e vavae ai masiofo: se faasologa o gaioiga

O se tagata tausi faleoloa amata, ao le i auai i lenei faagasologa, e tatau ona ia manatua e manaʻomia e ia tomai, malamalama ma mulimuli mulimuli i faatonuga:

  • Ave le poloka, vavaeese mai le aiga autu o iniseti e se laina Hahnemannian. Faʻasaga atu le faʻavaa i le masiofo. I totonu o lenei poloka, e tatau ona i ai le itiiti ifo i le 4 laupepa, 2 ufiufi ma ofu pito i luga, ma le 2 ma le avanoa e tatala ai. O le masiofo e tatau ona malolo i lenei auivi mo le vaiaso, a maeʻa ai, e tatau ona faaopoopo 4 isi laupepa, ia tumu i le tama mai isi aiga.
  • O le taunuuga o le iniseti o aiga o le a faia ai se numera tele o faʻataʻitaʻi tamaʻitaʻi pe a faʻamaʻolotoina pepe laiti mai le faʻamaufaʻailoga. O le a tupu i le 9 aso.
  • A maeʻa le 5 aso talu le palakalafa muamua, e tatau ona e faʻatutu isi aiga i le afa ma se palota ma se Ganeman lattice. Mo le 9 aso, faʻaaoga lenei poloka e avea o se ata, aua o le taimi nei o le a faʻamaufaʻailogaina ai le avanoa.
  • O le isi mea e tatau ona e faia mo le faʻavaa 1 faʻapipiʻi. E tatau mo sina taimi ona saunia se sushi fou mai le honeycomb, ae e le tatau ona tumu i mea faaopoopo, ma faʻaeʻe i totonu o lenei faʻavaa. I le vaiaso mulimuli ane, o le masiofo, o le na malolo, na toe faʻapipiʻiina i le faʻavaa e leai se mea. Tuu le Ganeman lattice mai le pito, tuu le masiofo gaogao ma le masiofo i totonu o le aiga o le tina.
  • O le tele o fuamoa tetele o le a tuʻuina i le tasi itu, lea o le a gaosia e le masiofo malolo i le isi lua aso.
  • 4 laupepa e tatau ona tuʻuina atu mai le moli a le tina i le avanoa. I totonu o se asiasiga e manaʻomia ona e vavaeeseina le masiofo mai le nofoaga faʻasao. I le honeycomb e masani ona faaopoopo i ai le 0.5 lita o le vai ma le brood faatasi ma pi.
  • Ave le honeycomb mai le insulator i se potu e maualuga le vevela, ona tipi lea i ni fasi pepa. Taʻimau uma fuamoa uma, ma tuʻu ai na o le tolu. E faia lea mea mo le vevelaina o le ava. Ave faʻamavae faapitoa, ona e faʻapipiʻi lea o le honeycombs ma vaʻai i totonu o fasi pepa io latou paʻu. Tufatufa atu nei laupepa ina ia latou sui i totonu o le aiga o le tina ma le masani masani.
  • Ina ia ola i iniseti, tuʻu ni laupepa se tolu o le masiofo i le afa o vaʻa vaeluaina muamua. E leai ni fuamoa i totonu ia i latou, talu ai o le masiofo o iniseti oi totonu ia i latou ua tuʻuina i tua o le vaeluaga. E tatau ona tuʻuina se atigi pusa i afa taʻitasi o sulu. Ma le isi, o se aiga o iniseti o le a tutupu aʻe tina, ma aumai ia latou fualaʻau tupu. Aua nei galo e tuu se tasi o laupepa tui i totonu o le aiga.
  • I le faaiuga, e tatau ona tuʻu oe i faleoloa gaogao. Aumai i latou i le fanua i le sefulutasi aso talu ona tuu le masiofo i totonu o se uarota nofofua. Faʻapipiʻi i luga o faʻataʻitaʻiga taʻitasi, ma le faʻamaufaʻailoga mulimuli o le masiofo. Tuu aiga matua i luga o ni laasaga se lua. Tuʻu le masiofo i totonu o laʻau e pei o se mea faʻapitoa.
E iloa e tagata uma o le meli e matua manaia lava ma maloloina lelei. Faitau e uiga i ona ituaiga sili ona lauiloa: coriander, chestnut, buckwheat, hawthorn, espartsetovy, rapeseed, cypress, Me, suamalie, paʻepaʻe, acacia, lime ma phacelia.

Metotia masani

  1. Faʻatoʻaina o fatu pi - O le auala pito sili lea ona faigofie o le fausiaina o le tamaʻitaʻi fafine, na faʻatagaina e le natura. E tatau mo le aiga iniseti ona liua i totonu o se sosolo. Afai e te fatuina tulaga sili ona lelei mo le sosolo i totonu o le sulu, o lenei faagasologa o le a matua faatelevaveina. E tolu laupepa e iai le laʻau e tatau ona tuʻu i totonu o le sulu, e tatau ona ufiufi le pu, ma e tatau ona leai se fausaga e le vaeluaina. A maeʻa lena, faʻatali seʻi oʻo i le tuʻuina o masini masiofo, ma ia fausia ni mea fou i luga ma luga o laupepa fou. O le faʻamauina o masini masini e le mafai ona faʻamaonia saʻo, o se tulaga le lelei o lenei auala. I luga o le lelei o tina masiofo, e le mafai foi ona tautala.
  2. O le isi auala masani e fistula beemaps. O le autu faaopoopo o le iniseti aveeseina i le taimi tatau. O lenei auala o loʻo taʻutaʻua nei i le va o tagata tausi pipi. O iniseti e tatau ona faʻamalosi e tolopo le faila o le masiofo. Filifili se aiga malosi, saili se tasi i totonu ma faʻafeiloaʻi ma ni laupepa se lua ma le lala i se sulu fou. Lulu le pi i totonu ma ni fasi laau. O le ae maua se tuʻuga e faia i se mea e tuʻuina i totonu ole sulu tumau. O pi e aunoa ma se masiofo mai se falesa tuai e tatau ona tolopo le tele o sela o le masiofo, ae peitai e tatau foi ona e mautinoa e na o luga lava o lauulu matutua (pe tipi ese). O le lelei o masiofo na mauaina e sili atu nai lo le auala muamua.

E te iloa? Ina ia maua se sipuni sefe o le meli, e te manaʻomia le 200 pi e galue ai i le aso atoa.

Faʻasologa o mea

Faʻaauau le fausiaina o pepe o le faletua i ni auala faigofie se lua.

  1. Mai se aiga e sili ona malosi, ave se faʻavaa ma le tamaʻi ma fuamoa. Tipi le pito i luga 3 i le 4 senetimita. Aveese uma puipui pito i lalo o le fasi pepa ma tuu ai ni lapisi se lua. Tuu le faavaa i totonu o le faamoega o se aiga e le mafaatusalia, pe a mavae ni nai aso e mafai ona e siaki le laupepa o le masini masini. Amata ona tipi manulele masusu masusu pe a tuu e pi le aofaiga tatau. Afai e te le mauaina masini o le masiofo, ona i ai lea o le manava i totonu o le sulu, lea e le saʻo. O le ae maua ni mea lelei i lenei metotia, ae faʻaaogaina se kalena ile faʻailoga iniseti.
  2. O le auala lona lua e faʻaaoga pe a latou mananao e maua 5-10 iniseti i le taimi e tasi. I totonu o se aiga malosi, tuu le masiofo i totonu o se inisiua e lua. Tuu i ai se faʻavaa ma le vao matua ma se faʻavaa e iai ni sela mo le faʻatau. Katia le mamanu ma pito o le pito i luga, o le a le mafai ona sosola aloaliʻi. Toe tuʻu le isolator i totonu o le aiga i le va o le brood ma le fausaga. Amata ona fausia se nuʻu, e aofia ai ni laupepa se tolu (ma sushi, meli ma le brood mai se insulator), i ni nai aso. I le isi, faʻaopoopo i ai ni tagata mai nisi o laupepa, tuu le tuatusi mai le insulator. Ave le faavaa i le ulu fou i totonu o le fale, oti le pito i lalo o le amataga o foliga mai o le larvae. A maeʻa lena, e te maua le avanoa e tuʻu ai le faavaa i le aiga, mai le mea na latou aveina ai le masiofo. A maeʻa ni nai aso e tumau pea e siaki le laupepa ma aveese faʻamalosi uma o le masiofo. I nai aso ao lumanaʻi le tupu, ona tipi ese lea o le masiofo, ona toe faʻafoʻi lea. Faʻasalaga i luga o le vaʻalele o tagata taʻitoʻatasi pe a uma le tuʻuina atu.
Faitau le faʻamatalaga o le ituaiga o pi ma eseesega i le va.

Auala tumau

O auala pito sili ona faaaoga ma sili ona faigofie o le aveeseina o le pusi saito na matou faamatalaina. O i latou e sili ona lauiloa i le tele o tagata tausi manu. O le isi itu e tasi le auala poʻo le isi e faʻavae i nei metotia. O auala fou e leʻi maeʻa ona galue, o lea la, e le fautuaina i latou e amataina le tausiga o beekeepers.

O tulaga autu mo le faʻateʻaina o masiofo

Mo le vaʻaia lelei o le masiofo i le fale e te manaʻomia mulimuli i tulafono patino ma fatu mea e tatau ai mo iniseti.

  1. Afai e te manaʻo e maua se masiofo lelei mo le fausiaina, ia faʻatau mai na o pusi anufe lauiloa po o apiaries faʻasolo lelei.
  2. Aʻo leʻi toe faʻatuina, e tatau ona faʻatagaina le tagata e malolo mo le vaiaso, ma aveeseina mai mai pi. A maeʻa ona malolo, e mafai ona maua e le matua le fua tele.
  3. I totonu o masini masini o loʻo tuʻuina i luga o laupepa, e tatau ona tausia le vevela o le 32 ° C ma le maualuga o le 75-90%. Faʻaaoga le Aerothermostat e faʻataunuʻuina masini.
  4. E oo lava i le tufatufa o le masini masini i le va o ituaiga eseese o pusi ina ia mafai ai ona tupu ma faatumu i le sua malie. O lenei faagasologa o le tuputupu ae ua fautuaina e faia i le afa afa, ma o le a taoto.

Faʻasologa o le faʻaleleia o le uterine

O le filifilia o se metotia patino ma le faia o tulaga talafeagai, e oʻo lava i se tagata tausi manu o le novice o le a mafai ona aveese faʻatasi le fatu ma i se tau itiiti. E le gata i lea, faʻafetai i le kalena o gaioiga o le uterine, e mafai ona e mulimuli i mea ma pe a manaʻomia ona e faia ina ia aua neʻi faʻalavelaveina le alualu i luma o le toesea.