Lafumanu

Lafoaina o lapiti, pe faapefea ona fai se lapisi mo le lapiti ma ou lava lima

O le gaosia ma le tausiga o lapiti o se mea manaia ma faigofie. Afai ei ai sau faʻaiʻuga, o lenei pisinisi lelei e faigofie ona maua ia oe.

Faitau le auiliiliga auiliili, ma o le ae iloa pe faapefea ona fai tatau ma faaauupegaina lapiti mo lapiti.

Le lelei o le fausiaina o lapiti i totonu

O lapisi e mafai ona teuina i totonu o avanoa tatala i na o atunuu ei ai ni tulaga vaʻaia malie. I fale tatala ma i le ea fou, o nei manu e sili atu le faʻalelei. Ae ui i lea, i totonu o atunuu o malulu malulu ma suiga faafuasei i le vevela, e tatau ona tausia i totonu fale lapiti. I lea tulaga, o se aganuʻu le fausiaina o faʻalavelave atoa - o loʻo taʻua o Sheds.

O le fale e fausia ai se fale e aofia ai se pulou ma le tele o laina o puʻupu tuʻufaʻatasia o loʻo faʻaaogaina lima poʻo auala faʻapitoa.

O le mea sili ona lelei o le lafoaia o lapisi:

  • faʻaleleia le faʻatupulaia o faatoʻaga e ala i le faʻaleleia lelei o faagasologa;
  • faaaoga lelei o le teritori;
  • le avanoa e fausia ai lima lima-mini-krolefermu, faʻaaoga mea e fau ai fale e taugofie;
  • le mafai ona tausia le lapiti i vavae eseese;
  • tulaga mafanafana mo le gaosia o lapiti (mafanafana lelei, puipuiga mai le la ma le matagi).

E te iloa? Rabbits e auai i le aiga o Saitsev. E pei ona iloa, mataʻutia faigofie i le tuulafoaiina. Ae o lapiti, i le isi itu, o manu fefaʻatasi, i le vaomatua latou te ola i vaega. O la latou eseesega tele mai mea leaga.

E faʻapefea ona e faia se lapisi mo lapiti ma ou lava lima

E mafai ona faʻatauina fale laiti (lafoa) mo lapiti, ae mafai foi ona e fausia ou lava lima, mulimuli i ata manino. O le auala o le tausia o lapiti i totonu o le laʻau o loʻo faʻateleina ona lauiloa, faʻafeiloaʻi malie le suia o nofoa faʻasolo. O fale faʻavae o le a le manaʻomia ai oe e faia ni teuga tupe faʻapitoa ma o le a fetaui ma se amataga i lenei pisinisi.

O mea e te manaʻomia e faia ai se fale, faʻapipiʻi mea

Muamua e tatau ona e filifili i le mea o le a matou fausia ai fale i le lumanai mo lapiti. O le faʻavasegaga faʻapitoa o se uʻamea poʻo ni laupapa laupapa ma ni sela uamea i luga (luga o le faʻavaa). O se vaega tāua o le fale faʻalelei o se fausaga faʻapitoa. E mafai ona fausia le faʻavaa mai laupapa poʻo uamea. O siama e tuʻuina i ni laina se lua pe tolu i itu uma e lua o le fale.

E taua! Talu ai o le uʻamea e susulu i le la, e le manaʻomia le faʻaaogaina o lenei mea i le fausiaina o laʻau. I totonu o fale mafolafola vevela o le a lagona ai e tagata manu le le fiafia. O se sui lelei tele mo paʻu uʻamea e mafai ona tuʻuina mo lapiti na faia i le polycarbonate manino.

Mea e manaʻomia

Ina ia fatuina sikoa o le a e manaʻomia mea nei e fai a le fale:

  • tulaga masani lima mo laupapa ma uamea;
  • maualuga;
  • fua fua;
  • manoa seleni;
  • hama;
  • sikulifili;
  • fao ma fao;
  • kelu.
E tatau foi ona e sauniuni muamua ni manoa, paʻu, taofi, fasi pepa ma fauluga mea. Pe a fausiaina fale mo lapiti ma ou lava lima, ia mautinoa e faʻaaoga ia ata na saunia.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga i le fatuina o se masini ma ou lima (ata, fua)

Sheds e sau eseese. Mo manu laiti, o le tele o siaki e masani lava 60 cm le umi ma 50 cm le maualuga. Mo lapiti matutua, o le umi e tatau ona 1 m. Mo tamaitai, e tatau ona vaevae le fale i ni vaega se lua, e fesoʻotaʻi i se pu. I le vaega itiiti o ituaiga lapiti.

O ata masani mo le lapiti o loo maua i le ata. O lapoa uma lava e matua tele lava.

E taua! E tatau ona tuʻuina mai i le lua itu le faʻaoga i sela. Ma o le pito sili ona maualalo o sela e tatau ona i ai i le maualuga o le 60 cm mai le fola. E mafua ona o le lapisi e le taliaina se siosiomaga mūmū.

Laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo le fausiaina o le lapisi o le lapiti:

  1. Muamua e te manaʻomia fausia fausaga o le laupapa po o le uamea. E pei ona taʻua i luga, matou te fautuaina le faia o laʻau mo lapiti o le polycarbonate. O le faavaa e tatau ona malosi ma mausali, ia i ai ni itu taumatau saʻo. Ina ia aloese mai mea sese, e fautuaina le siakiina e le aunoa o la latou galuega.
  2. Ona alu lea mai itu uma e lua o le faavaa faavae mo sosoʻo i le lumanaʻi. I le faʻaaogaina o faʻamau laupapa, tatou te vaevaeina le maualuga atoa o le faavaa i ni vaega se lua pe tolu. O le maualuga o cage taʻitasi e 50 cm. E tatau ona puipuia le sipuni mo le lapiti mai le susu, o le mea lea e tatau ona i ai le maualuga i le 60 cm mai le fola poʻo le eleele. I le va o laina o le faamalūlūina o masini e tatau ona i ai se avanoa laitiiti e faʻapipiʻiina ai gutu. Ua faʻaaogaina gutters e aveese ai manu felelei.
  3. Le isi, agai i luma fausiaina o le faavae (pito i lalo) o le fale. O le vaega pito i lalo o pusa lapisi mo lapiti o loʻo faia mai i paʻu laau. Reiki e tufatufaina i se mamao e 1.5 cm mai le tasi ma le isi ma o loʻo faʻapipiʻi i le faʻavaa ma fao.
  4. O le isi laasaga o le faʻamau faʻamau i luga o fasi pepa taʻitasi o se tele. Faatasi ai ma le fesoasoani a upega latalata i tua, tasi le itu ma fausia le faitotoa. O le upega e tatau ona faʻaaogaina mai fafo o le laupapa ina ia le afaina ai lapiti i luga o le uamea.
  5. Aua faitotoʻa fale Mai le las, e tatau ona saunia se vaega taʻitoʻatasi e tusa ai ma fua o loʻo faʻaalia i ata tusi. Faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻapipiʻi i luga o le faʻavaa faʻapipiʻi na paʻu ma faʻapipiʻi le manoa. E tatau ona tapuni le faitotoa. I luga foi o le faitotoa e te manaʻomia e tautau le loka.
  6. Tatala luga e ufiufi i paʻu poʻo soʻo se isi mea taualuga (filifiliga). Mo le aveeseina o le vaʻa, e tatau ona fausia le taualuga i luga o sina tau.
  7. Paulo faʻamalieina le manaʻo faʻamalosi.

Faʻatulagaina le faʻatulagaga mo lapiti

O le pupuni mo lapiti e tatau ona faigofie ona taulimaina. O le tele o siaki ma faʻamalologa e tatau ona faatagaina ai le tagata faigaluega e oʻo atu i soʻo se tulimanu o le pa. O le tuʻuina atu o meaʻai ma le vai, fufuluina, gaosia ma siakiina - o nei mea uma e tatau ona faʻaauau ma faʻatinoina e tusa ai ma se faʻatulagaga.

O fola laupapa e afaina i le sili atu ma le tele o taimi e avea ma se mea e gaosia ai siama, pua ma iniseti. E fautuaina e faʻapipiʻi le fola o le lapiti ma tuʻuina atu ia te ia se mea le lelei. O lea o le a sili atu ona faigofie le faia o le faamamaina ma le faʻamamaina o lapiti. O potu taitasi e tatau ona i ai: inu pusa, taofi o le vaovao, pusa uʻamea mo saito, tapuni vao.

A faʻapipiʻi le faʻamamaina e taua le tuʻuina atu o le malamalama lelei. I le taimi mafanafana o le taimi, e tatau ai ona tuʻuina atu lapiti i le ea fou ma se punavai tumau o le malamalama. O se filifiliga lelei o le faʻavasegaina o pupuni i luga o le taualuga ma le puipui o le itu.

Faʻaleleia le tausiga o lapiti e fautuaina ai le lelei o le faʻaleleia o le potu; ae le faia ni pepa - e le mafai e lapiti ona tu i le matagi.

I le maualalo o le vevela o le fale, e tatau ona faʻapalapala le fale ma fale uma e faʻaogaina ai meaola faʻamalosi (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalosi faʻamalosi, vaovao). Afai o loʻo i ai i totonu o le faatoaga, i le taumalulu e mafai ona siitia lapiti i nofoaga ma fale. Ae peitai, e sili atu le lelei o le i ai o ni meaʻai faaopoopo mo lapiti i totonu. E mafai foi ona e faataatia atoa le fausiaina o le fale tafu ma talipupuni puipui, ma, o lea, ia maua se potu tapuni. Ae ui i lea, i itulagi ma malulu vevela, o lapiti ua fafagaina i totonu o fale.

Lafitaga faʻamafanafana mo lapiti ma o latou lava lima, fesoasoani ma togafiti

O le fausiaina o fausaga mo lapiti ua mamanuina uma i luga o se tulaga tau alamanuia ma mo tamai faatoaga. O faʻalapotopotoga faʻapisinisi mo lapiti ua faʻaaogaina atoa. O le gaioiga o gaioiga o le faamamaina, fafagaina, ma le suavai e faia ai masini faapitoa, lea e matua faateleina ai le gaosiga o galuega. O faifaatoaga faifaatoaga o faatoaga o loo tautua e ala i galuega lima (ae tele auala e mafai ona faafaigofie ma faaleleia).

E i ai le tele o tulafono e ao ona matauina ina ia mautinoa ai tulaga lelei mo le faʻamamaina o lapiti:

  • I le leai o se mea e tatau ona vaʻaia le fale, e leai se mea e manaʻomia e teu ai mea.
  • Mo tama e tatau ona faʻapipiʻi se fale puipui vavalalata ma le mafai gaoioi. O lenei vaega e i ai sona aafiaga tuusao i le gafatia o tane i le fanauina.
  • I le fanau, o lapiti e teu latalata i fafine mo sina taimi. O le mea lea, e 3-4 tamaitai e tatau ona tuʻuina i se isi mea tuʻufaʻatasi mo le lapiti ma se avanoa talafeagai.
  • O se tasi o potu o le fale faʻamamaina e tatau ona teu fua. O nisi lapiti lapiti e le oʻo i le mamafa o loʻo manaʻomia i le taimi o le fafagaina mautu. I lenei tulaga, e tuʻuina atu fagafao i totonu o se pa puipui ese ma fafagaina i totonu o se pipeti. O nisi o lapiti e fafagaina e se isi tamaitai "saoloto".
  • E masani lava ona tupu lapisi i totonu o le tipi ma o latou paʻu ma e ono afaina ai i latou lava. O le mea lea, o se foloa i totonu o se fale mo le lapiti ma o tatou lava lima e talia, ae matautia. Ae ui i lea, o le punching ei ai ni mea lelei: vaalele ma le mama. O vaega vaevaeina o le fola e mafai ona faia i se fausaga lelei tele.
  • Sheds e sili ona fai i luga o ato. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le feaveaʻiina o masini i luga o laulau po o poloka poloka o le a mafua ona o le faʻalavelave o le tosoina o le fausaga atoa.
  • E le tatau ona e faia le faitotoa i luma o le puipui o se mea itiiti, aua o le a faigata ai ona tausia lelei le faatoaga a le lapiti: o le a faigata ona toso ese mai meaʻai i ou lava lima.

E te iloa? E tusa ai ma le fua faatatau o le tuputupu aʻe ma le toe gaosia, e leai se isi meaola faʻatoʻaga e mafai ona faʻatusatusa i lapiti. O le mamafa o le lapiti ua faʻaluaina i le aso lona ono talu ona fanau mai. I le matua o le 1 masina, o le mamafa o le mamafa e siitia le 10-12 taimi. E le gata i lea, o nei meaola e matua vave lava. Rabbits e oʻo atu i le matua matua i le matua 3.5-4 masina. O fafine taitasi e aumai pe a ma le 6-14 lapiti.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le fausiaina o lapiti o se mea faigofie. O le onosaʻi, faʻamaoni ma le tausiga o fagaga o le a fesoasoani ia te oe e ausia ai taunuuga lelei. Ma ina ia mafai ona faia ni laulaau mo lapiti pe a manuia, ia mulimuli ia matou fautuaga ma fautuaga.