Laʻau

Faʻafefea ona suia le azalea - filifiliga i le fale

Azalea o le aiga Vereskov, o se sui lauiloa o le ituaiga o Rhododendrons. O le sui o le potu ua ofoina atu i ai le anoanoaʻi o le malamalama. O le manatu e le faʻaaloalo i tuutuuga o le tausiga ma le tausiga. O le manino o le le usitaʻia e mafai ona taʻitaʻia e le gata i le paʻu'ū o laulaʻau ma faʻalavelave, ae faʻapea foi i le oti o le laau.

Pe a faʻapipiʻi le azalea i le fale

Azalea totoina i se talavou e faia ile taimi e tasi i le tausaga. Soo se mea e vavae ese ai mai lenei masani e mafai ona taʻitaʻia ai le atuatuvale ma maʻi. O le taimi aupito sili e mafai ona e faʻaaoga ai azaleas e le afaina ai le fugalaau e manatu o le tautotogo. I le taimi lava e tasi, ua faia ai se togavao.

Totoina o laau

Ua fautuaina e le au faifaatoʻaga tomai le tuufaatasia o nei faiga e lua. O faʻaopoopoga e masani ona faʻaaogaina e naʻo le avea o se mea mulimuli:

  • pe afai o le aʻa e sili atu lona taua i le tele o le ulo;
  • pe a amata le faagasologa o le pala o le sui poo aʻa.

A maeʻa le faʻatau

A maeʻa ona maua, e fesili le laau ia i latou lava: pe faapefea ona toto le azalea i le fale? O le faia o se gaioiga pe a uma le faʻatau o se mea tatau. Mo le felauaiga ma le faʻatau atu, e tuʻuina atu e le au faʻatau oloa laau i se mea faapitoa e le lelei ai le ola o le laau mo se taimi umi.

Manatua! O le suia o azaleas i le fale e mafai ona faia pe a uma le taimi o le fetuunaiga.

Ua fautuaina le fugalaau e faatau mai le eleele ua saunia mo le azaleas. O le fugalaau e matua faigata lava i le tuufaatasiga o le palapala ma o sina mea itiiti lava i le tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai i le atinaʻe o faʻamaʻi. I le fale, e faigata ona saunia le mea sao.

Suʻeina pe a uma le faʻatau

O le faʻatulagaina o loʻo faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o auala. Azalea ua faʻamamāina lelei ma faʻafefiloi eleele ma totōina i totonu o se pusa lapoa. O le faʻasalaga pe a uma le faʻavasegaga e faʻatino saʻo i lalo o le aʻa.

Ina ua uma ona tupu

Azalea totoina pe a uma le fugalaau e aofia ai gaoioiga nei:

  1. Muamua, tipi pupu.
  2. O se sauniuniga faʻapitoa e faaopoopo i le eleele na maua mai e puipuia ai le laau mai spores spores - trichodermin.
  3. 1/3 o le fagu azalea ua tumu i soo se mea faʻaleleia e faʻafefe ai le pala o le aʻa.
  4. Ina ia faʻaleleia le maualuga o le eleʻele o le palapala, o loʻo faʻapipiʻi se paʻu o le paʻu pine i luga o le alavai.

Ina ua uma ona tupu

E faʻafefea ona suia le azalea i le fale ina ia aua neʻi faaleagaina le aʻa? O le faʻatinoga e faʻatinoina ma le faʻaeteete pe a mafai:

  1. Ua aveese le laau mai le ulo. I lenei laasaga, e taua le aua nei faaleagaina aʻa.
  2. O le fugalaau, faʻatasi ai ma se paʻu eleelea eleelea, ua faʻafefeteina i soʻo se fofo faʻaosofia mo le 30-40 minute.
  3. I lenei laasaga, o laʻasaga aʻa e suesueina ma le totoʻa. Afai ei ai faʻamaʻi poʻo manuaga, e vavaeeseina i latou i se naifi malosi.
  4. A uma le gaosiga, alu i totonu o se fagu fou ma ufiufi ma le eleele azalea.
  5. O le nofoaga mo le fugalaau e tatau ona avea ma se malamalama e mafai ma alu ese mai mea masini afi. O le taimi faʻatulagaina e faʻatatau saʻo i le eseesega ma le amataga o le vao.

Faʻalogo! E leai se aʻa o le tino e le faatagaina ai le azalea e atiae masani.

Mafuaaga mo se Suiga

E tele mafuaʻaga e faʻatino ai lenei faiga:

  • Afai i luga o le fogaeleele e iai ni faailoga vaaia o le faʻamaʻi, faʻafefete.
  • Afai o se vaega o aʻa po o le aʻa atoa lava ua faaleagaina.
  • Mo se togavao laitiiti - taʻitasi tausaga. Mo se tagata matua - e le silia le 1 taimi i le 2-3 tausaga.
  • Faatasi ai ma se malosi tuputupu ae o le aʻa.

E faʻafefea ona suia le azalea i se potu

Ae e te leʻi totoina le azalea, ia faia galuega sauniuni. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia:

  • Se naifi malosi po o se pulu.
  • Ava malosi mo mea faigaluega gaosia.
  • Faʻaauaua pe faʻaleagaina le palapala.
  • Malosiaga mo le tulaueleele.

Filifiliga eleele ma sauniuniga

Faʻafefea ona suia se cactus: filifiliga i le fale

Afai mo nisi mafuaʻaga e le mafai ona faʻatau se vaega faʻapitoa e faʻatatau mo azaleas, e saunia tutoatasi. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi:

  • uʻu manogi lelei paʻu;
  • muaʻi faʻamalolo sphagnum;
  • perlite poʻo vermiculite;
  • lapisi oneone;
  • koala
  • palapala oona.

O vaega uma o loʻo faʻafefiloi lelei. A o lei totoina, o le mea e maua mai ai e togafitia ma se fomaʻi.

Manatua! O se tasi o sauniuniga e faaopoopoina i le tuufaatasiga mulimuli: rootin poo trichodermin.

Filifili le pu

O se lautele gafatia e fetaui lelei mo le tulaueleele. O le telē o le fagu fou e filifilia e faʻatatau i le tele o aʻa. Mo azaleas, o se fagu e lelei.

Pusa toe faʻaaogā

Faʻafou le teuteuina o aʻa

O le faamamaina o le aʻa o le aʻa e maua ai se aoga aoga ile laau. O le fugalaau, faʻatasi ai ma se paʻu omea, e aveesea mai fafo o le ulo. Muamua, asiasia mea e faaleagaina i fafo ma aveese vaega oti. Aua e te fautuaina lima e vavae ese se mea eleelea eleelea, e mafai ona taʻitaʻia ai aʻa vaivai. Aʻo leʻi faʻataunuʻu, faʻafefiloi i le paluga o vai mafanafana ma Zircon. A maeʻa lena mea, latou te amata toe faʻafouina le kopa. O aʻa e tipi i itu taʻitasi e 1-1.5 cm.

Azalea Division

O le vaevaega o le vao e faia e le gata mo le faʻaleleia o le ituaiga o lau filifiliga, ae ona o le telē tele o le laau. Ina ia faia lenei mea, ave ma le faaeteete se fugalaau mai le ulo, suesue le aʻa ma vavae ese vaega mamaʻi pe mamago pe a manaʻomia. E tipiina se fasi ele i le naifi i ni vaega.

Taua! A o le tasi le fana e tumau i luga o tufatufaga taitasi. O fale fou taʻitasi e manaʻomia ai lana lava ipu.

Toto i totonu o se isi ipu

O le faʻavaeina o loʻo aofia ai se faasologa o laasaga taʻitasi i le laasaga:

  1. O le pito i lalo o le 3 cm fagu ua ufiufi i le alavai.
  2. O le isi mea e sosoo ai o tupe meataalo po o moa gaʻo.
  3. Mo le puipuia o le pala, faʻasusu i soʻo se sooupu.
  4. E itiiti lava le palapala, e na o le tufatufaina ma le totoa o aʻa i luga o le vaʻa.
  5. O aʻa o se azalea ua uma ona susunuina ua pisi laitiiti.
  6. O le fugalaau e tu saʻo lava i le ogatotonu o le ulo ma faʻapipiʻi lelei ile eleele.
  7. E le fautuaina e faʻaloloto le ua o le laau, e mafai ona faʻaleagaina ma o le a le faʻatagaina ai atinae masani.
  8. Faasolo sina mea itiiti.
  9. O le faʻaleleia pe a uma le totoina e faʻataʻitaʻiina ma le mea lava lea e tasi na faʻaaoga ai.

Faiga Faʻavae Faʻateleina

Faʻalogo lelei! O Azalea e le tatau ona matua faasusuina pe a uma ona toto. E mafai ona taʻitaʻia ai aʻa, ona fuga ai lea o le fugalaau atoa.

Vaega o le azalea totoina i le togalaau

Faʻafefea ona suia le cyclamen: filifiliga i le fale ma i auala eseese

Suʻeina poʻo le totoina o se sui o le auala i le togalaau e faia i le amataga o le tautotogo, seia oʻo i le taimi e tafe ai le sua. I tulaga ogaoga, e mafai ona faʻafeiloaʻi le gaosiga o le ituaiga i le amataga o le tautoulu. O le auala o Azalea ei ai se tulaga papaʻu o aʻa, o le mea lea e le manaʻomia ai se lua loloto mo le totoina. Paʻu - e le sili atu i le 50 cm, lautele - 70-80 cm O le pito i lalo o le nofoa e ufiufi i se papa mafiafia o piliki piliki poʻo le iliili.

Faatoaga togalaau

Manatua! A faʻapipiʻi le paʻu o le lime i le palapala, o le elemene taua o le palapala e suia malie lava. E leaga lenei mea mo azaleas.

O le palapala e tatau ona aofia ai eleele aina, peʻa, humus ma le oneone. O le faʻaleleia o se sui o le auala e le ese mai totonu. O le aʻa o le laau ua totoina e tatau ona tu i luga o le eleele. A uma ona totōina, faʻafefeteina ma faʻamamaina le eleele.

Faʻasalaga masani faʻapipiʻi

E faʻafefea ona suia le aloe: filifiliga i totonu o se isi ipu ma faʻataʻitaʻiga i le fale

O le le tausisia o tulafono o le totoina o otaota e mafai ona mafua ai le afaina o le laau i se malie po o le osofaia o iniseti leaga. Faatasi ai ma le tele o le suavai mo azaleas, ei ai se tulaga lamatia o le pala pe o le pala. I le taua faasaga i le faʻamaʻi, soʻo se mea malie poʻo se vaifofo o le apa memea o le sulfate lelei e fesoasoani.

O meaola faalafua e aliali mai i luga o le laau: aphids, miti vaʻavaʻai po o whiteflies, o togafitiga faʻapitoa faʻatasi ma se sui ole insecticidal o le a fesoasoani. Afai a maeʻa se faʻasologa o le azalea, e le mafai e le tausiga o le fale ona e maua ni afifi, ona mafua ai lea:

  • eleele le talafeagai mo le galueaina;
  • faʻatau ma le le faʻaaogaina faʻasusu;
  • vaʻa vevela
  • le le usitaia o tulafono masani o le faʻamaina.

Isi tausiga o fugalaau

A o faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, e vave lava ona faasūsū le fale. O le faʻamaualaloina o loʻo faʻatinoina e pei o le pito i luga o le eleele e magoto. Mo vaiinu, mafanafana, mautu lelei vai e talafeagai.

Soifua maloloina

Faamatalaga faaopoopo! O le faʻaopopoina o le acid citric i le vai mo le faʻavaivai o le a fesoasoani e tausia le tulaga manaomia o le eletise palapala.

I taimi vevela, e manaʻomia e le togavao le faʻaleleia, lea e faia i le taeao po pe a uma le la. I le faaiuga o le vaitau, o le suavai e faʻaititia e le itiiti ifo ma le afa. Ona o le leai o se susu, ua le toe tupu le azalea ma e mafai ona ola i le taumalulu e aunoa ma ni faafitauli. O le ofuina o le fugalaau e faʻatolu ona faia i le tausaga:

  1. Nitrogen fertilizers e faʻaaogaina vave pe a uma le fugalaau "fafagu" i le amataga o le tautotogo.
  2. I le taimi o le vevela, faʻapipiʻi le palukala ma le maikuka i le palapala.
  3. A maeʻa ona totogo, e faʻamaʻaina le palapala i le paluga o fuluʻi ma pailani. Ole vaega ole tuufaatasiga e 1: 2.

Taua! Aua nei faatagaina le vai e ulu i le ua. O le faʻaleleia o laau e faia i se mamao o le 10-20 cm mai le ogatotonu o le azalea.

Azalea i le togalaau

<

O totonu ma fafo fafo o azaleas o se aga masani. O le tausisia o tulafono ma tulafono faatonutonu o tekinolosi tau faatoʻaga o le a taʻitaʻia ai pea i le tele o fugalaau. O le vaaiga e faigofie lava ona avea o se teuteuga e le gata i soo se fale, ae o se fuafuaga a le tagata lava ia.