Fua o le gaosiga

Mühlenbeckia: faʻamatalaga, faʻaleleia ma le tausiga ile fale

E lei leva tele i luga o windowsills ma loggias o matou fale sa toetoe lava tutusa lava ituaiga fugalaau. Ae o le taimi nei ua suia le ata - e sili atu le mataʻina o mea ua faaopoopoina i laau masani. O le fiafia ia i latou i le au faifaatoʻaga amia e matua aoga lava: mulimuli ane, ou te manaʻo i le fale e le masani ai ma faigofie ona faʻamautu. I lalo o nei taʻiala o loʻo lelei ai Mühlenbeckia, lea e tatau ai se faʻamatalaga auiliili.

Faʻamatalaga

O Mühlenbeckia o se faʻalelei tele i le foliga o se laau laʻau poʻo se vao. E manino le tautala, o le igoa lea mo se ituaiga o fatu laau, o numera 20 ituaiga.

O latou aʻa o loʻo faʻatusalia e le lobes, ma o se laumei o laumei manifinifi o lanu uliuli po o le lanu enaena e mafai ona vaaia i luga o le eleele. Ona o le fetolofi o le natura o le tuputupu ae, latou te faaopoopoina le umi umi ma le vavalalata - i le faaiuga, o le laau e pei o se lanu lanumeamata mumu.

E pei foi o Mühlenbeckia, o le Buckwheat aiga e aofia ai foi: mumusu, anufe, solofanua ma rhubarb, lea e tufatufa atu i le lalolagi atoa.
I le gasologa o taimi, e ufiufi puʻu i le paʻu mūmū mūmū ma faʻafefete. Faʻalagolago i tuutuuga ma ituaiga patino, o ia gaioiga e mafai ona lapoa mai le 15-20 cm i le 3 m.

O lanu lanumeamata lanumeamata i petioles pupuu e ufiufi uma ai (i le faasologa masani). O i latou lava e laiti: 0.6-2 cm, ma se lanu susulu o papatusi lamolemole. Afai e te vaʻaia lelei, e foliga mai o laulaau e mafai ona sologa lelei, lapotopoto pe ufiufi.

E oʻo mai le taimi o le fugalaau ia Aokuso. I le taimi lea, laititi (5-6 mm) fugalaau lanumeamata-lanumeamata ma se fuainumera mai le 2 i le 5, e tofu ma petalima e lima, e aliali mai i luga o le faʻailoga. Ina ua tatala, latou te momoli ese se manogi manaia manaia lea e tosina ai pepe, pepe ma isi iniseti.

E taua! Mafaufau i le fesiitaiga o vaovao e tatala ai le eleele, ia manatua le mamao e tatau ai - Mühlenbeckia ma lona tuputupu aʻe sauā ma aʻa malolosi e mafai ona faaitiitia ai le tuputupu aʻe o ituaiga mea ola e latalata ane.
A maeʻa le fugalaau, ona ave lea o le latou nofoaga e le fualaau aina - o se pusa-pene-pine-pene ma se tele o fatu laiti.

I le taimi o le malologa, e faʻafefe ai e le laau se vaega o le laʻau.

O lenei lanumeamata lanumeamata na oo mai i a matou latina mai Ausetalia ma atumotu o Oseania. O ata tetele o le "vao" Mühlenbeck e maua foi i Amerika i Saute ma le talafatai i sisifo o Aferika. O ituaiga ma ituaiga eseese e faʻaaogaina e pei o potu, e aofia ai:

  • Mühlenbeckia e aofia ai - le laʻau sili ona lauiloa, lea na avea ma faavae mo le filifilia o isi meaola i totonu. Ma le tausiga lelei, o lona maualuga e amata mai i le 15 cm i le 1 mita. O laʻau mumu-lanu enaena e ufiufiina i lau paʻu (0.5-1.5 cm le lautele). E tupu tele le ola malosi, e mafai ai ona faʻaaogaina le laau mo le teuteuina o fao ma fao. Greens in specimens age e malie i le mata i se lanu lanu: o laulaau laiti e susulu, aʻo le matutua o loʻo tutū i fafo i se lanumeamata lanumeamata;
  • mühlenbeckia nana - e pei o le laina muamua, ae faʻasalaina se ufiufi lau laʻau. O laʻau lava ia e laʻitiiti - o latou fua e seasea oʻo i le 1 cm;
  • mühlenbeckia microfilm - e iloga i laulaau lapotopoto o le lapopoa;
  • Myulenbeckia krupnolistnaya (po o le teleflora) - o le igoa e tautala mo ia lava: o le lanu o lenei ituaiga e tele atu (e sili atu nai lo ituaiga o meaola vao), o nisi o laau toto e mafai ona ola e oʻo i le 2.3-2.5 cm;
  • Mülenbekia Samoa - ua tuʻufaʻatasia i se foliga o le 2-centimita lau. O le vaega pito i lalo o le ipu ma se paʻu mumu vaʻaia e faʻalautele atu ai le petiole;
  • Mühlenbeckia Tribolatechess - o lona uiga autū e tolu lobes faʻalauiloa i laulaau.
I se tulaga lautele, o se filifiliga lelei mo i latou o loʻo suʻeina se mea teuteu o le ampelnoe laau o le a teuteuina le fale mo le tele o tausaga.
O vaomatua Ampli o fugalaau e sili ona ola i totonu o pusa faatautau. E faaopoopo atu ia Mühlenbeckia, e aofia ai foi: vervain amplelous, begonia, ampelous lobelia, fuchsia maoaʻe, potu lianas, silver dichondra, eschinanthus, ma amber dichondra.

Tausiga

E oo lava i se tagata galue muamua e mafai ona taulimaina le togafitia ma le tausiga o Mühlenbeckia - o le laau ua manatu e le lelei. Ae o le tausia lelei o le matagofie o ona lava nuances, lea e manaomia ona iloa.

Malamalama

O le laau e fiafia i le lafoaia o le malamalama, e ui lava e tali lelei i le paolo. E manaʻomia le vaʻavaʻaia o le tagata o le susulu o le la - latou te faʻamago lava laulaau, ma faʻatasi ai ma le faʻalautele ona faʻaalia e mafai ona latou faʻamaina ai aʻa.

E te iloa? O lenei ituaiga o laau na maua lona igoa e faamamaluina ai Swede H.G. Mühlenbeck, lea o nei togavao ma pauu atu ai i le "faasaienisi faasaienisi".

E faavae i lenei mea, o le nofoaga sili ona lelei o le a avea ma faamalama paolo i le itu i sisifo po o sasaʻe o le fale. I le vevela vevela, ua siitia ese mai Mühlenbeckia mai le faamalama pe siitia atu i le faamalama i matu-sill.

Tulaga o le vevela

O le vine moa i le taimi mafanafana e manaomia ai le malulu o le malulu + 20 ... +24 ° С. O le taimi aupito itiiti e maualalo le umi o le +18 ° C. O le mea moni, e le aoga le uuina o le laau i se tulaga faapena mo se taimi umi, a le o lea o le a faʻagesegese lemu le fua o le tuputupu ae.

I le tau malulu, i le malolo, o le a manaʻomia le anotusi i le + 10 ... +14 ° C. Vaʻaia ua amata ona paʻu laulaʻau i le taumalulu, aua e te popole - o se uiga masani lea i le suiga o le vaitau.

O le mea lea e fai ai e nisi tagata le mea sese o le tuʻuina o se atigipusa ma Mühlenbeckia i se nofoaga vevela. E le mafai ona faia lenei mea: o le a faʻaosooso le taamilosaga, liliu le vao seia oʻo ina faʻamaeʻaina i se fusi.

E taua! Vaovao, aemaise lava tamaiti laiti, e sili ona fefefe i le maalili ma mata tuusaʻo o le la o le aoauli (e tutusa lava le faʻaleagaina).
Po o le a lava le taimi o le tausaga, e tatau ona puipuia le laau mai fesuiaiga o le vevela ma, ioe, ata. Atonu e te mateina, e fautuaina e aloese mai vavalalata vavalalata i masini faʻavevela ma tuʻuina le ulo i tafatafa o faitotoa.

Faʻasa

I le vaitau o le tuputupu ae (tautotogo ma le mafanafana), e faʻafefea ona faʻafeinuina Mühlenbeckia 2-3 taimi i le vaiaso. Mo le faia o lenei mea, ave faʻamalosi lemu, vavaeese vai i le vevela o le potu.

O le rhizome e matua maʻaleʻale i le faʻaleleia o le suavai, o le taimi lava lea pe a uma le faʻasusu, e faʻafefea le vai mai le apa. Mo le tuputupu ae masani, o le eleele e tatau ona faʻafefeteina lelei: e afaina uma i se "gaogao tumau" ma le eleele, lea e tele taimi e pala ai.

Afai e vevela le taumafanafana ma o le vevela i totonu o le potu e sili atu i le +23 ° C, o le togavao o loo suʻeina i aso taitasi i le vai - o le a taofia ai le paleni manaomia o le susu ma lanu lanu.

I le taimi o le taumalulu, o le aofaʻi o vai e faʻaitiitia, o nisi taimi e suia ai i le tele o le faʻaleleia. Ua matauina e le au faifaatoaga e faapea, i le taimi nei, o le a sili atu le faamamago o le sui.

Laʻei pito sili

O le manaʻoga mo le "faʻaleleia" e naʻo Me ia Aokuso e tulaʻi mai - i taimi vave e leai se manaʻoga.

Ole taimi o le fafagaina e 1 ile 2-3 vaiaso. Mo ia ituaiga o vailaʻau faʻapitoa e sili ona talafeagai mo le totoina o meaola i totonu. Fertilizers mo le totoina o fualaau aina

E te iloa? O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi o Amerika i Saute Amerika e mafai ona alofia le vevela e oʻo i le -12 e aunoa ma ni faʻafitauli faapitoa. °C.
O nisi e faʻaaogaina fua mo le teuteuina o ituaiga taʻutino. E leai se masalosalo, e manaʻomia e laʻau le fafagaina atili, ae o ia mea e faʻafefiloi ai, o le paleni o elemene elemene e le talafeagai mo Mühlenbeckia. Pe a faʻalauiloaina, o le a latou maua se aafiaga lelei i luga o le lanu meamata, ae o aʻa o le a lagona le le lava o mea taua.

Teuteu

O lenei ituaiga o meaola e lelei le faʻafeiloaʻiina, ma e faigofie ona faʻagasolo faʻamaʻi. O le mea autu o le faʻaaogaina lea o se mea mamafa na faʻamaʻapeʻaina ai le ava malosi poʻo se vaivaiga vaivai o le potassium, ma aua nei galo le gaosia o vaega i le elefesa uʻamea po o le malala.

O le gasegase o le potassium o se visefofo lelei ma faatuatuaina e faʻaaoga i le totoina o togalaau. Aoao pe faʻapefea ona faʻaaoga le potassium i le togalaau ma totonu o le togalaau.

O laʻau ma le uaina ua teuteuina i le amataga o le tautotogo, aʻo lei tupu le vaitau. O le teuteuga pepa e faia i le taimi o le tuputupu ae. E le gata i lea, e mafai e Mühlenbeckia ona e faʻataʻitaʻiina le fomu: faʻaaogaina o meaola eseese ma alavai, e mafai ona liliu le laau i se mea atoa.

O le sili atu o le vevesi, teuteu mama, e manaʻomia ai le "tamomoe" o loʻo tutupu faʻateleina. I ia tulaga, e sili atu i le afa o le vaetogo ua aveeseina - o lenei mea e faʻateleina ai le faʻamalosi, lea i le lumanaʻi o le a mafai ai ona e tuʻuina atu i le togavao foliga manaʻomia.

Suiga

Suʻega faʻapitoa e faʻatinoina i le tausaga, i le ogatotonu o Aperila. O lona faasologa e faapenei:

  1. Muamua saunia se pusa talafeagai. E tatau ona 2-3 cm le umi nai lo le "nofoaga e nofo ai" Mühlenbeckia muamua.
  2. Ona i ai lea o le mea e sui ai. Mo ia faʻamoemoe, o le faʻafefiloi o eleele uma poʻo le pisinisi faʻapisinisi mo laina teuteu laupapa e fetaui. E mafai ona e saunia le eleele, faʻafefiloi i le tutusa o laufanua o togalaau, oneone lapoʻa ma peat. E masani ona ave, ma isi tuufaatasiga - faatasi ai ma le auai o le oneone e tasi, pulupulu ma palapala masima.
  3. I le pito i lalo o le fagu e tuʻu ai le eleʻele (e oʻo i le 1 cm), lea o le a avea ma vaega o le faʻavaivai. O le mafiafia o le palapala e faʻateleina lemu, amata mai i le 1 cm i le muamua totoga, ma oʻo atu i le 3-5 cm mulimuli. O le eleele fefiloi e taoto i luga.
  4. O le eleele i lalo o le togavao e siʻitia sina susu, pe a uma ona aveese lemu le laau. O tamaʻitaʻi talavou o loʻo minoi lemu, taofi le eleele, matutua - faʻamaʻapeʻaina i se vaʻa. O le mea pito sili ona taua: o le fesiitaiga i se nofoaga fou e naʻo le auala e faʻafefeteina ai (o lona uiga, faʻatasi ai ma se clod). O le mea moni, o aʻa e matua aʻafia lava e le gata i le faʻaleagaina, ae oʻo lava i fesootaiga ma isi mea faitino.
  5. Rhizome faʻapitoa ona tuʻuina ma le faaeteete i totonu o le lua, faia i se tulaga fou o le palapala ma muaʻi faʻasuina i sina vai itiiti. Ona lilo lea i le eleele, ma o le pito i luga e taumafai e faʻamalamalamaina e fagu i tamatamailima. O mea uma, Mühlenbeckia "siitia."

E taua! Faʻafeiloaʻiga e faia i se aso mafanafana, ma le tausisia o le vevela.
Ia saunia mo le mea moni e faapea, mo le masina muamua ma le afa o le togavao o le a le naunau tele e tupu (o aʻafiaga e aʻafia ai aʻa vaivai). A maeʻa lenei vaitau, e toe foʻi mea uma i le masani.

O le isi itu e fesootaʻi ma le totoina, lea e mafua ai fesili i ni tagata fugalaau fugalaau. E tele tusi tusitusi e fautuaina e faʻaaoga ai na o le eleele ma le maualuga o le 5.8-6.2 pH. E ui lava i le faʻatinoga e mafai ma e le o le tausisia o faiga masani: e le o tele naua numera e taua e pei o le fuga ma le friability o le palapala.

Ina ia iloa po o le a le palapala mo le laau o le a sili ona lelei, faitau i le auala e fuafua ai le taua o le palapala i le eria.

Maʻi ma faʻamaʻi

O Mühlenbeckia e malosi lona puipuiga, ae o mea sese i totonu o mea e mafai ona mafua ai le tele o faʻamaʻi. E masani ona afaina le laau mai:

  • lanu samasama o lālā e mafua mai i le ea malulu tele. O le totoina ma le faatumauina o le masani lelei o le susu i totonu o le potu o le a fesoasoani e toe faʻaleleia le lanu ola maloloina;
  • paʻu o tipi ma le faʻamagoina o lālā. I lenei tulaga, ua lava le togavao e puipuia ai mai le susulu o le la (tuu i totonu o le malu malu);
  • laʻau lau, lea e faʻaalia ai le sili atu o le mago o le eleele poʻo lona suavai. Ina ia aloese mai na faigata, mulimuli i tulafono o le fausiaina;
  • aʻa aʻa (o se taunuuga foi o le suavai). O le faagasologa o le "togafitiga" e matua afaina tele mo Mühlenbeckia - o le vao o le a le gata ina aveesea mai le eleele, ae ia vavae ese foi aʻa ua afaina. O le seleseleina o loʻo faʻafefeteina i le fulapula lauulu po o le lelei o fafie, mulimuli ane o loʻo ola pea aʻa ola i le 0.2% o le tali o le "Topsin-M" poʻo le "Fundazole". I le mea mulimuli - faʻafeiloaʻi i se mea mama, togafitia i le tino tutusa poʻo le beneta 0.1%. Mo le puipuiga, e togafitia le laau i se fofo o le sulfur colloidal (i le 3 seti ma se malologa o le 10-14 aso).

E te iloa? O Mühlenbeckia ua taʻua o se "aiga" o buckwheat (o laau uma e lua o se vaega o le aiga Buckwheat).
Faʻataʻia ai le faʻailoga o meaʻai e tasi - e na o le tasi le "tagata tetee", e mafai ona osofaia le greens. O lenei mea o se apogaleveleve mite. O nei meaʻai laiti (e oʻo i le 1 cm) e matautia i le mafai ona gaogao o latou fuamoa mo le 5 tausaga, ma e faigofie tele mo tagata matutua ona oʻo i laʻau e ala i le fesuiaiga mai isi laau poʻo le ulu atu i se faamalama matala i luga o fola muamua.
E mafai e le Spider mite ona faʻafeiloaʻi le tele o faafitauli i le tagata fai fale ma le fai togalaau. Faitau pe faʻafefea ona taulimaina paʻu o le apogaleveleve.
O le tauina o lenei sasa e aofia ai laasaga e tele:

  • faʻamalosi i aso uma. Mo Mühlenbeckia, e le o se auala aupito sili lea ona aoga: e na o le taumafanafana lava e faia ai, ma afai oe latalata i meaola ua uma ona aafia, o le a le maua ai se taunuuga i soo se mea;
  • aveese uma laulaau lanu samasama ma le fufuluina o lapisi ma lafoaʻi i le vai;
  • o le laau o loʻo sosoloina i le faʻafefete o le sipisi (100 g o mea faʻaaoga mo le 5 lita o le vai, 4-5 aso o le matua). Insecticides o le ituaiga Fitoverma e maua ai se malosi malosi. O lenei vailaʻau e faʻaaogaina 3-4 taimi ma se malologa o le 7-10 aso.

Ina ia aloese mai faʻalavelave, o le a tatau ai ona faʻatautaia fugalaau uma e latalata i Mühlenbeckia faʻasaoina.

Tofiga

E toʻatele e fiafia i le fesili - pe faʻapefea le moni o le toe faʻaleleia o a latou aoina ma a latou lava togavao. O se galuega faigofie lenei, aemaise lava pe afai e te iloa le tekinolosi o le toe gaosia i auala eseese.

Laʻau

O le metotia e faʻaaogaina i le vaitaimi o le tuputupu ae o le aofaʻi (i le amataga o Iulai - amataga o Aokuso) ma e aofia ai le faʻaaoga faigofie:

  • mai tumutumu o pou sili ona malolosi, o le vaeluaina o le 10-12 cm le umi e tipi i se itu;
  • ona tuu ai lea o lala i totonu o se ipu malamalama po o se fagu vai i le vevela o le potu;
  • pe a ma le 2 vaiaso o le a latou taofiofia aʻa;
  • i le vaaia o nei taameni, ua totoina i totonu o se elemene moli nutimomoia, e mafai ona e faia le tuufaatasiga mo paʻu matutua. I totonu o le ipu e tasi e tuu ai 4-5 avanoa.
Mühlenbeckia stalk

E taua! O le pusa mo le tipi e tatau ona faʻamaʻi (e masani lava ona fufulu puipui ma se vaifofo o le palamati).
O isi tausiga e faʻaititia i tulaga faʻatautaia ua faʻamatalaina i luga.

Fatu

O le mauaina o fatu na faʻatauina poʻo mea na maua e ala i le palotaina, ma faʻatali i lenei tulaga i le masina ao lei tupu fatu, e mafai ona e alu. O galuega nei e faia i le ogatotonu o Aperila:

  • O fatu e tuʻuina i totonu o se fasi 'oneone-oneone i vaitaimi o le 2-3 cm ma faʻafefeteina ile palapala. E tatau ona avea ma vaega o le 5-8 mm;
  • o le muamua faʻasusu i le faʻapipiʻiina o vai mamā ua faia foi;
  • fualaau faisua e ufiufi i afifi ma tuu i se nofoaga mafanafana ma lelei. O lea latou te le faʻamalolo, o le faʻapipiʻi e aveeseina i nisi taimi, pe a talafeagai, taitaia le totoina;
  • ina ua mavae le 2 vaiaso, ua aliaʻe pine muamua ma ua toe aveesea le fale;
  • I le vaaia o 3-4 laulaau moni, amata ona tafe i ipu eseese.
Faʻaleleia o fatu mühlenbeckia

A maeʻa le "nofoia" le gauai atoa - ia faʻafeusuaʻi le suavai, lagolago mo le vevela ma le malamalama.

Tuʻu

Ia maua togalaau laiti ma faʻaaogaina le taoto:

  • i autafa o se mea malosi e tuu ai se fagu eleele;
  • o loʻo i ai se sao talafeagai. I le taimi lava e tasi, e faʻalauteleina i totonu o le meaʻai ile maualuga o le ligament interstitial ma faʻafefeteina ile eleele;
  • pe a mavae le 10-14 aso, o le a fanaina e le fana aʻa, ma o le a vavaeese mai le vao vao. O ia mea uma e lua e faʻauluina ma mea o loʻo i totonu o le pusa "original" e faʻatagaina (e sili lava le lelei, aua e te le toe faʻaleagaina le laau).

E te iloa? O le mea e ofo ai, o feeseeseaiga i luga tonu o le numera saʻo o Mühlenbeckia ituaiga e lei faʻaitiitia seia oʻo nei. O le fuainumera 20 e masani ona talia, e ui lava o le toʻatele o tagata suʻesuʻe e faʻaosoosoina le numera 12 "mama" laina.
E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai ni faigata faʻapitoa, sei vagana ai sina saʻo saʻo.

Na matou iloa le mea e fiafia ai Mühlenbeckia, o a ituaiga o mea o loʻo faʻatusalia i la matou eria ma le auala e tupu ai sea ituaiga vavega i le fale. Matou te faʻamoemoe o le a aoga nei fautuaga, ma o le a mafai ona e faʻatumu lau faaputuga o fugalaau i se isi laau matagofie.

Faʻamatalaga mai le Initaneti e uiga i le tuputupu ae o le mühlenbeckia

Muhlenbeckia Toeitiiti lua tausaga. O le laau e malulu le faapalepale, ae ua toso i le moli, o le mea lea e lelei ai le tuʻuina atu i le malamalama faʻasalalau poʻo le vaeluagalemu o le la mai le susulu o le la. Ae mo le taimi o totoe i le taumalulu - e le mafai ona ou maua se vevela maualalo, o lea e tupu ai i le 18-20-22 tikeri. I le taimi o le tautoulu-taumalulu, o nisi o lafoaia o laulaau e mafai, ona o le laau e lau lauolaola, ae e le o se mea mataga tele, ao tuputupu ae Mühlenbeckia, aemaise lava pe a uma le seleseleina o le tautotogo ... E fiafia le laau i le vevela lelei o le tausiga, ae na oo atu i le lua taumafanafana i loʻu mamao mai fale malulu, lea, e pei ona matou manatuaina, sa matua ulaula. O le mea taua i lenei taumafa tele, e inu tele lava, tele, tele. Ou te totoina i se pusa i totonu o se tamai ulo e tuu i totonu o se fagu orchid.
Holly
//forum.bestflowers.ru/t/mjulenbekija-sputannaja-muehlenbeckia-complexa.136619/
O le Mühlenbeckia (family buckwheat) o se faʻalaʻau faʻamalosi faʻamalosi e ola i luga o vine, ma ua mamae tele. I luga o la latou tala i tua, lapotopoto, lau lanu lanumeamata lanumoana foliga manaiaititi (1 inisi le lautele). O le lauʻeleʻele o Mühlenbeckia o Ausetalia, Niu Sila. E mafai e le laau ona faʻamaualuga faʻamalosi soo se mamanu e faʻaaogaina pe a fausiaina ia ata faʻatagata i totonu o atunuu i saute. E fuga mai i fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe. Mühlenbeckia e mafai ona ola i totonu o potu mafanafana pe malulu. I le taumalulu, e sili atu lona lagona i le vevela o le 15-16 tikeri. E le fiafia i le susulu o le la, e mafai ona tupu faʻatasi ma le malamalama faʻamalosi. I le taumafanafana e susu tele, i le taumalulu e faʻafeinu lelei ai.E le fefe i le ea, ae e matua nofouta lava i le susu o le eleele: pe a mimiti le eleele pe pe a uma ona susu, o le laau e peʻe lau laʻau ma ono oti ai. O le faʻafefiloi o le eleele ua saunia mai vaega tutusa o le turf, lau laʻau, humus ma le oneone. Nai lo o le oneone, e mafai ona e faʻaopopoina se paluga o le perlite ma le vermiculite i tutusa tutusa. Faʻapipiʻiina i le vaevaeina o vao ma le vaitau o le taumafanafana.
Veliki
//forum.bestflowers.ru/t/mjulenbekija-sputannaja-muehlenbeckia-complexa.136619/

Vitio: Mühlenbeckia