Laʻau

Kalanchoe Kalandiva Calandiva - tausia ma toe gaosia

O le i ai o fugalaau fou i totonu o le fale o se faailoga o le mafanafana. Latou te fiafia, faʻamamaina le ea i totonu o le potu, ae maua ai foi le malosi. O se fale lauiloa e taua o Kalanchoe Kalandiva. O se fugalaau faigofie lea e faʻaleleia, lea e fiafia tele i ai togalaau.

Faʻaaliga ma Talafaasolopito

O le laau e matagofie lona foliga teuteu, aʻo le tausia o Kalanchive Kalanchoe i le fale e faigofie. O se faʻalavelave lenei e faʻapupulaina ai le tele o le susu i totonu ia te ia lava. O le lauʻeleʻele o le motu o Madagascar. Mai iina, na amata ona salalau le laau i le tele o atunuu.

Kalanchoe Kalandiva ua manatu o se laau matagofie mo le fale.

Faʻalogo lelei! O le ituaiga Kalandiva e le tupu i le siosiomaga masani, na maua mai e ala i le fausiaina o fanau.

O le umi o le fugalaau e le sili atu ma le 35 cm. O lau o loʻo i le pito i lalo, ia i ai se foliga faʻalelei. O faʻamau e saʻo ma leai ni mea. O se vaega o le fugalaau umi. I se siosiomaga lelei, e tumau i le 4-6 masina. Kalanchoe o loʻo i ai ni faʻalelei matagofie i foliga o pulumu e tosina atu i le tele o lanu. Fugalaau e piniki, mumu, paepae. E pei o le ituaiga Blossfeld, ua taʻua Kalanchoe Kalandiva o se laau teuteu teuteu, e le faʻaaogaina i togafitiga, e ui lava o loʻo i ai sona faʻafitauli vaivai.

Fafaga togalaau

Kalanchoe Calandiva ua taʻua o se fugalaau e le faʻafefeteina e le pei o isi ituaiga. Ae o loʻo i ai pea tulafono faʻavae e tatau ona mulimuli ai. O lea o le ai ai se laʻau umi ma matagofie.

Malamalama ma le vevela

Kalanchoe i luga o le auala i luga o le laufanua - e mafai ona tulaʻi i le auala

E manaomia e le laau le susulu malamalama. E sili atu le faʻapipiʻi o se fagu i luga o se faamalama e feagai ma le itu i sasaʻe ma sisifo. Afai o se vaitaimi uumi e le mafiafia pe leai foi se avanoa e fatuina ai le malamalama masani, faʻapipiʻi phytolamps. Ua tape i le po, e pei ona manaʻomia e Kalanchoe se pisi o itula. Afai o le pupuni o loʻo i saute, o le tuʻuina o laau e le manaomia, aua o loʻo i ai se tulaga lamatia o mu. I tulaga malulu, o le atinaʻeina o fugalaau e faʻagata.

Taua! E manaʻomia e Calandiva le vevela o le 20-30 ℃ i luga o le zero. I le taumalulu, e tuʻu ifo i le 15-17 ℃. Faʻaitiitia le tulaga o le vevela e manaʻomia mo le faʻaalia mai o ni faʻavavega, a leai o le a le tele ni fugalaau.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

O le faʻatauina o se laau e le tatau ona masani ai, e faʻaosoina ai le faʻaputuina o le tele o vai ma meaʻai. I le taumafanafana, e faia lea i le vaiaso, ma i le taumalulu - i vaiaso uma. E sili pe a le tilotilo i le kalena, ae i le setete o le palapala. Afai ua magoto le eleele e tusa lava pe laitiiti, e manaʻomia ona fausiaina. O laʻau vaivai e taʻu mai ai le leai o le susu.

Vai le fale i le vai i le vevela o le potu. O le vai ua saunia muamua: ua faatagaina e faʻaaoga i le aso atoa. O le malulu o le vai mai le tap e ono afaina ai.

Faʻalogo lelei! O Kalanchoe e manatu o se mea malie, o lea e mafai ai ona atiae le masani i le maualalo o le suamalie.

Pe a faʻavevela mea masini, e le manaʻomia le faamamaina faaopoopo. Ae o taimi uma e susulu ai laulaau. O togafitiga e mama.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

Fertilize Kalanchoe faʻatasi ma vaega o minerale ma mea faʻapitoa. E tatau ona suia. E faʻaaogaina foi tagata suʻapala. Fafagaina e faia i vaiaso uma.

Kalanchoe manaʻomia se eleele faapitoa. E tatau ona faʻamoemoe mo cacti poʻo soʻo solo. E mafai ona e saunia le eleele ia oe lava e ala i le faʻafefiloi:

  • eleele lautele - 4 vaega;
  • oneone - 1 vaega.

O lenei tuufaatasiga e lelei mo le fugalaau fugalaau. O le puipuia o mea lelei, mulumulu le palapala.

Fugalaau Taligalaau

O le tele o le ulo mo le Kalanchoe lapoa e tatau ona talafeagai - ma le diamita 12-18 cm. Next time, filifili se pusa 1-2 cm le tele. O loʻo taatia le maʻa ma le oneone i le pito i lalo. O le mafiafia o le alavai e tatau ona 1-2 cm pe sili atu.

Kalancoe Kalandiva na totōina i totonu o se ulo e iʻu ile 18 cm

Manatua! E ui o loʻo manaʻomia tele ipu o filati palasitika, ae fautuaina e faʻaaoga le omea poʻo le suka. O nei mea e maua ai le "manava" matagofie o le lalolagi ma le laau lava ia.

Vaega o le totoina o laau i le maeʻa ai o le faʻatau

Kalanchoe Degremon "daigremontiana" - pe faapefea ona fuga

O le gaioiga e fai pe a uma le mauaina o le fugalaau, ona toe faia lea i tausaga uma. O le faʻatinoga o loʻo faia i luga o se faʻavae faigofie:

  1. Faʻamalu le palapala. O lenei mea o le a fesoasoani e aveese le laau mai le ipu o le fagu.
  2. Auai i totonu o se fagu fou. Faatulaga se alavai. Mea faigaluega - faʻalautele le omea, polystyrene.
  3. Kalanchoe i totonu o se koneteina fou, ua ufiufi i eleele fou.

A maeʻa ona totoina, o loʻo manaʻomia le malologa mo ni nai aso. Ina ia faia lenei mea, e tuua i se nofoaga pogisa. E fautuaina ia mulch le eleele, aua e fesoasoani e taofi ai le susu i le taumafanafana mo se taimi umi.

Fuga ma le taoto

Ina ia ausia le lanu felanulanuaʻi o Kalanchoe, e manaʻomia le tausiga faapitoa. E fiafia le fugalaau i lona matagofie matagofie mo le tusa ma le 8 masina i le tausaga. Terry inflorescences ua tuʻuina atu i foliga o polo. O le taamilosaga o fugalaau e 1.5 cm. A oʻo ina tupu, o Kalanchoe e pei o se siʻisi laʻitiiti ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi.

Kalanchoe toe gaosia: filifiliga ma metotia i le fale

Kalanchoe Kalandiva e eseese ona lanu. O le paleni o lanu e pei o le mumu, fusi, piniki. O nisi e muamua. E aofia ai i latou o ni lanu samasama ma paepae.

Faamatalaga faaopoopo! O le faʻavaeina o pupuʻu e tupu i le taumalulu. E manaʻomia i le taimi muamua le fatuina o tulaga talafeagai mo le totoina vave: tuʻuina i totonu o se potu e faʻaititia ai le vevela ma talafeagai moli.

I le taimi o le malologa, o le suāsusu e tatau ona faʻalelei. Ia Novema, o le tataina o le togavao e faia. Ona faʻaalia ai lea o pusa. Afai o Novema e leai se fugalaau ma le fuga, e toe faʻaleleia fuafuaga sauniuni ia Mati. A maeʻa lena, e malolo Kalanchoe Kalandiva - 1.5-2 masina. O le fugalaau e tatau ona tuu i totonu o le paolo. E taua le faʻaitiitia o le vai, faʻaititia le vevela i le 14-16 ℃.

Vaʻaia Kalanchoe

O lenei laau toto e le o faʻasalalau e fatu. E faʻaaogaina se togalaau vegetative e faʻaaoga ai luga, faʻavae pe o laulaau taʻitasi. A o lei totoina le va, ua faʻamago mo le tele o itula. Ona totoina lea i le oneone susu.

Kalanchoe Kalandiva faʻasalalau e ala i le vavaeina

Ua tuʻuina i totonu oneone oneone ma ufiufi i se fagu manino. O le taofiga e fai ile 4-6 vaiaso.

Faʻalogo lelei! Ina ia faatelevave, e te manaʻomia se vevela i le lautele o le 20-24 ℃.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

I le le lava o togafitiga, o faʻamaʻi pipisi e afaina ai le fugalaau ma mea teuteu o le laau. Faʻafitauli e mafai ona tupu:

  • Rot. O le mafuaʻaga o se suavai malosi o le eleele, o le maualalo o le vevela i le potu. E manaʻomia ai le suia i le eleele fou, faʻataʻoti le faaleagaina o paila, faʻasolosolo vaega o tipi faʻamaʻi, ma faʻaitiitia le faʻavaivai.
  • Brown patches i laulaau. O le faafitauli e mafua mai i le leai o se vaiinu, faʻaitiitia o le laau. O le faateleina o le susu e manaomia.
  • O le lanu samasama o laʻau e tupu pe a leai se malamalama o le la. O le gafatia e tuʻuina i totonu o se mea e malamalama ai, latou te faʻaogaina se pipi.
  • O lanu uliuli o laʻau o se faailoga lea o se maʻi pipisi. Matou te manaʻomia se togafitiga faʻapitoa faʻatasi ma se sui faʻamalolo, se mea e faʻaaogaina i se lalolagi fou faʻamaʻi.
  • O lapisi ua felafolafoaʻi e faailoa ai le maualalo o le faʻamamafana, leai o le fafaga. O le kalena e tatau ona lueina i se pamu moli. E manaʻomia foʻi ona faʻaititia le tele o le susu.
  • O foliga vaaia o se ufiufi paʻepaʻe e fesootaʻi ma paʻu paʻu. Faʻaitiitia le faʻamaʻi o le a mafai ai ona maua le vai o Bordeaux poʻo le Oxychom.
  • Ua aveeseina aphids ma se vaifofo o le fasimoli tagamea.

Faafetai i le lafoaia o le faafitauli, o le fugalaau e faʻaauau ona atiaʻe. O le tausiga agalelei a Kalanchoe Kalandiva o le a mafai ai ona e fiafia i le matagofie o le laau mo se taimi umi.