Laʻau

E faʻapefea ona totō fua saʻo mo le faʻavaeina o le pale

E toetoe o ituaiga uma o fusi e tetee i tulaga i fafo, e le lelei i le tausiga. Mo le atinaʻe saʻo o le aganuʻu, o le pale e tuʻuina atu i le faʻaogaina o le faʻaoga. Ina ia le faʻaleagaina le laau, e tatau ona e iloa pe faapefea ona faʻapipiʻi le ficus. O se pale matagofie ua fausia i totonu o le vao, lea e maua mai i le masani ai le suavai maualuga, galueaina, puipuia mai siama ma meaola faalafua.

O le a le mea e teuteu ai?

Amataina tagata fai togalaau e fiafia pe o le aveeseina o lala o le a afaina ai le togavao e sili atu ona tele? Ua faia le teuteuga ina ia fausia ai se pale matagofie matagofie i le fusi.

Ficus rubbery

O le faasolosolo taimi e tipiina ma paʻu lala e mafai ai e oe ona tausia le ola maloloina o le laau. O faʻamaʻi faʻamaʻi e aofia ai le aveeseina vave o faʻafitauli ua faaleagaina. Afai e le faia lenei mea, e mafai ona salalau le faʻamaʻi i le vao atoa.

O le faʻaogaina lelei o le faʻamalosi e fesoasoani i:

  • toe faʻafouina, toe faʻaleleia o se faʻatoʻaga fale;
  • o le faia o se pale matagofie.

Taunuuga taimi ma sauniuniga meafaigaluega

E faʻapipiʻi le hydrangea i le tautotogo saʻo ma pe tatau ona teu

O le aveeseina o vaega ma le faapuupuuina o vaega taitasi, na faia i le vaitaimi o le tuputupu ae malosi, o le a fesoasoani e faia ai le palealii o le telefoni ma le fulafula.

Trimming meafaigaluega

O se vaitaimi patino e fautuaina mo ituaiga taʻitasi. O le faʻavaeina o le pale e faia mai le amataga o le tautotogo i le ogatotonu o le taumafanafana. E faʻafefea ona fausia lelei i le fale, aisea e le mafai ai ona aveesea vaega o lala, laʻau i le taumalulu?

O se ituaiga meaola e lauiloa i le au faifaatoaga o Rusia - e faʻatapulaa le seleseleina o lapisi ma o le faʻatulagaga e matua faasaina mai ia Ianuari ia Mati. Aʻo sau i fafo o le malo, o le a amata ona faʻamalolo le toto laau mai le itu na vavaeina ai lala. O le vao e skewed i le isi itu.

Faʻalogo lelei! O fuālaʻau fou ua faia ona o faʻamaumauga o mea aoga e totoe mai le tau. E afaina ai le vao. O le tuputupu ae moni o lala fou e faʻavaivaia ai totonu o le fale.

E le mafai ona faʻamaʻa vave pe a uma le gafa. O le fugalaau fugalaau o loʻo faʻaauau pea ona fetuʻutuʻunaʻi, ma o le fusiina ma le aveesea o pupuu o le a mafua ai se faʻafitauli faaopoopo. A maeʻa le faʻapipiʻiina o le vao i totonu o se isi ipu, e manaʻomia le teuteu lelei.

I le faagasologa o le faʻaaogaina o se togavao:

  • faʻamatalaga;
  • fafie;
  • naifi manua (scalpel).

Aʻo leʻi faʻamalosi, e tatau ona e saunia ni sooupu faʻapitoa:

  • togalaau;
  • ava malosi
  • gaioio galue.

O fualaau oona o loʻo i ai e ala i le faʻamalosaga i luga o afi faʻaumatia meafaigaluega. Lisi i luga o le ogalaau, o togalaau e togafitia i le togalaau. Aveesea o le le talafeagai o faiga e faia i se naifi malosi. Faatasi ai ma se meafaigaluega mataʻutia, e le mafai ona vavaeeseina se ala ese le talafeagai. I le tipi, o le a paʻu le paʻu. O siama faʻapitoa e mafai ona ulu i totonu o le ogalaau i totonu o le manua.

Faatoaga Var

Talosaga lautele mo le teuteuina o mea

O le aveesea o lālā ola maloloina e mafai ona faia i le taimi o le tuputupu aʻe ola. A o le i ai, i totonu o le lua vaiaso, e manaʻomia ona fafagaina fualaau aina i fualaʻau.

E faʻapefea ona teuteu Kalanchoe: faʻataʻitaʻiga o faʻatoʻaga vao ma isi togafitiga fugalaau

O nisi ituaiga o mea e taofi i le tuputupu ae o le vaitotonu, ma togiina se fatu tutotonu e tasi. E masani lava, ae le o se pusa e tasi, e tele pine e aliali mai. I totonu o le paʻu o le paʻu, e le faia ni laupepa laugatasi pe a maeʻa.

O fasi keke e faia i luga aʻe o fatugaʻo i se itu tuusao. O lala e vavalalata latalata i le ala. O maualuga maualuga e faaleagaina le foliga mai o le fugalaau. I le aluga o taimi, o nei laau laiti e mamago ma avea ma se faʻaleleia o eleele mo meaʻai ma mea faʻamaʻi.

E taua le iloa! O le mamafa o le stubby branches o loʻo aveese i le maualuga o le 45 tikeri, ma o laulaau lanumeamata lanumeamata e tatau ona saʻo.

O le sua o le suamalie e aveesea mai faʻamaʻi fou o le fusi ma le sipuni o le cotton, ona faʻaleagaina ai lea o nofoaga ua faaleagaina i le gaʻo ua gaosia, o le togalaau vevela. O nei faiga o le a mafai ai ona faʻamaʻi le vaega ma puipuia le ficus mai le faʻamaʻi.

O le manogi suamalie o le ficus e matua mafiafia. Afai o meafaifaʻaili na faʻapenaina ma solo i le ava malosi, e le mafai ona togafitia manuʻa i le cortex ma le kuka ma le koale. Totoina o le sua, afaina le fasi pepa. O le mea lea, o le teuteuina o paʻu paʻu e mafai ona faʻatinoina e aunoa ma ni vailaʻau.

O le naifi ma isi mea na faʻaaogaina i le taimi o le seleselega e fufulu vave lava ina ua maeʻa. Afai e le faia lenei mea, o le a faʻamalosi le aveese o le sua malulu.

E faʻafefea ona faʻaputu ficus

O se pale matagofie mai se ficus e maua pe afai e faapipii i taimi uma pamu. O le pine o le tuputupu aʻe o itu o lala e mafua ai le tuputupu ae malosi o taamilosaga fou.

Saunia o fusi mo le teuteuina

Ina ia aua le faʻaleagaina le fugalaau i totonu o se fugalaau, o le togavao e asiasia ao leʻi faʻamalosi. O auala vaivai, leaga e filifilia, latou te mafaufau i le fomu e tatau ona tupu mai le gaioiga. Buds o loʻo i lalo o lālā o le a avea ma nofoaga o le tuputupu ae mo lālā la i le lumanaʻi.

Faamatalaga faaopoopo! O le a tutupu mai i luga o na itu o loʻo i ai ia fatuga.

Faatasi ai ma le tigā masani, o le tele o laʻau ua faaitiitia. O paʻu laʻau i luga o lālā o loʻo i ai se nofoaga laʻititi nai lo na o loʻo ola i luga o le ogatotonu.

Teuteu e toe faʻafouina le laau

Ina ia maua se malosi fou, toe faʻaleleia, e fautuaina e vavae ese uma lala ua faaleagaina. O le teuteuina o le tuai tausaga le matutua pe a uma ona malulu le laau pe ua amata ona mago ona o maʻi.

Ficus Robusta rubbery - totoina ma tausia fale

Afai ua leiloloa le laʻau pe a maeʻa le maalili, ma ua amata ona mate le pito i luga, o le teuteuina e mafai ona fesoasoani. Fugalaau i totonu, aveeseina o le vaega maʻi, o le a vave ona toe maua mai ona o le ola o ni aʻa laiti, lea o le a sau mai aʻa ola. I lenei auala, o le a mafai ona toe faʻatumu le Carican ficus (fig).

Afai e manaʻo ai, e mafai ona e tuʻuina ni nai fuʻa ma totoina se fugalaau i foliga o se togavao. I le tulaga masani, e filifilia e le au faifaatoaga fugalaau le mea sili ona malosi, tipiina totogo, ona fausia ai lea o se laau i se foliga o se laau laitiiti. O le filifiliga o foliga e faalagolago i le tofo patino.

Faʻalogo lelei! Afai e te toe manaʻo e maua le tele o tipu, aveese le laau tutotonu "luga o le pou", pe a mavae sina taimi o le a aliaʻe aʻa mai aʻa mai le eleele. Malosiaga lelei e tali lelei i ia ituaiga manipulation.

O tagata maʻi e faʻamago fugalaau e teuteuina. Aveese lala uma ua faaleagaina. Tuʻu na o le 2 fatugaʻo. 'Otiʻese meafaitino e faʻaaogaina i luga o le vavae. Ua faʻapuʻupuʻu lala uumi ina ia tumau pea le 4 i luga ia i latou. E toʻalua o loʻo tanu, o loʻo totoe i luga aʻe o le palapala. O vaega uma lava e muaʻi togafitia i le carbon activated.

Teuteu mo le toe totoina o laau

Tausiga mama

Lago, lala paʻu, laʻau na amata ona liua samasama ua aveesea i le gasologa o le tausaga. E le mafai ona tuʻuina atu aʻafiaga mama, e le mafai ona tuʻuina, latou te faʻaleagaina foliga vaaia ma mafai ona avea ma punavai o le faʻamaʻi o le laau atoa.

O le fugalaau e asiasia taimi. I luga o nisi o vailaʻau o deciduous ficus lala o loʻo faʻaalia pe a māeʻa Setema. E mafai ona e mauaina nofoaga o maʻi pe a maeʻa ona latou o atu i se setete malolo. O puʻupu taʻitasi e le lelei e faʻateʻaese loa pe a uma ona iloa. Trimming e faia e le aunoa.

O lala tuai ma maʻi ua avea ma meaai mo meaʻai. I le faasolosolo malie malie, o ia nofoaga e faatosina mai ai faʻamaʻi. O loʻo tuʻuina i luga ia alovae. O aʻafiaga mamaʻi e tupu mai le eleele ua aveesea i le aʻa.

Paleni ma tulaga lautele

O foliga matagofie, o pale palefiti o loʻo faia i le faagasologa o galuega faifai pea. O le foliga o le vaega o le fugalaau ua fuafuaina muamua. E tatau ona fuafua pe o le a le mea o le a maualuga. E taua le malamalama i le taimi nei pe o le a avea o se fua faʻataʻitaʻi poʻo se vaovao vaivai. O le tagata e ona le fugalaau na te filifili pe faʻapefea ona fai se fusi.

Afai e tele naua togitogi totonu, o le pale e mafai ona faʻanenefu. Latou te lafoaʻi fatugaʻo e le o faʻatatau i luga o le ogalaau, ae o fafo. Afai o le galuega o le faia lea o se pale lio, tuu se numera tutusa o lālā faʻalaloalo i luga ma le lautele. O le teuteuina o tipu e faia i totonu o se liʻo i se tutusa tutusa mai le vaega o loʻo otooto atu i le ogatotonu.

O le faʻavaeina o le pale o se laau e aofia ai:

  • teuteuina o popo apical;
  • faapuupuuina lala itu;
  • le taʻiala o le faiga i se itu.

O le fusi, faʻapipiʻi e faia e ala i le uaea, maea, pine. O paranesi o loʻo ola i le itu sese, o loʻo faʻapipiʻi, faʻapipiʻi i masini faʻaosooso. E le o taimi uma e tatau ai ona tipiina malosi malosi i lalo o aʻa. E sili atu le tuʻuina atu ia i latou o le tulaga manaomia. E leai se faʻamautinoaga o le a tupu tele lala fou ma malosi tele.

E mafai ona e tuʻuina atu le faatonuga manaʻomia pe afai e te punou le paranesi mai le ogaumu tutotonu, ua lava lea e toe faaleleia i le taumatau mamao ma se spacer poʻo se slinghot.

Faʻalogo lelei! I le mea e le faʻaleagaina ai le paʻu, faʻafefete faʻamafu, fulufulu mamoe, o ie e tuʻuina i lalo ole pito o le laau.

Vaʻaia le pale matagofie na faia i foliga o se polo, kiona. O le vaega apical o le ficus e mafai ona lalagaina i foliga o soo se foliga foliga. Mai vine e fai ai se pusa faʻapipiʻi faʻatasi ma se pale masani. O sea laau o le a avea ma se teuteuga o le ofisa, togalaau taumalulu i le fale.

Mo le faʻavaeina o le aʻa, ua vavaeina uma vavae, sei vagana ai le lima. A oʻo ina tupu aʻe le meaʻai i le maualuga o le maualuga, faʻafeiloaʻi le ogaoga tutotonu, ona faʻapuʻupuʻu uma lea o lala tetele i se liʻo. O ia manipulations e mafai ona na o laau talavou.

Fausia ni foliga matagofie

O foliga masani e foliga matagofie, o le au faifaatoʻaga amata e le iloa pe faapefea ona fausia lona pale. O nisi fusi ua tupu aʻe i foliga o se tamai laau. O le tele o le ogalaau e faʻaaogaina mai lala mai le laupepa. O le vaega apical o le laau o loʻo faʻapipiʻiina i soo se foliga faʻasolo.

O loʻo i ai ni mea manaia mo le faʻavaeina o se pusa faʻapipiʻi faʻatasi mai le aʻa. A o latou tuputupu aʻe, e tele ni vaovao e vavalalata.

Faamatalaga faaopoopo! I le gasologa o taimi, e tutupu faatasi ia pu. Le fatuina o se ogalaau e tasi e faʻaaoga ai soʻo se polokalame o mea lalaga lalaga.

Mo le faʻamaualuga, e tatau ona faʻatali seʻi oʻo ina tupu aʻe pupu. O talavou, e le o faʻamaʻaʻaina fatuga ua tuʻuina i totonu o le faʻavae. Faʻalagolago i le tele o meafaitino, e mafai ona faia lalaga i le tulaga o:

  • pulupulu;
  • puipui (wattle);
  • togi;
  • puaʻa.

Pusa e le masani ai

O se tulafono taua o mamanu. O le sili atu ona faigata o le foliga o le pusa, o le faigofie, sili atu le natura o le vaega apical e tatau ona tilotilo i ai. I luga o se mea faigofie e tasi, o le palealii, e foliga tutusa, i ai le pepa:

  • lalolagi;
  • vaʻa;
  • tuatusi.

E faʻapefea ona tipi le fale ina ia faʻafefete, e faia e le tagata e faia se faʻaiuga pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa o lālā ma le mea e nofo ai tumutumu. Afai na filifili le faipisinisi e fatu se laau totō mai vine, e tatau ona faapuupuuina i le maualuga e tasi. O faʻamalosi i lālā lalata e faʻatagaina mo lalaga. O le patching o le apex activates kidneys lateral. Afai e masani ona faia le taʻavale, o le pale matagofie matagofie o loʻo faʻavaeina i totonu o le fale.

Faʻasologa o Gaoioiga Faʻamatalaga

E le mafai ona tupu se aganuʻu matagofie ile fale e aunoa ma le tausiga lelei, lea e aofia ai:

  • fafaga soo i vai mafanafana;
  • paleni paleni paleni;
  • puipuiga mai faʻamaʻi, siama ma faʻamaʻi.

Ficus laei

A o lei amataina ma pe a uma ona fuga le fugalaau, e tatau ona e faia ni laei. Mo le vave faʻafoʻisia, e manaʻomia e le fale mea aoga ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le eleele. A ola malosi le laau, filifili fualaʻau oona.

Faʻamatalaga taua! E le mafai ona faia mea faʻamaonia lelei. Faʻasa, otaota o le fusi e faʻamaʻi. Faiga faʻamaʻi fale e mafua ai ona afaina.

Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faʻafefeteina lau o le laulaau ma aniani i taimi taʻitasi. O lenei fualaau faasaina e talafeagai foi mo le fausiaina o le seleselega. E faʻatasi i le taimi lava e tasi e faʻaaogaina e fai ma puipuiga ma faʻamaumauga.

O le toe totoina o fugalaau i totonu pe a uma le teuteuina e le fautuaina. O faʻafitauli faaopoopo e mafai ona taʻitaʻia ai le vavalalata i le oti. I le taimi o le vevesi, umi, maʻi, ua vaʻaia aʻa.

Faatasi ai ma le fetaui tonu o le tuufaatasia o le tausiga ma le puipuiga o laau totő, teuteu masani lelei, o se pale matagofie ua fausia. A iai se mea i totonu o se fale, pe faapefea ona fausia se pale o se fesili lona lua. O le agavaʻa faʻale-aganuʻu e faʻafefe le aveeseina, pipiʻi lelei lala.