Laʻau

Aisea e le fuga ai le geranium i le fale - o le a le mea e fai

O le tuputupu ae o geraniums e mafai ai e oe ona suia le potu. O le laau e le o manaʻomia le tausiga ma e fiafia i taimi uma i le faʻaleleia o fua. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o le aganuu e fai ai laupepa, ae le faʻasaʻoina peduncles. Ina ia foia le faafitauli, e tatau ona e iloa pe aisea e le o le lanu o le geranium, ma pe faʻafefea ona faʻavaveina le foliga mai o faʻavao.

O le a le taimi e maua ai le geranium fatuga ma le umi o le taimi lenei?

O le tausiga lelei e mafai ai ona e faamemelo i le faatosina o le laau. Faʻalagolago i le ituaiga, geranium e mafai ona fuga i vaitau eseese o le tausaga:

  • Vaomatua ma lapisi-geraniums tetele e totogo i le ogatotonu o Me. O fualaau o nei laau toto e taofiofi la latou lanu mo le 30-40 aso.
  • Gagana Georgian ma tamaʻi laʻau laiti e amata ona faʻapupulaina i lalo o Iuni. O le taimi vavalalata mo i latou e oʻo atu i le 40 aso.
  • Dalmatian, marsh ma togalaau geraniums e totogo i le ogatotonu o Iulai. O le umi o le tupu aʻe e na o le 20 aso.
  • Ash ma Renard geraniums e totogo i le ogatotonu o le taumafanafana. O le umi o le fugalaau e 30 aso.

Aisea e le fuga ai le geranium

I le fale, o le geranium e mafai ona fuga mai i le 6 taimi i le vaitau. Faʻasalaga lelei, o le aganuu e masani ona faʻapipiʻi mai ma tumau lona lanu mo le 20 aso.

Le umi o laau totō

Fugalaau o le geraniums

Ina ia mafai e le laau ona fai ni polo, e taua le matauina o vaega nei i le tausiga:

  • I le fale, o le geranium e tatau ona i le itu i saute. E manaomia e le laau le tele o le susulu o le la. I luga o le saite, e tatau ona e filifilia se nofoaga avanoa. O le aofaʻi o le la e fesoasoani i le faʻaalia o lau lapopoa ma tele fugalaau.
  • I totonu o le fale, e le mafai ona tuu le laau i tafatafa o masini afi. Ona o lenei mea, o lau laititi pito i lalo o le vao e foliga lanu samasama, ma o laʻau e fai ai ni nai laititi.
  • E le taliaina e le aganuu ituaiga o le palapala. E talafeagai le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i le eleele lafoaʻi, lea e pasi lelei le ea. Afai e faʻaaoga le eleele togalaau, e tatau ona faʻafefiloi i le oneone oneone.
  • Mo le fausiaina o mea leaga, e tatau ona fafagaina e le aunoa. Mo geraniums, e faʻaaogaina ai faʻamaʻi faʻamalosi faʻapitoa, lea e le na o le saofaga i foliga vaaia o mea faʻaleagaina, ae faʻalautele ai foi le vaitau o le vavalaʻau o le laau.
  • Tausisia ma se vevela. E amata ona fuga le laau pe afai o le ea vevela e sili atu i le 12 tikeri.
  • Mo le fugalaau, e tatau ona leai se pepa. A leai, e mafai ona mate le aganuu.
  • Geraniums e tatau ona faʻaauau ma faʻafeinu tele. E naʻo le tulaga lenei e mafai e le fugalaau ona faʻalautele ma faʻapupulaina. E oo lava i le taumalulu, pe a vevela le ea i totonu o le potu, e le manaomia le suluina o laulaau. O lenei mea e mafai ona mafua ai le paʻu i le taimi o le vavao.
  • O le fugalaau e tatau ona lava lona lautele, e pei ona iai se aʻafiaga o aʻafiaga a le laau. O taimi e faʻapipiʻiina ai le taimi o le a faʻaleleia ai le faʻavaeina o faʻaletonu.

Tulaga tuputupu ae

Geranium e mafai ona osofaia e meaola faalafua, o lea e tatau ai ona e siakiina pea laulaau o le aganuu. Pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga, e fautuaina e togafitia le fale ma ni mea faʻapitoa ma vavaeeseina mai isi fugalaau. O le tele o taimi, e faʻaalia ai aphid i le aganuu. O nei iniseti e fafaga i luga o le laʻau o le laau, lea e oʻo atu ai i lala vaivai.

Taua! E mafai e le totoina o laau toto ona faʻaleagaina aʻa, o le mea lea pe a filifilia se ipu, e tatau ona e amanaʻia le televave o le tuputupu ae o aʻa.

Aisea e le fuga ai le lauranium, ae tuuina mai na o laʻau

Geranium - tausiga o le fale pe faʻafefea ona tafe le geranium

O mafuaʻaga mo lenei mea atonu o mafuaʻaga nei:

  • Pusa le saʻo. Afai o le gafatia e fufusi, o aʻa o le a tuʻuina atu uma lo latou malosi i le tuputupu ae o ni vaovao fou, ae le o le fauina o fugalaau. I totonu o se pupuʻu, e amata ona ola malosi le laau i luga, o laulaʻau e tele, ae e seasea maua.
  • Filifiliga le saʻo ma le solia o le taimi e fafaga ai. Afai e masani ona e faʻamaʻaina le laau, o le a taʻitaʻia vave ai lau laʻau. O le fugalaau atonu o le a toesea ona o le leai o meaʻai.
  • Tele le susu. E ui lava i le mea moni o geraniums e fiafia i le susu o le eleele, o le faʻateleina o le suāsusu e taʻitaʻia ai le faia o se laumei lanumeamata e aunoa ma ni pulumu. I le autumn, e manaʻomia ona faʻaitiitia le vai e le tele o le laau, pe a faʻapea e mafai foi ona afaina ai le foliga mai o faʻaoga.
  • Leai se meaʻai. Faatasi ai ma se faʻaopoopoga tele o tipu, o le aʻa e le lava meaʻai e fuga. E matua taua lava le mataʻituina ma le totoʻa le tulaʻi mai o ni aʻa laiti e mafai ona ave uma le malosi o se matua matua.
  • Le toilalo o aʻa. O faʻamaʻi o aʻa e mafua ai le leai o ni faʻamaʻi ma mafai ona fesoasoani i le oti o le laau.
  • Le lava le malamalama. I le paolo, o le a aʻafia le laau mo le malamalama, ma faʻavaivaia. O ia togavao e toetoe lava a le totogo.
  • Faʻaleaga mea leaga. Iniseti e faaitiitia le malosi o le laau, o lea e le mafai ai ona fuga.
  • Laititi o le ea vevela. O ia tulaga e tulai mai i le taumalulu. E mafai e le geranium ona faʻafefe tulaga vevela, ma o le faʻaitiitia o le vevela e mafai ona mafua ai le leai o se fua.

Aisea e le fuga ai, ae na ona fauina ni lau laau

O nisi ituaiga laau toto ei ai a latou lava uiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fesili e masani ona tulaʻi mai pe aisea e le fuga ai le geraniums royal. O lenei ituaiga, e le pei o isi ituaiga, ei ai le laʻau vao, lea e manaʻomia ai le teuteuina faapitoa ma le tausiga. Fugalaau toto e le mafai ona amata mo ni mafuaaga:

  • ona o le leai o se malamalama;
  • pe afai o le ipu e lautele tele;
  • faatasi ai ma le faʻaaogaina faifaipea ma le le saʻo;
  • pe afai e le vave totoina le laau ile eleele fou;
  • le nofoaga o geraniums i lalo o le paolo - i le taimi e tasi, o fatuga ua faia, ae paʻu, e aunoa ma le fuga.

Aisea e le fuga mai ai le kiona o le tupu

Taua! Ina ia filifilia le nofoaga sili mo le tuputupu aʻe o geraniums i totonu o le fale, e tatau ona e aveese le ipu. E masani lava, pe a uma se suiga o le nofoaga, e amata ona ola malosi le laau.

E faʻapefea ona faʻafiafia le geraniums i taimi uma

O le a le mea e fai pe afai e le fuga mai le fuchsia i le fale

E le lava le iloa pe aisea e le fuga ai le geranium, e taua le malamalama i le mea e fai i se tulaga faapena. Ole vavalalata ole taimi e faʻasese ai mea e faʻalavelave ai ona tupu ai le laau. O le mea autu o le toe faʻaleleia o le tausiga lelei.

Faʻasalalau

Muamua lava, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoʻa lau o le laau. E masani lava o faʻamatalaga muamua o se faʻamaʻi poʻo se meaola faalafua e mafai ona vaaia i totonu o le laupepa. O le tele o geraniums e osofaia e aphids ma whiteflies. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai i fomaʻi, ua faʻaaogaina le faʻafitauli.

E tatau ona siaki le tulaga tuputupu ae o le laau. I nisi tulaga, ina ia maua le tele o fugalaau, ua lava lea e tuu atu ai le fugalaau i se isi faamalama, i le mea e alu atu i ai le susulu o le la, ma o le a le totogo tele ai pupu. I le taumalulu, e fautuaina le faʻaaogaina o moli faapitoa.

Ina ia maua mai ni meaʻai, e tatau ona taofi le tele o le suāsusu o le laau. O lenei mea o le a faʻaosofia ai le faʻaalia o fou fou.

Faʻafefea ona fafaga

O laʻei pito i luga o se mea e manaʻomia muamua mo le mauaina o ni faʻalavelave tetele. Talu mai Mati, sa i ai le geranium i le vaomatua, o lea e taua tele ai le faia o le mea saʻo saʻo. E tatau ona faʻaaoga:

  • paluga falai;
  • fuamoa;
  • vailaau oona.

E pei o le faʻamaʻiina o le kulimi, e mafai ona faʻaogaina lefuʻu laupapa. Ina ia saunia le fofo o le galuega, e tatau ona faʻaumatia le 100 g o le palapala i se lita o le vai. O le iuga e fofo ai le vao po o le fugalaau fugalaau. Mo laau laiti, o le ash e faaaoga i le 50 g i le 1 lita o le vai.

Fertilizer application

I le ogatotonu o le taumafanafana, e mafai ona e fafagaina le laau e faʻaaoga ai fugalaau faʻapitoa mo totonu o laau. Afai e ola le geranium i le fale, i le tautoulu e tatau ai ona faʻaitiitia le aoga o le faʻamalosi ma faʻatagaina le laau e alu i totonu o le sulufaʻi.

Taua! E le fautuaina le faʻaaogaina o mullein ma le moa ma le moa. O ia mea e afaina ai aʻa ma pe a faʻaaogaina i totonu e mafai ona faʻaleagaina ai tagata.

Teuina ma le totoina

Mo le vave faʻaleleia o se mea taua tele le faia o laʻau masani. O le faʻapipiʻiina o laʻau e tatau ona faia i le amataga o le tautotogo po o le autumn. Faʻapipiʻi faʻapipiʻi mo vaitaimi taʻitasi:

  • Lauina o le tautotogo. O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina ia Mati. E tatau ona taʻei lapisi tuai. O le naifi e tatau ona muamua faʻamaʻi. I nai vaiaso muamua pe a uma ona teuteuina, o le a le fausia e le laau le laulaʻau lanumeamata. Ae ui i lea, o ia gaioiga o le a faʻaosofia ai le foliga mai o le tele o mata.
  • Autumn teuteuina. O le taimi o le faʻatinoga o le faaiuga lea o Setema, pe a uma ona fuga. Muamua, o le teuteuina mama o lala tipi ua faia. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻapuʻupuʻu le vaʻa vaivai ma le matutua. E tele taimi e fesoasoani ai i le teuteuga o le autumn, o le togavao ua tuʻuina atu i ai le foliga manaʻomia.

Totoina vine

E fautuaina e faʻapipiʻi le faalua i le tausaga. I le tautotogo, e mafai ona totō geraniums i le eleele avanoa poʻo totonu o se ulo. O se gaioiga i totonu o se ulo e amata i le filifiliga o le gafatia. O le ipu e tatau ona i ai aʻa ma maua sina vaega laiti. O le tele o koneteina e le fautuaina. E tatau ona faataatia se alavai i le pito i lalo o le ulo. E mafai ona faʻapitoa tuʻuina le paluga eleele poʻo le faʻatau i totonu o le faleoloa o faleoloa mo fale i totonu. A maeʻa le faʻavasegaga, e tatau ona fafaga le geranium e faʻaaoga ai mea o le potassium phosphate.

Ina ia faʻaleleia le vaʻaiga, e mafai ona faʻapipiʻiina i se taimi le tumau se fale i totonu o le eleele. A maeʻa lenei faʻataʻitaʻiga, amata ona ola malosi le geranium ma fuga faʻamalosi. A maeʻa ona i totonu o le eleele avanoa, e atiaʻe e le fale le tetee i le vevela o le vevela. E mafai ona e totoina se fugalaau i luga o le alatele eleele e leʻi muamua atu i le ogatotonu o Mei. I le faaiuga o le taumafanafana, ua toe foi mai o ia i le ulo. E tatau ona faia lenei mea ao leʻi amataina le kiona.

Auala e tausi ai i le taimi o le fuga

Aisea e le fuga ai le geranium - fugalaupapa mo geraniums

O le fugalaau e manaomia ai le tausiga faapitoa. Tulafono faavae:

  • O le fugalaau e tatau ona tuu i luga o le la. Ae ui i lea, i vevela vevela, e tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa o le paolo e paʻu i luga o le laau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o samasama i lau.
  • E tatau ona ave faʻamalosi taimi uma laulaʻau ua mate ma lala ola e ola mai aʻa.
  • Faʻasagaina o le laau e tatau ile 4-5 aso. E taua le faʻamautinoa e le faaputuputuina le suavai ma salalau lelei i totonu o le ulo. Faʻasalaina le palapala pe a maeʻaeʻa.
  • Faatasi i le vaiaso i totonu o se ulo o geraniums e te manaʻomia e vaʻaia le eleele. O le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le pala i luga o aʻa ma saturate le palapala ile oxygen.

Tausiga mo fugalaau geraniums

I le taimi o le fugalaau, o le tele o meaʻai i totonu o le eleele e mafai ona afaina ai le faʻaleagaina ma le vaʻaia. Ae ui i lea, faatasi ai ma le faʻalauteleina o le fugalaau, e tatau ona faʻaaogaina faʻamaʻi faʻasaina. E mafai ona e fafaga le fugalaau i le iodine. Mo lenei mea, e tatau ona faʻaitiitia se mataua o le iodine i se lita o le vai. O ia faʻafeinu o le a faʻafiafiaina ai le fugalaau, ma o le lanu o le susulu e susulu.

Taua! I le vaitau o le vavao, e le o faʻataunuʻuina se togavao faʻatoʻaina ma le seleseleina o aʻa laiti. E le o fautuaina foi e vavae le vao.

Tausiga Tausi

Tausia o togalaau pe a uma le fuga o ona lava uiga:

  • I lalo o le aʻa o le geranium, ua faʻafeiloaʻi ai se fugalaau faʻalavelave, lea e faʻamavae i le vai.
  • E tatau ona aveeseina ma le faaeteete pupuʻu uʻamea.
  • Vai le vao ile 3-4 aso.
  • I le tautotogo, e asiasi atu se ulo fugalaau i se nofoaga malulu e le sili atu i le 12 tikeri le vevela. E tatau mo le laau ona alu i le tulaga taumalulu ma maua ai le malosi.

O le tausiga lelei o le a fesoasoani i le tulaʻi mai o ni taameni laiti ma le faʻavaeina o pupuʻu. Afai e le faia lenei mea, o le lau geranium e mafai ona lanu samasama, ma o le a leaga le pupu.

O le fugalaau geranium e teuteuina ai se potu po o se fasi fanua ma lanu susulu. O le aganuu e le faʻasalalau i le tausiga ma faigofie ona faʻaleleia. Afai e le fuga le laau, e tatau ona saili le mafuaaga o le tulaga. O le tele o taimi, o le faafitauli e mafua ona o mea sese i le tausiga, ma pe a faʻamavaeina, o le geranium e amata ona toe ola.