Laʻau

Peony Henry Bockstoce - togavao i fafo

Peony Henry Boxtos o se ituaiga laau tele e mafai ona avea ma se teuteuga o soo se fugalaau fugalaau. Ina ia tupu lenei aganuʻu, e aoga le mulimuli i fautuaga faʻavaomalo. O le laau e manaomia le taimi e faʻasusu ai, i luga o laʻei, teuteu.

Peony Henry Bockstoce - o le a le ituaiga ituaiga, le talafaasolopito o le foafoaga

O lenei aganuu sa fafagaina i Kanata. O le Paeonia cultivar Henry Bockstoce e aʻafia i le vaega o totoga o le susu-fualaʻau ma o se vailaʻau faʻavaomalo lautele.

Short description, uiga

O le laau e mafua mai i le tele o peonies. O loʻo faʻamatalaina i ni vaʻaiga mafiafia ma faʻaogaina e le mafai ona taofiofia le tele o faʻalavelave. I luga o laʻau o loʻo i ai lanu lanumeamata lanumeamata ei ai lanu samasama. O le laau e oʻo i le maualuga o le 1 m.

Peony e manaia tele ma le le fiafia.

Buds o loʻo faia i vaega pito i luga o le tipu. O fugalaau ei ai foliga lapopoa ma tetele tetele: i le maualuga e oʻo atu i le 20-22 cm. E tusa ai ma le faʻamatalaga o le peony Henry Boxtos, o le ogatotonu o le tumutumu e piniki. E maua mai i petals e fetaui lelei. A o latou fuga, latou te aluese mai le ogatotonu. O fugalaau e faʻamalamalamaina e se lanu mumu mumu ma le rimoni.

O le laau toto e 1 le taimi - i le afa muamua o le taumafanafana. A o faagasolo lea vaitaimi, e lelei le logo o le peony. O le ituaiga o laau o Henry Boxtos e puipuia mai le malulu e oo atu i le 40 ° C ma e le afaina i maʻi masani.

Taua! Peonies ei ai aʻa malolosi e le manaʻomia ona nonoa. Ae ui i lea, o nisi o faifaatoaga o loʻo faia pea lenei faiga e puipuia ai laau mai matagi malolosi.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Peony Henry Bockstoce ei ai nei tulaga lelei:

  • foliga matagofie;
  • avanoa o le talosaga mo le taina;
  • tetee i le kiona;
  • malosi faʻamaʻi;
  • tetee i le lamala.

O se mea le lelei o le aganuu o le tulaga lamatia lea o le a oti ia peony ona o le malosi o le matagi.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le laau toto ua totōina pe tuufaatasi ma isi fugalaau. O se tuufaatasiga matagofie o le nofoaga lea o peonies e lata ane i le televise conifers. E totoina foi i tafatafa o gazebos ma moega o fugalaau. Peonies e masani ona faʻaaoga e teuteu ai mixborders. O se tuufaatasiga o laau o ituaiga eseese e foliga matagofie.

E masani ona faʻaaogaina peonies i le faʻaogaina o fanua.

Tuputupu ae o se fugalaau, pe faapefea ona totō ile laufanua

Ina ia mafai e le laau ona atiae masani, e tatau ona faia saʻo le galueina o le toto.

Totoina i aʻa

Rose Henry Kelsey - Totoina ma Tausia

Mo le totoina o aʻa, e fautuaina e piki ma eli se laau ola maloloina, ona vaeluaina lea i ni fasi mea. E tatau i vaega taʻitasi ona aʻafia aʻa ma le 2-3 tumutumu.

O le a le taimi e tau ai

O le totoina o taloni e fautuaina i le tuai o le taumafanafana poʻo le amataga o le tautoulu. E masani lava, o mea totō e faʻatauina i faleoloa ia Fepuari poʻo Mati. I se tulaga faapena, e faatagaina le totoina o le tautotogo.

Filifiliga nofoaga

E talafeagai le totoina o se peony i totonu o se nofoaga lelei. E le tatau ona faʻapena pe maualalo. E mafai e peonies ona pagatia i le vai, lea e afaina ai le atinaʻe o aʻa.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

O aʻa uʻamea o le peony e tatau ona tipi i le 10-15 cm. Ina ia faʻamaʻaloina, e aoga le faʻaaogaina o se vaifofo o le potassium i taimi uma. Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le aʻa, e mafai ona e sosolo aʻa i se tuputupu aʻe tuputupu ae.

O le moega e manaʻomia ona faʻamamāina lapisi ma eli luga. E fautuaina e faʻaopopo le oneone ma le kerupi i le mamafa ma le eleele palapala. E taua tele le palapala ma le pala.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

  • Toto se fuataga 90x90 cm.
  • Faʻamau le alavai i le pito i lalo.
  • Liligi le masini.
  • Tuu le fatu i totonu o se pu, salalau aʻa ma lulu i le palapala.
  • Toto le eleele ma vai.

Taua! E le fautuaina e faʻalolotoina le malosi o le ua. Mo le puipuia o le susu i totonu o le palapala, e tatau ona ufiufi i se mulching layer.

Mo le lelei o le ola, e tatau ona totō saʻo

Fatuina fatu

O lenei faiga o le toe gaosia e masani lava ona le faʻaaogaina e le au fai togalaau. E le mafai e oe ona faʻapolopolo faailoga o le fale o tina. O le tele o taimi e faʻaaogaina e le au faifaiva ina ia mafai ai ona maua ni ituaiga fou.

Tausiga o togalaau

Ina ia mafai e le atinaʻe ona atinaʻe masani ma lauolaola, e tatau ona tuʻuina atu ma le tausiga lelei.

Faʻaiga ma fafaga

Peony Duchesse de Nemours - totoina se ituaiga i le togalaau

E manaomia e le laau le suāuʻu talafeagai. E naʻo le taimi o fuālaʻau malosi, e faʻamamaina atili le palapala. I le tausaga muamua o le tuputupu ae o peonies e tatau ona fafagaina. O lenei mea e mautinoa ai le fausia o aʻa maloloina. E sili ona lelei le faʻaaogaina o meaʻai.

Taua! A maeʻa ona toto, e tatau ona faaopoopo i le vai le faʻamalosia o vaega. Potassium ma fulukalama e talafeagai mo lenei mea.

Lauina ma le totoina

O le aʻa e atiina aʻe i luga, o le mea lea e tatau ai ona vaʻavaʻai ma le faʻaeteete le eleele o loʻo siomia ai le vao. O le eleele e tatau ona fufuluina i le tipu. Lafoaia o le palapala e taua. E fesoasoani e taofi le susu i le palapala.

Faʻatau togafitiga

I tulaga leaga, ei ai se tulaga lamatia o le faaleagaina o pion e faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ina ia puipuia le faʻaalia o faʻafitauli mai le liʻo o le basal, e tatau ona aveese le mutia vao, laulaʻau ma faia togafitiga faʻasaʻo. Ina ia faia lenei mea, e 3 taimi i le vaitau e faʻaaoga ai iniseti.

Blooming Peony Henry Boxtos

Peony Collie Memory (Manatu o Paeonia Callie)

Peonies o lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina i le vevela ma le tele o fugalaau. Mo le ausia o mea teuteu teuteu, e tatau ona e tausia lelei.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

O le taloina o peonies e amata i le tausaga lona tolu talu ona toto i le eleele. O mea muamua na tutupu ua vavaeeseina. O lenei mea e malosi ai le laau. Peonies ei ai ni fugalaau tetele e lua e foliga mai i le faaiuga o Me. O le fugalaau e umi 15-20 aso.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

A amata ona mago, e fautuaina e aveese. I le vaitau o le vavao, e manaʻomia e le 'eleʻele le tele o faʻamafa.

Ina ia ausia le tele o fuālaʻau, e tatau ona inu lelei peony.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga, mafuaʻaga mafuaʻaga

E mafai ona puipuia ni laau fugalaau i ni mafuaaga:

  • totoina togavao i se mea malulu;
  • loloto loloto le loloto o le ua;
  • sili atu le suauu i le eleele;
  • teu vine i lalo o le aʻa i le taimi lava e uma ai ona tupu.

Peonies pe a uma ona tupu

A uma ona tupu, e manaʻomia e peonies se tausiga faapitoa. O lenei mea o le a fesoasoani ia latou tuputupu aʻe ma atiina ae lelei.

Suiga

O paʻu o lenei ituaiga e tatau ona vaeluaina ma totoina. A le o lena, o le a faʻaitiitia le faʻaaoga. E sili ona lelei le faʻatinoga o le taualumaga i le faaiuga o Aukuso po o le amataga o Setema. Pe a faʻapipiʻi i le tautotogo i le mea sese, atonu o le a le totogo peonies.

Teuteu

I le faaiuga o le autumn, e tatau ona vavaeeseina le vaega o le ea. Mo le faʻataʻitaʻiga, e aoga le faʻaaogaina o se faʻamaufaʻailoga mataʻutia. E tatau ona faʻamaʻi muamua. O le vave teuteuina vave e afaina ai le seleselega. O se taunuuga, o aʻa e leai ni meaʻai.

Sauniga o le taumalulu

I le taufaʻaiuga o Aokuso, e fautuaina le faʻaaogaina o laʻei pito i luga e faavae i luga o le potassium ma le fuluula. I le tautoulu, e manaʻomia le faʻaleleia o vai. Faʻafetai i lenei mea, o le aʻa e sili atu le faigofie ona faʻafefe le malulu. I le taumalulu, e tatau ona ufiufi laau vao i se papa mulching. Faʻalulu poo le peat e mafai ona faia lana matafaioi.

Taua! O peonies o lenei ituaiga e manatu e faʻafefe i le malulu, o lea e le mafai ona ufitia mo le taumalulu.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

E iai le malosi o le togavao, ae faʻatasi ai ma mea leaga fesuisuiai poʻo le soliga o tulafono o le tausiga o loʻo i ai se tulaga lamatia, o le mosaic mosaic poʻo le pala. Ina ia aloese mai lenei mea, e faʻaogaina ai le fomaʻi.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻamaʻi, o laʻau o le peony e faʻaleagaina

<

Peony Boxtos o se fale lauiloa e mafai ona avea ma se mea teuteu matagofie o le togalaau. Ina ia ausia ni taunuuga sili ona lelei i lona galueaina, e tatau ona e tausia lelei le seleselega.