Maota, fale mautotogi

Lisi o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e lamatia ai le balsamine. Mafuaʻaga ma faʻatonuga

Lulu lanu moli, matagofie lanu lanu meamata, lalelei foliga - balsams ua leva ona faʻafeiloaʻi e tagata nonofo i le faamalama, faʻaoga ma togalaau faʻatoʻaga. O se lanu lanu e manaomia se tausiga faigofie, lea e tali atu ai i le ovary o fou fou ma le susulu malamalama o laulaau. Ae e oo lava foi i lenei laau le lelei e mafai ona afaina pe osofaia foi e pusa.

O meaola faalafua e faalavelave i le masani ai atinae ma le tuputupu ae o se laau matagofie. E uiga i mea faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻafefe ai le fuga-balsamic o le a talanoaina i la tatou tusiga. E faʻafefea ona taulimaina iniseti iniseti ma auala puipuia e puipuia ai o latou foliga vaaia.

Faʻaalia o totonu o laau i faʻamaʻi eseese

O le mafuaaga autu mo le vaivai o le peti lanu meamata, o lona lalagaina ma le tu ai o ni tulaga le talafeagai po o le leai o se tausiga. O le balsam ua vaivai, e ono afaina i le tele o faʻamaʻi, ma o se mea faigofie foi mo meaola faalafua eseese.

O le igoa lona lua o le laau o Roly Wet. E mafua lenei mea ona o le faʻaleleia o aganuʻu alofa. O ona lau ma gaʻo e 50% vai. E fiafia Balsam i le eleele ma le ea. Ma o tulaga lelei nei mo le faʻaalia o pathogens. O le fale toto e faigofie lava ona aʻafia i faʻamaʻi nei.

  • Downy mildew. Mamo - meaʻai (ulu i totonu o lanu meamata i le susu). Laʻau e ufiufi i se fugalaau paʻepaʻe, i le aluga o taimi, o le lau laulau e faʻapouliuli ma pau (iloa pe aisea e pau ai lau lau ma e tiga ma pe faapefea ona teu le fugalaau, o le ae iloa iinei). Fungicides e talafeagai mo togafitiga (Vitaros, Baktofit).
  • Gau pala. Faʻatupulaia siama mai le palapala poʻo vai. Faailoga - patina lanu enaena ma lauulu. Mo togafitiga e fetaui ma le kukaina o le kelati poo Fundazole.
  • Bacteriosis Vaʻaia vai i luga o le laʻau, mulimuli ane latou aʻafia ai le vao atoa. Puleaina o faamaʻi - aveeseina o vaega na aafia ma togafitiga ma le paluga Bordeaux.

E uiga i le mafuaʻaga e paʻu ai buds ma fugalaau i le palsam, pe o le a le auala e talanoa ai ma puipuia ai, faitau a tatou tusiga.

Manatu ogaoga: ata, suʻesuʻega ma metotia e feutagaʻi ai ma i latou

I luga o le lanu lanumeamata mea matagofie e masani lava ona maua ai laau - o meaola faalafua e fafaga i le sua. O meaʻai, o le papaflies ma aphids e matautia foi mo le balsam. I le tele o mataupu e le masani ai, e aliali mai i luga o vaomatua meaʻai ma vailaau.

Togi

O faʻamaoniga o le apogaleveleve mite infection e mafai ona maitauina.tilotilo solo i tua o se laupepa poʻo se failaʻoga. Uiga iloga:

  • moli felanulanua paʻepaʻe e afifi ai le ie;
  • tamai tootoo i luga o le apa laupepa;
  • o le lanumeamata e leiloa lona susulu;
  • fugalaau e leai se malosi, laiti fatu, fugalaau lemu.
Fesoasoani! E mafai ona amata se miti cymlamen i luga o se pulu. Pe a afaina, o paʻu talavou, o pulupulu ma laulaau ua leaga. O le palsam dies growth points, ua maliu o ia. Soo se acaricides pei o Apollo, Demitan, Neoron, Sunmite ma isi e talafeagai mo le tau.

O mafuaaga o siaki e vevela ma le malulu i totonu o le potu. O le taua e aofia ai se faasologa o faatinoga faasolosolo.

  1. Faʻasoʻatoa vaega.
  2. Le faʻagasolo se fofo o le fasimoli. Fufulu i le vai poʻo le fasimoli aisa, mumu. Faaaoga le fuamoa e mafua ai le palsam mo le 5-7 minute, ona fufulu lea.
  3. Faagasoloina o vailaʻau. Fits Vermitek ma Fitoverm. O le metotia o loʻo faʻaalia i totonu o faatonuga.

Aphid

Faailoga o siama i luga o le laau e matua faigata lava ona mafaufau i ai. Ae i luga o puipui o le ulo o le ai ai ni vaaiga manino o le nusipepa a le parasite o le papa paepae. Faailoa aphids i le balsam e mafai ona i ai pe a asiasia le aʻa poʻo le taimi o le gafa.

O le lamatiaga o se iniseti o le afaina lea o le laau mai le laulaau. Talu ai ona o lenei mea, o lo latou faʻaleagaina ua tupu, o le tuputupu ae ua taofia. O le faagasologa o le photosynthesis e faʻalavelaveina pe taofi, o se taunuuga - e le tupu ma mate le balsam. Auala e taulima ai aphids:

Pepa Peraimeri o taga
  1. Aveesea o mea na nutimomoia, faaleagaina
  2. Faʻafeiloaʻi le balsam i le eleele fou.
Fualaau faʻapitoa mo le susunuinaMeaʻai:

  • tapaa tapaa;
  • riki peel;
  • vormwood paʻu.

E ave vaega i tutusa tutusa (i le 1 st.). Sasaa le vai inu, faʻasolosolo 12 itula. Faaaoga mo le susunuina. Laʻau mo le puipuia o le toe faʻamaʻi pipisi i le pefu, pefu asu.

Vailaau MataʻutiaFualaau talafeagai:

  • Fas;
  • Filifili;
  • Actellic.

O le faʻaaogaina ma le faʻaaoga e fuafua i le tele o le balsam (silasila i faatonuga). Aʻo leʻi togafitiga ma vailaʻau, e tatau ona ufiufi le palapala i se ata tifaga.

Apipo e fanau i le eleele matutu. O le mafuaʻaga o le faʻaalia o se mea e le masani ai le faʻasusu vai.

White fly

O le iniseti e foliga tutusa ma se tamai paʻu paʻepaʻe. E tuʻuina e le tamaʻi manu fua i tua o le laulaau, mulimuli ane maua mai i luga o laʻau, e mafai ona 'aina uma le talo o le balsam. I le aluga o taimi, o le paʻu o pupuʻu e faʻamalosi, o lenei mea latou te le mafai ai ona gaioiga i nisi o sauniuniga vailaʻau. Ina ia faʻamavaeina tagata taʻitoʻatasi, e manaʻomia le toe togafitiga ile va o le 5-6 aso.

Faʻalogo! O le whitefly lafoaʻi se vai inu suamalie o loʻo i ai ni maʻi o le soot.

O faailoga o le osofaʻiga - o laulaau e leai se lanu lanumeamata, o lanu samasama e aliali i luga ia i latou, e magumago ma pauu ese (e mafai ona e iloa pe aisea e lanu samasama ai le palsam i le potu ma pe faʻafefea ona toe faʻaaogaina le laau). O mafuaʻaga o le parataiso e mafanafana, susu ma faʻafefeteina le ea.

Faʻafefea ona foia le meaʻai:

  1. Mechanical. E mafai ona fufuluina fuamoa Whitefly i le vai. E tatau ona e taulimaina itu uma o le laulau.
  2. Aveesea o le vaega.
  3. Pest pulea e iniseti: Malathion, Actellic, Tanrek. O nei mea o sauniuniga oona e na o le mafai lava ona gaosia i luga o le ea (luga o le faapaologa, i luga o le auala).
  4. O se isi mea i vailaʻau o le silotilo. 1-2 fasipepa e olo i le fausiaina o fagu, sasaa vai inu, tuu mo 2-3 itula. Lauina se togavao 2 taimi i le aso

Thrips

O le lamatiaga e lua itu: o le vaivai o le togavao ma le ono mafai ona tupu i le siama mosaic (thrips ave pathogens). E mafai ona e iloa se faafitauli i le matauina o le faaletonu o lau laititi i le apex ma se suiga ile tulaga tuputupu ae. O le pito i lalo o laʻau e faʻatagogo, i le ogatotonu o le siakiina o le faʻagasologa o le gaoioi o iniseti laiti.

E taua! O faʻapipiʻi e aliali mai ile eleele faaleagaina. E mafai foi ona e aumaia se meaola i se faaputuga fugalaau, e mafai foi ona pisa i se faamalama matala. O le taua o loʻo taoto i togafitiga o le vao ma iniseti.
  • Tanrek. 1 ml i le 5 lita o le vai poʻo le 2 ml i le 10 lita o le vai.
  • Actellic. Faaaoga faʻamaʻi mamafa. 1 ampoule o fualaau faasaina i le 1 lita o vai.

Toe fai le totoina pe a uma le 5-6 aso.

Faʻamau ma musika moa

Podroe - flea. E toetoe lava a le afaina, ola i le eleele, fafaga i mataupu faʻalautele. Poduns o se lamatiaga e totoina ma vavae ese: o le tipiina o aʻa. E mafai ona e vaʻaia i latou pe a fausua, aʻo amata e tagata taitoatasi ona oso.

O faʻamalolo poʻo musika mushroom e laiti ile vaeluaga. Laititi lamatia i laau. O laumei e papaʻe, o latou ulu e uliuli. Faʻaleaga foi le aʻa o vai vaivai pe laiti.

O le mafuaʻaga o le faʻaali mai o nei iniseti e taatele - feinu faʻasusu. E mafai ona faʻaititia le faitau aofai e ala i le faʻamamaina o le eleele i se ulo. Mo le faʻaumatia atoa i le eleele e te manaʻomia e faʻafefiloi le vailaʻau o le Lulu 2.

Fuafuaga puipui

O le itu autu o le puipuia o le tausiga lelei lea. Mo se fugalaau fugalaau, e fautuaina e faamasani oe lava i fautuaga na tuuina mai, lea o le a faafaigofieina ai le tausiga ma ia malamalama.

  1. Balsam e manaʻomia le susu. E tatau ona faʻaleleia se vaomatua i taimi uma ma tele. Mo le puipuia o le afaina o le eleele i totonu o le ulo e te manaʻomia e fai ai se alavai lelei. E mafai ona e aveina ni maamaa, iliili, vermiculite ma isi vaega e filifili mai.
  2. Afai e le tatau ona pipii vai i luga o vaega lanumeamata, lanu.
  3. Fai le fafaga lelei i le tautoulu. E tatau ona i ai fugalaau ma fualaʻau.
  4. O le laau e tatau ona lava le la.
  5. I le taumalulu, toe fetuunai le fagu i le palsam i se nofoaga malulu (15-17 tikeri), faʻaitiitia le numera o vai.
  6. I le tautotogo, o fugalaau laiti ma le matutua e le tutupu ma e le o ni fugalaau (pe aisea e le fuga ai le balsam, faapea foi ma fautuaga i le tausiga ma le galueaina, faitau iinei).

Balsam - o se laʻau lauiloa faʻatasi ma lanu susulu ma lanu lanu. E maualuga lona alofa. I ia tulaga, e mafai ona atiaʻe mala faʻamaʻi. O le le lelei o togafitiga e faʻavaivaia ai le laau, ma avea ai ma se mea e sili ona afaina ai meaola faalafua. O se meaʻai, thrips, whitefly, aphid e mafai ona faʻalelei i se balsam. E mafai ona e faʻaumatia i latou i le fesoasoani a acaricides (mo siaki) ma iniseti.