Faatoaga

E le tupu aʻe, ma lautele - apu eseese Vityaz

Eseese apu Vityaz e masani ona iloa e le au faifaatoaga. O Ia manatu mamafa, e manaʻomia ai le tele o fanua.

Ona o le malosi tele, o le lautele lautele o le pale na le avea ma tagata e sili ona fiafia i ai tagata e ona togalaau aina laiti.

Laʻau tuputupu aʻe faʻafuaseʻi e pei o se pusa vaivai malosi, aisea na maua ai le igoa Vityaz.

O lenei ituaiga o apu o le fatufatuaʻi o se tasi o tamaiti sili ona talenia a Michurin, Sergey Ivanovich Isaevo le na tuuto atu lona ola i le fausiaina laau o le apu aisa.

O le a le ituaiga?

Ua mafaufau Knight tuai o le taumalulu. O lona uiga ese o loʻo taʻoto i le mea moni e faapea, o le fua o le vine e na o le matua faʻataunuʻu, e faʻaumatia i le faaiuga o Setema ma le amataga o Oketopa.

Faʻafiafia meaʻai uma ina ua uma apu taoto i lalo mo ni nai masina.

I lalo o tuutuuga talafeagai, e tusa ai ma le puleaina o le vevela (fale e leai se afi, pusaaisa), o le seleselega o varietal apples Vityaz tumau pea seia oo ia Me.

O ituaiga apple apple e aofia ai: Kandil Orlovsky, Babushkino, Berkutovsky, I le manatuaina o Michurin ma Zavetny.

Faʻasalaga

Ua iloa e fai togalaau atamai e le talafeagai le totoina o le tele o apu i le togalaau. O le faʻafefeteina o le eseesega o laau eseese (e le o ni aiga vavalalata!), O le mea e masani ona tupu fua, avea ma ki i se seleselega lelei. i le faaiuga o Aperila - amataga o Me, ae o le vevela i taimi eseese.

O le fausaga o le apu o le Vityaz cultivar e faapitoa lava, o le mea o loʻo i luga o le pistil, o le mea lea e faamautuina ai le faʻaogaina o le pollen i latou, o lona uiga, o le laau e palotaina ia lava.

E taua! E ui lava i le tagata lava ia, ae o le pitonuu tonu ma ituaiga o le autumn o le a faʻateleina le seleseleina o Vityaz.

Eseese faamatalaga Vityaz

Mafaufau eseese i foliga vaaia o le apu ma fua.

Apple Vityaz ua manatu e le o iai. E foliga mai e tupu atili leai, ae lautele. Malosiaga faʻailoga faatasi ai ma lala mafiafia o loo i ai foliga foliga faanoanoa.

O sea lagona e faia e se pale paleni o lanu lanu meamata, e pei o lalo ifo, e pei o se laau laulaau.

Mai le ogalaau malosi o lala malolosi e alu ese atu i se itu taumatau, lea e mautinoa ai lo latou malosi.

O laulaau i luga o le laau e tele, i le foliga o se ellipse, o laulau e laiti.

Faʻalogo! E talitonuina e le talafeagai tele mo tamaiti laiti togalaau aiga.

Fetu e maualuga atu i le averesi. Paʻu mamafa pe a ma le 200 kalama. O le foliga o le apu o le aotelega. O le au o le "Vityaz" e mafiafia e pei o le ogalaau o se laau, ae o le tootoo e papaʻu.

I le taimi o le seleselega, o le apu e lanu samasama-lanumeamata ma lanu mumu uliuli. I le aluga o taimi, o le a sili atu ona samasama. O le aano e mama, e tutusa lona mamafa.

O le apu Knight e masani lava o se sooga, e le o le manaia, ma le fiafia. O le taumafa o le matua e oo i le ogatotonu o Tesema. E tumau lona tofo, o meaʻai uma seia oʻo i aso malolo o Me.

O ituaiga nei e mafai ona mitamita i le tele o le tofo ma le maualuga o le vitamini: Belarusian Malinovaya, Orlovsky Pioneer, Moscou Winter, Young Naturalist ma Nastya.

Faʻasologa o talaʻaga

"Vityaz" na gaosia e Isaev i le vaitaimi o Moscow, i le togalaau o le Lomonosov Moscow State University.

Na ia faʻalagolago tele i le filifilia o paga matua, felafolafoaʻi ituaiga mai vailaʻau eseʻese, faʻafanua mamao.

Sa taumafai foi le saienitisi e faateleina le faigata o le taumalulu o le ituaiga Michurin e ala i le toe sopoia ma fualaau aina e maua ai le maualalo o le vevela.

O le mea lea, na sau ai le Knight ina ua sopoia Anis Striped, talu mai aso anamua na tuputupu ae i le Volga, ma Pepin saffron, na muamua maua mai ia Michurin.

Atinaʻe o le natura tuputupu ae

O le laau Apple Vityaz e faʻafeiloaʻi ai se tau masani ma se faʻaitiitia o le vevela i le taumalulu i -40 tikeri, pe a fai e lalo ifo - faʻaitiitia.

O le mea e masani ai, o le tele o apu Vityaz ua tupu i totonu o Rusia Tutotonu, ua lafoina i vaega uma e le o ni uliuli.

Mo le tele o itulagi i matu ma se vaitau puupuu e le talafeagai, talu ai e le lava le vevela mo le vevela, e mafai ona afaina le palealii e afaina ai gutu.

Mo le totoina i totonu o Rusia Tutotonu, o ituaiga o apu o loʻo i lalo e sili ona matagofie: Calvil Snow, Cinnamon New, Early Red, Apple Faaola ma Dessert Petrov.

Ata

Tuuina atu

O lenei faailoga o loʻo mafaufauina tele vailaʻau eseese Vityaz. I le lona tolu o tausaga talu ona totoina, e selesele e le au fai togalaau a latou uluai togalaau, masani Paranesi e ufitia i fua.

Tuʻu le maualuga pito i luga 240 kilokalama i le taimi. Fua mai lala aveese i le amataga o Oketopa.

E maualuga foʻi fua eseese: welsey, lobo, afafine Pepinchik, Antey ma Jonagold.

Toto ma tausi

E le na o le totoina, ae o le tausia foi o le apu e manaomia ai se uiga taua, mo le mea lenei e tatau ona e iloa nisi uiga ma tulafono.

O afea e totō ai? O le tautotogo ma le autumn e talafeagai lelei mo le totoina o fatu. I se tau le lelei, e taumafai le au fai togalaau e faafou le togalaau i le faaiuga o Setema, le vaiaso muamua o Oketopa.

O se laau talavou e maua se avanoa e tumu ai i le susu, ia maua aʻa, lea e faateleina ai avanoa o lona ola. Afai e te fuafuaina e faʻalelei i le tautotogo, e tatau ona e faia lenei mea seia oʻo i le taimi e amata ai ona fulafulaina ia pupu.

O fea e toto ai? E le fiafia le apu i le galu, e lolovaia nofoaga e tafe ai le vai. O le eleele e tatau ona le itiiti ifo ma le lua mita.

E sili le totoina o se laau i luga o le mauga. O le nofoaga e tatau ona malamalama lelei, e faatagaina le penumbra itiiti. O le leai o se susulu o le la o le a taitai atu ai i le mea moni o fualaau aina e leiloa a latou suka.

E faapefea ona toto? Knight e i ai laau malolosi, e manaomia ai se vaega taua o meaai mai le 20 i le 25 sikuea mita. m. A o le totoina o se laau e le aoga tele e faʻaloloto.

E taua le eli se lua e lava le lapoa, e sili atu ma le 60 cm le loloto, e faʻatumu ai le nofoaga tutotonu ma faʻamalaʻau minerale, humus. O le aʻa uʻu e tatau ona tumau i le 5 cm i luga aʻe o le eleele.

Ina ia lelei le lelei o le laau, e fautuaina e vavaeese uma fugalaau i le muamua fugalaau.

I le tausaga lona lua, tuu le afa o gaosi gafatia. Faafetai i na ituaiga amioga o le a maua ai e le Knight le malosi ma malosi ai.

I le tautotogo latou te faia ai meaʻai ma minerale:

  • urea (500g),
  • humus (10 kg / m).

Faʻamatalaga lelei ia Iulai ma Aokuso e taua mo le seleselega tele., e lua pakete ua lava (i le taeao, i le afiafi) tasi i le vaiaso.

E latalata i le tafe o timuga. Ina ia puipuia le laau talavou mai le maalili, E sili atu le suamalie o le eleele.

TAITAI! E mafai ona faʻafeiloaʻi le paʻu o le Autumn i le faʻaaogaina o le suauʻu faʻasaina.

Maʻi ma faʻamaʻi

Variety Knight puipuia i le paʻu. Ae o le tautotogo o le tautotogo aʻo lei tupu aʻe e leʻi faʻamaloina. Afai e te vaʻai i laulaau i laulaau laititi, liliu faasolosolo malie i se patina lanu enaena, faʻaalu se isi togafitiga.

Faatasi ai ma maʻi masani e matauina paʻu palapala (malie). E ufiufi ai le ogalaau, lau fuga (e peiseai o le sapalai i le falaoamata).

Manaomia le suʻeina, lea e fautuaina ai vai inu, se vaifofo o le sulfur colloidal (lua pasene!).

Afai o le laʻau laititi e lanu samasama, e ono mafai ona faʻamamaina le palapala, e manaʻomia le alavai.

E te matauina laʻau uʻamea i luga o le apu, totonu o loʻo nofo ai le anufe? Iloa o ia lava e iloa ai apple moth. O laʻau ua faaleagaina e tatau ona aoina ma susunuina.

O meaola faalafua e pei o fualaau aina suamalie, anufe, silkorms, ma pine e mafai foi ona mafua ai le afaina. E tatau ona faia togafitiga faasaga ia i latou.

O le tele o apu Vityaz ua faʻatuina e ia maualuga gaioiga, faʻasaina le malulu. O fua tetele e le mafai ona aveesea mai le paranesi ma vave ona ai, e tatau ona taoto i lalo. Ma o lenei mea e sili atu ia i latou.

Latou te maua lo latou tofo ia Tesema. Ona o le maualuga maualuga, o le a fiafia le apu seia oo i le faaiuga o le tautotogo. Fua e faʻatagaina ai femalagaaiga, maua ni foliga matagofie.

Minus tasi, apu "lapoa" e manaʻomia ai se vaega tele e le mafai e tagata fai togalaau uma ona gafatia.