Plum

Faʻalauteleina o togavao: totoina ma tausi

Ua leva ona ola le Plum mo se taimi umi. E seasea lava ona feiloai i se tagata e le fiafia i nei fua lelei ma suamalie. E faʻaaogaina laumei i soo se mea: latou te faia faʻataʻitaʻiga matagofie, paʻu, faʻasao, saula. E mafai ona faʻasua ma faʻamago paʻu. Ma oi latou o loʻo i ai se fale, e mafai ona totoina ituaiga eseese o plums, e aunoa ma le faia o ni taumafaiga faapitoa. O se tasi o ituaiga matagofie o lenei ituaiga o le salu.

O le a le mea e faʻaogaina ai: uiga faʻa-natura

O uluaʻi lanu na aliali mai o se taunuuga o le fausiaina faalenatura, faatasi ai ma le soʻotaga faʻatasi o le uliuli ma ituaiga o vao o loʻo faʻaogaina. O lenei taunuʻuga na tosina atu ai le manatu o le au faʻatoʻaga o ē na amata amata ona tuʻuina atu ituaiga o laau toto.

E te iloa? O le laumei i mea faʻalauiloa e foliga mai o ni ituaiga tuitui. E oo lava ia Michurin na ia taʻua ituaiga na fafagaina e ia o le suamalie suamalie ma le suamalie.

O le malelemo, po o le laau talatala, o le aiga Rose, ma o lona faamatalaga e ese mai nai laau talatala. O le laʻau faʻalaʻau lea e ola e oʻo i le 4 mita le maualuga, poʻo se tamai laau faʻamalosi malosi. O le faʻaogaina sili o le ogatotonu o loʻo mausalī ma fua tele.

O laulaau o le faʻasalaga e laʻititi (4.5 cm), e oʻo mai i tua, e tuʻuina i pito. E fuga mai i fugalaau paʻepaʻe e tasi ma le maualuga o le 1.5-3 cm, lea e fuga i luma o lau.

O fua o le prickly plum e faʻapipii, lanu uliuli po o le uliuli ma se ufiufi lanu enaena. O le aano e pala, lanu meamata, ma se manogi suamalie, nai lo le tart. O fua na aina i Aukuso-Setema ma faʻaauau ai pea lala seia oʻo i le taumalulu.

Eseesega o vao tuitui mai vao tuitui

Mo le tele o vaega, o mea faʻamalosi o loʻo taofia uma mea taua o vao tuitui, e ui lava o ona fua e sili atu le telē, itiiti ifo le sua ma suamalie i le tofo. Ma o le vao o le vao e itiiti ifo vao nai lo le selu.

O le tuufaatasiga o fualaau o le vao e ese mai nai laau talatala.

Ae ui i lea, i totonu o se togavao e itiiti ifo sugars - 5-6% (i se paluga - 12-14%) ma sili atu tannini ma vailaʻau.

E te iloa? I le tele o tausaga o le a liliu, ponaivi, maua i fale lua afe tausaga.

Filifiliga o le saite mo le totoina o le ternosliva

I luga o le filifiliga o le nofoaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e le umi se taimi e mafaufau ai - O ituaiga uma o vao e ola lelei i soo se vaega o le togalaau. E ui lava, e tusa ai ma le au fai togalaau, e sili ona lelei le totoina i luga o tuaoi o le 'upega tafaʻilagi - o le auala lea e mafai ai ona e puipuia uma isi laau mai le matagi i matu. I le faʻaopoopoga, o sea faʻalapotopotoga o le a faigofie ona feagai ma le tele o fuʻa.

E le o se mea e manaʻomia ile palapala eleele, e tusa lava pe sili ona lagona i luga ole vaega eleele.

E taua! E le fautuaina le totoina o laau totō e lata ane i le laau - o le laau e maua ai le tele o le tuputupu aʻe talavou.

O le totōina o fualaau aina o loʻo i lalo

Nofoaga mo le totoina o se mongrel ua saunia i le vaiaso - 'oloʻo eli ma faʻamatuina lua (loloto e faalagolago i le tele o aʻa). O se pakete o le humus, o se sipuni sipuni o le urisa, o se ipu manogi ma se lima o le lime (ioe, o mea uma lava e tatau ona palu faʻatasi) e aumai i totonu o lua taʻitasi ma ufiufi i se ata tifaga. O le mamao i le va o lua e tatau ona 80-100 cm.

O fua o le eleʻele ao lei totoina o loʻo togafitia i se aʻafiaga o aʻafiaga o aʻa ma tuu i totonu o se lua ua saunia e tumu ile vai mafanafana. O le lauʻeleʻele faʻataʻamilomilo ma suamalie. Ina ia mafai ai e le malulu ona nofo lelei, O le seedling e tatau ona 2-3 tausaga.

E taua! Ina ia puipuia le otaota mai le salalau i luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona puipuia pe a totōina - tanumia laupepa o paʻu po o uʻamea i le 1 mita.

Tausia ma galueaiina o fualaau aina suamalie

Mea taumafa - mea le lelei, lamala - ma togalaau faʻamaʻi, tulaʻi ma le tausiga lea e le tele se taimi e faʻaaluina ma e masani lava e le mafua ai se faʻalavelave.

Faʻaleleia eleele

A uma ona totō, o le eleele lata ane e tatau ona tatalaina sina taimi e faafaigofie ai le maua o le okesene i le aʻa. E le gata i lea, e le tatau ona galo ia te oe le fafagaina o otaota (aua le faatumu, faʻafefe pe a manaʻomia) ma aveese vao.

O le vao latalata i le mongrel ua tipi, tuu i le mea e pei o mulch.

Faʻatauga

A maeʻa ona amata le fua, ia faateleina le gaosi e tatau ona fafagaina i le taimi. I le faia o lenei mea, faʻaaoga mullein poʻo humus (1 vaega mullein i le 10 vaega o le vai) - 1 kg i le fafie poʻo mineral fertilizers mo faʻatoʻaga vao - 70-80 g i lalo o le togavao.

E taua! Aua e te sili atu i fua fautuaina, talu ai ona o le sili atu o le vevela e ono mafua ai togafitiga gamma.

Teuteu

O le teuteuina o se tagata fai ofu atonu o le tele lea o taimi e faʻaaogaina ai le faagasologa mo le tuputupu ae. O le faʻamaina o le laau o le ai ai faatolu i le vaitau. E tatau ona faia lenei mea i le faaiuga o Mati, i le faaiuga o Iuni ma le faaiuga o Iulai.

Faʻaalu le tautotogo fufulu mama aveeseina o lala ua faaleagaina ma mamago. Ina ia aloese mai le mafiafia, ia faamautinoa le lava o le susulu o le la ma le ea, i totonu o le vao vao 4-5 lala o fualaau aina e totoe. Afai e tulaʻi mai le manaʻoga, po o le faʻalavelave ua tupu aʻe e pei o se pa, i le tautotogo e mafai ona e avatu i le pale se foliga manaia ma le fesoasoani o le faʻataʻitaʻiina o le faʻataʻoto.

E tatau ona aveʻesea pine eletise i le palapala.

Faʻaleleia o le eleele

Talu ai o aʻa o le malulu, e le manaʻomia ai se malutaga mai le malulu.

Ae ui i lea, e sili atu le matautia nai lo le malulu, o le fili i le taimi o le taumalulu - oona. Ina ia latou le faʻaleagaina le laau i le taumalulu, e tatau ona solia le kiona i ona tafatafa, ma o le ogalaau e mafai ona puipuia i luga o le taualuga poʻo le uaea paʻu.

E tusa lava pe a faʻamaʻa le pamu, e ola lelei ona o wulapula prishtambovy ma pulou basal.

Faʻamatalaga o ituaiga vailaʻau

E ui lava i le mea moni e faapea o se laau e pei o se goto, e tele lava ina foliga mai o ni mea olaola, ua masani ona faaaogaina i le aganuu mo sina taimi. O ituaiga sili ona lauiloa e iloga i le maualuga ma le malulu:

  1. "Autumn". O le malosi malosi ma fualaau lanu-oval e tele-lapopoa.

    Le lanu o le fua o le fua o le lanu uliuli, o le aano o le aano, lanumeamata. Faʻailoa tagata matutua matutua.

  2. "Tele-fruited". Srednerosloy laau 3-3.5 mita maualuga. O loʻo faʻaalia i se vaitau o fualaau aina, o le faʻaleleia o le tagata lava ia ma gaosia (e oo atu i le 30 kilokalama mai le matua matua). O fua e lanu viole, e lapotopoto. O le aano e laititi, oona ma suamalie. Ripens ua tuai.
  3. "Burluk". O se laau maualalo e amata ona vave fua mai fua. Gaosiga mai le tasi laau - 20-25 kilokalama. Fualaau - lanu uliuli, oʻo mai ia Setema.
  4. "Tenkovskaya blue". Srednerosloy laau. Fua - fua (14 g), oval, blue lanumoana. Ripen ia Setema. O le aano e suamalie, suamalie.
  5. "Uzbek". Laititi laititi (20-25 kg) laau. O fua na amataina ia Setema ma o loʻo i ai le paʻu o loʻo i ai se lanu violē-uliuli.
  6. "Vaʻai tele vave". O se laau malosi vaivai e ola e oo i le 2.5 mita. O fua na aina i Aukuso, i se matua matua, lanu enaena, pisi laitiiti. Gaosia - 12 kilokalama mai se laau.
  7. "Volzhsky". Amata ona fua mai i le 4-5 tausaga. O le seleselega e maua i tausaga taʻitasi. Vaʻaia le tagata lava ia ma le tofo lelei. Fualaau - lanumoana uliuli ma se paʻu lanu mumu. I se tulaga matua, o le a leai ni mea e sili ona suamalie, suamalie ma suamalie.
  8. "Faʻateleina". Laititi-olaola, skoroplodny laau. Fualaau aina e itiiti, e fua mai ia Aokuso-Setema. O fua matutua e maua ai le lanu uliuli ma le lanumoana.

Mea aoga

O loʻo aofia ai le tele o vitamini, acids, tannins, minerals, sugars, ma o lea aumai le tele o aogā.

E te iloa? I nisi o atunuu, ua faaopoopo atu le mercuses i le muamua ma le lua ipu e pei o se acidulant, ma i Farani o fualaau aina fualaau aina ma maua mai se oloa e talitutusa ma le tofo i le olive.

I luga ole laʻasaga o galuega, o le paluga e faʻaaogaina e fai ai le vineta ma le gaosia o le ava malosi. O ponaivi o le vao e faʻaaogaina e fai ai le gaʻo ua gaoioi.

E le gata i lea, o le faʻasalaga e aofia ai le tele o vitamini C - e sili atu nai lo le fua o le currants, ma o laulaau o le laau e mafai ona gaosia ma inu pei o le lauti.

Ua maua le faʻaaogaina o se mercury lita ma i vailaʻau - e faʻaaogaina i le gaosia o fualaau mo le togafitia o faʻamaʻi o fatugaʻo, vevela, faʻafitauli i le vaega o meaʻai ma e faʻamalolo ai le afaina i totonu o le vavagana o waha.

I fualaau faʻapitoa, o fua o paluga e faʻaaogaina e avea o se mea e sili ona manava mo le manava, o teuteuga o paʻu ma aʻa e faʻaaogaina o se febrifuge, ma o fugalaau e faʻaaogaina o se diuretic, diaphoretic ma laxative.

E te iloa? Mai fua ma aʻa o le paluga sauniuni le vali mumu.

O le tuputupu aʻe o se tagata e faʻapipiʻi i luga o le 'upega tafaʻilagi o le a aumaia ai le fiafia moni i tagata fai togalaau. O se taumafaiga laitiiti e tausia ai o ia o le a toe foi mai se seleselega tele. O lenei matagofie e agavaa e mitamita i nofoaga i totonu o le atunuu.