Laʻau

Filifiliina o se pamu vai mo le nofo ai i le taumafanafana, fale ma togalaau: o se aotelega o ituaiga uma o pamu

Suavai suavai - o le elemene autu o le suavai, faʻavaivai, faʻavaivai. O le faʻaaogaina o le tino atoa i lona tulaga atoa e faalagolago i lona faʻatinoga. Afai o le masini na muamua le filifilia, e le lava le mana, pe o le mamanu o le masini e le fetaui mo galuega faatino, ona le mafai ai lea ona fai mea leaga. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻatauina ni masini faʻapitoa e totogi ai le toe faʻafoʻi, pe suia le ata lava ia. Ina ia mafai ona filifilia le pamu suavai talafeagai mo le vai mo se fale, fale poʻo togalaau, e tatau ona amanaia le mamanu o foliga vaaia, o le taʻiala o le faʻatinoga, faamoemoega ma le faʻainisinia o mea faigaluega.

Tulaga lautele o le mamanu o pamu

O ituaiga taitasi o pamu e iai ona lava mamanu, ae o le mataupu lautele o le faagaoioia o masini e taofiofi uma lava e tasi. A e faʻaaogaina le afi eletise, o le masini mumu e faia i totonu o le fale. Ona o le maualalo o le mamafa, ua masini vai i totonu o le potu masini, ave i le paipa o fafo ma ua tuleia malosi i totonu o le maea poo le paipa. O le malosi o le "tapunia" o le vai e fuafuaina ai le mamafa i le tino. E tatau ona lava le maualuga e foia ai le malosi o le vaalele.

O pamu uma e faʻaaogaina i luga o le mataupu faavae o le tusia o vai i totonu o le faletalimalo ma faʻamalo atu i totonu o le pusa, e eseese lava i le auala latou te faia ai se miti

O le mamanu o pamu e mafai ona matua fesuiaʻi tele i luga o le auala e faia ai le masini i totonu o le masini, i luga o lenei tulaga, e vaevaeina pamu i:

  • sosogi;
  • vortex;
  • vibrational (o le igoa lona lua o le electromagnetic).

Faʻalagolago i le nofoaga o le pamu e fesoʻotaʻi ma le vai vai, o loʻo faʻaalia ma faʻataʻitaʻiina le faʻataʻitaʻiga. I le mamanu ma le faʻatinoga, ua vaeluaina masini, vaʻa, alavai, pamu afi. O se faʻamatalaga sili atu auʻiliʻiliga o loʻo tuʻuina atu i le ata o loʻo i lalo:

Pump Centrifugal - Meafaigaluega Uma

O ituaiga o ituaiga o loʻo faʻaaogaina i le toetoe lava o vaega uma - i fale gaosi oloa ma fale. O le taʻiala o le faʻatinoga e faʻavae i luga o le faʻavaeina o se malosi centrifugal i totonu o le fale, e mafua mai ai le faʻaleleia o le vai, o le malosi e faia. O uila ma uili o le vaega galue, felafolafoaʻi, tusi mai le vai, lolomi i luga o le puipui, ona tulei lea i totonu o le pusa. E faʻatatau i le mamanu ma le faʻamoemoe, e vaevaeina masini i ni vaega se tele. E mafai ona latou i luga ma faʻapipiʻiina, fulufulu mamoe, uʻamea, faʻavao, monoblock, tasi ma multistage.

O elemene taʻitasi e faia i mea maualuga malosi, o vaega e masani lava e le mafai ona afaina. E manatu o le a faʻaauau pea le fufuluina o pamu. O le mea lea, ua mamanuina ina ia faigofie ma vave le auaunaga. E mafai e le masini ona gaoioi i le vevela maualuga ma i le siʻosiʻomaga faʻafefe, o uiga e faʻalagolago i uiga o se faʻataʻitaʻiga faapitoa. O nisi oi latou e mafai ona tetee atu i le 350 tikeri.

O le lelei o pamu penisini e aofia ai le faʻatuatuaina, ola tumau, faʻatuatuaina, tau talafeagai, le mafai ona faʻaogaina le masini talafeagai, maualuga le lelei. Aepeitaʻi, pei o soʻo se isi masini, o lenei ituaiga pamu o loʻo i ai ona lava faʻasologa. O le mea lea, e amata ai le masini, e tatau ona faatumuina le fale i le vai, aua ona o le malosi maualalo maualalo, o le vai e le o iai i totonu o le paso. Afai e ulufale atu le ea i totonu o le matala, e mafai ona taofi le pamu. I le faaopoopo atu, afai o suiga i le eletise e suia, e mafai ona aafia ai le mautu o le masini.

Pump centrifugal pumps e faigofie tele, e faigofie ona faʻaitiitia ma felauaiga, ae le talafeagai mo mea faʻapipiʻi

O pamu faʻafefeteina faʻapitoa e masani ona faʻaaogaina. E faʻaaogaina e fufulu ai vai mamā ma eleelea e aofia ai mea le mama ma vaega laiti. Mo le faʻaaogaina o le suavai i fale ma fale, e faʻaaogaina ai pamu fualaʻau taʻitasi. Ole tele o pamu faʻaofuofu o se mamanu lea e faʻaaogaina e pei o mea tutusa, faʻaogaina faʻatasi, masini taʻitasi. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona latou tuʻuina atu malosi malosi i totonu o le polokalama.

Pamu pisipisa vai e faatauina mo fale, fale, togavai ma faʻavaivai. Ua faʻapipiʻiina i totonu o le faʻaogaina o le vai e faʻaoga mai vaieli. Faʻaaogā mea faʻapitoa ma semi-submersible models. O le mea muamua e faigofie ona faʻapipiʻi, ae sili atu le faigofie ona faʻamautuina. Ina ia faʻapipiʻi se faʻataʻitaʻiga semi-submersible i se vaieli, e manaʻomia tulaga faapitoa. O lenei galuega galue, o le mea lea, e ui lava i tulaga mautinoa, o tagata e ona fale tumaoti o le a sili atu ona filifili mo ni mea e sili atu ona maua. E mafai ona faʻatutu i vaieli, pe a iai mea na vavae ese mai le laina i le taimi e faʻapipiʻi ai le kaseti. O sese o mamanu e aofia ai le maualuga o le lagona i le oneone ma le eletise.

Matou te ofoina atu se aotelega o pamu suamalie e tasi, e lelei mo le togalaau:

Vaega o le galuega o vortex type structures

O le masini e faagaoioi ona o le uili vortex, lea o se apa uamea ma ni laumei e fausia ai le malosi centrifugal. Ona o le mamanu o foliga vaaia, o le vai e tafe i ni pine e pei o se asiosio. O le aoga sili o pamu ituaiga vortex o lo latou malosi malosi. Faatasi ai ma le telē, mamafa, uila mita ma le numera o taʻamilosaga e tutusa ma le eletise centrifugal, o le vortex e maua ai se maualuga maualuga. O le mea lea, o le telē o le tino o le vortex faʻataʻitaʻiga e mafai ona sili atu ona laʻititi nai lo le tau.

Ona o le malosi maualuga na faia e pamu vortex, o loʻo faʻaaoga lelei mo le faʻaleleia o togalaau ma togalaau. Latou te lelei tele mo le faʻapipiʻiina i totonu o le vai vaipanoa o fale ma fale tumaoti, pe a fai e iai se manaʻoga e faʻaopoopo le mamafa i totonu o le upega tafailagi. E le pei o faʻataʻitaʻiga, vortex e masani ona faʻafeiloaʻi ai le tele o fuʻa a le ea e ulufale atu i le paipa. O faʻatusatusaga tetele e faʻalautele ai le lautele o lenei ituaiga pamu. O mea le lelei - faʻalogona i mea faʻamalolo i le vai. Afai ei ai le tele oi latou, o le pamu o le a galue faʻafuaseʻi ma o le a vave ona le aoga.

Ona o la latou laulau faʻatapulaʻa ma le maualuga o le malosi, o pamu vortex e fetaui lelei mo le faʻapipiʻi i totonu o vaituloto loloto loloto

Pamu pisapisao mo le fale ma le togalaau

Mo le fale, fale ma togalaau, e mafai ona e filifilia se pamu vai eletise o ituaiga vibration. O le taʻiala o lona faʻatinoga e faʻavae i luga o le faʻaosofia o se eletise eletise na faia e se paʻu e faʻapipiʻi ai se uʻamea ma se fusi faʻalanifo. E ala i le punou, o le papatragm paʻu e mafua ai le maualalo o le mamafa, ona o le suavai ua suʻeina i totonu o le potu faʻapitoa. Pe a toe foʻi mai le diaphrag i lona tulaga, e alu aʻe le mamafa ma le valve e tapunia ai le taula, o le mea lea e tulei atu ai le vai i fafo. O le gaoioi faifai pea o le diaphragm e mautinoa ai le pamuina o le vai.

Pump type pumps e faʻaaogaina e faʻavae ai le faʻamalosia ma le faʻaleleia o laau. Ua faʻapipiʻiina i totonu o faiga faʻapitoa vai. O se faʻaoga tele o lenei mamanu o le mafai lea e pamu ai vai eleelea, lea e mafai ai ona faʻaaogaina pe a fufulu vaieli ma vaieli mo le fufulu mama. Aʻo galue i vai palapala, o le faʻaogaina o pamu viia e paʻu lemu, ae mafai ona latou taulimaina le faʻamamaina o le maualuga ole fausaga eletise. O le isi mea faaopoopo o le mamanu o lona tau maualalo ma taugata. O le umi o le gaosiga o masini e maua mai i se mamanu lea e leai se mea e gaoioi ai, e le afaina.

Afai o le lapoa o le vaieli e tele, ona mafai lea ona e faʻapipiʻi se pamu vibration, pe a uma ona tuʻuina mama mama i le "faʻafefe" le vibration

O le le lelei o pamu eletise eletise e le itiiti ifo nai lo le lelei. I le faagaoioia o masini, e masani lava ona tulai mai le faaletonu i le mea e tupu i luga o le malosiaga. Afai e filifili le tagata e ona le fale e faʻapipiʻi se pamu vibration, e tatau ona faʻatau se faʻaopoopoga o le eletise faaopoopo. O nei pamu ua faʻaaoga lelei mo le pamuina o le vai mai vaieli, ae e le manaʻomia le faʻapipiʻiina i vaieli, aemaise lava le lapoa, e ui lava i le faigofie o le faʻapipiʻi. O le taatele o le vibration e le afaina ai le mamanu o le tului, ma i se taimi vave pe mulimuli ane, o le pamu e faʻamavaeina pe faʻaumatia le paipa gaosia.

E le manaomia le sosogiina o le pamu Trickle i paipa paipa. O lenei mea e mafua ai le toe faaleleia o pamu e leʻi fuafuaina, e oʻo lava i le fofoina o se vaieli fou.

Pamu ma mea e maua ai pamu

O mea uma e faʻaleleia ai le suavai e mafai ona vaevaeina i luga o le eleele. Pamu o le ituaiga muamua o loʻo faʻapipiʻi i tafatafa o fausaga eletise poʻo ni vaituloto e toso ai vai. O le lona lua o loʻo faʻatofuina i le vai. O mamanu eseese e eseese i le faatinoga, ituaiga ma le nofoaga o inisi, tulaga faatagaina faʻapipiʻi. O foliga masani e sili atu ona taugofie ma e mafai ona galue pe afai e maualalo ifo le maualuga o le vai i le 80 cm. Pumping pumps e tatau ona faagaoioi i le loloto o le itiiti ifo i le 1 m lalo ifo o le vai.

Faataʻitaʻiga lauulu o se filifiliga lelei mo le faʻamaina.

O se pamu suavai mo se togalaau poʻo se umukuka togalaau e lelei pe afai e te manaʻomia le faʻaputuina o vai inu mai se vaituloto masani poʻo se vaʻa suavai. Afai e manaʻomia, e faigofie ona faʻaitiitia ma faʻafeiloaʻi i se isi nofoaga, tuu i le teuina. E fetaui lelei mo fale o le taumafanafana. O sea pamu e mafai ona faʻapipiʻi e utu vai mai se vaieli poʻo se va papaʻu (e oo i le 9 m), o se vaʻa lelei a Abyssinian. I lenei tulaga, e le tatau i le e ana ona pikiina le masini i le lautele, aua naʻo le tuʻuina o le pulupulu i totonu o le vaieli, ma o le pamu lava ia e faʻapipiʻi i tafatafa o le paipa gaosia.

O loʻo faʻaaogaina le faʻaleleia o mea e faʻaleleia ai vai. O latou faiga e multifunctional e tuʻufaʻatasia ai se pamu ma se kamupanī faʻapitoa

Naʻo le faʻamaumauga laveai - ia faʻapipiʻi le ata o le ata, e tatau ona e saunia se potu e puipuia ai le masini mai le susu, ma o le pisa mai lana taotoga o le a le faalavelave ai i se tasi. Faʻatonu le masini i luga o le eleele poʻo i luga o se fausaga faʻapitoa faʻafuaseʻi, pe afai e te manaʻo e ave le vai mai se punavai matala. Pe a faʻaeʻe i totonu o lua pupuni tapuni, e le sasaa le pito i lalo i le sima, ae ufiufi i le iliili. O mea mamafa e sili atu le susu e mafai ona tupu pe a faʻafefe le vai i totonu o faʻavae o sima uʻamea po o masini.

Pe a faʻatatauina le mana manaʻomia, e tatau ona e manatua o le fua faatatau o le umi ma le uumi o le mita e 1: 4, i.e. 1 m o le faapipii i luga o le itu i luga o le laina e pei o le 4 m o le faataamilosaga. Mo le faʻavaeina o le suavai, e sili atu le faʻaaogaina o paipa paopao, nai lo paʻu paʻu. A o fufuluina le suavai e ala i masini faʻapipiʻi, e mafai ona faʻamalosiina ma faʻafefe i lalo o le mamafa. E le masani ona pasia le vai i totonu o se lua vaiti, lea o le a mafua ai le faalavelave i le tafe.

Faʻaaogā meafaigaluega i luga, e faigofie ona faʻapipiʻi le faʻaleleia o laau toto mai se vaituloto. Ina ia faia lenei mea, pe a filifilia se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e manatu o le vai o le a sau i ni palapala palapala ma oneone

Meafaigaluega faʻapipiʻi mo le suavai

O le vai sili ona suavai mo se fale poʻo se nofo i le mafanafana e nonofo ai mo se taimi umi, o se pamu faʻapitoa. E fetaui lelei pe afai e fuafua e faʻapipiʻi se eletise mai se vaieli loloto (sili atu i le 9-10 m). O se masani masani ile fale e faʻaleleia ai le vai mai le loloto e oʻo i le 40 mita le loloto, ma mo le loloto o fausaga e mafai ona e mauaina se masini sili atu ona mamana. I le filifilia o pamu mo vaieli e oo atu i le 80 m, o faafitauli e seasea tulai, aua o le atofaʻi e lautele. O faʻataʻitaʻiga uma faʻapitoa e faʻapipiʻiina ma le faʻamaloiloina vave le puipuiga.

E mafai ona e faʻapipiʻiina se pamu afi pe afai e le paʻi i le pito i lalo, ma o le maualuga o le vai vai i luga ae o le a le itiiti ifo i le 1 m. Muamua, ina ia faʻamafanafana le afi, e tatau ona lava le vai. Lona lua, o le vai i le vaieli poʻo le vaʻaia e le mautu. E ono fesuisuiai e fuafua i le vaitau. E taua le leai o se pamu e latalata tele i le faʻata, pe a iai e iai ni faigata i le suavai. O le pamu e le tatau ona oʻo i lalo i le 2-6 m ina ia le pa'ū le palapala ma fatu oneone mai le pito i lalo i le paipa.

O se tulaga iloga o pamu faʻavaivai o le mafai lea e pamu uma vai mamā ma palapala eleʻele i le mausali. E tuʻuina atu se manoa i le matafaga o sea pamu. E mafai ona fesoʻotaʻi meafaigaluega i masini vai

Se faʻataʻitaʻiga puupuu i luga o le filifilia o se pamu

A filifilia se pamu vai eletise mo se fale, fale poʻo togalaau, muamua, mafaufau i lona faamoemoega. Mea lelei lelei "mo mea uma" e le oi ai. Mafaufau pe o le a le mea autu o le a faia e le masini, pe o le a na o le galue i le pamuina o le vai mama, pe atonu foi e tatau ona siitia le vai i oneone ma palapala.

Pe a filifilia se faʻataʻitaʻiga faapitoa, ia mautinoa ia mafaufau i mea taua e sili ona taua: mana, faʻatinoina, faʻaleleia, mamafa maualuga. Afai o loʻo iai ni masalosaloga e uiga i le saʻo, faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa. Ae o ituaiga ituaiga pamu vai, o Wilo, DAB, Gileks, Belamos ua faamaonia lelei lava. O le taitai maketi o le Grundfos brand.