Puleaina o pest

Auala e faʻaaoga ai le amonia i togalaau ma togalaau

O Amonaia o se vailaau vailaau masani i mea uma o se vaifofo o le amonia (10%) ma se manogi sili ona manogi. I vailaau, e faʻaaogaina e alu ese ai mai le faʻanoanoa, faʻaleagaina, i le togafitiga o le myositis, neuralgia, ma isi mea faapena. E ui i lea, e iloa e le au fai togalaau masani o le ammonia e masani ona faʻaaogaina i le togalaau.

E te iloa? O meatotino o le ammonia vai sa mauaina muamua e ositaulaga Aikupito. O i latou ia na latou aveina mai kamela Nushadir mai le manoa - tioata manino.

E faapefea ona aoga le ammonia ammonia amonia?

O Amonaia, o se kesi e aunoa ma se lanu ma faatasi ai ma se manogi malosi malosi, faʻafefiloi ma le vai, e fausia ai se mea fou - ammonia. O le faʻaaogaina lea o le tele o togalaau e talafeagai lelei mo laʻei pito i luga o le tele o togalaau ma togalaau faʻatoʻaga. O se uiga iloga e le afaina i meaola ma tagata. Faʻaaoga foi e puipuia mai le tele o faʻamaʻi pipisi.

Amonaia e pei o se faʻamalo

Nitrogen source - mea aoga o le ammonia solution

I le faaopoopo atu i meatotino faʻalesoifua maloloina, o loʻo i ai i le amonia le tele o isi uiga, faafetai lea na ia maua ai le lautele o le faʻaaogaina i le togavao, lea o loʻo avea ai o se lelei lelei mo faʻalaʻau. O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina o se punavai matagofie o le fua o le nitrogen - o le vaega taua o totoga o laau toto, chlorophyll ma lipids. O le mea moni, e ui lava i le tele o le vailaʻau i le ea (78%), e mafai ona gaogaina e le eleele mai le eleele, i se pepa ua fusia.

Nitrogen fertilizers e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o lala ma laʻau, ma faafetai ia i latou o le laau o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata. E fautuaina e amata ona totoina togalaau aina pe a latou faailoina le le lava o le nitrogen i se lanu enaena (o le fausiaina o le chlorophyll e faalavelaveina). Onion, garlic, tamato, kapisi, kukama tali lelei i le amonia pei o se punavai o le nitrogen. Latou te faʻafetai foi mo la latou laʻau vavalalata mo le faʻamaʻiina o lili, geraniums, clematis, ma hydrangea.

E faʻafefea ona faʻafefiloi laau ma le amonia

O Amonaia e mafai ona avea ma se fesoasoani sili i le taua mo le seleselega.

O Tomatoes e nofouta i le faʻaofiina o lenei vailaʻau. Ae na o iinei lava e tatau ai le faʻalauteleina o le tele o le faʻamaʻi ina ia aua neʻi faʻafefeina laau. O le maualuga o le tuʻufaʻatasiga o le fofo o le 1 tp o le ammonia i le lita o le vai. O lenei vai ua faʻamaʻaina ma le palapala i lalo o le vao.

O Amoni o se togafitiga moni mo aniani. Muamua, o le vailaʻau e fesoasoani i le vave ma le tuputupu ae o le laʻau, o le mea lea o le faʻafeinuina masani o aniani ma se vaifofo o le amonia (1 tsp mo le 1 l) o le a fesoasoani i le fausia o fugalaau lanumeamata malosi.

Ina ia maua fua tetele, latou te fafagaina foi aniani i le amonia. Mo lenei, 1 tbsp. o se sipuni o vailaau ua faaopoopo i se pakete vai, ma ua uma ona sasaaina le paluga ile moega i aso uma e fitu.

I le amataga o le faia o fua, e fautuaina e fafaga faatasi ma le amonia ma kukama, o le mea lea e tasi i le vaiaso e faaopoopo ai se vaifofo talafeagai i le palapala i lalo o le seleselega (2 tbsp amonia i le 10 lita o le vai).

Fafagaina o le kalama i le ammonia vai o le a matua faateleina ai fua o lenei fua. O le laau e faaluaina i le vaitau ma le faʻafefiloi o le vailaau faʻasaina ile fuaina o le 1 tbsp. sipuni mo le 10 lita o vai.

E taua! E le sili atu ma le 1 le taimi e faia ai le faʻamalosi faʻatasi ma le ammonia, i le 6-7 aso, e amata i vaifofo vaivai. Ma le isi, o le fualaau, pe afai e tatau ai, e mafai ona faateleina.

E faʻafefea ona puipuia le togalaau ma le togalaau e aʻafia ai meaola faalafua ma le fesoasoani a le salmoniac

O mea faʻavevesi e mafai ona puipuia le ammonia mai

O le faʻaaogaina o laau totō ma le ammonia o le a fesoasoani e faʻamalo ese ia meaola e pei o:

  • aphid;
  • riki, lele;
  • Medvedka;
  • uaea;
  • faʻamalosi;
  • totonugalemu nofo i fugalaau i totonu;
  • pulu
50 ml o amonia mai aphids ua faʻafefeteina i totonu o se pakete vai. O loʻo faʻapipiʻi ai foi se fasimoli ua afaina, e le aoga, ma o le mea e maua ai le suavai ua faʻafefiloi lemu. Na ia lafoaia laau.

E te iloa? E manaʻomia e le kuka le paluga e faʻaleleia lelei ai luga ole laʻau.
Amoni e faasaga i aphids o le a le gata ina fesoasoani e aveesea le iniseti, ae o se mea lelei foi laau toto.

O le taua ma Medvedka i le ammonia vai o le i ai lea o se vaifofo o le vailaau (10 ml i le 1 pakete vai) e faʻafefe ai le vai i luga o kāpeti, totō totogo (i lalo o le aʻa). O se tasi o togafitiga i le amataga o le vaitau e lava lea e faʻaumatia atoa ai le meaola.

O le manogi manogi o le "sallow" o le a fesoasoani foi i le tau faasaga i le sipisi ma laʻau (5 ml o vailaau faʻasaina i totonu o se pakete vai ma faʻafefe ai le eleele i lalo o laau). O le puipuia o tamato mai le uaea, 10 ml o le ammonia ua soloia i le 10 lita o le vai, ona togi ai lea o le afa lita o le paluga i lalo o laau taʻitasi.

E le taliaina le manogi o le ammonia ma le fagu faʻalilolilo, o lona uiga o le 25 ml o le vai faʻafefeteina i le 10 lita o le vai o le a fesoasoani e taulimaina. O le faʻafefiloi o vai mo le susu.

E taua! O eleni ma le kalo mai le togafiti e togafitia faapena i le vaiaso, i le amataga o le taumafanafana.
O se vaifofo vaivai o le ammonia (1-2 ml i le 5 lita o le vai) e mafai foi ona faʻaaogaina mo le fausiaina o falesa fale, lea o le a fesoasoani e faʻaumatia ai nai vaeluagalemu. E le gata i lea, o le ammonia o se fofo sili lea ona lelei mo pulu, ma o mea uma e manaomia mai ia te oe o le sasaa lea o se vailaau oona ma le paluga o le amonia (100 ml) ma le vai ua kuka (1 l).

E mafai ona e faʻapipiʻiina laau. Mo lenei, 1 tbsp. O le vailaau o le sipuni ua faʻamavaeina i le 8 lita o vai inu vevela. Faʻatagaina e tipi mo le afa itula, ona laulauina ai lea o laulaau ma lala o laau mai le vaovao i le vai.

I le avea ai o se mea e puipuia ai ma se vaifofo (10 ml o amonia i le 10 lita o le vai), e mafai ona e faʻaleleia le togalaau i lalo o le aʻa.

Amonaia: fuataga puipui

O le faʻaaogaina o le amonia i totonu o le togalaau ma le togalaau e manaʻomia ai le tausisia ma le faʻaeteete puipuiga. Aemaise lava:

  • e le tatau ona saunia ni samasama mo tagata e maua i le faʻamaʻi pipisi, aua o lenei mea e mafua ai le faateleina o le mamafa;
  • aua nei faʻafefiloi lenei vailaʻau faʻatasi ma mea e maua ai le chlorine (faataitaiga o le vailaʻau);
  • e tatau ona galulue faatasi ma le amonia i totonu o potu ma lelei le ea, ma sili atu foi - ia saunia se fofo i le ea;
  • faʻafesoʻotaʻi ma le amonia i mata ma luga o le paʻu e mafua ai le mu tele, o lea pe a faʻaaogaina e tatau ona e faʻaeteete ma mafai. Fautuaina le faʻaaogaina o mea e puipuia ai le tagata lava ia (totigilima, masini);
  • O le mea e tatau ona teuina i se nofoaga e le mafai ona maua i manu ma tamaiti, e pei o le faʻafuasei ona faʻaleagaina e ono mafua ai ona manava le manava, ma pe a fai e le faʻaaogaina - ole mu o le oral vevela ma le esophagus.
E pei ona mafai ona e vaʻaia, amonia pe a faʻaaogā tatau, e mafai ona avea ma se fesoasoani sili i le togalaau ma le togalaau, aua ua leva ona faʻaaogaina lelei o se mea faʻalavai ma se auala e maua ai meaola faalafua.