Laʻau

O le a le mamao e totoina ai rosa mai le tasi ma le isi

Folataisa o loo moemiti i le tuputupu ae o la latou laʻau o le rosa e masani ona le iloa pe o le a le mamao e totoina mai le tasi i le isi. I le taimi nei, talu ai ona o le mausali o vao ua vaivai, tupu le lelei ma ua le toe fuga, o lea latou te manaʻomia ai le tele o avanoa avanoa.

Roses i le faʻaogaina o fanua

O lapisi lalelei e masani lava ona i ai se sao taua i le mamanu o le laufanua. Mai nei fugalaau e mafai ona e tupu ai ni mea ofoofogia i totonu o paka, togalaau, laʻau o le rose, rockeries. Latou teuteu arbors, pa puipui, puipui o fale, fao. O loʻo ola i luga o vavae, vao, vao, totō latalata ane i tuaoi.

Lisi o rosa i luga o le fasi fanua

O le fiafiaga o le au faifaatoaga ma le au mamanu e moni lava e leai. Ae e tatau ona latou manatua pea manaoga o le laau ma ia mataʻituina le mamao talafeagai i le va o vao laʻau pe a totoina. E faʻalagolago i le tele ma uiga o le fugalaau eseese.

O le totoina, tele lava, e faia i le tautotogo, o lea e tatau ai i lenei taimi ona e iloa tonu mea patino o laau toto e faamoemoe mo le tuufaatasiga.

Rose pa

Faʻalogo! Ma le tausiga lelei, o le a avea rosa o se teuteuga matagofie o le fale sili ona masani ai le tau mafanafana.

O ituaiga o roses e tusa ai ma foliga vaaia ma uiga o le tuputupu aʻe

O mea uma lava e uiga i tamaʻitaʻi ma le vaʻaia: eseesega vaaia, auala e iloa ai le tasi mai le isi

O Roses e matua ese lava. E tele ituaiga, ituaiga, ituaiga o nei fugalaau matagofie e lauiloa.

O tagata olaola ma fugalaau fugalaau e iloagofie vaega autu:

  • Polyanthus - laʻau maualalo e leai ni vao tuitui ma fugalaau laiti. Fuga e alu pea seia oʻo i le malulu.
  • Park - ituaiga mea teuteu anamua, fuga vave, ae le mo le umi. Winter-hardy, ia i ai se manogi malosi.
  • Faatoaga - tuai ituaiga o lanu paʻepaʻe poʻo le lanu piniki.
  • Faʻaleleia - tetele ma manogi manogi, fuga i le tele o taimi i le tausaga.
  • Hybrid Tea - O se faʻaleleia o le faʻafouina ma le lauti lauti Saina. Fugalaau umi ma matagofie. Le alofa-alofa ma manaʻomia le malutaga mo le taumalulu.
  • Lafoaia o le eleele - o laau afu ma lapisi fetolofi umi. Fugalaau umi ma matagofie.
  • Floribunda - ogalaau umi i fugalaau tetele. Na latou faʻaalia mai o se taunuuga o le laasia o polyanth ma ti-hybrid varieties. Mamala vave, umi ma faʻaauau pea. E paʻu'ū faʻaputu, ma o tamaʻi petals e aliali mai io latou nofoaga.
  • Grandiflora - na aliali mai ina ua mavae le laasia o le lauti-kulupu ma floribund. O fugalaau e tetele, e fuga mo se taimi umi ma matagofie.
  • Laiti laiti - ituaiga togalaau laiti. Latou te ola e oo i le 40 cm le maualuga. E mafai ona tupu fugalaau fugalaau mai le tautotogo e oʻo i le taufaʻaiuiuga o le autumn
  • Aʻe - o loʻo fetogi faʻatasi ma fugalaau laʻitiiti e aoina i le tele o faʻalavelave. O meaola faʻapitoa o loʻo faʻapipiʻiina ma faʻafeiloaʻi.
  • O fualaau aina e ola i luga o laau mafiafia e tasi i le tausaga.

Laʻau mumu i le fugalaau

Tulafono mo le totoina o rosa i luga o le eleele, o le a le mamao e tatau ona i ai i le va o vao

O le mamao i le va o rosa pe a toto i le eleele e faalagolago i le tele o mea:

  • tuputupu aʻe vao;
  • vaaiga o le tausia o ia;
  • o mea patino o le nofoaga na filifilia mo le totoina (pe o loʻo susulu lelei e le la, pe o le a le eleele laulelei, ma isi).
Faʻaauau pea le fugalaau rosa o ituaiga sili ona matagofie

E tatau ona saunia ni mea faʻaleleia e tusa ai ma ituaiga ma ituaiga o fugalaau. I le mamanu o le laufanua, o le mamao i le va o roses e taua tele. Pe a fugalaau fugalaau, latou te le maua le ea ma meaʻai, ma faʻamaʻi pipisi i le saoasaoa o le uila.

Mo se faʻamatalaga! O rosa uma e fiafia i le tele o le malamalama ma le lafulemu, susu susu, ae le lelei le taliaina o taga ma le leai o meaʻai.

Lau mafiafia laʻau

I totonu o ituaiga o meaola o le eleele e fetolofi, tagi ma faatu. O latou togavao e matua tele lava, ae ola i vaitafe eseese. O fugalaau puipui e mafai ona teuteu ai se teʻa, se puipui, se puipui o se fale pe talepe se moega fugalaau mai ia i latou.

O le totoina o se kapeta tetele o fugalaau, e 60 -80 cm ua tuua i le va o laau totō. Ua totō ma lapisi roimata i se mamao tutusa ma le afa o latou maualuga. O le faʻalauteleina o laau iti e mafai ona totō i se mamao e 40-60 cm mai le tasi.

O le mamao i le va o le fuga o le fuga o laau e faalagolago i le tuputupu ae o fualaau. O le saoasaoa o le tuputupu ae o lala, o le mamao o le vao e tatau ona maua mai le tasi ma le isi. O le mea lea, i le va o le malosi o le tuputupu ae e alu le 1 mita, ma i le va o le tuputupu aʻe vaivai - 40-60 cm.

Alʻa aʻe ma fuga o roses

Curies Roses mo teuteu puipui

O se pa o fugalaau e foliga manaia tele. O puipui o le fale ma gazebos, pa ma paʻu e mafai ona teuteuina i luga o laau. O le felelei ma le aʻeina o rosa e faapitoa lava le manaia. O a latou togi e ola vave ma afifi i mea faitino e faapipiiina.

O le maualuga o le aʻega ma le aʻeaʻe e iai ni lala uumi (1.5-5 m) e mafai ona tautau mai se lagolago poʻo fetolofi i luga o le eleele. E sili atu le umi o le vevela - e oo atu ile 5-15 mita. E tatau ona totoina nei ituaiga uma i vaega e lata i se lagolago poʻo lala o laau tetele.

Ina ia teuteu le puipui o le gasebo poʻo le fao, o le tasi laʻau o le aʻeaʻe po o le aʻei luga o le rose e lava. Ina ia fausia se pa puipui, e mafai ona e totoina 4-5 laau. O le vaeluaga o le 3-5 mita e tatau ona tuu i le va o ituaiga o loʻo ola malosi, ma le 2 m i le va o vailaʻau vaivai.

Laʻau vao

E pei o togavao, floribunda, grandiflora, paka, tipu vao, ituaiga polyanthus, faapea foi ma nisi o ituaiga o laufanua ma le fetogi o fugalaau, e masani ona tupu.

O le tuputupu ae o laau e tasi, e tatau ona tuu le 3 mita i le va oi latou. Afai e manaʻo le tagata fai togalaau e totō se pa, ona vaeluaina lea o le va i le va o le rosa i le afa o le maualuga.

Laʻau Roses foliga manaia

Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea uma e tutupu i luga o le pa puipui o le a ola e oʻo i le 2 m, ona oʻo ai lea o le 1 m i le va oi latou.

Roses fugalaau

O fugalaau e aofia ai le polyanthus ma le ti-hybrid species, faʻapea foi floribunda. O nei fugalaau e mafai ona tupu i ni fugalaau fugalaau i ni vaega laiti.

E faʻatatau i le tuputupu ae o pula, ua vaevaeina moega fugalaau i ni vaega tetele se lua. O ituaiga eseese o le ola e manaʻomia ona totō ile 40-60 cm mai le tasi ma le isi, ma faʻavaivaia le tuputupu ae - 30-40 cm.

Mo se faʻamatalaga! O isi fugalaau ma laau iti e mafai ona totō i tafatafa oi latou.

Faʻapipiʻi, Roses Cascading

O loʻo faʻaaogaina le faapipiiina ma le siakiina o rosa. O se laau o le rosehip ma le maualuga o le 40-90 cm ua faapipiiina i se afā o se aʻeaʻe po o se siʻisiʻe rose.

O eseesega eseese e ese mai ituaiga masani i totonu o lena mea o le a oso aʻe ai se uila o le aʻeaʻe po o le eleele i luga o le paʻu ma le umi o pine e tautau i lalo ua faapipii i luga o se maualuga maualuga o le 140 cm. O nisi faifaatoaga latou te faaaogaina ituaiga o lauti eseese ma floribunda.

E fautuaina e totō faʻavae taʻitoʻatasi taʻitasi ma le faʻamaʻi, nai lo vaega. Afai e filifili le fugalaau e ola i laina, ona vaeluaina lea o fugalaau masani e tatau ona matauina se mamao o le 3 mita, ma i le va o mea e gaosia - 3-5 mita.

Rose laau i le foliga o se au

Faʻalogo! I tafatafa o nei fugalaau, lauusiusi po o laau faʻasoa e matagofie.

O le tulafono lautele o le mamao i le va o roses

Tavita Austin Roses - O Eseesega Lautele

E leai se tulafono lautele e fesoasoani e fuafua i le mamao e toto ai rosa. E faʻalagolago lava i le tele o vao ma foliga o le tausia.

Tuputupu aʻe Roses i luga o pylons

E masani ona tupu o se laʻau o le rosa e sili atu le lapopoa nai lo le mea e faamoemoeina e tupu mai i se fatu. O le mea lea, e fautuaina le tuʻuina atu o nisi avanoa avanoa. E tatau ona lava le avanoa ina ia mafai ai ona e togi le vao i le eleele ma ufiufi mo le taumalulu. I se isi faaupuga, o le mamao i le va o le rosa e tatau ona fetaui ma lo latou tuputupu ae.

Taua! Afai e tumu tele rosa, e tatau ona totoina vao.

O le tumutumu o le a faʻaumatia soo se laau totō, o lea e tatau ai ona totōina i se mamao talafeagai mai le tasi. O le umi o nei laulau e ono fesuisuiai e fuafua i le tele o vao ma le tuputupu ae o ona lālā.