Puleaina o pest

Gaoioiga aoga o le faʻafefe o le karu i totonu o le togalaau

O le tele o fai togalaau e fiafia i le auala e puipuia ai kāloti mai lago, aua o meaʻai o lenei iniseti le lelei o le mea sili lea e lamatia ai aʻa o lau togalaau. Faʻafefea ona iloa ma faʻaumatia lenei meaʻai, o le a matou taʻuina atu i lenei tusiga.

E te iloa? E sili atu le fiafia o Carrot i nofoaga ma le maualuga o le vevela ma le vevela, ma mafua ai le sili ona leaga i le mea latou te le lava ai le gauai atu i le gaosia o fualaau ma le tekinolosi tau uʻamea, ma le umi o timuga o le taumafanafana na o le saofaga i le maualuga o le iniseti.

Carrot lele: o le a le mea e foliga mai o se mea e sili ona leaga

O faʻamatalaga e uiga i le faʻafefea ona foliga mai o se uʻamea muamua i le faʻamautinoa o le saogalemu o lau 'upega tafaʻilagi.

O le umi o le tino o lenei pest e na o le 4.5 mm. E susulu, uliuli, ei ai se agamalū, vaivai. O le ulu e mumu-samasama i le lanu, ma o vae ma'ie e samasama. O apaau manino, lea e vaaia ai lanu samasama-lanu samasama, e sili atu nai lo le manava ma taoto faasasaʻo. Carrot fly lays milky-paʻeʻe, manu felelei.

O le siva o le pest e oʻo ile 5 mm le umi. E manaia, lanu samasama. Lulu ma ulu i luga o se anufe-pei, lapotopoto, o le tapering body ua le o iai. O le pito pito i tua e lapotopoto ma e lua auala pupuu ma le lanu uliuli.

O le ituaiga lenei o laʻau karu, lea e mafua ai le tele o mea leaga i lau kalo ma isi togalaau aina, o lona uiga o le ae tau ai. I le vaega o le papal, o le iniseti e mama ma enaena.

O vaega o le taamilosaga o le olaga o laʻau

O tausaga muamua o lenei lele i le amataga o le tautotogo, ma i le faaiuga o Me ma mo le 50 aso na te tuu ai fuamoa i le ua o le laau.

A maeʻa le 5-7 aso talu ona tuʻuina, o le a totoina ai aʻa i aʻa, ma a mavae le tolu vaiaso o le tuputupu ae, latou te tuua ia laau ma agai atu i le eleele, i le mea o loʻo i ai a latou tamaititi.

I lalo o tulaga lelei, o le a amataina le lua o augatupulaga o laʻau i Iulai, o le taamilosaga o le a toe fai, ma o ia mea uma (pe a le o le puipuia o le saite) o le a tauivi.

I le tautoulu, o tagata taʻitoʻatasi na togitogi i le taimi e paʻu i le eleele, ao isi, faʻatasi ai ma aʻa aʻa, ulu atu i le teuina ma fafaga i luga o le fualaau faisua i totonu, faʻaauau pea ona faʻaleagaina.

E taua! O le tau vevela e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faitau aofaʻi o le peʻa. O le afa o fua uma na faʻataʻoto e mafai ona oti. Latou te oti foi i le eleele vevela mago, ma o le tele o le suāvai e fesoasoani i le foliga manuia o larvae.

Faailoga o se falala i le eria

O le taimi lava e te matauina ai kaloti poʻo isi fualaʻau aʻa (parsnips, celeri, pasili) e maua ai se hue mūmū sesega ma faʻaleagaina, ma o lenei mea uma eo mai faatasi ma le faʻaalia o se manogi manaia ma le tofo, aemaise lava pe a fai e faʻamamago alo ma liliu lanu samasama (e mafai foi e le ua aʻa ona tele ni gaioiga) - Amata e tau ma se falala, ona o le faʻamasino i faailoga, o lenei pest faapitoa na fofo i luga o lau moega togalaau.

E faʻafefea ona taulimaina karioti i le togalaau

O lenei mea iniseti, o le mea e leaga ai, e le faʻaumatia vave pei o tatou manaʻo. Ae e tusa lava pe o le a le le fiafia ma le faʻaʻoleʻole o le meaʻai o se uʻamea, e mafai foi ona manuia le tauivi. E tolu auala e taatele: agrotechnical, kemikolo ma tagata. O metotia taitasi ei ai ona lava lelei ma mea le lelei.

E te iloa? E le o se taimi ua leva, o se isi metotia o le tauina o se karu lele i luga o le togalaau, lea ua faamaonia ai lona aoga. E faʻavae i le le mafai ona maua e lenei iniseti le maualuga i le ea. O le moega, lea e totoina ai aʻa e matagofie mo le meaola, e tatau ona fusi i se mamanu faapitoa, e le sili atu lona maualuga i le 0.5 m. O fua o le a ola lelei, maloloina ma mama.

Metotia Faʻatekonolosi

O le lavelave o fua o le gaosiga o meaola o le a avea o se puipuiga lelei o kāloti mai lago. E aofia ai mea nei:

  • Aua nei faʻaaogaina le manua fou e faʻamafanafana ai moega. A maeʻa le faia o mea faʻaleʻeleʻele i le eleele, e tatau ona e faʻatali i le tausaga aʻo lei luluina kāloti i lenei nofoaga.
  • Ufiufi le moega ma nisi mea ufiufi (agril, lutrasil, spunbond, ma isi).
  • Faʻaaoga mea e le fiafia i laʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, e le fiafia i le manogi o aniani, ona o le laau i tafatafa o lenei aganuu.
  • Vaʻaia taimi ole vavae, e aunoa ma le faʻaalia o aʻa.
  • Ole suavai e seasea ma lelei, e masani ona aveese vao. Faʻaalu se vaomatua maeʻaeʻa e le sili atu nai lo laau o le ai ai le 2 laʻau moni.
  • O nei meaola faalafua ua tosina mai i le manogi o le karroti, o le mea lea, o le veleina ma le vevela, aua le tuua vao vao i le va o laina.
  • Aveese fualaau vao mai le saite.
  • I le avea ai o se puipuiga mai lago, o loʻo faʻaaogaina foi le koko o kāloti i le 500-1000 mita mai le nofoaga talu ai o le tuputupu ae ma le toe foi mai i le na o le mavae le 2-3 tausaga, talu ai e le mafai e le lele ona foia lenei mamao, o le a fesoasoani lea e faʻaumatia ai.
  • Tui fua o aʻa i le taimi muamua e le o se mea (o vaega o le paʻu o le a avea ma puna o iniseti) ma i le taimi e vevela ma mulch ma peat.
  • Autumn eli loloto, liua lapisi lapoa palapala. Ona o lenei mea, i le taimi o le taumalulu o le a malolo ai iniseti.

Faaaogaina o vailaʻau

Faatasi ai ma le tele o faʻamaʻi pipisi i luga aʻe o le 1 siva i le 20 laau, ua fautuaina e faʻaaoga vailaʻau kemikolo. E faatatau lenei i vailaau iniseti eseese. E masani ona faʻaaogaina i le taimi o le mamafa o meaola faalafua o le taumafanafana. A oʻo i le gaioiga, ia mautinoa ia mulimuli i tulafono o le saogalemu ma tausisia le vailaʻau o loʻo faʻaalia i faatonuga poʻo luga o le afifiina.

Ia mautinoa ia taulimaina e le gata o le totōina o aʻa laau, ae o vao foi e lata ane. O le faʻaaogaina o ia tupe e masani lava ona lava. A o le lūlūina, e tatau ona togafitia fatu o carrot ma sui palapala o le palapala lea e mafai ona aoga e faasaga i laʻau fela.

E taua! O fua o togalaau ua togafitia e mafai ona 'aina pe a uma le 3 vaiaso. I le taimi lea, o vailaau faʻasolosolo ua paʻu i mea saogalemu.

Auala masani o le taulimaina o fela

O auala lauiloa e manatu lelei foi. E tele i latou, ae o le a tatou faʻamatalaina nei na o nai vaega.

  • I le taimi o le tuʻuina o fuamoa, togafitia laina i le va o laau ma le paʻu o le vaimusu, pefu o le tapaa, povi po o le mumu palapala pepa.
  • O le tau faasaga i le karu i le taumafanafana e mafai foi ona avea ma togafitiga faa-tagata. Faʻapipiʻi lelei le aniani poʻo le kekeke. Ina ia saunia, ave le 300 g o le riki / kekiki, tapena lelei, liligi le 2 lita o vai inu ma tuu mo se aso, ona faaopoopo lea i le 10 liters o le vai ma le 30 ml o le fasimoli vai.
  • Lagolagosua ma teuteu o pito i luga o tamato. Mo ia, e tatau ona e oloina le 4 kilokalama o ia pito ma sasaa le 10 lita o vai. Salu mo le afa itula ma le faʻaaoga mo le 4-5 itula. Faʻasolo ma faʻaopopo le 50 ml o le faʻamaʻi vai. Fufulu uma 3-5 lita o le mea e tupu mai i le 10 lita o le vai.
  • O se vaifofo lelei mo lago mago e taua foi o le afaina o le wormwood. Ina ia faia, ia tipi le wormwood ma faʻafefiloi i le 10 lita o le vai inu, ia tuʻuina, ona toso ma vaeluaina i ni vaega se 3. I vaega taitasi, faaopoopo le 8 lita o vai ma vai vai mo le moega. O toega o le wormwood e mafai ona tuʻuina i le va o laina. A maeʻa lenei togafitiga, o le a le maua mai lago pe a ma le 4 vaiaso.
O le fufuluina ma le faʻamaina e 3 taimi i le taeao po o le afiafi.

E faʻafefea ona puipuia laau mai laʻau,

  • I le avea ai o se mea puipuia, filifili mo le totoina o ituaiga sili ona lelei o kāloti e puipuia i laʻau. O le maualuga o le suka i totonu o fualaʻau, o le le sili atu ona manaia mo nei mea faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga faʻalogo i ituaiga "Vitamin 5", "Flaccus", "Calgeri F1", "Atoatoa".
  • I le avea ai o se mea puipuia, e mafai foi ona e faia muamua togafitiga fatu. Faʻasusu ia i latou (faʻaauau i faatonuga) i soʻo se sauniuniga tuputupu aʻe, ona faʻafefiloi ai lea ma le oneone ma fetolofi i luga o se moega susu.
  • O le isi tali i le fesili "E faʻafefea ona faʻateʻa ese laʻau i luga o kāloti ma isi meaola?", E saunia mo le totoina o calendula poʻo taghets (marigolds) i luga o moega aua o nei laau totia e manaia mo fili masani o se uʻamea - faʻafeiloaʻi.
  • 10 aso ao lei totoina, lulu fatu mo le 2 itula i le mafanafana (40 ° C) vai. Ona tuu lea i luga o se ie susu, sili atu le lalaga ma tuu i totonu o se ato ma pu.
  • O le tele o tausaga o laʻau, e pei ona taʻua i luga, e tupu i le tautotogo, taʻitasi, ma le vave totoina, e oʻo mai i le taimi nei o aʻa o le a malosi ma malulu ma o le a mafua ai ona leaga le aʻa.
  • Mo le totoina, filifili se mea maualuga, matagi i le savili ma se malamalama lelei ma le eleele malamalama.
Matou te tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i le faʻaalia mai o le kāloti, o lona siʻosiʻomaga o le olaga, taʻu mai e uiga i faʻailoga o le faʻaalia o lenei pest i luga o lau 'upega tafaʻilagi ma faʻamatalaina ni metotia o le faʻaumatia ma puipuia le foliga mai o se iniseti i moega. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le kāloti e le o se meaʻai e faigofie ona e faʻaumatia ma tauivi ma o le a manaʻomia ai le malosi ma le onosai mai ia te oe.