Paʻu o le ulu

Vaega o le sosolo o le tagi o tagi: o le filifilia o mea totō, totoina ma le tausiga

O Willow o loʻo i ai le tele o ituaiga o meaola, o loʻo i ai ia laau, laau ma ituaiga fetolofi. Latou te ola lelei, lelei le fetaui lelei i tulaga o le taulaga ma e faigofie ona faʻapipi. O mea teuteu o nei laau e avea ai i latou ma mea e sili ona fiafia i ai faʻailoga. O le sili ona lauiloa o le paʻu o le tagi, lea e tuuto atu i ai lenei tusiga.

Ituaiga ituaiga o moa tagi

I le natura, e sili atu ma le 600 ituaiga vao o willows. Latou te ola i soo se mea, e maua i le tundra ma le Arctic.

O le suamalie o le lauulu e tupu i le 25-30 mita ma e mafai ona ola e tusa ma le 100 tausaga. O le ogalaau o le laau e malosi, e ufiufi i le paʻu enaena. O le pale e lautele, salalau. O lau lanu lanu uliuli lanu uliuli, mai le pito i lalo e mama ma e peiseai o ufiufi i se fulu mafiafia.

O le ufiufi o meaola laumei e maofa i lo latou matagofie ma le eseesega. O mea nei e sili ona lauiloa:

  1. White willow. Le maualuga (o lona maualuga e 25-27 mita) ma se vaaiga le lelei. Faʻaigoaina i le fesoʻotaiga ma lau lanu siliva. E faʻafefe gutu ma e mafai ona tupu i nofoaga malulu. Vaʻavaʻai i totonu o laau ma lanu lanumeamata lanumoana ma avea o se nofoaga lelei mo laau lanu mumu.

  2. Willow goat (bredana). I le tautotogo, pe a tupu i luga o pupu o lenei ituaiga, fugalaau fugalaau fugalaau, ma le ulu o le'oti e foliga mai o se uila tele. O se lauulu tagi e totoina i le tacha i vaega o laau, e ui lava e sili atu lona lelei i le tuufaatasiga ma laau o lanu lanu matagofie.

  3. O le willow o le prutovidnaya. Laʻau tele (e oʻo i le 8 mita) ma le tele o lala. A oʻo ina toto i luga o lālā, e fai ai ni kesi (cylindrical cutkins) (e oʻo i le 6 cm), ma faʻafefete i le vaitaimi lea.
  4. Willow o le pito sili ona lelei. Faʻailoga mai le totoe o le vao wilila i lanu enaena lanu enaena. O lenei ituaiga o lalaga o le tagi e taua mo le lelei o le afaina o tipi ma mo le vave ona tupu (e le sili atu ma le 2 tausaga e ola ai).
  5. Willow o Papelonia. E le sili atu i le 15 mita le maualuga o le laau pe a oʻo i le pale e oo atu i le 9 mita le lautele. E televave ona tupu, e mataʻituina lelei le vavaeina o vaega i faatanoa.

Filifiliga o laau mo le totoina

I lalo o le natura masani, e mafai ona seleseleina le seleselega fatu ma i le aganuu o le ulu o le ulu o le ulu suluina poʻo maua se fatuga.

Muamua, o filifili e filifilia le taumalulu malulu, faatasi ai ma laupapa lelei matutua. E manaʻomia le laʻititi o le laʻitiiti o manu ola e tasi i le lua tausaga ma sa seleseleina i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo.

A o lei totoina ia laau toto i totonu o le oneone susu po o se fagu vai.

E te iloa? Ua sau Willow i luga o le fogaeleele i se taimi ua leva - o ona toega ua maua nei i le vaitaimi o Cretaceous, ma o nisi ituaiga o meaola (e pei o, paʻepaʻe, prutovidnaya) na tupu i le vaitaimi o le Quaternary.

Nofoaga e totō le ulu

E tatau ona totō le lau o le lauulu i le malamalama, oneone, lauʻeleʻele vaivai. O le fuafuaga e tatau ona matala, malamalama lelei, susulu, mafai ma le penumbra.

E le gata i lea, i luga o le laupepa lea ua fuafuaina e ola ai le lau o le eleele, e tatau ona i ai le vai i le eleele. Afai ei ai se nofoaga i luga o le 'upega tafaʻilagi lea e tanumia i taimi uma ona o le pa'ū o le kiona, o lona uiga tonu lava lea e lelei mo le paʻu.

E taua! Pe a ufitia atoa, o le a le tupu lauulu lauulu. E oo lava i tulaga masani, e le maua laau lalaga i le vaomatua.

Le taimi sili ona lelei mo le totoina o le ulu

Manao e toto se laau i luga o lau togafiti, e taua le fuafua i le taimi sao pe a sili atu le lelei o le totoina o se paʻu o le tagi i se nofoaga tumau. Le filifiliga aupito sili - i le tautotogo, pe a malulu le kiona. E le gata i lea, o le aʻa o le fatuina e tatau ona atoatoa ona fausia. E mafai ona e totoina le seleselega i le tautoulu, pe a uma le tafe o le suavai, naʻo luga o na eria e tele ai le kiona.

Tulafono mo le totoina o laau o le ulu

I totonu o le eleele e totōina ai fatu laau o loʻo i ai le tele o tumutumu i luga o le fogaeleele. A o lei totoina se paʻu o le tagi, latou te eli se lua 60 cm le lautele mo ituaiga laau ma 50 cm mo vao. O le loloto o le fosua e tatau ona 40 cm. Afai o le fatuga e iai sona aʻa aʻa, e tatau ona fetaui le fusi i le lautele o le clod o le eleele. I le mataupu pe a fuafuaina le totoina o le lili e pei o se pa, ona eli ai lea o se fagu 40 cm loloto ma 40-50 cm lautele.

E te iloa? I tala faʻasolopito, o loʻo i ai le paʻulaʻau ma le faanoanoa ma i le taimi lava e tasi o se faailoga o le lalelei.
Mo eleele mamafa palapala, e manaʻomia le alavai. Ina ia faia lenei mea, o le oneone poʻo le maa nutimomoia i se vaega o le 20-30 cm e sasaa i le pito i lalo o le lua mo le totoina.

Ina ia mafai e se laumei ona tagi sili ona lelei e nofo ai, e tatau ona e saunia se paluga kulimi o le eleele, peat ma le faapalaga, ia maua i le tutusa tutusa. E mafai ona e faʻaopoopo 200 g o azofosca i lenei paluga. O lenei faʻatumu e faʻatumu ai le totō toto 1/3 ma tuʻu le fatu.

Ma o le eleele o loo siomia ai le seedling o loʻo faʻafefe i se auala e faia ai se vai faʻamamaina faataamilo ai. I le faaiuga o le totoina, e 2 paʻu vai ua sasaa i lalo o fatuga taitasi.

Afai o aso o le seleselega na paʻu i le taimi o le tautoulu, e tatau ona ufiufi le eleele i vaovao po o laulaʻau mamago, ma o le laau e tatau ona ufiufi i laʻau laʻau.

Afai o le tipi e maualuga, mo le taimi muamua, se seti lagolago e setiina e toe faatulaga ai le tulaga i luga o le itu.

E te iloa? Uilulu i le tele o itulagi e taua eseese: willow, vine, blackishail, willow, vao, togafiti faasese, vine, rakita.

E faʻapefea ona tausia se lauulu tagi

Ina ia ola vave vave ma foliga fiafia, e tatau ona e iloa le taua o le tuputupu ae ma le tausiga o nei togalaau. E sili atu le taulai atu i le tausiga o se paʻu o le tagi mo le taimi muamua pe a uma ona toto.

Faʻasa

Talu ai o le seleselega o se fale e gaosi susu, e manaʻomia e masani ona faʻafeinu ma masani ona fufulu.

I le popofou, o laau talavou e tutupu vave, ma maua ai se tupe maua e oʻo atu i le 3 mita i le tausaga. O le mea lea, ao faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia ona fafagaina i le 2-5 pakete i le iunite (o le a faʻaalu e le laau le tele e manaʻomia ai). E faʻafeinu Willow i le vaveao po o le afiafi pe a uma le goto.

E tatau ona liligi le suavai e le gata i aʻa, ae faapena foi ile pale.

E te iloa? Ua leva ona faʻaaogaina le ulu o Willow o se antipyretic ma le anti-inflammatory agents, ma o le salicylic acid na maua lona igoa mai le Latina salix - willow.

Laʻei pito sili

A e totoina se laau i lau togafiti, mafaufau i le auala e fafaga ai, talu ai ona o le tuputupu ae o se paʻulaʻau moa ma le soifua maloloina maloloina o le a faigata ona galue e aunoa ma latou. Fafagaina e tatau ona faia i le tautotogo po o le autumn, aʻo eliina le lio.

Soo se mea e gaosia ai (minerale ma organic) e fetaui lelei mo laʻau o le tagi. O la latou faʻatagaga i le gasologa o le vaitau e avea o se faʻamaoniga o le soifua maloloina o le fale ma foliga matagofie. I le tautotogo ma le mafanafana e fafagaina tele, ma ia Aokuso - superphosphate ma le potassium sulfate. O le aofaʻi o le fugalaʻau e faʻatatau i tausaga o le laau.

I le tautotogo, e fautuaina e tatala le eleele latalata ane i le laau ma faʻaopopo ni mea faʻapitoa. I le autumn, o laʻau paʻu ma vaovao vao ua aveeseina mai le saite ma ia Oketopa-Novema e aofia ai ituaiga e puipuia ai le malulu.

E taua! Aua le tuua laulaau paʻu i lalo o le ululaʻau - o loʻo i ai ni tannins o loʻo i ai se aafiaga le manaʻomia i luga o le tuputupu ae o le laau.

Fulufulu ma le faapaleina

Afai o le tagi o le laau o le seleselega i le taimi e le o vavaeina, ona tupu ai lea o le fausaga masani o le palealii - o le a tupu fua mai lala, ma o le a leai se mea teuteu o le laau. O le mea lea lauulu lauulu - o se faiga faʻatagaina. A maeʻa ona teuteu, e mafai ona e maua ni vao o foliga fou ma le matagofie.

I tausaga muamua o le olaga (e oo i le 5 tausaga), e le manaomia e le laau se seleulu lauulu. Willow o le mauaina o le malosi, mauaina o le malosi, tuputupu aʻe ma le atiina ae. Pe a tutupu lala i le mita, e tatau ona amata le teuteuina muamua.

O le mea moni, e paʻu le willow i le tautotogo, ae mafai ona e faia lenei faiga i le taumafanafana. E faapuupuuina le lagolago o lala i le 30-35 cm. O le tipi ua faia saʻo i luga aʻe o le fuga o luga.

E taua! E le mafai ona e tipiina le seleselega aʻo fufulu.
O le teuteuina e le aunoa o lala o le seleselega o le a mafai ai ona e faia se laau matagofie ma se pale matagofie 5-6 tausaga talu ona totoina.

O faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea faʻateleina faʻaleagaina i laau lalaga

Ae maise lava le gauai pe a tupu le tagi o le ulu o le tagi e tatau ona totogi i meaola faalafua ma faamaʻi e mafai ona aafia ai lenei matagofie. O lea e masani ona faamataʻuina willows:

  • laulaʻau laʻau;
  • caterpillars;
  • vaʻavave mite;
  • elefane;
  • lago;
  • aphid;
  • toga-pei o le oona.
O meaʻai e pei o le dodder ma le convolvulus e le itiiti ifo i le lamatia.

O faʻamaʻi masani masani o le seleselega e tatau ona faʻamaonia:

  • paʻu paʻu;
  • lapisi;
  • necrosis;
  • vaʻaia;
  • mataʻu
O nei faamai e foliga mai o se taunuuga o le maualuga o le timuga, lea e mafua mai i timuga. O le faʻafefe ia i latou, o le maligi o le ulu o le suamalie e togafiti i le pupuʻu i le tautotogo ma le autumn (mo le puipuia) ma i le taimi muamua na iloa ai faailoga o le maʻi.

E le gata i lea, paʻu ma lala e tatau ona asiasia e le aunoa mo faailoilo faʻapitoa, i le taimi e faia ai ni auala e puipuia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi. O lala ua afaina ua vavaeina i se nofoaga maloloina, ma ua vaeluaina ia mea.

E taua! Taumafai e puipuia le paʻu o le ulupulu mai le faʻaaogaina o masini - o faʻamaʻi pipisi e oʻo i totonu.
Necrosis togafitiga puipui o le seleselega e faia ia Aokuso po o Me, mo le vaitau e sosoo ai.

Afai e aliali mai fulu gray i luga o laʻau o le seleselega, e tatau ona togafitia le laau i sauniuniga apamemea.

Faʻafouina o le seleselega

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona faigofie e toe gaosia ai le tagi o tagi o le tipi. O le fatu laitiiti e vave ona avea ma laau manaia. E leai se mea faigata i le auala e tupu ai se laau mai mea e gaosia.

Laʻau e selesele i le tautotogo po o le amataga o le tautotogo. Filifilia o taʻaleʻale laiti lea e le sili atu ma le 2 tausaga le matua - e sili atu ai ona amata le lala.

Mo le tuputupu aʻe lelei o le kulimi poʻo le ogatotonu o le laau, lea e mafai ona vave aʻafia aʻa. O le tipi e tatau ona 20-50 cm le maualuga ma 5-20 mm le lautele.

O laʻau ua saunia ua totoina i totonu o se atigipusa poʻo totonu o se lauolata i se mamao o le 20-30 cm. I le taimi o le tausiga, e totogi faapitoa le gauai i le eleele, susulu solo le eleele ma aveeseina laau totō o togalaau.

E vave vave ona tupu, ae faanatinati i se suiga i luga o le avanoa e le aoga - e tatau i le talavou ona faalumaina. E naʻo le tasi le tausaga mulimuli ane, ua sauni le vavave e vave faʻafetaui i se nofoaga fou ma amata ona galue malosi.

Willow o le laʻau e sili ona lauiloa i le vao, lea e faigofie ona iloa i ona lala vavalalata umi. Ona o le faigofie tulaga ese o lenei laau totino, o le tele o faifaatoaga e fiafia e ola, ma o le iloa o le auala e taina ai se ulu o le tagi ma le auala e tausia lelei ai, o le a mafai ai ona i ai i luga o lau saite se laau maloloina o ituaiga eseese ma eseese.