Laʻau

Cherry Malinovka: o se tasi o ituaiga tagata Rusia e fiafia i ai

E le o se mea e tupu mai ai, o le Cherry Orchard ua avea ma se tasi o ata aupito sili ona mataʻina ma manino i tusi Rusia. O lenei aganuu e masani i tagata uma. I le avea ai ma se tamaitiiti, matou te aveina uma le pele mai le fagu, ma i luga o la matou laumua o laulau na i ai pea lava se nofoaga mo faifeau mafe ma cherry compote. E le mafai ona mafaufau i se togalaau e aunoa ma lenei agavaʻa viia. Mo lenei mafuaʻaga, e oʻo mai i le taimi nei, ua fafagaina e le au faifaatoʻaga le anoanoai o momo o cherries. Ma o le asō o le a tatou talanoa ai e uiga ia Robin - o se ituaiga masani masani o tagata peleina masani i le USSR.

Eseesega igoa Robin

O le gaosia ma le suʻega o le ituaiga o le vine o Malinovka na amata muamua i le VSTISP i le 1978, ma sa aofia ai i le Setete Resitala o Varieties i le 1989, i le Central, Middle Volga (Samara Region, Republic of Mordovia) ma Ural (Republic of Bashkortostan).

O cherry strawberries o se laau tele-laau 3-4 mita le maualuga. Crohn o le eleelea o le tino, spherical. Lulu laulaau ma se mata ua paʻu.

O vine e suamalie, lanumoana i lanu, lapotopoto, laʻititi i le tele, ausia 3-4 tausaga. O fatu e lapoa, ae faigofie ona vavae ese mai le pulupulu, lea e manaia, suamalie ma manaia. O le taimi matua ua leva le taimi, e pau i le faaiuga o Iulai - o le amataga o Aukuso. O togalaau e naʻo luga o lālā taʻitasi. E amata ona fua mai Robin i le matua o le 3-5 tausaga.

Robin o se vailaʻau faʻatekinisi, ae e le o lona uiga o lenei mea e tupu na o le hectares ma seleseleina i tone mo mea tau fale gaosi oloa. Tulaga faʻapitoa o lona uiga o fua o lenei peleni e lelei tele mo le faia o compotes, faʻasao, uʻamea ma fusi.

Lelei mo fualaau suamalie ma siamu

O le mea le lelei o le eseese o le faʻaleleia o le tagata lava ia. O lona uiga e le mamao ese mai Robin e tatau ai ona totō siene o soʻo se isi ituaiga mo le faʻafefeteina o felauaiga. E naʻo le tulaga lenei o le a aliali mai vine i le mea o fugalaau. O le sili ona lelei o le pollinators o ituaiga o Robin: Vladimirskaya, Lyubskaya ma Shubinka.

O le tagata lava ia-e le mafai ona fanau mai (poʻo le faʻataʻitaʻi) o se mea taatele i totonu o ituaiga o le apu o le apu. O laumei, cherries, pears ma apu o le tele lava o mea e masani ai. Afai o le pollen o le ituaiga lava lea e tasi e oʻo i luga o le pestle o lenei ituaiga, e le tupu le faʻasusu ma e le tatau ona faʻamauina. E masani ona taatele pe afai o uiga o se ituaiga e le o faʻaaliaina o le faʻaleleia o le tino, atonu o le a le mafai e le tagata lava ia.

O le ituaiga o loʻo tulaʻi mai e oʻo lava i malulu tetele i lalo ifo -25 tikeri, e ui lava o nisi fugalaau e magoto i le vevela, ae e le afaina ai le fua.

O le tetee i faʻamaʻi e eseese: i le coccomycosis - i lalo ifo o le tau, i moniliosis - vaivai.

Totoina o ituaiga o kerini robin

O le taimi sili mo le totoina o cherries o le tautotogo. Ae e sili atu ona lelei le faatau o se laau i le tautoulu ma eli i totonu o le eria, ma ufiufi ai lala paʻu laau mo le taumalulu. O le filifiliga sili mo le totoina o cherries masani o se fatu e lua tausaga le matua e 60 cm le maualuga.

A o lei amataina se totoina, e tatau ona fuafua le nofoaga sili ona lelei mo cherries. Aloese mai le paolo ma le lauʻeleʻele; o cherries e sili ona lelei le susunuina o laufanua ma le eleele le mautonu. E le tatau ona vavalalata le vai i le eleele, ma o le loloto o le kiona i le taumalulu e le tatau ona sili atu ma le mita e tasi. Afai o lau 'upega tafaʻilagi e iai le palapala' eleʻele, e tatau ona gaosia. Ina ia faia lenei mea, sasaa le 0.5 kilokalama o le lime i se vaega o le sikuea 1. m. ma eli i luga o le bayonet o se suo. Nai lo le lime, e mafai foi ona faʻaaoga le falaoamata o le dolomite. E taua tele le fufuluina o le eleele aʻo leʻi faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamaʻi. E sili ona lelei le taofiofi i le tautoulu - ia Oketopa, ma faʻaopopo mea totino i le tautotogo - ia Aperila. I le taimi sauniuni foi, ia faia ai le fugalaʻau. E faʻaopopo le laula po o le faapalaga i le fua faatatau o le 8-10 kilokalama i le 1 sq.m. ma eli i le loloto o le bayonet.

E mafai foi ona faaopoopo "totō" laau totō i le tosoina oi latou i se vaifofo o se stimulator tuputupu ae, mo se faataitaiga, i Kornevin. O le fualaau faasaina ua faaitiitia i le fua faatatau o le 1 sipuni i le 1 lita o le vai. O le aʻa o le totoina o mea e tuu i totonu o se vaifofo mo le 12-15 itula aʻo lei totoina. O se auala faigofie faapena o le a faateleina ai le saoasaoa o le ola o se fatu.

O lenei ua oʻo i le taimi e sauniuni ai lua vaʻalele. O le mamao i le va o laau e tatau ona tusa ma le tolu mita. Aua neʻi galo e manaʻomia e Robin le faʻafefeteina. Mo lenei mea, e tatau ona totoina ituaiga eseese o cherries i le taimi e tasi. Ma le mea lelei, e fa ituaiga e tatau ona totō vave. Faʻasologa o fanua: 2.5 x 3 m.

  1. Tatou teliina se pu ma le 80 cm ma le loloto o le 50-60 cm. Tatou te tuu ese le pito i luga o le eleele eseese, e tatau ona fefiloi ma meaola, minerale ma fusi.
  2. I le ogatotonu o le lua, o le a tatou faataamilo se pine e tusa ma le 80 cm le maualuga i luga aʻe o le palapala.
  3. E amata ona matou faatumuina le paluga eleele, lea o le a taoto i lalo i se pusa, lea e faigofie ai ona tuu ma salalau aʻa o le fatu. Manatua e slam le palapala. E taua tele le aʻa o le ua i le maualuga o le eleele poʻo le lua sikimita le maualuga. O Cherry e le taliaina le loloto loloto.
  4. Pe a faʻaopopo le eleele, ia uu le pusa o se teineitiiti pelegia saʻo saʻo.
  5. Matou te sasaaina le Robin faatoa totoina i se pakete vai (tusa o le 10 lita) ma nonoa i le pine.
  6. Mulch circle mulch peat.

Vitio: tulafono e totoina ai cherry

Tausia o cherries o le ituaiga o Robin

A o le i muamua fua, o le tausiga o cherries e faigofie lava. Afai na e totoina se fatu laau i le taimi o le totoina, ona le toe manaomia lea o le faʻasusu. O le mea autu ia aua nei galo e faʻaumatia vao, suavai le pele i le vevela o le tau ma o nisi taimi e faʻamalo le eleele. Ia Setema, ia eli le palapala i le liʻo lata ane, ae e le sili atu i le 10 cm, o aʻa o cherries e latalata i luga. Aua le tuua le taotoga i lalo o se laau mo le taumalulu, o se siosiomaga matagofie mo le atinaʻeina o pathogens, e aofia ai ma pathogens o coccomycosis.

A amata ona fuga mai le cherry ma fua mai, o le tausiga o le a avea ma mea sili ona faigata.

  • I le vevela o le tau, i le vaitau o le tuputupu ae o le vegetative tuputupu aʻe, fuga poʻo le fuaina, o cherries e manaʻomia ai le sili atu o le susu, faʻafefe vai ia le itiiti ifo ma le tolu pakete vai. O le suavai mulimuli o le suavai e faia i le autumn i le faaiuga o Setema i le tau vevela. I lalo o le pelene e tatau ona e sasaa le sefulu pakete vai.
  • Faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea faʻamalosi ile tolu taimi i le vaitau. Faʻamuʻi le tolu taimi i le tautoulu aʻo eli.
  • Lime le eleele i se mamao e 1.5 m mai le ogalaau i le tasi taimi i le lima tausaga. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻamamaina o ovaries.
  • Aua nei galo e fufulu le eleele i tausaga uma pe a uma ona faʻafefe le kiona i le sawdust, peat, nila poʻo le vaʻa.
  • I le tautotogo po o le paʻu, palu, aveeseina o mea e sili atu, mama ma mama.

Cherry top dressing

O le taimi muamua e fautuaina ai le fafagaina o le pele i le tautotogo i le vaitau o le vavalalata ma minerale ma mea faʻasamaʻi. Faamalieina le manaomia e le laau mo le eletise faatasi ai ma le urea po o le ammonium nitrate. Urea po o le nitrate ua faʻaitiitia i le fua o le 20-30 g i le 10 lita o le vai. O le tau mo le tasi vao o pakete e lua. E faʻafeiloaʻi le fugalaau i totonu o le lio tafatafa ane.

Manure o le laʻau faʻapitoa sili ona lauiloa. E faʻafeiloaʻi foi i totonu o le poloka poloka i le fua faatatau o le 4-5 kilokalama i le sikuea 1. m. Faʻaaogā na o le fasi vao. O le aʻafiaga o le manaia fou pe a faʻaaogaina i le tautotogo o le a naʻo le afa lona lua o le taumafanafana.

I le tautotogo, e mafai foi ona faʻaaogaina paipa o moa e avea o ni totoga. O le tigā e faʻavaivai i le vai i le fua faatatau o le 1:15. Le faʻaaogaina o se tali o le afa o le pakete i le sikuea 1. m. Ia faʻaeteete: o le fofo o le moa o le moa e afaina ai aʻa o cherries.

I le taimi o le fuaina, o le a toe manaʻomia ai e Robin se sapalai o le eletise ma se vaega o mea faʻalautele.

O le laei pito i luga e manaʻomia muamua e toe faʻatumu ai le tuʻuina atu o elemene ile eleele. O le tamaloa sili ona lauiloa i lenei taimi, o le ash ash ash masani e aofia ai le tele o le potassium ma le phosphorus. E faia le Ash i le fua faatatau o le 1 kg i le 1 sq. m. Ua faataapeapeina Ash i luga o le eleele, ona eliina lea.

Vitio: auala e tipi ai se peleni

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pepe Manua ma fofo

O le tele o faʻamaʻi o Robins e natura. O le tele o latou o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Laulau: Maʻi Manua Falemaʻi Robins

Le faʻamaʻiTotoFaailogaPuipuiga ma togafitiga
CoccomycosisFungus Coccomyces hiemalisPoʻa lanumumu mumu i laulaʻau, suia lanu e lanu enaena. Faʻapipiʻu-lanu enaena ile pito i lalo o le lau. O le amataga o Iuni o le lau mai lau o maʻi e mafua ai le le puipuia o cherries. O le laau e matua vaivai lava ma e le lava le malosi i le tau malulu, ma e leai se malosi.Aloese mai nofoaga susu pe a totoina cherries. Aveese lālā paʻu i le tautoulu. Faʻasoa ma le faʻaeteete le laau i le vailaʻau o le urea aʻo leʻi amataina le laulaau o le laulaʻau ma le filogides mulimuli ane.
Mo togafitiga, ia faʻaaoga se 3% o vaifofo o le vai o Bordeaux i le tautotogo, i le faaiuga o sauniuniga o le vaomatua Topsin-M, Oksikhom, Ordan, ma pe a uma ona fua mai i le copper oxychloride.
MoniliosisMonillia malieFoliga vaaia o le "mu" laau. Lafoaʻi paʻu. O le papa e paʻu ma pa'ū. O le ufiufi ua ufitia i lanu paʻepaʻe. Le oti o uluai lala laiti, ona sosoo ai lea ma le laau atoa.Togafitiga ma tapenaga sauniuniga mo togafitiga i le tautoulu ina ua maeʻa lau lau ma i le tautotogo ao leʻi tupu le fulafula o fatugaʻo: suauu sulfate ma le 1% vaifofo o le paluga Bordeaux. Togafitiga e aofia ai le teuteu vave o lala ua mamaʻi, ma susunuina i fafo-nofoaga. E le gata i lea, o le laau e togafitia i sauniuniga malie (Skor, Oleuprit, Kaptan, Kuprozan) i le taimi lava e maeʻa ai ma toe foʻi mai i le sefulu aso.
KleasterosporiosisClaverosporium fungusO laulaau ma fualaau o le uʻamea e ufiufi i ni fasi lanu o se mumu mūmū. O le tino i lalo ifo o le mea e taofia ai le tuputupu ae. Ua maua e Berries se foliga mataga ma malepelepe. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi, o lanu o le cortex e ufiufi i laʻau, e mafua ai le telefoni.Mo le puipuiga, togafiti i cherries i le 5% o le fofo o le sulfate copper i le tautotogo ma le autumn. Faʻasoʻoto i luga o fugālaʻau afaina ma susunuina i fafo o le togalaau. Aua nei galo le gaosia o lala i le togalaau. E togafitiga togafitiga faʻatasi ma fualaau tutusa e pei o coccomycosis.
AnthracnoseAnthracnose maliePaʻulaʻau mūmū i luga o fualaau 'aina e tupu aʻe i luga o vine. I le tele o siama, o lenei faʻamaʻi o le a tuua ai oe e aunoa ma se fua.Mo faamoemoega puipuia, faatino le fufuluina o ogalaau, aveese lau paʻu, eli luga le eleele i tafatafa o vavae. Mo togafitiga, faʻaaoga le vailaʻau Polyram.
RotoLekopsora padi pingoO laʻau laʻau e eleelea.O laau Coniferous o le pule autu o le aisa, o lea ia aloese mai le latalata atu o sieli ia i latou. Mo faʻamoemoega puipuia, latou te susunuina foi le palapala ma sulu le laau i le paʻu kesi. O togafitiga e tutusa ma Moniliosis.

Faiga Faʻaleaga Robins

Faʻaleagaina ia Robin ma mea uma e masani ona fafagu ma laʻau pala.

Cherry aphid

O le pest garden masani e le faʻafefe lona gauai ma le siaki

E faʻavavau vavalalata i vaovao faʻasalalau, suamalie suamalie suamalie mai laulaʻau lanumeamata o le peleni. O le auala masani a le tagata e tau ai i aphids, o le faʻavaveina lea o lanu ma se fasimoli-tapaa. E mafai foi ona e faatauina mai vailaʻau aoga i le faleoloa. Mo se faʻataʻitaʻiga: Fufanon, Akarin, Actellik, Bankol.

Cherry Weevil

O lenei vailaau o le a faigofie lava ona e tuua oe e aunoa ma se fatuga fatu.

O le ala mai i le tautotogo, e amata ai ona sogasolo suamalie le susu mai le pi o cherries. Ae o le mea sili ona leaga i le seleselega latou te faia i le taimi o le fugalaau. O fafine latou te tuʻuina fua i luga o vine fou, o le togiina o se pu i le ponaivi. E tasi le fafine e sili atu ma le selau fuamoa. A uma le pipiʻi, ona amata lea ona 'ai le tootoo i le pipi suamalie o le fetus. O le toe gaosia o masini o sovils i totonu o le togalaau o le a oʻo atu ai i le leai o se seleselega. Ina ia faʻafefete i sekone, ia eli se ogalaau i autafa o le ogalaau, faʻamama le ogalaau, ma piki fugalaau mamaʻi. Mai le iniseti e faasaga i elefane, Rovikurt ma Actellik ua faamaonia lelei i latou.

Iloiloga Aʻoaʻoga

Cherry Robin e sili, pe afai latou te leʻi faʻafefiloi mea uma ma o loʻo ia te au, ona lima 5 gaʻo le lelei o vine! Ou te fautuaina tagata uma, e leai se tasi e mafai ona mauaina, ma 4 tausaga talu ai sa ou aveina i Timiryazevka.

Rx-avetaavale

//forum.auto.ru/garden/28635/#post-28647

Cherry Robin. Amata ona vave fua fua, e lelei mea uma.

Vyacheslav

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=2650&start=60

O Robin o se ituaiga sili ona lelei, o le malulu, ma le maualuga o fua o fatuga o cherries. Naʻo le toe foʻi mai o le faʻaleleia o le tagata lava ia, lea e mafai ona faigofie ona foia e ala i le totoina o isi ituaiga o cherries e sosoo ma ia.