Laʻau

Fafaga fatu ma tausi ile eleele

O le fatu o Badan e le lelei, tupu lelei i le paolo ma le la. E foliga mai o se suiga vave i le lanu: mai le lanu meamata e mumu mumu. O suiga e tupu i le tasi aso malulu o le autumn, faatasi ai ma le amataga o fulufulu muamua. Lafoaʻi laʻau ma laulaau e faʻasaoina i le tausaga atoa, latou foliga foliga mai mai le kiona.

Faamatalaga o le laau

O le fugalaau Badian o se aganuu lauiloa o le aiga Saxifrage. E masani ona faʻaaogaina i Europa mo le teuteuina o togalaau ma togalaau fugalaau; i Rusia o se mea e seasea lava i togalaau aina. O le laau e oʻo atu i le 60 cm le umi. O pepa e susulu, susulu, o foliga lapotopoto, lanu uliuli lanu meamata, e aoina i aʻa i se rosette. Paʻupaʻe, piniki, lanumoana, lanu violē e aoina (e oo atu i le 120 fasi pepa) i faʻalavelave faʻafefete. O le tele o fugalaau e oʻo ile 2 cm i le isi itu. O le pana ma le fugalaau susulu e fiafia i fai togalaau mai le amataga o Mati e oo i le amataga o Iuni.

Ituaiga ma ituaiga eseese

Poskonnik faʻanofo ma tausi ile fanua

E i ai ni nai mea manogi manogi, e tusa ma le 10 i lalo o vaega o vao ma meaola eseese. I lalo o le fesuiaiga o Rusia, o le a mafai ona totoina le tele o ituaiga o pulu lipano: o le paʻu, o le fatu, le Pasefika.

Plate Bergenia

E maua i fiafia ma fanua o Altai, Transbaikalia, Kazakhstan, ma Saina. O le faʻatoʻaga ma le tausiga o le maketi vavalalata o le a mafai ai ona maua togalaau faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea faʻapitoa ma le faʻaleagaina. O laʻau o aganuu e faʻaaogaina e faia ai le teasiti maloloina e fesoasoani i le malulu, cystitis, ma le manua.

I fafo atu, o le laau o loʻo faʻatusalia e se laupapa vaʻaia 60 cm le umi. O laʻau paʻu lapoa o loʻo i ai se lanu lanumeamata, e ala i le autumn, o laau matutua e ave i luga o se lanu mumu sesega. O fugalaau o le frangipani e foliga mai i foliga o le logo, e fai ai ni mea e tele. O le aganuu e susulu malie mo le 3-4 vaiaso. O ituaiga sili ona lelei o le frangipani mo le totoina i togalaau o Rusia - Giderruspe, Purpurea, Senor.

Bergenia fatu

O le faʻamatalaga o le ituaiga bergenia cordifolia ua fuafuaina i tulaga tuputupu ae. I le averesi, o le maualuga o le tipi e 30-40 cm, o laulaʻau e manaia, ia i ai foliga o le fatu, se lanu lanumeamata lanu. O fugalaau e lanu piniki pe lila-piniki (e le masani ona sinasina pe lilac), e fai ai ni taʻaloga o le racemose.

Bergenia cordifolia

O se pulu lipano malosi e fuga mai i le tautotogo. E pipiʻi lelei i fulu malulu.

Badan Pacific

E maua i le vao i Sisifo Mamao, i Saina ma Korea. A maeʻa lelei le siakiina, ona oʻo lea i le 40 cm le fugalaau fugalaau. O le laʻau e manaia (maualuga 20 cm le lautele), ovoid, valiina i le lanu meamata, faia se vela vevela i le ogatotonu. Fugalaau o lanu piniki lanu, e aoina mai i mea e tutupu.

Taua! O le hybrid bergenia pacifica e sili atu ona manaʻomia le tausiga, e fesoʻotaʻi ma isi ituaiga laau toto.

O mea faʻamalolo o le pulu lipano

Knifofiya - totō ma tausi ile fanua

I vailaau faʻasaienisi, o le pulu lipano ua faʻamautuina e avea o se vailaau faʻataʻitaʻi. Mo faʻamalologa, o faʻasologa o laʻau ma aʻa o le aganuʻu e tautua. O fualaau faasaina o Bergenia e faʻaaoga mo gasegase gastrointestinal, faʻapena foi i le gynnecology e avea ma sui sili ona maualuga i le togafitiga o le tane. O aʻafiaga o le padanoa e aoga foi mo le colitis, enterocolitis o le aʻafiaga o aʻafiaga.

O laʻau laugogo ma le pogisa o le aganuu ua faʻamalosi mo ituaiga mea manogi mai le teas - Mongolian poʻo Chigirsky. O le vaiinu ei ai mea e puipuia ai le aʻafiaga o le tino ma le gasegase, faʻaitiitia le toto maualuga, faʻamautuina le faʻalavelave o le tino, intestinal microflora, ma fesoasoani e foia faafitauli faʻa-gynnecologic and infections respiratory. O faʻamalologa o mea totino o le laau e aoga i le niumonia, maʻi faʻamaʻi, ma le maʻi manava.

Totoina ma faʻaleleia i totonu o le togalaau

Faʻafefea ma le taimi e totō ai

Blue po o le blue hydrangea - totoina ma tausi ile fanua

O le faʻaaogāina o fualaau o le ala sili lea ona faigofie e tupu ai le totoina o le pulu lipano ma tausia ile laufanua amata i le amataga o Aukuso. O le tele o fai togalaau ua totoina ia Iuni e aunoa ma le suaina o le laau, ae ui i lea, o laau toto e vaivai tele. E fautuaina e le au fai togalaau le totoina o le malolosi ma le totoina o togavao i le amataga o le taumafanafana, o le mea e totoe - felafoaʻi ma ola ai fale seia oo i Aokuso, ona toe totoina lea i totonu o le togalaau.

Tip. Pe a totoina ma tausia mea manogi, e taua le mafaufau o le fugalaau e le taliaina toleniga, i se tasi nofoaga na tupu ai mo le silia ma le sefulu tausaga.

Totoina o rhizomes ma soʻo

O le au fai togalaau faʻasalalau aʻo leʻi faʻalauteleina le fugalaau frangipani, vavae ese ia aʻa ma aʻa e lata i luga, mai ia Me ia Aokuso. I vaega eseese o le rhizome tuu ai ia le itiiti ifo i le tolu fatugaʻo. O lau pito i lalo mai le tipi e tatau ona vavaeina, ia totoina i totonu o pu o le delenki i le loloto o le 3-5 cm, i totonu o le 30-40 cm.

Faʻasoʻotoga o vaomatua

I le tausaga muamua, o aʻafiaga o laau e fausia ai se rosette ma amata ona fuga i le lona lua po o le tolu tausaga.

Totoina o rhizomes ma ni moe momoe

Ina ia faʻamalosi aʻa o le mea manogi i le moe, e tatau ona e eliina le vaega lalo o le laau, o loʻo i ai 5-6 pupuʻu momoe. Teuina ia laau totő i se nofoaga pogisa ma malulu, suia o pepa faʻamalosi po o vaomago. Aʻo lei totoina, e tausia le rhizomes mo le 2-3 itula i se vaivaiga vaivai o le paluga popo poʻo le vitriol, togafitia i se fomaʻi, puipuia ai faʻamaʻi talafeagai.

Toto ma ola i totonu o ipu

O Badan ua i ai le malosi e fuga ma uluola lelei i totonu o ogalaau poʻo fugalaau, e faigofie ai le femalagaaiga o meaʻai.

O le totōina i totonu o se pusa faʻapipiʻi e faia i ni vaega:

  1. O le pito i lalo o le ulo faʻapipiʻi ua faʻasaina i le uamea lautele, pebbles poʻo le iliili, i le ¼ o le voluma.
  2. Faatumu i le afa o le gafatia ma se meaʻai e faavae i luga o le vaovao, eleele lanu, faapalaga, oneone i le fua faatatau o le 2: 2: 1: 1.
  3. O se rosa o mea manogi e tuu i le totonugalemu o le ulo, ma sausau i luga o le eleele.
  4. Faʻamaʻa mu le eleele i tafatafa o le laau ma faʻafeinu.
  5. O le vaega pito i luga e mulumuluina i le paʻu, o ni iliili poʻo ni maʻalanu teuteu.

Mo le taumalulu, e fautuaina se tagata totō po o se fagu e iai se fugalaau e lafo i totonu o se lauʻeleʻele poʻo le vela, e aofia ai le lutrasil. I nofoaga e le pa'ū ifo ai le kiona i lalo ifo o le 5 tikeri, e mafai e laau toto ona taumalulu i luga o le auala.

Faʻasologa o le faʻaleleia o gafa

O fatu o le sunflower ua totoina i totonu o se koneteina po o se pani i lalo o le taumalulu, e mafai ai ona totogo totogo i ni tulaga lelei. Sprouts, lea ua oʻo i le umi o le 10-15 cm, faʻatagaina oe e fuafua pe o afea e suia ai le pulu lipano i luga o le eleele. I ni nai tausaga talu ona totoina, o le a fuga mai le aganuu.

Teuteu

I le tautotogo, e pei ona liusua le kiona ma solo le eleele, o nisi o laʻau ua faaleagaina ua aveesea mai le saxifrage. O le teuteuina atoa o laulaau e le fautuaina - o le oti o faigamalo e taofia ai le eleele ma susunuina le vevela e talafeagai mo aʻaʻu papaʻu. I le masina o Mati, e aoga tele le faʻapuʻupuʻu o togi.

Auala e tausi ai i le avanoa

Filifiliga eleele ma sauniuniga

E totoina Bergenia i luga o le upega tafaʻilagi i le paolo. I nofoaga maualalo ma le paʻu, o le a le masani ona tupu fugalaau fugalaau, e mafua mai i le pala o le rhizome ma le tele o le susu. O le Saxifrage e fiafia e ola i eleele palapala, ma le maualalo o le eletise - pH 5.5-6.5.

Saxifrage Transplant

E tatau ona lelei le suavai ile palapala.

Faʻasaʻo Tulafono

O le fausua muamua o le mutia o loʻo faʻatinoina pe a faia le tumutumu, o le lona lua - i le vaitau o le vavave, o lona tolu - i le 15-20 aso o le taimi o loʻo moe ai. E fautuaina e faʻamama le eleele i le tau māgogo. Afai e timu e le aunoa, o le a lava le timuga masani a Bergenia.

Ina ua taunuu

I le tautotogo, faʻaleleia pe a totoina le pulu lipano i le eleele mafolafola amata i le veleina o laʻau vevela. O le palapala i lalo o le laau o loʻo mulimulu ma faʻafefiloi ma le Kemira Lux faʻalauteleina lautele. E tatau ona faʻamamaina le faʻaleleia pe'ā tatau, e le aofia ai le vevela mai le eleele.

I le tautotogo ma le autumn, i le taimi o le fugalaau

O le fomaʻi faʻamaʻi e tali atu i le fafagaina i le taimi o le fausiaina o pusa. E aoga le seleselega, e tatau ona faʻapipiʻi i luga o se faʻalavelave o fugalaʻau ma, a maeʻa le 3 vaiaso, tuʻuina atu meaʻai. I le autumn, e faʻafefeina le aganuʻu ma se vaifofo o le supphosphate paluga mai le fua faatatau: 20 g i le pakete mo le fausiaina o le 1 mita le palapala.

E taua le iloa! E talia le maualalo o le vevela o bergenia. I le taimi o le fufuluina i le tautotogo ma gutu malulu, o pusa ma pulupulu e malolo. I lalo o le vevela o le la, o le mea manogi e lanu samasama ia Iuni mea e fai? I le malulu poʻo le toe faʻavasegaina o le laau, e filifili ai e le fai togafiti lenei lava mea.

Saunia mo le taumalulu

Badan (bergenia) le taumalulu i le eleele lafoaia e aunoa ma se malutaga, ae mafai ona faaleagaina e le matagi. O lea la e le malogo laulaau, i le malulu o le vai e faʻamaina ai.

Tuputupu ae ma le Tausiga o Faafitauli

Aisea e le tuuina mai ai e le laau ni mea e le maua ai

O le fuga i le mea manogi ua tuai i lalo o tuutuuga nei:

  1. O le laau e talavou. O le mafuaaga autu e le totogo ai le pulu lipano o le totoina o fatu, o le auala filifilia e faʻalauteleina e tuʻuina mai faatasi ma le fuga o le fugalaau: i le lona tolu po o le fa tausaga pe a uma ona lulu, e tatau ona e faʻatali mo sina taimi.
  2. Fugalaau ua totoina. E fautuaina e toto le bergenia.
  3. O se aganuu lata mai pe masani ona toe totoina o se isi mafuaaga mafuaʻaga e le fuga ai laau toto manogi. Le mea e fai Faatali seivagana e fetaui le laau i se nofoaga fou, tuʻuina atu meaʻai paleni faʻapitoa.
  4. Le lava le malamalama. O se tulaga talitutusa faapena e mafai ona fai pe afai e te ufitia vao ma laau tuai ma paleni lautele.

E le fuga le laau

<

O Badan e le lanu pe a afaina i se malie. Tuputupu ae o se fugalaau i eleele lanu, e tumau pea le faʻamamaina i faʻamaʻi e aafia ai laulaʻau ma laʻau.

Laʻau e faʻasusu

O le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o laʻau e masani ona masani ona i ai ni pu ile tausiga:

  • pe afai e le totoina;
  • tuʻuina atu le le atoatoa o taumafa;
  • leai se susu;
  • suiga faafuasei i le vevela;
  • Aua neʻi taofia le osofaʻiga o meaola faalafua;
  • faʻamaʻi.

O le faʻamatalaga o se faʻafitauli e amata i le suʻesuʻeina ma le totoa o lauʻau ma laʻau, o se auiliiliga o tulaga o tau, ma mea e tausi ai.

Puipuia o Pest ma Disease

O le vailaʻau vailaʻau e mafai ai e le pulu lipano ona faigofie ona feagai ma osofaʻiga o meaola faalafua. Ae ui i lea, i eleele mama poʻo le le lelei o alavai, ua pala le rhizome. O se aganuu ua tupu aʻe i le paolo ua osofaia e le totoina o pennies. Nematodes e osofaʻia ai foi le taua; o le a le faigata pe a fai e togafitia le rhizomes ma se vaifofo o le manganese. Ona e manaʻomia lea o se suiga i se nofoaga fou. O faufauga e osofaʻia e nematodes e faʻamaʻiina ai vailaʻau.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O ituaiga lanu o le pulu lipano e talafeagai mo le fausiaina o laumei fugalaau e tele ma tele. E masani lava ona totō Badan i le vae poʻo i le taimi muamua. I totonu o le paolo, o le aganuu e maua mai ai ni laau vevela ma laʻau tele, i le susulu o le lā ma le tele o fuālaʻau, o laulaau e itiiti le pala.

I le auala sili, o le faʻailoga e faʻaalia lava i taimi o le teuteuina o auala, o le pito i luma o moega fugalaau ma moega fugalaau, e pei o se uʻamea faʻavevela, o se elemene o telefoni. Saxifrage o loʻo faʻaaogaina foi e avea o se taufeʻa, tuʻuina o le laau i le pito i tua o le laʻau faʻamaʻai manicured. I le tautoulu, o aganuu e tosina atu ai manatu i eseesega i lanu meamata ma lanu mumu.

Faʻasalaga lelei, o le pulu lipano o loʻo tuputupu ae ma fiafia i fua o lanu felanulanuaʻi.

Vitio