Laʻau

Gerbera togalaau togalaau togalaau ma tausiga i fafo

Gerbera togalaau faʻatoʻaga ma le tausia lelei o tagata fai togalaau, e foliga mai o se vavao tele. Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, latou te le mautonu i lenei matagofie ma manatu ai o ia o se tagata faʻamaualuga ma le popole tele. Talu ai nei, o le tulaga na suia tele, o loʻo faʻapupulaina pea le mitamita o gerberas i nofoaga i moega o fugalaau, o faʻatoʻaga e faʻaleleia atinaʻe ma ituaiga fou mai lea tausaga i lea tausaga. E eseese lanu e ofoofogia. E oo lava i tagata sili ona manaia o le matagofie e mautinoa lava o le a maua se ituaiga e fetaui ma o latou manaoga.

O le a le mea e foliga i ai se togalaau vaovao?

O le auala teuteu o Gerbera o se sui o le aiga o Astrov ma ei ai sona aʻa malosi. E sau mai atunuu Aferika, e pei o le garcinia, faapea foi ma le togalaau. O le laau na faʻapuupuu vavao ma vavae vao. I le aʻa aʻa o se rosette o lanu lanumeamata lanumeamata.

I fafo, o le gerbera e pei o se daisy po o se siisisi tele

Fugalaau e tasi, lapoa. O le totonugalemu o ato e mama pe samasama-lanumeamata. E masani ona faatusatusa e le Faatoaga ia gerberas ma le daisies po o le echinacea. Ae ui i lea, e le pei o laau mulimuli e lua, o loʻo i ai la latou lanu tele. E le gata na o tagata masani, ae faʻapea foi le vevela, semi-double species.

Faʻalogo! I le vivo gerbera (gerbera) o le a le maua lava ni fugalaau lanumoana.

O loʻo galulue pea le au faʻatoʻa i le atinaʻeina o ituaiga fou ma hybrids

I le aofaʻi, i le taimi nei, e sili atu ma le 80 ituaiga o fugalaau nei e lauiloa, ae e sili atu le fiafia o le fai togalaau i vine ma ituaiga eseese. I le taimi lava e tasi, latou te ola ae le gata i totonu o le togalaau, ae faapena foi i totonu o le fale. Ua uma ona gaosia e le au faʻatoʻaga le sili atu ma le afe ituaiga, lea na faʻavae i luga o le laʻau lanu me Jameson. O le mea sili lava, e fiafia tagata fai togalaau:

  • Romao
  • Mars
  • Alcor;
  • Parade;
  • Elegance;
  • Vincent
  • Migar
  • Jupiter et al.

O ituaiga eseese o togalaau gerberas

Camellia togalaau - totō ma tausi ile fanua

E le tele ituaiga o fugalaau e pei o ituaiga, ae o latou ia o le faavae lea o le filifiliga mo le fai togalaau. O latou faʻamatalaga ma uiga e mafai ai ona fuafua pe o se laau e talafeagai mo le tuputupu ae i lalo o nisi tulaga, ma pe o le a le uiga faapitoa o tekinolosi faʻaaogaina. E le gata i lea, o gerberas i le togalaau, o le faʻatoʻaga ma le tausiga lea e manaʻomia ai ni tomai patino, e mafai ona faʻaalia ai le fiafia, ae o nisi foi o feau.

Gerber Jameson

O lenei ituaiga o meaola e ola malosi e le gata i totonu o le togalaau, ae faapena foi i totonu o le fale. Laʻau malosi, vao vafe, aoina i se sola. E le maualuga maualuga le paʻu. I fafo atu, o le fugalaau e pei o se taisisi.

Gerber Jameson e talafeagai mo le tuputupu ae i le togalaau ma le potu

Ole umi o le pulou e oʻo i le 10 cm. O le vaitau o le fuga e tumau i le 3 vaiaso. O lanu e matagofie, susulu.

Vaʻavaʻai faʻamatalaga o Garvinea Sweet Dreams

O nei ituaiga meaola e maua mai i tusi na tuʻuina atu i le au togalaau. O le maualuga o le vao e oʻo ile 0.45 m, o lona lautele e 0.4 m. O fatuga taitasi e gaosia i le taimi e tasi e oo atu i le 20 peduncles.

Garden gerbera Garvinea Sweet Dreams fuga mai le tautotogo e pau

O le ata lanu e tamaoaiga. O le taimi vavalalata e amata mai i le tautotogo seia oʻo i le afu o le autumn.

Klondike

O se laau tetele e iai le maualuga o le vao ma le maualuga o le 0.45 m. I le gasologa o le vaitau, o laau taʻitasi e faia i luga o le 50 gafa. O le tele o lanu e tele.

O Klondike e eseese i laʻau tele ma le tele o lauolaola faifaipea

O fugalaau e lua-faalua, o latou lapoʻa e oʻo atu i le 12 cm. O le vaitau fuga e amata mai ia Iulai ia Oketopa.

Abyssinian

O le basal rosette o lenei faʻailoga e aofia ai laʻau elliptical. O se mea e sili ona taua, o le laʻititi laʻitiiti e maua sina laititi.

Abyssinian gerbera ei ai se lanu lanu eleelea

Fugalaau fuga o le vao, e masani ona vali paʻepaʻe, o nisi taimi e paʻu mumu.

Gerbera orange

O se rosette o se fugalaau e aofia ai laupepa eli. O le vao e laʻititi lona maualuga, o le rhizome e mamafa. O ata o se ato o loʻo vali i lanu nei:

  • moli
  • mumu mumu;
  • lanu piniki
  • lanu uliuli;
  • samasama.

Orange gerbera e iloga i se laʻau vao ma se lanu susulu o fugalaau

O fugalaau ogatotonu o nisi taimi e vali paʻu po o le paauli uliuli.

Gerbera Wright

O le rosette i lenei meaola e aofia ai le cirrus poʻo le laʻau lau. Ole umi o le gaʻo, i le pito i tua o le fugalaau ua fugaina e foliga mai o se lapisi tele. O le ogatotonu o loʻo valiina i le samasama poʻo le papaʻe. O le lanu o petals e mafai ona:

O Gerbera Wright o loʻo faʻaalia i se faiga lanu lanu

  • i le mumu;
  • moli
  • lanu viole
  • samasama;
  • lanu piniki.

Gerbera Vega

O lenei ituaiga o meaʻai na gaosia e tagata faʻatoʻaga Amerika. E ese mai isi ituaiga i mea tetele, e oʻo i le 13 cm le lautele, ma peti umi umi.

O le kalaupapa o Vega e tele tele le fugalaau

Faʻasologa o le ponuncle - pe a ma le 0.7 m. Lanu o fugalaau e samasama-lanu moli.

Outdoor Gerbera Care

O le toatele o tagata fai togalaau amata e i ai se fesili: pe faapefea ona tupu fugalaau fugalaau? O i latou o ituaiga o laau vevela ma e manaʻomia le tausiga ma le gauai. I le tali, o le a latou faʻafetai i le vavao ma le vaʻaiga umi ma avea ma teuteu matagofie o le fugalaau.

Lila talafeagai

Hydrangea togalaau - totō ma tausi ile eleele

O Gerbera o se laau telefoni tele, o le mea lea, pe a totoina i le laufanua laufanua, o nofoaga e sili ona malamalama lelei ua vaevaeina i lalo.

Faʻalogo! E tusa lava pe itiiti ifo le malulu e aafia ai le tuputupu ae ma le atinaʻe o le fugalaau.

I le tau mafanafana, pe a vevela le susulu o le lā, e tatau ona e faʻapipiʻi sina paʻu. I le tautotogo ma le autumn, e faigata mo gerberas ona faʻafetaui i se pisi o le la, o le mea lea e masani lava ona fiafia laau gerberas e totō i totonu o ipu ma faatulaga ai faʻamalamalamaga faaopoopo mo i latou.

Gerbera e fiafia i le susulu malamalama

I totonu o se kiona, o le laau e fuga mai malosi mai le tautotogo seia oʻo i le tautotogo.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Gerberas e fiafia i le ea ma le maualuga o le susu, ae e le tatau ona e sasaa saʻo le suavai i luga o mea leaga. E le talafeagai foi le taliaina o le vai poo le tele o le palapala ile palapala.

Faʻalogo! E le taliaina le faʻaaogaina o le vai malulu mo le faʻavaivai.

Gerberas e le taliaina le eseesega o le vevela o le vevela ma le vai e faʻaaogaina mo le faʻavaivai. Ole taimi o le fafaga e faalagolago i le vevela mimita ma le vaitau o le tau. Faʻasolosolo timuga, faʻaitiitia le faʻavaivai i le pito i lalo ma faʻalautele i le setete o le eleele palapala luga.

Lafoaia

E pei o isi fugalaau, e aʻafia le aʻafia o gerberas e faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ina ia tumau le matagofie ma le soifua maloloina o le fugalaau, e tatau ona faia vave le togafitiga faʻasaina ma vailaau vailaau ma vailaau faʻamaʻi, lea e mafai ona faʻatauina i fale teu togalaau. O galuega e faia i le timu ma le toʻa o le tau i le afiafi po o le vaveao ina ia paʻu i luga o laulaau e le faʻaosofia ai foliga o mumu mai le susulu o le la.

Faʻalogo! E tatau ona ave le tausiga e aloese ai mai le faʻaauau pea ona faʻaleleia ona o le tele o le susu e le mafua ai le pala o le laupepa.

Filifilia le eleele saʻo

E tele fai togalaau e fiafia i gerberas. Ae peitaʻi, pe faʻapefea ona tuputupu aʻe sea matagofie i totonu o le atunuʻu? E sili ona lelei le faia o lenei mea ile eleele ma le tulaga le tutusa o le eletise ma le maualuga o le susu, ma le gaogao o le ea. O le muaʻi filifilia o le 'upega tafaʻilagi, faʻamamaina o vao ma peʻa ma faʻafeiloaʻi oneone.

Faʻalogo! E le mafai ona aumaia le humus i le togalaau ma gerberas, talu ai o le fugalaau e faigofie lava ona pala.

Ina ia le faʻatagaina le faʻamaʻi, e tatau ona faʻamaligi ile palapala ile vai vevela ole vai vaivai.

Mo le totoina o le eleele talafeagai ma le tulaga le tutusa o le eletise

Auala Fafaga

E le taliaina le faʻaaogaina o le manulele poʻo le humus pei o laei mo gerbera, talu ai latou te faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleaga. Faʻaaogā sauniuniga faʻapitoa faʻatau sauniuni mo le totoina o laau totō. I le taimi o le fausiaina o le lanumeamata lanumeamata, o le togalaau gerbera o loʻo faʻafefeteina tele lava i vailaʻau oona. Faatasi ai ma le amataga o le faʻaali mai ma le tatalaina o pupuʻu, o le fugalaau e manaʻomia le potassium ma le konisini.

Faʻalogo! O le potassium ma le calcium e fesoasoani i le tele o fua.

O laei pito i luga e faia i le taimi e tasi i le 14 aso, ae ui i lea, o le fualaʻau ua faʻaalia i luga o le afifi ua vaeluaina.

E faʻapefea ona faʻamautinoa le malulu o gerbera

Afai e tupu le gerbera i le itu i saute, e mafai ona tuua nofoaga malulu ma mafanafana i luga o le eleele, ma maua ai se puipuiga lelei. A maeʻa le vaitau vavalaʻau, oti uma fugalaau fugalaau, ua faʻaitiitia le numera, e le uma le faʻamalolo. O le aʻa o loʻo i le faaiuga o Setema o loʻo faʻapipiʻiina lelei i vaovao, vaomago poʻo lau paʻu.

Faʻalogo! Aoina lau laʻau pau na o lalo o laau ola maloloina.

O nei taumalulu-hardy gerbera hybrids ua foliga mai e mafai ona tetee atu i le maualalo ifo o le vevela i le eleele lanu--10 ° C, ae latou te manaʻomia foi se fale lelei.

Mo le taumalulu, e sili atu le tuʻuina atu o le gerbera i se potu ma le mafanafana o le vevela ma le maualalo o le susu

Ona o le tau i totonu o le fusi ogatotonu, o lenei laau toto e totoina faʻaletausaga e pei o le tausaga. E lagona e le Faatoaga lagona faanoanoa mo le faaleagaina o sea matagofie. Latou te mananaʻo e sili atu la latou fiafia i le gerbera i mea manogi mo le sili atu ma le tasi le tausaga ma faʻaleleia e avea o se faʻalauiloa. I le fesootaʻi atu i lenei pau, e fueina ai se fugalaau faatasi ma se faaputuga eleele ma totoina i totonu o se pusa talafeagai. E mafai ona e tuʻuina i totonu o le fogafale maualalo ma le maualalo maualalo ma le mafanafana. O le faailo faaiu e le tatau ona sili atu i le + 15 ° C. O nisi taimi e faʻamamaina ai se gerbera.

Faʻalogo! Afai e leai se fogaeleele talafeagai, ona mafai lea ona tuu le gerbera i le pito sili ona malulu o le fale, puipuia mai le malamalama susulu.

O tulaga masani ile fale e le talafeagai mo le taumaluluina o se fugalaau.

O le a le taimi ma pe faapefea ona fuga i le avanoa tatala

Azalea togalaau - totō ma tausi ile fanua

O Gerbera e faʻaalia i se vaitau umi o le fugalaau, lea e toetoe lava o le taumafanafana uma. Fugalaau e matamata, masani pe lua-faalua. O i latou o se ituaiga tuulafoaʻi, lapoa, foliga e pei o se vaovao poʻo se chamomile.

O tulaga sili ona lelei mo le amataga o le fuga o le gerbera ua manatu o se mafanafana mafanafana (e tusa ma le + 22-28 ° C) ma le maualuga o le susu. O le tele o meaʻai ma elemene e manaʻomia.

E faʻapefea ona faʻalauteleina le gerbera i le avanoa

E tele ni metotia faʻamaonia e mafai ai e le au fai togalaau ona faʻapipiʻiina i latou lava se togalaau.

Fatuina fatu

Faila Florists le tele o mea le lelei o lenei metotia e le mafai ona faatumauina uiga lelei o le tina. O fugalaau fou fesuisuiai lanu, lapoa ma isi uiga taua. O le mea lea, ina ia maua se fugalaau e masani ona iloa ma manaomia, o le a sili atu ona lelei le faʻatau o fatu i fale teu malu.

Faʻalogo! E le mafai ona seleseleina fatu laau toto, e taua tele le faʻatau mai ia gaosi oloa.

O laau totő e ola mai fatu o le a faʻamalieina le fua muamua muamua pe a maeʻa le 10-11 masina. Mo le lulu, e tatau ona e faʻafefiloi 2 vaega o le turf, 1 le vaega o le humus ma lau laʻau, faʻapea foʻi le oneone paʻu. I le fagu, ia faʻaaoga ni ipu faʻalanu mafolafola ua faʻapipiʻiina i ni alavai.

Ata 15 O fua mo le tuputupu aʻe e tatau ona faʻatau i totonu o fale teu oloa.

O fatu laau Gerbera e totoina i le loloto 0.2 cm. E sili atu foi le faʻalauteleina i latou i luga o le eleele ua uma ona susu, fufulu sina mea mama i luga. A maeʻa, e tatau ona ufiufi le vaa i le tioata poʻo le cellophane. O lenei tulaga e tatau ona ausia mo le manuia o le germination o fatu. A maeʻa aso e 10, e tatau ona aliali mai pine. Pe a fai e fatu laau 3-4 laulaau moni, e mafai ona togi i ni ipu eseese.

Faʻasogaina o ni afifi

I le faaaogaina o lenei metotia, o le a le aoga le maua o se fuainumera tele o fualaau, ae o le natura varietal o le a fetaui tonu ma le tina. I le faaopoopo atu i ai, o le a maua e tama talavou le maualuga le gafatia. Ina ia aʻafia le togalaau, o le a tatau ona faia ni tulaga faapitoa, e taua o le faatumauina o le vevela ma le maualuga maualuga.

O le tipiina o tipi e mafai ai e oe ona faʻapolopolo uiga eseese o le tina

O le vao vao e eliina, e seleseleina se lau laau ma ua totō aʻa i totonu o se lau. A mavae ni nai vaiaso, o le a amata ona tupu mai lala mai le ea, lea o le a avea o ni mea mo mea e tutupu i le lumanai. O le taimi lava e lua o laʻau ua faia i luga o laʻau, ua vavaeina ma le faaeteete ina ia tusa ma le 1 cm le umi pe a maeʻa lea, ona totoina lea o le fatu i se paluga o le palapala o le peat, le oneone ma le perlite.

Faʻalogo! Ina ia aʻafia laʻau o le gerbera, e manaʻomia le faatumauina o le vevela i le + 24 ° c.

A maeʻa le 2 vaiaso, aʻafia aʻa i luga o vavae, e ui i lea, e mafai ona totoina i ni ipu eseese pe a uma le masina.

Masalo faafitauli ma mea sese pe a tupu

E oo lava i le tele o tausaga o le poto masani o fugalaau fugalaau e le o faamautinoaina i latou mai mea sese e fesootai ma le totoina o gerberas. O fugalaau i nisi o taimi, ona o le leai o se mafuaaga, ua amata ona paʻu i lalo ma ua leiloloa ona uiga teuteu. E tatau ona vave malamalama i le mea na tupu ai na taunuuga, ma faia ni fuafuaga mo le puipuia ma togafitiga o laau.

Faʻatoʻa vaʻavaʻai mata ma lau

O ia ituaiga faʻamaoniga e mafai ona mafua mai i ni mafuaʻaga:

  • leai se malamalama;
  • le lava le susu;
  • vevela vevela.

E talafeagai le iloilo ma le totoa o mea uma ma taumafai e faʻaitiitia o latou aʻafiaga leaga.

Lea lanu paʻu

O le faapipiiina o laulaau o le gerbera e mafai ona mafua mai i le tele o le susulu o le la. Ina ia mafai e le fugalaau ona lagona lelei, i le aoauli e manaʻomia le faʻapipiʻiina o le uila mai le susulu o le la.

E oo lava i tagata fai togafiti poto e feagai ma faafitauli ma faia mea sese pe a tutupu laau toto

<

O faʻamalosi e faʻamago i luga o laʻau

O lenei faafitauli e tupu mai i nisi taimi ona o le le lava o le calcium i le eleele pe ona o le le lava o le susu i le ea. Fafagaina ole sauniuni ole calcium e tatau ona faia, ia pusa tatala ile vai e tatau ona tuʻu latalata i le gerbera.

Lafoaʻi paʻu laʻau maualalo

O lenei faailoga e masani ona tupu ona o le tele o le palapala ile palapala poo le leai o se malamalama. Gerberas na totōina i le togalaau ua totoina i lalo o laau, amata ona afaina ma aveesea o latou mea teuteu. E tatau ona fetuunai le faʻamalosia ina ia maua ai le taimi e faʻamago ai.

O le a mautinoa lava e Gerbera faafetai ia te oe mo au galuega ma le tausia lelei o lau fugalaau

<

Garden gerbera fugalaau totoina ma tausia lea e mafai ona mafua ai faafitauli, e le gata i le amataga ma le au fai togalaau, ae avea ma mea moni o le faamaualuga o se fugalaau fugalaau. O tau uma ma taumafaiga e faʻamaonia atoatoa e ala i le olaola matagofie ma le vevesi o lanu. E na ona e manaʻomia le tausia lelei o le matagofie o le togalaau ma siosiomia o ia i le alofa.