Laʻau

Faʻasologa o le totoina: i le fale ma metotia o le toe gaosia

Ulumaʻa, po o primroses, o laʻau laʻau 'eseʻese e fuga mai mo le tele o masina. O le tausia o meaʻai i totonu o se fagu i le fale e aofia ai le tele o auala, e aofia ai le faʻamalosia, faʻamaina ma le toe totoina o se fugalaau i se nofoaga fou.

Tulafono Faʻaliliu

E tatau ona toe totoina togalaau aina pe a latou tuputupu aʻe. Afai e tatau ai, o le fale e totoina i totonu o se fagu telē, pe afai o le tagata muamua ua matua laitiiti lava. O loʻo i ai i le Primroses se aʻa ma vaivai, ma e manaʻomia ona toe totoina ma le faaeteete. Afai e le iloa e se tagata le taimi e mafai ai ona gaoioi se potu, ma galue i se mea e le mafai, e mafai ona ia afaina le laau.

Mo le faʻamamaina e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o sina mea faʻafeinu

A manaʻomia se mea faʻapipiʻi muamua:

  • I luga o le togalaau togalaau, ua totogo laau, ua matua fufusi latalata i le tasi;
  • O le amataga o le mea na muta le vave toto, ua faaitiitia le taimi o le fugalaau;
  • O aʻa o le fugalaau e leai ni mea. O se mea muamua e mafai ona tolotolo i le taumalulu ma feoti pe afai e le toe totoina i le taimi.

Afai e filifili e totō le fugalaau e ala i le vaevaeina, e totoina le vao ma aʻa ma fufulu. Ua vaevaeina le laau i le 2-3 vaega, o vaega e togafitia i le koala. O fasi tipi muamua e ola ma ola i le fale, mulimuli ane e mafai ona totoina ile eleele.

Fugalaau i le avanoa lautele

Suʻeina o se togalaau i se nofoaga fou ma le totoina o le meaʻai mai se ulo e faia e tusa ai ma le tasi polokalame. Fugalaau e totoina i fanua tatala i se mamao e 10 i le 30 cm mai le tasi.

E faʻafefea ona faʻavasegaina se potu i luga o le potu:

  1. 20 minute ao le i toe totoina, e tatau ona faasusuina le fugalaau ina ia avea le palapala ma suamalie ma sili atu ona lelei;
  2. O se ipu o le eleele o loʻo faʻapipiʻi lelei i lona itu, o loʻo faia le laau. I le pito o le ulo e te manaʻomia e teu ai le eleele ma aʻa e faʻaaoga ai se sipuni sipuni poʻo suo. Ua tosoina le laau ma se faaputuga eleele;
  3. 2-3 cm o le alavai lelei, mo se faataitaiga, faalautele le ele, ua sasaaina i totonu o se fagu fou. Mai luga, e tatau ona faʻatumu ma faʻatusatusa i ou lima 2-3 cm o le eleele. O le eleele e tatau ona ufiufi atoatoa le alavai faʻavaivai ina ia le aʻafia ai aʻa;
  4. Ua tuu le fugalaau i totonu o se fagu fou ma se faaputuga eleele ina ia tu i le ogatotonu. O le fafo ma laulaau e tatau ona tumau i luga, e le manaʻomia ona loloto;
  5. O gaʻo i le itu o le fugalaau e tumu i le eleele, e pisi i lima.

Faʻalagolago i ituaiga ma ituaiga

O uluaʻi fatu o fugalaau lautele e aʻafia i le fale ma luga o le eleele. O le faagasologa o le totoina o le togalaau ma le potu muamua e eseese. O se fale muamua e manaʻomia ai se mea e faʻaaogaina pe afai o se mea faʻapitoa. Eseesega o laau toto e fuga i le tautotogo e mafai ona totoina i totonu o eleele palapala ile togalaau mo le taumalulu.

O ituaiga o togalaau, e aofia ai le Iapani muamua, toso ma le uumi, ua tupu muamua i tulaga o le greenhouse. Naʻo le tausaga lona lua talu ona faʻavae le totoina o fualaau pe a maeʻa faʻatau, latou te totoina i totonu o le eleele.

Faʻaaliga muamua

O se tasi o ituaiga e sili ona fiafia i ai o le faatoʻaga o le taliga muamua, totoina ma tausia lea e leʻo ese mai isi ituaiga. O lona uiga iloga o lona tetee i le tau vevela. I le vaomatua, o le mea muamua e tupu i luga o le papa. O le 3-5 tausaga e totōina i le vaevaeina i ni vaega. O le laau e laʻititi lona tele, o lea e totoina ai vao i se mamao e 15-20 cm mai le tasi. O ia meaola tetele e pei o le ogaoga o le faʻaupuina o laau ua totoina i se mamao e 25-30 cm.

Faʻalogo lelei! O le gaoioi i eleele tatala e na o na ituaiga e mafai ai ona amata ona amataina i le tautotogo. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fuga mai le Obkonika muamua i le taumalulu, ia Mati ua maeʻa ona vaitau. O lenei vailaau e leai sona aoga i le gaosiga i eleele matala.

Taimi ma le nofoaga

Muamua lava, o tagata e ona totonu o togalaau ma togalaau aina e fiafia i le fesili "o afea e toe toto ai se mea muamua: i le tautotogo po o le tautoulu?"

O le taimi e gaoioi e filifilia e faʻavae i le ituaiga fugalaau:

  • E amata ona totoina le tele o taimi i le vaitau e tatau ona toe totoina pe a uma le tasi o fuga - i le tautotogo po o le tautoulu;
  • Afai e fuga le laau i le 1 taimi i le tautotogo, e fautuaina e toe faʻapipiʻi i le tautoulu.

O le fale muamua e totoina i le eleele palapala pe a maeʻa. O le toe totoina i totonu o se fagu fou e faia foi pe a uma ona fuga. E le mafai ona e gaoioi le mea muamua i se nofoaga fou pe a fuga mai pe o le taimi foi o le fatuina o pulumu.

O le a le mea e te vaʻai i ai pe a filifilia se nofoaga mo le muamua i le togalaau:

  • Malamalama E tatau ona tupu le fugalaau i se malamalama lelei e faʻasalalauina. Taofi lelei le susulu o le la;
  • Totogi. I nofoaga vaʻaia, e manaʻomia ona e filifilia nofoaga laugatasi, i luga o maupuepue o le a faʻamago le laau. I eleele laugatasi, o le a faʻaputuina le suavai, ma e mafai ona faʻaumatia le fugalaau;
  • O le lalolagi. O le Primrose e aʻafia i eleele vevela ma pala;
  • Tuaʻoi ma isi laau totō. E mafai ona vaʻaia le laina muamua i soo se laau, ae i itulagi ma timuga, e tatau ona totō le fugalaau i se nofoaga avanoa.

O se nofoaga mo le totoga o le fale o se fagu fou e te manaʻomia e filifili saʻo. O lona tele e tatau ona 2-3 taimi sili atu nai lo le fugalaau. E iai ni aʻa pupuu i le Primrose, o lea e tatau ai ona e filifilia se lautele, ae papaʻu le gafatia. E sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i ipu uʻamea poʻo fugalaau laau - o nei mea e faʻatagaina aʻa e manava.

Fugalaau i totonu o se fafie

Faʻalogo lelei! O le toe totoina o mea muamua pe a uma le fuga o le filifiliga aupito sili lea. Afai e manatuaina le totoina i le faaiuga o le autumn, e mafai ona siitia le laau i se mea na saunia muamua mai le peat ma le humus. O se vaega o le oneone ma le pefu o loo sasaaina i totonu o vaieli taitasi, ua tuu se laau ma totoina i le paluga ua saunia.

Faʻasologa faʻasolo

E le mafai ona e totoina fugalaau i lau faitalia pe ae manaʻo. O le laau e faʻaaogaina i lona nofoaga muamua, ma soʻo se suiga mo ia o le popole.

O auala e gafa ma auala i totonu o le fugalaau e iai ona lava uiga:

  • Tusa lava pe o le a le ituaiga, o se matua garden primrose ua totoina i se nofoaga fou e le silia le 1 taimi i le 3-4 tausaga;
  • Faʻasologa o vailaʻau o le fale e manaomia ai le faʻafeiloaʻiga i le 2-3 tausaga. Afai e tatau ai, e tele taimi e faʻapipiʻiina ai, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fuga le fugalaau i totonu o se tamai fagu.

Faʻalogo lelei! E le gata ina mafai ona toe totoina, ae faʻalauteleina foi. 3-4 tausaga talu ona totoina, e oʻo mai le taimi e mafai ai ona totōina le eleʻele i le vaevaega. Mai le vao e lua e lua pe 3 fugalaau fou i le taimi e tasi, pe a vaevaeina i ni vaega.

Tulafono mo le tausia o fale

Faʻafouina o mea muamua: metotia masani ma faʻataʻitaʻiga i le fale

O le mea muamua e le lelei, ae e tatau ona tausia lelei. A maeʻa ona totoina, e tatau ona tuʻuina atu i le laau le suāvai talafeagai ma le tele o le malamalama.

Faʻasa

E le mafai ona faʻatagaina le palapala ile suavai, faʻamalosia le faʻaaogaina o le laau i le taimi e maeʻa maeʻa ai le palapala palapala. I le tautotogo ma le autumn, e fagogo le laau i le 3-4 taimi i le vaiaso, i le taumalulu, e faaitiitia le vai ile 2-3 taimi i le vaiaso. I le taumafanafana, e susu le palapala i aso uma ma sina vai. E mafai ona e faʻaaogaina na o le vai faʻamamaina pe faʻamamaina.

Fugalaau i le sau

Faʻalogo lelei! I le taimi o le timu, e sasaa le suavai i le ala, e le tatau ona paʻu i luga o laulaau poʻo fugalaau.

Soo

E fiafia Primrose i le malamalama ma le palapala. I totonu o le faleoloa e mafai ona e faʻatau se mea faʻapipiʻi meaʻai pe faʻafefiloi oe lava mai le laupepa, turf ma peat solils i tutusa tutusa. O lea la e leai se eleele, faʻaopopo 1 le vaega oneone oneone. Aʻo leʻi faʻaaogāina, e faʻamaʻi le oneone i se vaifofo o le paluga faʻasolosolo poʻo le faʻafefeteina i totonu o se pani.

Fertilizer

I le taimi o le taotoga, e le manaʻomia e le laau ni meaʻai faaopoopo; I luga o le laei pito i luga, e mafai ona e faʻaaogaina ni fatuga faigata mo fugalaau e aofia ai le zinc ma le potassium. Fertilizers with phosphorus e aoga mo le laau, e sili atu le le faʻaaogaina o mea faʻafefiloi ma le gaʻo. E le manaʻomia e le Primrose se tele o le faʻamalo, o lona uiga o le aofaiga o loʻo faʻaalia i luga o le pusa e faʻaitiitia i le tele o taimi.

Faʻalogo lelei! A o leʻi oʻo mai uluaʻi osofaʻiga, e le manaʻomia le fafagaina o le eleele, seʻi vagana na o le vaega lanu meamata o le a tupu. O le laʻei pito i luga e faʻaaoga pe a fulafula le fulufulu ma le 10 aso.

Malamalama

Mo ituaiga uma o meaola muamua, e taua le filifilia o se nofoaga lelei, i le paolo e le aʻafia le laau. I totonu o le togalaau e sili atu ona lelei le filifilia o nofoaga mai sisifo po o le itu i sasae, i nei nofoaga o le susulu o le la e manaʻomia e primroses. E faatagaina e toto i luga o le itu i sautesasae ma le itu i saute sisifo o le fale i autafa o isi laau toto o le a faia se ata lafoia.

O le fale muamua e tatau ona tu i luga o le windowsill i potu e agai i Sisifo pe Sasae. E le mafai ona e tuu se fugalaau ile windowsill i le itu i saute, o le a mamae le laau ona o le susulu o le la.

Faʻalogo lelei! I le tau malulu, e sili atu le aveeseina o le fugalaau mai le windowsill, pe afai ei ai se faʻamafanafana afi i lalo. Mai le maualuga o le vevela, o le a amata ona mou ese le laau, e ui i le malamalama lelei.

O faʻamaʻi faʻapitoa pe a uma le gafa

I le iloa o le taimi e te totoina ai le fatu, e tatau ona e mafaufau e uiga i lona tuputupu aʻe saogalemu. O uluaʻi fatuga o laau vaivai, pe a uma ona gafa, e mafai ona latou faatupuina vailaau faʻamaʻi ma funga.

Downy mildew

Bouvardia fugalaau: tausi fale ma metotia o le toe gaosia

O Primroses e sili atu le fiafia i le tau, ona o le mea lea latou te taumafai ai e fai konekarate peronosporosis. O le isi igoa mo le faamai o le paʻu palapala. O le maʻi e tupu pe a fuga le fugalaau i le vevela e leai se sili atu i le 10 ° C. E masani lava, o le paʻu palapala e aliali i le tautotogo ma le autumn, pe a timu i luga o le auala.

E faʻapefea ona iloa le faʻamaʻi:

  • O le vaega pito i luga o laulaau e ufiufi i ni mea e leai ni foliga e valiina i pale samasama po o lanumeamata. E mafai ona enaena le lanu ma le samasama, lanu po o le faʻagogo, faʻafeiloaʻi foliga;
  • Faatasi ai ma laulaau i luga o laulaau, pipiʻi ma se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le beige-gray lanu ua faia;
  • I le aluga o taimi, o suiga e suia ai le lanu e paʻepaʻe, faʻavaivaia ma avea ma mea vaivai. O laʻau e mafai ona sui foliga, punou.

O le laau ua aafia e togafitia i se vaifofo soalaʻau 2-3 taimi ile aso mo le vaiaso. Mo le fofo, e tatau ona e faʻafefiloi le 1 lita o le vai ma le 10 g o le faʻaumea tagamea ma le 1/3 sipuni ti soda. I le tau faasaga i le palapala pala, o togafitiga o lau ma le fungicides e fesoasoani.

Faʻalogo lelei! E mafai ona teuina mo se taimi umi le gaosi o le peronosporosis i fatu na aoina mai le fugalaau ua afaina. O fua o le lumanaʻi e aʻafia i faʻamaʻi.

Stains i lanu samasama

O se faafitauli masani mo laau uma o lanu samasama i laulaau. E le mafai i taimi uma ona vave fuafuaina le mafuaaga o le faafitauli.

Lanu samasama

PO le maʻi o loʻo tupu i maʻi nei:

  • Anthracnose. O le faʻamaʻi e aʻafia ai le vaega uma o le fugalaau, e muamua ona faʻaalia o ia i foliga o lanu samasama ma se pogisa. I le aluga o taimi, o le a faʻapogisaina ai le mea na tupu ma faʻaputuina ai avanoa. I taimi mulimuli ane o le maʻi, ua maeʻa atoa ma ua mamae le laau. O le maʻi e tupu pe afai o le laau o loʻo iai i le eleele oona, poʻo le leai o le potassium ma le phosphorus. Afai e tele ni laulaau ua faaleagaina, e mafai lava ona faʻaolaina le fugalaau. O laʻau leaga e tatau ona aveeseina, o le vaega totoe na togafitia i le fungicide;
  • Yellow-brown spotting. O le laau ua ufiufiina i ni mea e felanulanuaʻi, valiina i se lanu samasama samasama. E tele taimi e tupu ai se faafitauli i le tautotogo po o le autumn, pe a manaia ma malulu le auala. Ina ia togafitia le mea muamua, e tatau ona e aveese uma vaega ua faaleagaina ma faʻafefe i se vaifofo o le Bordeaux vai ma le maualuga o le 1%.

Fuga matala

O le masani masani o le faʻaleagaina o le muamua o le pala, o le aʻafiaga lea o laulaʻau ma laʻau. Laua o le lanu enaena ma se paʻu i luga o le taimi e faateleina i le lapoa ma amata ona pala. Afai e le faia ni fua i le taimi, e mafai ona mate le fugalaau.

Gau pala

O le a le mafuaʻaga o le maʻi:

  • Maualuga maualuga ma le vevela maualuga;
  • Le eleele e le lelei le faʻaaoga;
  • O laau totō ua totōina totō;
  • Le lava le la;
  • Televave faʻasaina i totonu o le masini.

Mo le totoina, e talafeagai le faʻaaogaina o mea lelei faʻafouina eleele e puipuia ai le pala. O nofoaga ua afaina ua aveeseina, ua togafitia le togafitiga i fomaʻi.

Faʻalogo lelei! O le anufe e mafua ai le pala o loʻo teuina i totonu o eleele faʻasaina mo le oʻo atu i le 2 tausaga ma ua tuʻuina atu i laau ola maloloina pe afai latou te faʻafesoʻotaʻi ma le eleele poʻo se fuga maʻi.

O se teuteuga matagofie o le totoina o laau o se mea umi umi, o lona totoina ma le tausiga i le fale e manaomia ai le saʻo ma le tumau. O ituaiga o togalaau aina e toe totoina i le tai 3-4 tausaga, ituaiga o fale ile 2-3 tausaga pe ao latou tuputupu aʻe. O le tausiga tatau ma le faʻapitoa e mautinoa ai le totoina vave mo le tele o tausaga.

Vitio

Fugalaau Catharanthus: tausiga ile ma auala e toe gaosia ai
<