Laʻau

Nolina: tausiga o aiga ma faʻatulagaina faʻataʻitaʻiga

O lenei fale vevela o se aiga vavalalata o agave. Talu ai nei lava, na manatu ai o se mea taua. Talu ai nei, e ui i lea, e masani ona faʻaaogaina e le au faifaatoaga fugalaau i totonu o le fale le teuteuina o totonu. E manaia le mata i se pupuni o lauulu fugalaau ma e le manaʻomia tele se gauai. O le fugalaau na te mauaina le suavai mai le siosiomaga ma e le manaʻomia le faʻavaveina o vai, e le pei o isi "malo" i saute.

Faʻasologa autu

O ituaiga e sili ona taʻutaʻua o potasusu i totonu o le fale e:

  • Bokarney;
  • Faʻaauau;
  • Faailoga
  • Faʻanoanoa.

Nolina - se malolo mai atunuu mamao

E i ai isi ituaiga, ae e le taatele i Rusia.

Tului. O ituaiga autu o nolin e masani ona fenumiai ma ficus. Ae ui i lea, o ia o se pusa malosi. E fesoasoani i le laau e taofia le susu mo se taimi umi i tulaga masani.

Bokarneya

O Nolina Bocarneya o se tasi o ituaiga sili ona matagofie. O lanu lanumeamata lanumeamata o le maa o le emerald o se pale paleni. O le ogaumu o loʻo i ai se paʻu tele i lalo ifo. O le maualuga o se laau matua e mafai ona oʻo i le 1.7 m i le fale.

Faʻaauau

O Nolina Recurvati e lauitiiti laʻau, e foliga mai o ufanafana, o se lanu uliuli lanu uliuli. Faaliliu mai le Latina, o lenei igoa o lona uiga o le "punou". O le ituaiga na maua lenei igoa ona o le uiga masani o foliga lanu mumu. Latou te punonou i lalo ma pauu i totonu o se mafuʻe matagofie.

Faailoga

O Shtambovaya o le togalaau sili ona lelei o nolin. O lenei vailaʻau o loʻo i ai se pulou pupula ma se fala e pei o se fagu. O le le lelei o lenei ituaiga, o le tuputupu aʻe lea ma faʻaleleia lemu, e tusa lava pe lelei tausiga ma tulaga talafeagai. Fanua mo nolina shtambovoy e tatau ona lelei.

Isi

I totonu o faleoloa fugalaau, e mafai foʻi ona e faʻatau saumalie ma Guolinese nolina. O nei ituaiga o meaola e sili atu ona faigata i le vailaʻau kemini o le palapala. Latou te faʻatusatusa ma ola i le fale e oo atu i le maualuga o le 1.2 m.

Eseese ituaiga eseese mai le tasi ma le isi i le lapopoa ma le lanu o lau

Aiga Tausi

E faʻapefea ona ave se fana mai se orchid: faʻafetaui filifiliga ma faʻataʻitaʻiga i le fale

O le tausia o se fugalaau i totonu o le fale e faigofie. Pei faʻatusatusa i le cacti, o lenei mea totino e manatu e tau le mamafa. Nolina tausiga ile:

  • Faʻasa;
  • Suiga
  • Tatalo le palapala;
  • Laʻei pito sili.

Trimming e le manaomia e le laau. O le toe gaosia o le nolin o loʻo faʻatinoina e ala i auala i fafo.

Malamalama ma le nofoaga

O se nofoaga lelei mo fugalaau i luga o le faamalama i saute, i le mea e susulu ai pea le la. E le fefe le laau i le malamalama masani, ae e le mafai ona faapaleni le paolo. Afai e itiiti se malamalama, e mafai ona taʻitaʻia ai le paʻu (o lona faʻaopoopoga).

Soo

O le eleele mo le cacti e lelei atoatoa, aua o le nolin o se "aiga" mamao. E mafai foi ona e saunia ma ou lava lima se paluga o peat, eleele laupepa, oneone o le vaitafe. E faʻapipiʻi sina siʻomaga laʻititi e avea o se tagata e faʻaleleia. I le avea ai o se mea muamua mo nolin, ua fautuaina le faʻaaogaina o fanua faʻatau mo laau teuteu ina ia le aʻafia ai le fugalaau i meaola faalafua poʻo parasite.

Faʻasa

E manaʻomia tele le fausiaina o le nolina e faʻatusatusa i isi ituaiga. I le taumalulu, pe a ulu atu le fugalaau i se vaitaimi o le taotoga o le tino, e masani lava e le manaʻomia le susu. E sili ona lelei le sasaaina o le suavai i totonu o le paʻu e puipuia ai le faʻaitiitia o le eleele. O le laau na te faʻaaogaina le susu. Afai e totoe mea totoe, e faʻapitoa ona faʻaalu.

Laʻei pito sili

Latou te fafagaina le fugalaau i le tautotogo ma le mafanafana, faʻa-tasi i le masina, faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa mo le gaosi. I taimi taʻitasi, o meaʻai e 'eseʻese meaʻai e suia ma mea faʻalaʻau. O le faʻasalaga e tatau ona sili atu le afa nai lo le tau o loʻo faʻaalia ile pusa.

Lafoga ma le susu

O le fugalaau e le tupu lelei i le maualuga ma le lagona lelei i le taumalulu pe a maeʻa le ea, faafetai i le galuega o le mafanafana mafanafana. E tatau ona puipuia le Nolin mai faʻataʻitaʻiga ma suiga vave o le vevela. Afai e malulu le fale, e tatau ona e faʻapipiʻi se vevela ile fale.

I le taumafanafana, e fautuaina e taofi le laau i le fale i le vevela o le 22 tikeri

Tului. I le taumafanafana, e mafai ona saogalemu le fugalaau i le pusa. O le mea autu o le faʻafefe lea mai timuga ma vave ona aumai i totonu o le potu, pe a fai e folafola e le au vaʻai le malulu.

Totoina o laau

Adenium tausiga ile: tulafono mo le teuteuina ma le totoina o laau toto
<

Nalina o se fugalaau i totonu ole fale e ola vave i lalo ole tulaga talafeagai, o lea la e sili atu le taua o le gaosiga o taimi. E tatau ona iloa uma e le au faifaatoaga le auala e gaoioi ai i le fale. Fesoasoaniga fesoasoani:

  • O taimi fautuaina o le gaosiga o tausaga taʻitasi uma;
  • A maeʻa le faʻagasologa, e le faʻamalosia le fale mo le itiiti ifo ma le lima aso;
  • O se ipu fou e le tatau ona sola tele ina ia le pala le aʻa;
  • E le mafai ona tanumia i le eleele le vaega mafiafia o le ogalaau. E mafai ona oʻo atu i le oti o le laau.

O fugalaau fugalaau e totoina i tausaga taʻitasi.

Faʻatauga auala

Epiphyllum: tausiga o le aiga ma faataitaiga faʻaleleia
<

O ituaiga uma o nolina o fugalaau i totonu, o le tausiga e faigofie ma e le tele se taimi. Ae ui i lea, o le toe gaosia o se faagasologa e sili atu le taimi, o le tupuina o lenei fugalaau mai se fatu e le faigofie. E oʻo lava ile fatu maualuga e le faʻamautinoa ai le lelei o le germination.

Fatu

Aʻo tuputupu aʻe mai le fatu mai fatu, o tupu muamua e manaʻomia ai se uiga faʻaeteete. Ina ia maua ni fatu laau, o le fatu o loʻo faʻamaligiina i le potassium mo le faʻapalaina. A maeʻa, ona saunia lea o eleele mama ma le oneone. O le loloto o le totoina fautuaina e le sili atu ma le 1 cm, a leai o le a le toe tupu mai. O fualaau matagogo e ufiufi i se manifinifi lanu o le eleele ma tuu i lalo o tioata po o ata. A maeʻa vaiaso e tolu, e tatau ona faʻamoemoeina laau. A oʻo mai lau laʻau e tolu i luga o pu taʻitasi, e toto le masini tui i totonu o se isi ipu. O le tausia o ni vaovao laiti e le ese mai le tausia o tagata matutua. O le mea autu o le tuʻuina atu o le malamalama lelei ma puipuia le pala o le aʻa e mafua mai i le faʻamalosia o le suavai.

Faʻasalaga vave

I le nolin, o le toe gaosia e mafai ona le gata i fatu. E faʻalauteleina foi e ala i le faʻalauteleina o le lautele. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  • Faatasi ai ma se manoa maoaʻe, vavae ese ma le faaeteete le gaioiga mai le tagata matua faataitai;
  • Tuu i le ea mo le afa aso;
  • Aveese laulaau lalo lalo;
  • Sogi i se fofo o le alualu i luma e faaosofia ai;
  • Toto i le eleele i lalo o se fagu poo se tioata.

A oʻo le aʻafiaga o le faʻaopoopoga, e mafai ona aveeseina le pulou. Ina ia vave ona faʻaaogaina le laau i le siosiomaga fou, e tatau ona totō i se fale faʻatau faapitoa mo le cacti. E tatau ona puipuia malu mai le susulu o le la.

Laasaga masani - o le auala sili ona faigofie e toe fanauina ai

<

Faʻamatalaga ono tutupu

Nolina o se fugalaau e seasea aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae ui i lea, faatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le ea, e mafai e le apogaleveleve ona nofoia le laau. O le taulimaina o lenei faafitauli e matua faigofie lava: e tatau ona faʻaitiitia le faʻafeinu ma faʻateleina le vevela o le ea i le potu. I le taumalulu, e mafai ona e faʻaaogaina ala o moli faaopoopo ma le vevela.

Tuʻu i Lalo

E tupu i luga o le pama, e faʻafuaseʻi ona pau i lalo laulaau. O se faailoga sili ona mataʻutia lenei, e faʻaalia ai suiga e le mafai ona suia. Afai ua paʻu laulaʻau, ona leai ai lea o le siaki. I lenei tulaga, e le mafai ona toe fuaina le fugalaau, e foliga mai, ua uma ona mate. O le maliu o le aʻa o lona uiga o le oti o le laau, aua o le ogatotonu o le aʻa e nolin e gaosi ai le tele o meaʻai. O le faʻaleleia o ofu pito i luga o le a le toe fesoasoani.

Isi

E tupu i le gasologa o le gaioiga e iloa ai e tagata fugalaau le aʻa o loʻo aʻafia e le fuga. I lenei tulaga, ua teuteuina ma le faaeteete aʻo le i tuu i totonu o se vaa fou. O le vave aveeseina o vaega ua faaleagaina ua mautinoa e laveaʻi ai le fugalaau mai le oti, o le mea lea, i taimi uma e tosoina ai, o aʻa e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa. I le tagata matua, o le aʻafiaga, o aʻa e tele lava ina aʻafia i le manoa, pe a faʻatusatusa i vailaʻau.

O le faʻalavelave o faʻamaʻi pipisi o loʻo taoto i le mea moni o loʻo avea i latou o ni mea faʻapitoa ma e mafai ona iloa i le taimi mulimuli. O le mea lea, a oʻo ina ola ae, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i le faʻamamaina o le pulega.

E tatau ona faatulaga le tausiga o le fale mo le nolina i se auala e puipuia ai le suavai o le eleele - o lenei mea e afaina i le tupu mai o siama aʻa. O le eleele i totonu o le fagu e faʻamoemoe mo le nolin e le tatau ona susu, mo le vave faʻaleleia o le susu i le pito i lalo o le ulo e manaʻomia ai se alavai.

E le fiafia Nolina ile palapala susu

<

Faʻasoa lelei, nolin o le a galue malosi ma ola mo se taimi umi. O fugalaau e le masani ai o le a teuteuina totonu o le fale ma le ofisa, ma o le a fesoasoani foi e faamama le ea i soo se potu. E mafai foi ona ola saogalemu i totonu o se fale ma tamaiti - o se laau e le mafua ai ni mea e afaina ai. Ae ui i lea, e tele le avanoa e maua e le laau, o lea e le fetaui mo se tamai fale.

Vitio