Laʻau samasama

Laʻau samasama. O ituaiga sili ona lelei. Tausia ma le tulaueleele

I la tatou faʻataʻitaʻiga masani, e tatau lava i le laumei ona lanu moana pe lanu viole.

Afai e maua i laumei samasama, ona o nisi mafuaʻaga e mafaufau ai tagata uma lava i le laumei.

O le mea moni, e tele ituaiga o fulufulu lanu samasama, e ese mai le paʻu pele ma le gata, ae o lo latou tele.

E uiga i ituaiga o pauna samasama ma o le a talanoaina i lenei tusiga.

O a laumei samasama?

O ituaiga eseese o lanu samasama e eseese lava mai isi - e tutusa lava le aoga, e mafai ona e mauaina uma lapoa ma mea laiti, suamalie ma suamalie.

I le lautele - e mafai ona e filifilia se ituaiga mo mea uma, tofo ma e lanu. E faʻafeiloaʻi ituaiga eseese o laumei samasama - o latou faamoemoega lautele. O a latou fua e mafai ona faʻaoga saʻo i foliga fou, ma mo soʻo se ituaiga canning - jams, faʻasao, compotes.

Vailaʻau eseese o "Altai Anniversary"

O le ituaiga sili ona lafoina o paʻu samasama uma. E mafai ona maua uma i Sisifo ma Sasaʻe o Siberia, ma i le itulagi o Ural. Tufatufaina ituaiga eseese i le teritori o Northern Kazakhstan.

Na talia e le Altai Yubileinaya ona uiga sili ona lelei mai le Manchurian Prunes, lea na fafaga ai lenei ituaiga. O le fesoasoani lona lua o le "Jubilee Altai" ua taʻua o le Imune Plum.

Fua e itiiti, ia i ai foliga faʻalelei. O le mamafa o le mamafa e 15 kalama. E lauiloa mai isi e lanu samasama-lanu samasama, lea e ufiufi i se lanu mumu mumu lanumumu. E le gata i lea, o le pulu e ufiufi i se ufi paʻu o loʻo i ai se laei paʻepaʻe. O le paʻu lava e manifinifi, e le afaina ai le tofo masani o le fua.

O le tino o le "Iupeli Altai" e lanu samasama-lanu. E tusa ai ma lona fausaga, e matua gaogao ma malie, lea e matua suamalie pe a 'aina. E lelei le tofo o fuasuamalie ma manaia i se uiga matagofie matagofie. O le ponaivi tele o le fua e faigofie lava ona vavaeeseina mai le pulupulu. O le mea e maua i le acid ascorbic e 7 mg i le 100 kalama.

O lenei ituaiga o loʻo mafaufauina amataga o le matua. O le aveesea o le fua o fua e tupu i le ogatotonu poʻo le afa o Aukuso.

O le laau e toetoe lava a leai ni uiga iloga. I le tuputupu aʻe, e oʻo atu i le tele o le tele. O le pale ei ai le foliga o le pyramidal e liʻo. O le numera o lala pale e le tele, lea e maua ai le laau i se vavalalata tele.

O le totoga autu o se laau o lenei ituaiga o lala o le fugalaau. O lālā o ituaiga skeletal, o lālā saʻo e o ese atu mai ia i latou i se pito i luga. O le lanu sili o le paʻu e enaena-enaena. O le laau e faʻailoaina i le maualalo o shtamb.

O le laau o lenei ituaiga e lauiloa maualuga maualuga. I le vaitaimi o le fuaina o le laau e le vave alu vave - pe a ma le 3-4 tausaga mai le taimi o le totoina.

O se lelei lelei o le altai Jubilee plum ituaiga o lona fua maualuga ma le fua lelei o fua. I le faaopoopo atu i ai, o le lanu lanu samasama o plums e maua ai ei latou se apili faapitoa ma le manaia. Lelei tetee i gutu malulu ma vaipuna.

E tele mea le lelei o lenei ituaiga, ae o se tagata poto masani e faigofie lava ona taulimaina uma. Muamua lava le talafeagai mo femalagaiga fou, lea, e ui i lea, e le faalavelave i le gaosiga o plums ma le felauaiga i le tulaga o jam pe faamalosi i mamao mamao.

E le gata i lea, o le vailaʻau e maualalo le teteʻe atu i faʻamaʻi eseese o faʻamaʻi pipisi. Aemaise lava e masani ona afaina i chlorosis. O le tele o taimi, e tele mea leaga e maua i le Altai Jubilee plum seed. O le ituaiga o loʻo fefefe i le toʻulu ma e le mafai ona ia faʻaleʻeleina.

Vailaʻau eseese "Honey" ("Honey Honey")

Faʻaopoopo ituaiga meaʻai lanu samasama, lea e foliga tutusa lava ma le meli moni. Eseesega o Iukureini. O le faʻatatauga o le lautele e oʻo atu i le itu i mātū, lea e faʻafaigofieina e le le mautonu o le ituaiga.

O fua o lenei ituaiga e manatu lautele, o latou mamafa amata mai le 30 kalama ma e mafai ona oo atu i le 50 uma. I le ala, o fua atonu e le atoa le tasi. Ae o le foliga o le fua e saʻo, lapotopoto. Le lanu o le paʻu o le samasama. O loʻo i ai foi se fulufulu mafiafia le fugalaau.

O le maualuga o le paʻu e maualuga, lea e maua ai le fua o le gafatia maualuga o felauaiga.

O le tino e lauiloa e le gata i lona lanu samasama samasama, ae faapena foi i lona tauva. O le fausaga o le fualaau aina e pala, lea e faafaigata ai le faagasologa o le vavae ese o le ponaivi mai le pulupulu. Ua uma ona matou tauina le tofo, e matua suamalie lava i fua o le Plum "Honey", ae aunoa ma le fafaguina, lea e faaleagaina ai sina pito itiiti o tusi oona. Iloiloina o fua o lenei ituaiga - 4.5.

Lenei ituaiga eseese o loʻo manatu o se tasi o muamua i totonu o ituaiga eseese o plums. Ua oʻo mai nei le matua faʻatagaina i aso mulimuli o Iulai ma aso muamua o Aukuso. O lenei avanoa e maua foi ona o le vave amataina o le fuga o le ituaiga Meli.

O le vailaau e fua tele mai, o le mafuaaga lea e manaʻomia ai le pefu e isi ituaiga. E pei ona masani ona faʻaaoga e pollinators le "Hungarian Early" ma "Renklod Karbysheva."

O le "Honey" plum tree e lapoa tele ma o tulaga lelei mo le tuputupu ae e mafai ona oʻo i le 5 mita. O le pale o le laau e lapotopoto, ma se numera itiiti o lala autu. O lenei mea e saofaga i le mea moni e le o tele le vaomatua o le laau ma o le fua o le gafatia e vave vave ona lelei.

Eseese mafaufauga maualuga-gauaʻilea o loʻo tuʻuina atu i se vaega tele o ona fua.

Eseese maualuga le malosi o le kiona ma faigofie ona faʻafeiloaia e tusa lava pe sili atu le fiafia. E le manaomia e le Plum se tausiga faʻapitoa, e matua aʻafia lava i soʻo se tulaga taumalulu. O le faʻamoemoe o le fualaau aina o le lautele, lea e sili atu ona lauiloa mo togalaau o aiga.

Tall o le laau e alu aʻe i le tele o avanoa i le togalaau, mo le mafuaʻaga e mumusu ai le toʻatele o fai togalaau e ola ai. E tusa ai ma nisi. I lona tulaga e mafai ona e totoina ni laau se lua maualuga ma maua ai fua tele atu, o isi ua fuafua e mafaufau mo le tofoina o nei laumei e mafai ona e ositaulagaina isi mita e lua o le togalaau. O le filifiliga e mo oe.

E malie foi le faitau e uiga i ituaiga eseese o plums mo le eria Moscow

Vailaʻau eseese "Golden Large"

O le isi lanu samasama samasama matagofie ma fualaau sili ona matagofie. Na galo ona o se filifiliga o le filifilia o laau toto o ituaiga o laau toto ua totoina i le itu i saute o Rusia. O le tele o le lanu auro e tele lava o loʻo lafoina i le Lower Volga.

O le tele o le fua o le fuamoa "Golden Large" e fetaui lelei ma le igoa ma e tusa ma le 43 kalama. O le lanu o le lanu autu o nei fua o le samasama. O lanu ufiufi e fai ma sui o lanu piniki-lanu samasama. O le paʻu e le manaia ma e faʻapitoa, o le poryta wax, e faigofie lava ona aveese mai le fetus.

O fua e foliga mai e foliga mai, o loʻo i ai ni faʻafitauli laiti e lata i le faʻaloloa ma pito i luga, e tasi le itu. O le suture le manava e masani lava ona le vaaia i le tamaititi.

Le lanu o le pipi o le samasama. E tusa ai ma le fausaga, e matua vaivai lava ma vaivai, o loʻo i ai se tele o le sua, lea e avea ai lona tofo suamalie aemaise lava le manaia ma le suamalie. Tasters O le tofo e fuafua ile 4.8 points ile 5. O le ituaiga o se tasi lea o taitai i totonu o le mataupu o le acid ascorbic i le 100 kalama o le pulupulu, lea e tutusa ma le 18.5 mg.

E amata ona ola le laau i le ogatotonu o Me, e tusa ma le 15-19 numera. O le mea lea, o le lanu auro o se ituaiga tuai, e fua mai ai ona fua e maua ai se tulaga lelei mo le 'ai na o aso muamua o Oketopa.

O le ogatotonu o le tuputupu aʻe o le laau o lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina e le pale pyramidal ma le salalau lala. E tatau ona maitauina o numera o lala i totonu o lenei laau e le tele ma latou te le faʻamalamalamaina le pale. E le gata i lea, o loʻo faamatalaina i le laʻau laʻitiiti. Lanu lanu enaena. O fualaau o le lala o le fua tele o le laau tele.

O le fua muamua o le fualaau aina sa na o le 4 tausaga talu ona totoina se laau. O fua o le ituaiga e maualuga tele. ma, sili ona taua, masani. O le fuainumera o fualaau aina e seleseleina mai le tasi laau e 26.8 kilokalama. Mai le tasi hectare o togalaau faʻatoʻaga e tusa ma le 126-146 senituri o fua ua maeʻa e aoina i tausaga taʻitasi.

O le lelei o lenei ituaiga e tele. Muamua lava, o le masani o fualaau aina ma le lelei o le tofo o fua tetele. E taua foi le matauina o foliga vaaia matagofie, fuafua i le 4.5 points. O le laʻau e matua faʻasao i le maualalo o le vevela..

E le gata i lea, e tusa lava pe fuga mai le laau, e le leaga tele le afu puna. O le vailaʻau e puipuia i vaitau umi o le lāmala. E le afaina ona o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O se tasi o nai ituaiga eseese o palama samasama, lea e mafai ona teuina mo se taimi umi i lalo ifo o tuutuuga tatau - e oo i le 1.5 masina.

E le gata i lea, i le taimi o le teuina, o le foliga mai o le fua e sili atu ona manaia, o uiga o le tofo e maua ai uiga lelei lelei. O loʻo faʻaleleia le vailaau i totonu o le fale ma faʻatoʻaga togavao.

Laʻau talavou o lenei vasega sosolo o le kiona, ma o se taimi umi lava e mafai ona alu ese mai mea leaga. O nisi taimi o le malulu e mafai ona faʻaumatia atoa le laau.

Alu i le tausiga o le lanu samasama

E le manaʻomia tele e le laumei le gauai mai le fai togalaau. Ae peitaʻi, afai e faʻatupulaia i se tulaga e le talafeagai, e tatau ona faʻaauau le tausiga masani ma ia amanaʻia mea manaʻomia uma. I le faaopoopo atu i ai, e taua le taulaʻi atu i le mea moni e faʻapea, o ituaiga o ituaiga ituaiga e faʻaogaina i le auala filifilia e toetoe lava a le mafai ona faʻafefeteina i latou lava.

O le mea lea, e aunoa ma ni taumafaiga faʻapitoa, e faigofie ona tuʻuina e aunoa ma se faʻatoʻaga.

Tatou amata i le teu

O le paleni o le Plum e masani lava e le manaʻomia ona faia, naʻo i le tausaga muamua e tatau ona e tipi lana polokalame laʻititi. E malamalama o lala e tatau ona tuu i le tele o itu, e le tatau ona sili atu i le 6 skeletal lala. O le mamao i le va o itu e tatau ona tusa ma le 30-40 centimita.

I le laau e 2-3 tausaga le matua aoga e taʻavale gaioiga talavou e tusa ma le 30 senetimita. Peitai, afai o le lautele o le tuputupu ae o paranesi taitasi e tutusa, e te le tau manaʻomia ona faʻatulagaina se mea. E mafai ona faʻatuai le taimi o le fua muamua o fualaau aina.

I luga o pauna tuai, na o ogalaau mamago ma le faaleagaina ua oti. A uma ona teuteu, e tatau ona susunuina e taofia ai le salalau o faʻamaʻi. A fua le fua o le fua, o laʻau autu o nisi taimi e fufulu ai.

Fertilizer o se vaega taua o le tausiga.

E fautuaina ina ia tatala le eleele i luga o le paʻu i taimi uma, aveeseina o le aʻa, ma tuʻuina atu i ai faʻamaʻi faʻamaʻi. E le tatau ona faia lenei mea i taimi uma, aua o le vai e le o faʻalavelave tele i le faʻamalolo. E le sili atu ma le tasi le faʻaaogaina o falalaʻau mineral ile 2-3 tausaga.

I le tautotogo, e tatau ona fufulu le eleele i le vailaʻau, ma i le tautoulu e fautuaina ai e faʻaaoga fualaʻau ma le pailani. O le Humus e faʻasilasilaina e tusa lava pe itiiti ifo - tasi taimi i le 3-4 tausaga. O lona aofaiga i le 1 m2 e le sili atu i le 12 kilokalama.

E latalata i le fafaga

O le laumei e matua faigata tele i le susu, aemaise lava i se talavou. I tausaga matutu, e tatau ona faʻafeinu i aso uma i le taimi o le taumafanafana, faalua i le masina. I le taimi lava e tasi, e tatau i se tasi tagata matua ona alu e oo atu i le 10 pakete vai, mo se talavou, 4-6 pakete o le a lava.

E tatau foi ona faʻafefe le paʻu i le masina o Setema, aua afai e alu i luma o le taumalulu taumalulu, o le taumalulu e faalua ona faigata ona ola. E fautuaina ia mulch le palapala pe a uma ona faʻafeinu ina ia mafai ai ona susu le vai i totonu.

Matou te puipuia mai meaola faalafua

O le laau e puipuia mai faʻamaʻi faʻamaʻi e ala i le tipi ma le susunuina o fua mama, laʻau ma lala. E le gata i lea, i le faʻatinoga o le teuteuina, aemaise lava o autumn, e taua tele taulimaina mea na taina faʻaaogaina o gaʻo faʻatoʻaga. E le gata i lea, nai lo lena, e masani ona latou faʻaaogaina le susu o le susu ma le sulfate copper (1-2%) faʻafefe i ai.

Mo le puipuia o le laau mai le faaleagaina e le klosterosporosis, i le tautoulu o le laau ua sosolo i le urea.

O le a lava le umi e le oʻo ai i le maualuga o le vevela o le ea le afi o le vevela i luga atu o le 10 tikeri, e fautuaina e lulu ma faʻaumatia ia ituaiga o pamu e pei o le seefly. E tusa ma le 6 sprays ma se vaitau e 7-10 aso e tatau ona faia ina ia mafai ai ona aveese le moa. Mo le tuiina, e fautuaina e faʻaaoga fualaau e pei o le "Biotoxibacillin" poʻo le "Gaupsin".

O mea e tatau ona e iloa e uiga ile tausia o taumalulu mo paʻu samasama

Mo le taumalulu e fautuaina e nonoa lala o se laau talavou i totonu o le pulu e tasi e puipui ai i latou mai le malulu ma matagi. O le paʻu lava ia o loʻo nonoa i se pine. O fualaau laiti e masani ona fautuaina ina ia paʻu i le kiona. O lala o se laau fualaau fualaau aina e manaʻomia ona lagolagoina i ni laumei, talu ai ona o le tele o le kiona e mafai ona vavaeeseina.

E tatau ona ufiufi le ogalaau o le laau i se mea e mafai ai ma se papa o le kiona, lea e ufiufi i vaovao mai luga.

Manaomia o le totoina o le Plum

E taua tele le mea na e filifilia mo le tulaueleele e susulu lelei ma e le afaina i matagi. A uma mea uma, a aunoa ma se malamalama, o le a lelei ona fusi ma selesele fua, ma afai o le taimi o le vavao e pa le laau i le matagi - e te matua lamatia lava e aunoa ma se fua.

Saunia se lua mo le fua

O le lua e tatau ona toe totoina vave, 2-3 vaiaso aʻo le i totoina. O lona loloto e tatau ona tusa ma le 60 simita, ina ia mafai ona ufiufi i lalo le paluga o humus ma le pito i luga. O lenei paluga e tatau ona sasaʻa atu i le lua i le taimi lava lea, ina ia mafai ona ia faʻaputuina aʻo leʻi oʻo i le taimi e tulaʻi saʻo ai.

E le gata i lea, e fautuaina e tietie se siteki i totonu o le lua i le taimi lava lea, lea o le a tatou nonoa ai se laau. O le siteki e tatau ona tu i le pito i matu o le laau ma i se mamao e tusa ma le 15 inisi le umi mai le laau.

E faapefea ona toto?

E tatau ona e matua faaeteete ia aua le faʻafuaseʻi tanu le ua o le pulu. E sili lava, e tatau ona 3-4 mita le maualuga i luga o le eleele.

O le eleele lea e paʻu ai aʻa e le manaʻomia ona faʻafefiloi ma fugalaʻau. E le gata i lea, e taua le leai o se ea e totoe i tafatafa o aa, aua e mafai ona faʻamago. O le mea lea o le palapala e tatau ona faʻaleleia lelei. E le gata i lea, ina ua uma ona totōina le laau ua tele le vai. Faʻaaoga mai le 3 i le 6 pakete o le vai (faʻalagolago i le vevela poʻo le susu o le palapala).

E uiga i le taimi e tulaʻi mai ai

E mafai ona totoina paʻu lua i le tautotogo, ma i le tautoulu. Ae ui i lea, e sili le filifilia o le taimi o le tautoulu. Ua faamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea, o le totogoina o le totogo o se laumei e le o faia i se taimi umi, e pei o se apu. O le mea lea, ao lei amataina le kulimi, e tatau ona i ai se taimi e nofo lelei ai i le palapala ina ia mafai ai ona faʻasaʻo lelei le vevela. A leai, o le laau o le a na ona magoto.