Laʻau

Aglaonema - tausiga ile, ata

Photo aglaonema

Aglaonema (Aglaonema) - O se mea teuteu faʻapitoa mai le aiga Aroid (Aronikovye). Asiasi Sasae Asia o loʻo taʻua o le atunuʻu. E maua i le natura natura i Filipaina, i New Guinea, Initia. O le maualuga o le vao e eseese mai le 25 i le 75 cm. O le ogalaau e le matauina. O le fugalaau e tosina atu ai le mataʻitusi i laulaʻau lanu meamata o loʻo i ai se foliga lautele ma pito pito i luga. Latou te vaʻavaʻai manino atu i le faʻamalamalamaga tutotonu ma nai mamanu laiti i le tulaga o laʻau, fasi.

Aglaonema faʻaauau lemu, e sili atu i le tausaga ua toe faʻaleleia le laʻau i le 5 - 6 lau. E seasea lava ona fulafula, faʻasaʻoina se faʻaoga - o le taliga o saito ua afifi i se palanikeke paʻu. I le fale, ola e oʻo atu i le 3 tausaga, ona le toe maua lea o mea teuteu ma manaʻomia le faʻafouina.

Tuputupu ae e oʻo atu i le 6 laʻau i le tausaga.
E fesuisuiaʻi tele. I le tautoulu.
E faigofie ona toto le laau.
Laʻau tele. Ae a mavae le 3-4 tausaga, o laulaau e le lanu. E sili atu ona lelei le totoina o se fale fou i le 3-4 tausaga.

Mea aoga

Atfaʻamamaina le ea i totonu o le potu. Faʻaitiitia le maualuga o mea oona ua faʻatuina mai i fale fou ma ogaumu gas. O nisi o meaola e faʻaleagaina le ea, faʻamamaina mai siama anaerobic. O le fugalaau i le vaitau o le tuputupu ae tele e faʻaaogaina ai le ea, e mafua ai le tauvaga o le le mafai ona tupu, faateleina le tetee atu i le atuatuvale.

Tulaga o le ola i le fale. Faʻapuupuu

E ui lava i le afaina o le vevela, ae ola lelei le aglaonema i le fale, pe afai e te mulimulitai i tulafono faavae mo lona totoina:

LuluI le taumalulu, e aunoa ma le fafagaina, e mafai ona faʻatauina i le + 10 -15 ° C, i le taumafanafana + 24 ° C.
Faʻamamaga o le eaFaateleina; e masani lava ona sosolo i le taumafanafana, e le masani ona i ai i le taumalulu, ae latou teuina le fagu fugalaau i totonu o se apa ma susu susu.
MalamalamaUa salalau; itiiti le paʻu.
FaʻasaSuavai malupuipuia puipuia; i le taumafanafana, e tatau ona susu le palapala, e seasea ona susu i le taumalulu, e tusa ma le 1 le taimi i le 10 aso.
SooO le manava, lafoaʻi, susuina o le eleele - eleele saunia mo fofusi poʻo saunia mai le laufanua o togalaau, peat, perlite (1: 2: 1), mo vao laiti - mai le eleele lanu, eleele o le turf, perlite, peat (2: 1: 1: 1.
Fertilizer ma le faʻamalolo1 le taimi i le 14 aso, faʻafeiloaʻi ai faʻamalaʻau ma organics i foliga o le vai.
SuigaE tasi le vaiaso talu ona faʻatau, e faʻafeiloaʻi atu i se tamai ipu maualalo ma se pu faʻavaivai; soo se tautotogo toto laau laiti e totoina, laau matutua - i le 4 tausaga.

E le lelei le togalaau, o le tausia o se mea faigofie, ae o loʻo i ai ni vaega o le tuputupu ae o aglaonema. O vaega uma o le fugalaau e aofia ai mea oona, oxalic acid, lea e mafua ai le mumu o le paʻu ma le faʻaleagaina o le mucous membranes. O fualaau ma suamalie e aliali mai i le va o fua o laau toto e mafua ai le vevela ogaoga. O le mea lea, e tatau ona e galue ma le toto ma le faaeteete, ia fai totigilima. Latou te mautinoa e le paʻi tamaiti ma manu i le togavao.

Aglonema tausi ile fale. Auiliiliga

O le fugalaau aglaonema i totonu o le potu e tupu lelei ma lagona lelei pe a faamalieina ona manaoga mo le malamalama, vevela, meaʻai ma le susu.

Faʻamasinoga

O le maualuga o mea teuteu o le laau e faalagolago tele i le totoina lelei. Taua tele o le totoina o mea (lala laau, fatu, vaega o le vao). Afai ua e filifilia le fesuiaiga o fatu o le totoina, o fatu e faatoa na o le fou lava, e aoina mai vine mumu. O le faʻaleleia o eleele e faia i le tautotogo ma le taumafanafana.

Fugalaau, friable, respirats acidic substrate o le a maua ai le laau ma le lelei o meaʻai ma faʻaleleia foliga vaaia. Faʻasalaga aglaonema e aofia ai le filifilia o le nofoaga saʻo. O le fugalaau e lagona le toʻa i luga o se faamalama e feagai ma itu uma sei vagana ai le itu i saute: susulu malamalama o le la e mafai ona mafua ai le mumu i le lau.

Fuga

Ageluonema e seasea fuga i le fale. O le matagofie uma o le laau o loʻo taoto i ona laʻau o le emerald. O le fuʻa aglaonema o se mea e le mafaamatalaina. Mai ia Fepuari ia Novema, e le mafaamatalaina mea leaga i le pito i luga o laulaau i lanu samasama lanumeamata, afifi i se veli veli.

Atonu e 1 i le 3 fasi vaega. Faʻalagolago i le ituaiga, o le ufiufi foliga e pei o se tamaʻi vaʻaiga mafiafia poʻo se uila manifinifi. O nisi taimi e fai ai e tagata totō fugalaau mea e fai ma meaʻai ma vavaeeseina i latou ona o le foliga mai o laulaau fou. Afai e le faia lenei, e mafai ona e faʻatali mo le faʻaalia o fualaau - lanu mumu (e le masani ona sinasina) o vine ma le fatu e tasi i totonu.

Tulaga o le vevela

Ina ia puipuia le teuteu o le fugalaau, e taua le mataʻituina lelei o le puleaina o le vevela. Aglaonema o se laau toto. O faʻataʻitaʻiga ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela e mafai ona faʻaumatia ai. E ui lava o loʻo i ai ituaiga e faʻafeiloaʻi ai le manava i + 10 ° C, o le maualuga o le taumafanafana mo fugalaau e pei o le 15 - 25 ° C i le taumafanafana ma le 15 - 18 ° C - i le taumalulu.

Afai e te faia e aunoa ma le fausua i le taumalulu, e mafai e le laau ona faapalepale i le maualalo o le vevela.

Lafoaia

O le vevela e faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le ea. Ina ia faʻamafanafana le potu, e manaʻomia le suʻaina o le laau 2 taimi i aso uma e 14 i le taumafanafana, faatulaga se mafanafana vevela pe sili atu ona fufulu fasi laulaau ma se laʻau susu. Tau lava ina aua neʻi faʻamalosia le susu i totonu o le laʻau: e mafai ona oʻo atu i le oti o le laau.

I le taumalulu, o le togavelaina e le tele se taimi e faia ai, ae o le fugalaau e tuu i totonu o se fagu ma susu susu mafolafola po o pebbles. I le taimi o le mafanafana, e teu ese le fugalaau mai maʻa, e faʻaaogaina le faʻaleleia o le ea, poʻo se fagu avanoa e tuʻu ai le vai i talaane.

Malamalama

O le malamalama e taua mo laau totō. O le Aglaonema ua fuafua e maua le tele o le malamalama, ae e le tatau ona susulu ma vevela, ae salalau solo. O le vevela vevela o le la e mafai ona susunuina se fugalaau, o le mea lea e mataʻutia ia te ia matagi e feagai ma saute. E sili ona lelei le tuʻuina o vao laʻau lanumeamata i le paolo.

Vaʻaiga eseese o aglaonema, i se isi itu, alofa i le susulu o le la: i lalo o lana faatosinaga, o lau laʻau e sili atu ona matagofie. Ae o se tamai malu e aoga foi mo nei ituaiga meaola. I le taumalulu, latou te faapipiiina moli faaopoopo.

Faʻasa

O le laau e faʻaleagaina, ae o vai leaga e leaga ai. Faʻasa aglaonemes faaaluina i le tautotogo ma le taumafanafana, pe a magoto le pito i lalo.

I le taumalulu ma le taimi e teu ai le fale i totonu o se potu malulu, e fai laʻititi lenei mea - e tusa ma le tasi i le 10 aso. Mo le faʻaleleia o vai e ave ai vai mamā, nofo i le potu.

Tele le lapoa

E leai ni mea taua i totonu o le mea o iai le laau. Mo le atinaʻe lelei, e oʻo lava i le tele o le ulo e toto ai le fugalaau e taua. O se ipu maualalo o le tamaitusi e sili ona lelei. O le malosi o le a faʻaleleia ai le fausiaina o laʻau fou ma faʻamalosia le aʻa o le vao.

Soo

O le manava, ma le susu o le eleele mo le vave ona taua, e taua tele. O le fugalaau e tupu lelei i le eleele eleelea. Lisi sauniuni mo le afaina e fetaui ma nei uiga. E mafai ona e faia le eleʻele e ala i le faʻaaogaina o le eleele togalaau, peat, perlite (1: 2: 1), ma faʻaopopo le 2 taimi i luga o laʻau laiti.

E mafai ona faaopoopo i ai le kalama i le paluga. Mo laau matutua, e mafai ona faateleina le palapala ole palapala.

Fertilizer ma le faʻamalolo

Fertilizer ma le faʻamalolo minerale ma mea vailaʻau - o se vaega taua o le tausiga o fugalaau. E tasi lava i le 2 vaiaso uma, o le aglaonema e faʻamaʻaina i ni mea faʻapipiʻi vai mo laau teuteu, o loʻo aofia ai e le gata o elemene, potassium, fuamoa ma le vailaʻau, ae o loʻo iai foi elemene e puipuia ai le eleele.

Ina ia puipuia le teuteuga o le laʻau, o laei pito i luga e fai: o laulaʻau o le a sosolo i le faʻaaogaina o vai. E sili atu ona lelei lenei mea pe'ā uma ona faʻasuina i le timu, ina ia aua le faʻafuaseʻi ona susunuina le laau. O laʻei uma e faia mai le amataga o Mati e oo i le amataga o Oketopa.

E le mafai ona e fufuluina i le taumalulu, aua o loʻo totolo le fale i lenei taimi.

Suiga

O le taimi muamua o le aglaonema e totoina i le vaiaso talu ona faʻatau. Pe a faʻafetaui sina mea i le fale, e tuʻuina atu mai se potopoto le tumau i se pusa tumau. O vao laiti e totoina faʻatasi i le tausaga, tagata matutua - faʻa-tasi i le 4 tausaga. Suiga aglaonemes e tatau pe a oʻo ina aʻafia uma aʻa i se paʻu omea. E masani ona faia i le tautotogo. O se ipu fou e filifilia 20 i le 30 mm tele atu nai lo le muamua.

E tatau ona i ai alavai faʻavaivai ma se nofoaga e sasaa ai se papa mafiafia o le alavai, lea e tatau ai ina ia le paʻu le vai i totonu o le ulo. Latou te filifilia ma le faaeteete le palapala, ona e alofa o ia i le eleele e gaʻo ma vaʻavaʻa. O le faʻafefiloi o le eleele e tatau ona aofia ai le eleʻele (e mafai e le toeaina matua ona tuʻuina atu), paʻu, lau laʻau, malala ma le perlite (oneone).

Taimi e malolo ai

E pei o le tele o laau, taimi malolo aglaonemes pau mo le taumalulu. I le taimi nei, faʻaitiitia le tele o le faʻavainu, faʻaitiitia le faʻaleleia o le tuputupu aʻe o le faʻamalolo ma le laʻei pito i luga.

Teuteu

A oʻo ina ola le aglaonema, ona faʻaalia lea o lona ogalaau. E taʻu mai ai e manaʻomia le fugalaau teuteuinae ala i le auala o loʻo faʻatinoina ai lona toe taui. O le pito i luga o le laau ua teuteuina i se maʻila malosi, o le tipi o loo tipi i le paʻu ola. E totoe le laʻau i totonu o le ulo.

Latou te faaauau pea ona tausia o ia ma faatalitali mo fatugaʻo e toe amata. Ma o le pito i luga e mauaʻa i totonu o le vai, lea o loʻo faʻaaogaina muamua ai le carbon eletise ina ia aloese ai mai le faʻamalolo. O nisi taimi e vave totoina ai le ape i le palapala susu. Ufiufi ma le polyethylene ma maua i le vevela o + 25 ° C seʻia oʻo i le aʻafia.

E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa i le fale, ma le tausiga lelei o le a tupu ola maloloina ma avea o se teuteuga matagofie o totonu.

Faʻaleleia o Aglaonema

Afai o le lala o le fugalaau e amata ona totogo pe leai, ua sauni le laau mo le faʻaleleia. E mafai ona toe gaosia i auala eseese.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

Le auala sili ona faigofie.

  • Latou te ave le vao mai fafo o le ulo, suʻesuʻe ia aʻa.
  • O faʻamavaega faʻatasi ma le aʻafiaga o aʻafiaga o loʻo faʻavaeina.
  • Totoina i totonu o koneteina eseese.
  • E faʻafeinu, ufiufi i se ata tifaga ma tuʻu i le vevela o + 23 ° C mo ni nai aso ina ia aʻafia le laau.
  • O le taimi lava lea e faʻafefeina ma faʻalalauina.

Faʻaleleia le aglaonema e ala i le vavae

Taʻitaʻia pe a faʻaalia le pusa.

  • O le ata apical e seleseleina i le 10 cm le umi, o le tipi o loʻo faʻafefeteina i le paʻu o le malala, ma faʻagogo.
  • I le 5 cm le faatofuina i le oneone susu.
  • Ufiufi ma se ata tifaga ma taofi mo le masina i le + 25 ° C seia oʻo ina maua e le vao le aʻa.
  • Vaitaimi ile vai ma faʻavaivai.

Tuputupuina aglaonema mai fatu

Masalo pe a fai e pollinates aglaonema. Le fualaau lanu mumu mumu. A oʻo ina laʻau i luga o le vao, e tatau ona aveese fatu mai vine, fufulu ma totō i se faʻafefiloi o peat ma oneone, faʻaaoga i vaega tutusa. Liligi, ufiufi i pepa alumini ma alu i le + 25 ° C. E vave vave ona tutupu mai pupu muamua. Pe a oʻo mai le 2 i le 3 lau, e totoina vao i ni ipu eseese. I le mavae ai o le 3 tausaga, e te malosi ai laau toto.

O auala uma o le toe gaosia e mafai ona faigofie ma faigofie, ae e taua le iloa pe a faʻalauteleina e fatu, o le aglaoneme e maumau uiga eseese.

Maʻi ma meaʻai

Afai e te mulimulitai i tulafono faavae o le tausiga ma faia ni tulaga lelei, o le aglaonema o le a tupu malosi, tele faamaʻi ma meaola faalafua o le a aloese ai. Ae o isi taimi e tulai mai faafitauli pe a tupu se laau:

  • manu fulitua - sili atu le susu (luga aʻe o le pito i luga);
  • lanu uliuli i laulaau aglaonemes - o se faʻamaʻi pipisi (faʻaaogaina fomaʻi);
  • laʻau ma le lanu uliuli - i le maualalo o le vevela (toe faʻafefiloi e vevela);
  • o laulaau na amata ona pala - leai se meaʻai (fafagaina) poʻo sina moli (toe vaʻaia i se mea e sili atu le malamalama);
  • nofoaga malogo i lau - sili atu le la (pritenit);
  • faʻaosooso lemu - o se gaioiga faʻale-natura, o se laau mai i le tuputupu ae lemu;
  • e le o tuputupu ae - le lava le malamalama (toe vaʻaia i se mea pupula); fafaga i le malulu poʻo le vai malulu (faʻaaoga vai mafanafana, mautu; 0.2 g o le citric acid ua faaopoopo e faʻamalulu ai le 10 l o le vai); lapisi vevela aveese le malosi mai le fugalaau (i le taimi e fufulu ai le vao mai ia i latou);
  • lanu enaena lanu enaena - maualalo maualalo (susunuina, tuu se pusa avanoa i vai latalata ane);
  • pogisa pouliuli i laulaau - faʻapipiʻi poʻo le sasaa i le vai malulu (tuu i se mea mafanafana, sasaʻa faʻatasi ma le mafanafana, vai inu, faaopoopo le 0.2 g o le citric acid i le 10 l);
  • pito i lalo lanu samasama - o se gaioiga masani faʻale-tino (e mafai ona faʻafouina le fugalaau e ala i le uʻuina o luga);
  • otaota i luga o le pito o lau - le faʻasoaina o le tele o le susu mai le suavai, vevela ma le susu;
  • samasama pe paepae - lava (pritenit);
  • otaota lago, o latou leaga - le lava le susu ma le susu (vai ma faʻalelei vavalalata e aunoa ma ni pepa);
  • lanu o lanu lanu i laulaau - itiiti le malamalama (tuu i se mea e sili atu le malamalama).

Afai e vaivai le aglaonema, e mafai ona osofaia e meaola faalafua: aphids, mealybugs, thrips, whiteflies, miti vaʻaia.

Ituaiga ituaiga fale

E tusa ma le 50 ituaiga o laau e ola i le natura e lauiloa. O nisi oi latou ua matutua i le fale. E fuafua i le maualuga o le laau, e vaevaeina ituaiga i 3 vaega.

Faʻasalaga faʻasalalau

Tuputupu ae e oʻo i le 0.25 m; laʻau e fetolofi pe paʻu. O ituaiga e sili ona lauiloa 3:

Round Aglaonema (Aglaonema Rotundum)

O lanu lanumeamata lanumeamata lanumoana ma lanu piniki matagofie e tafe i luga o veins i le umi atoa o le laulaau. O se fugalaau o se paʻu piniki e siomia e se pulou piniki ma le paʻepaʻe.

Ribbed Aglaonema (Aglaonema Costatum)

O le lala lala i le faavae. O laʻau lanumeamata o le lanu meamata ma lanu mananaia. O le uumi o le uumi e oo atu i le 20 cm, o le lautele o le afa lena. O se fugalaau o se papa paepae e ufitia i se veli lanumeamata. O le mea sili ona laitiiti.

Avanoa e le pupuu-Aglaonema (Aglaonema Brevispathum)

O le ogalaau o loʻo i lalo o lalo. Faʻamau lau lanu meamata o foliga faʻalanu. I le ogatotonu o se paʻu paʻepaʻe paepae. Pepa o ni laulaau. O se fugalaau o se taliga e ufitia i se veli paʻepaʻe.

Fua eseese

Busu e oo i le 50 cm le maualuga. O le poloka e saʻo. Lea umi e oʻo i le 30 cm.

Aglaonema Maria

O se vao e oo i le 60 cm le maualuga O le umi o lau lanu meamata e ufiufi i lanu paʻepaʻe e 20 cm. O se taliga papaʻe ua afifi i se veli paʻepaʻe. E mafai ona ola i lalo o le moli e aunoa ma le leiloa o ona foliga teuteu.

Silver Queen (Silver Queen)

Lanu uliuli-lanumoana ma laumei lanumeamata. O le umi o le lau e mai le 15 - 30 cm le maualuga o le vao e oo i le 0.4 m. O le taliga papaʻe e ufitia i se veli paʻepaʻe i le tasi itu. E alofa tele i le malamalama.

Aglaonema Treyb (Aglaonema Treubii)

Laulaʻau lanumeamata ma se faʻataʻetaʻe siliva e oo i le 17 cm. O se taliga papaʻe ua afifi i se ufi paʻepaʻe sinasina. O le ituaiga tulaga sili ona le lelei o le aiga.

Maualuga aglaonems

Le tele o ituaiga eseese na maua mai i le paolo-toleni species.

Aglaonema Silver Bay

O lala vao mai aʻa. O le ogalaau o loʻo faʻaosooso lemu. O le maualuga o se matua matua e mafai ona oʻo atu i le 100 cm. O laʻau laʻau e oʻo i le 30 cm le umi. I le ogatotonu o latou lanu lanumeamata, lanu pogisa ma mea lanu i le pito. O le pito i lalo o le lanumeamata lanumeamata. I totonu o se togavao matua, o le a paʻu le lau. Tetee i le malulu.

Aglaonema Friedman (Gabriel, Cecilia) (Aglaonema pictum Freedman)

Laʻau lapopoa lapopoa ma talo i luga o le pito. I le ogatotonu o le lau o loʻo i ai ni lanu malamalama, i tafatafa o le pito ma vavalalata i le ogatotonu o loʻo i ai ni lanu lanumeamata lanumoana. Bush maualuga - e oo atu i le 150 cm.

Aglaonema Stripes (Aglaonema Stripes)

O laulaau lalata lautele ma pito pito i luga e oʻo atu i le 35 cm. Faʻafesoʻotaʻi i le pito i luga, latou te faia ai se vaega laititi.

O laau matagofie, e le o totonu o fugalaau pupula matagofie o fafo, ae o laulaau le masani ai. O le lanu o le laʻau e ofo tele ma se taaloga o lanu lanumeamata ma moli ma lanu. Faʻapitoa i luga o se laulau laʻau, latou te faia se mea teuteu faʻavae faapitoa e vaetofia mai isi laau.O se malolo mai le vaomatua o se teuteuga matagofie o se fale faʻaonapo nei.

Faitau nei:

  • Alocasia fale. Totoina ma le tausiga
  • Ehmeya - tausiga ile, toe gaosia, ata
  • Oleander
  • Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Jasmine - tuputupu ae ma tausi i le fale, ata