Sauniuniga mo le taumalulu

Fuga fig: kuka kuka ma ata mai lea laasaga i lea laasaga

O vine vine, fig, fig o synonyms ia o fua o figu masani. O le tele lava o taimi, e mafai ona maua fig i luga o fata i se foliga vevela. O fua fou ua teuina mo se taimi puupuu lava, o le mea lea, e faaopoopo i le faamamaina, o loo i ai se isi auala e saunia ai se meaai mo le taumalulu - ia faasaoina. O le fig tumu e matua manaia lava, suamalie, maloloina, faʻamanatuina o le marmalade poʻo le marmalade e tutusa. O na ituaiga o meaʻai o le a avea ma se tulaga lelei i suauu tau pisinisi, faʻapea foʻi ma se faʻasologa lelei i le taimi malulu.

Auala e filifili ai le oloa saʻo

O le faatauina mai o fua fou ma le maualuga e mafai ona avea ma faʻafitauli ona o le mea moni o le oloa e afaina vave. O fua e aofia ai le maualuga o le suka, o le lua o loʻo i lalo e iai se pu, ma o le pele e vaivai ma pala.

O nei mea uma e mafua ai le faaleagaina o masini ma le aʻafia o meaola ninii e mafua ai le pala ma le faʻamalosi. O le mafuaaga lea o le faatauina mai o mati e manaʻomia i nofoaga o le tuputupu aʻe.

E masani lava, o mati o loʻo faʻatauvaʻaina mai atunuu vevela: Saina, Uzbekistan, Turkey, Armenia. Ua tupu foi i luga o teritori o le Crimea, le Caucasus, i le itu i saute o Rusia. O totonu o nei eria e mafai ai ona e maua fua ma fualaau fou.

I nofoaga mamao atu, o fua e feaveaʻi e le ea i totonu o nai aso pe a uma le seleselega. O le mea lea, e manaʻomia lou suʻeina o fig i totonu o fale faʻapitoa. Ona o le mea moni o le mati e matua leaga lava le tali atu i femalagaaiga, i le tele o faleoloa e mafai ona e maua na o se mea mamago i fualaau fou.

E taua! O fualaau suamalie pe vaivai e le tatau ona filifilia: i le mataupu muamua, na latou manumalo ma, atonu e fufusi, i le tulaga lona lua na vavae ese ai fig mai le laau ma se tulaga matua, o le mea lea e lei oʻo mai ai suamalie ma mea ola maloloina.

O le lanu o le oloa paʻu e faalagolago i le eseese ma e mafai ona uli, uliuli po o le lanumoana uliuli, lanumoana. Pe a paʻu, o le paʻu e mafai ona ola, ae fai sina pisi i lalo o tamatamailima. I totonu o le fualaau suamalie e tele fatu, o la latou numera o nisi taimi e oʻo atu i le 1,000! O le fua e tatau ona manogi lelei, e aunoa ma ni lagona o le le fiafia pe pala.

A maeʻa le faʻatau, ia fautuaina e faʻaaoga pe kuka fig i le vave e mafai ai, ae pe a manaʻomia, e mafai ona teuina fig i totonu o le pusaaisa mo le maualuga o le 3 aso.

Mea aoga

Fualaau figota - o se mea aoga tele ma suamalie fafo fafo. O le fua o le mati e mauʻoa i vitamini, minerale, vailaʻau oona, tannins, suauu ma suauu taua.

O le faʻaaogaina o fualaau figota ei ai aʻafiaga lelei i le tino:

  • anti-inflammatory;
  • faʻamoemoe;
  • laxative;
  • diuretic
O aʻafiaga o loʻo maua ai lelandland, purslane, derbennik, safflower, chokeberry black, iglitsa, turmeric, asparagus, zizifus.

Ona o le maualuga o mea o le potassium, o fig e matua aoga tele mo le soifua maloloina lautele ma le fatu. E fautuaina e aofia ai i le taumafataga ma maualuga maualuga o le cholesterol leaga, faʻamaʻi toto, toto maualuga, le lava le malosi. O maualuga maualuga o Omega-3 ma omega-6 ei ai le aoga aoga i le faagaoioia o le fatu fatu.

O faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o le fetus ua fautuaina e ave faʻatasi ma le angina, malulu, mimiti o gums ma le vaʻa tautala. E le gata i lea, o le fua e aoga mo pustules ma suauʻu.

I le togafitiga o maʻi suka ma le paʻu, ua fautuaina e faʻaaoga le aurorod, clover, viburnum, moli suamalie, echinacea, coltsfoot, ma le meli acacia.

O le masani ona faʻaaoga fua o fua e faʻamaonia ai le gaioiga o gaʻo, faʻamalosi, manava, faʻaleleia le faʻamaʻi. Na o ni nai fua o le laau o le mati e lelei atoatoa ai le manava, faamalie le fiaai, aua nei afaina le puimanava. Talu mai taimi anamua, o le fua na faʻaaogaina e faʻaleleia ai le malosi.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

E ui lava i le tele o aoga o fualaau aina suamalie, ae e le fautuaina nisi vaega o tagata e faʻaaogaina fou ma mago, e faʻasaina ai siamu sili ona lelei ma siaki mai le fua o le mati.

  1. Faʻatasi ma le maʻisuka. O fua e faʻasa ona faʻaaoga ona o le maualuga maualuga o suka.
  2. A oʻo mai faʻamaʻi pipisi o le mea o loʻo gaosia. O fua e le mafai ona 'aina faʻatasi ma le gastritis ma le maʻi fatu, pancreatitis ona o le i ai o le suka ma le fiber i le tuufaatasiga.
  3. Faatasi ai ma le gout. E faʻasaina fua i lenei faʻamaʻi ona o le i ai o le oxalic acid.

E te iloa? E tusa ai ma tusitusiga paia, na faaaogaina e Atamu ma Eva se laʻau o le mati e ufiufi ai o laua tino le lava. E toʻatele tagata suʻesuʻe e talitonu o le mati, o lona uiga, o le mati, o le fua faasaina foʻi lea. Ae peitai, o lenei fua e ola naʻo totonu o le itu i saute ma le toʻatele o tagata e nonofo i matu e leʻi faʻalogo i ai. O Apple e pei o se fua faasaina na amata ona taʻua patino mo le faigofie o le faamatalaina.

Auala e fai ai siamu: se laasaga i lea laasaga fua ma ata

Talu ai e le lelei le teuina o fualaau figota, e masani ona faʻagogo, mamago, pe teu ai foi, ina ia mafai ai ona fiafia i fua maloloina ma suamalie i le tausaga atoa. Lalo tatou te mafaufau i le fua masani mo le faia o siamu mai mati e aunoa ma le faaopoopoina o mea faaopoopo.

O le ae fiafia foi e iloa le auala e fai ai le quince jam, kirimua paʻepaʻe, feijoa, apu, vine, strawberries, fasi tangerine ma anufe, fasi uila mumu, lingonberries.

Meaʻai

O le fua masani o le fig jam e aofia ai le faʻaaogaina o mea taua:

  • 1 kilokalama o mati vaʻa (i foliga o le paʻu);
  • 800 kalama o le suka;
  • 1/2 lemoni;
  • 400 ml o vai.

E faʻapefea ona fai le fig jam: vitio

Meaʻai

Ina ia faia se mea suamalie, o le ae manaʻomia mea nei:

  • kusi umukuka maatau;
  • alalaʻau faʻapipiʻi;
  • umukuka;
  • puipui totigilima;
  • 2 ipu tioata o le 0.5 l.

E fautuaina le faʻaaogaina o fua o mea taumafa e fua saʻo ai le fua o mea e fai. Ae i le leai o se masini faaeletonika, e mafai ona e faʻaaogaina se ipu fua.

O totini puipui e tatau ona faʻaaoga i le tulaga e te kuka ai le tele o fig (mai le 3 kilokalama) ma faʻafeiloaʻi, aua e ono mafua ai le ita tele i ou lima.

Vaʻaiga masani e kuka ai fua

Faʻatau se meaʻai aoga i nisi tulaga:

  • Fufulu totigilima puipui, faʻapipiʻi vine i se naifi. O le faʻagasologa o le faʻamamaina o le a faigofie ma vave, e pei o le paʻu o le fua e faigofie lava ona aveese, na o le pry ma toso.

  • O le aofaiga maoti o le suka ua vaevaeina i ni vaega tutusa se lua. Liligi le mati i le tasi vaega o le suka ma alu mo le 2-8 itula (e mafai ona e faia i le po).

  • A maeʻa le taimi atofaina, e mafai ona e amata sauniuni le sipuni. O le suka na totoe e faʻamaʻapeʻa i le vai, tuʻu faʻavave le afi, faaopoopo i ai fualaʻau ua saunia.

  • Taʻu le faʻafefiloi e fausia ai se siva-pei o le jelly-pei tutusa. I le faagasologa o le kukaina o figu o le a leai se lanu ma e toetoe lava a manino, o se faagasologa masani lea. Afai e te tuu le siva i totonu o se sipuni ma faʻafesoʻotaʻi, o le a tafe malie lemu, ma o le pau mulimuli o le a pipii i le sipuni.

  • Faʻatulaga le lapisi i luga o fagu vailaau, faʻasolo i luga ie ufiufi ma afifi se palanikeke seia maeʻa maeʻa.

E taua! O le umi o le fugalaau ma le suka e kukaina aʻo leʻi kuka, o le tele foi o mea e faʻaaogaina e avea.

O fua na saunia e tusa ai ma lenei fuataga e mafai ona puipuia uma, e mafai ona faʻaaogaina. I le lumanaʻi, e mafai ona faʻaaogaina e teuteu ai meaʻai ma pusa.

Laʻau fig e aunoa ma le kuka

O loʻo i ai le isi, isi auala e fai ai le fig jam e aunoa ma le kuka. O lenei metotia e mafai ai ona e faʻasaoina meaʻai sili atu i totonu o le meaai. E toatele o le ai ai se fesili talafeagai: faʻapefea ona e faasaoina fua e aunoa ma le vevela o le vevela?

Mo lenei mea o le a matou faʻaaogaina sipuni suka suka kuka, lea o le a faʻaaoga ai fua o mati.

Meaʻai:

  • 1 kg o fua;
  • 700-750 kalama o suka gaosi;
  • 2 tbsp. vai.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le kukaina o togafitiga:

  1. Faʻaaogā na o fua matuia atoatoa. Fufuluina fua lelei fua ma faʻagogo ma se solo pepa. Afai o le fua e paʻu laitiiti, e le mafai ona aveese le paʻu, a leai o le a leai sona foliga. Liligi le fualaau aina i totonu o se pesini.
  2. I totonu o se fafie, faʻalūlū le suka i le vai, aumai i se vevela ma faʻavela mo le 7 minute.
  3. Liligi le fua o fig i le sipuni, malulu. Ona toe sasaa atu lea o le sipuni i totonu o le fagu ma aumai i se mea e vevela (ae aua le kuka!), Simmer i luga o le vevela vevela mo le tusa o le 5 minute. Sulu le mati ile taimi lona lua, ufiufi ma malulu. Toe faia le gaoioiga 3 faʻaopopo taimi.
  4. Saunia ni fagu ma ni faʻavaa. A maeʻa le faʻasalaga mulimuli o mati, salalau i le sipuni i faletupe, pusa ma afifi.

E taua! Ina ia mautinoa e le fufusi le moa fermented, o fagu ma lids e tatau ona faʻamaʻaina atoatoa, naʻo fualaau fou e tatau ona faʻaaoga mo le kukaina, ma e tatau ona teuina le siaki i totonu o se pusaaisa poʻo se pu.

Jam Recipes ma Isi Mea Fafaga

E tele fesuiaiga o le kukaina o fig. O le kulimi i le fua masani e mafai ona suia i soʻo se lapisi, faʻaopoopo mea manogi i mea manogi, e pei o le pepa, nutmeg, cloves, cinnamon, faʻaoʻo i totonu o se moa po o se mea atoa.

Fig ma Citrus Jam

Nai lo o lemoni, e mafai ona e faʻaaoga aliga poʻo limes.

Vaega taua:

  • 1 kg o fua;
  • 500 g o suka;
  • 2 oranoa;
  • 0.5 tsp. paluga eleele ma le afamoni;
  • 6 tbsp. l lemoni fou;
  • 1 tbsp. l moli meli;

Phased method of cooking jam:

  1. Lago, faʻamamago, aveese le paʻu. Fufuluina lelei alalaʻau, tipi ese le aofaiga o le vevela, tilotilo i le isi itu o le lau ma tipi i totonu o ni ogalaau tele.
  2. Tuu fig, oranoa i totonu o se atigi fagu, faaopoopo mea manogi ma vevela, sasaa i le sua o le tipolo ma sasaa ai le suka.
  3. Tuu le paluga mo le 1-2 itula ina ia mafai ai ona iloa le sua.
  4. O lenei e mafai ona e amata kuka. A maeʻa le siva, e mafai ona aveese le jam ma tuʻu i totonu o fagu.

Laʻau fig ma nati

Telefoni e masani ona faʻaaogaina po o palatini. O le numera o nusipepa e fetaui, e mafai ona e faʻaogaina atili pe itiiti, ma faʻapotopotoina foi a latou ituaiga eseese.

O lenei fua ua saunia e faʻaaoga ai vaega nei:

  • 1 kg o fua;
  • 500 g o suka;
  • 100 kalama o fatu;
  • 1/2 Art. vai;
  • 1 tbsp. l lemoni fou.

Ina ia faia se togafitiga maloloina, mulimuli i laasaga faigofie:

  1. Fua ma fufulu meaʻai, aua le paʻu, ae na ona tipi pito. Tipi ia fatu mai le atigi ma vaega, tipi i se naifi i ni fasipepa lapoa.
  2. Liligi le fua ma le suka ma tuu mo le 1 itula. E fautuaina e aua le faʻalavelave i le fualaau aina ma se spatula poo se sipuni, ae ia liua malie le fagu pe luluina sina mea itiiti ina ia tufatufa atu ai le suka.
  3. A maeʻa le taimi atofaina, faaopoopo le vai, tuʻu i luga le afi ma faʻavela. Ina ia fufulu i luga o se afi mo le 15 minute i lalo o se tapuni tapuni, ona sosoo ai lea ma le isi 15 minute e aunoa ma se tapuni. O se afu o le a amataina i le faagasologa o le kuka, e manaʻomia e faamama.
  4. A faʻavela le lapisi e aunoa ma se tapuni, e tatau ona e faaopoopo ni fatu, sasaa i le sua o le tipolo pe a uma ona kuka. A oso le paluga, tape le vevela ma faatalitali mo le 10-15 minute seia oʻo ina paʻu le vevela.
  5. Saunia le 0.3 po o le 0.5 lita ipu, faʻamaʻi, faʻapalapala le siama ma le paʻu.

E te iloa? E talitonuina o le maualuga o le mati e faalagolago i le numera o fatu i fua. Afai ei ai le 900 pe sili atu ponaivi i le mati, e maualuga lona uiga, pe afai o le ivi e itiiti ifo ma le 500, o lona uiga o le fua o loʻo fua mai i le lelei o le mediocre.

Lavea tulafono

I lalo o le tekinolosi o le kuka o fig jam e talafeagai mo meaai mo le 1-2 tausaga. O tulaga autu mo le teuina o le vevela ma le malamalama: e le tatau ona paʻu le la i luga o fagu, ma o le potu vevela e tatau ona i totonu + 6-20 ° C.

O lona uiga, e lelei le teuina o le mea faigaluega i le pito i lalo o le pusaaisa poʻo totonu o le pulou, pe a tuʻuina atu e leai ni vevela i lalo ifo-zero. Afai e le lava le avanoa i totonu o le pusaaisa, ae leai se pulou, e mafai ona teuina avanoa i totonu o le kapoti.

O nisi tulafono taua, o le tausia o le a faʻalauteleina ai le saogalemu o avanoa:

  1. Filifili aupito sili lava ipu laiti o le volume - 0.5 lita.
  2. Ia mautinoa e faʻamalo le pusa mo se ulugaliʻi, ma le faavaa - kuka.
  3. Aʻo leʻi sasaa le pusa vai e tatau ona faʻamago, sasaa le lapisi i oga susu e le mafai.
  4. O le mafiafia o le jam, o le umi e tumau ai.

Faafetai i sauniuniga faigofie ma le aoga, e mafai ona fiafia i fua o le laau o le mati i le tausaga atoa, ao maua mai vitamini tatau ma minerale ma le tele o mea fiafia mai le meaʻai! Matou te faʻamoemoe, i totonu o ituaiga eseese o fualaʻau na e mauaina mo oe lava le filifiliga sili.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Laʻau tipi i le afa, sasaa le suka ma le pusaaisa mo le aso. Ona mumu ai lea o le afi. aumai i se vevela, fofola mo le 5 minute e aveese ai le pua, faʻafao ma tuu mo le 12 itula seia maeʻa, ona toe fai 2 toe sili atu lea. O le taimi lona tolu e aumai ai i le vevela ma faʻafefete i luga o le vevela vevela i le tulaga tutusa e te manaʻomia, e masani ona aveese le fulu ma faʻaosooso ina ia aua le mu. I le lima minute ao le i oʻo i le faaiuga o le faaopoopo o le acid citric, faatulaga le vevela vevela i fagu vailaau. Kork.
Mrria
//www.lynix.biz/forum/dzhem-i-varene-iz-inzhira#comment-101372