Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona totoina se laau e le lelei tele - Zamioculkas ("Dollar tree")?

Zamioculcas (lat. Zamiocúlcas) poʻo le faʻafeiloaʻiga e tagata "Pama tau" - fale teuteu, o lona nofoaga fanau Aferika.

O Zamioculkas e lauiloa i tagata fugalaau ona o lona le lelei.

Faʻatasi ma le faʻaleleia lelei ma le faʻalelei o le soifuaga e mafai ona oʻo atu i se tulaga manaia. O le fugalaau o se lala vao ma matagofie lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata lanumoana ma e saʻo le tautua o se mea teuteu i soo se potu.

E mafai ona faʻatauina Zamiocúlcas i le toetoe o soʻo se faleoloa fugalaau. O lona tau i aso nei e tele tele, o lea e mafai ai ona ola le fugalaau i lou lava fale.

Zamiokulkas e faigofie lava ona toe gaosia - vavae, lau matutua ma lau. Afai ei ai fugalaau fugalaau ei ai le poto masani i lau siosiomaga, o ai e ola i lenei laau, latou te fiafia e faʻasoa mea faʻatau ma oe.

Mea e faigofie - ia totoina saʻo se fugalaau ina ia aʻafia ai ma e le oti. O le tusiga e uiga i le auala e totoina ai se tala tala.

E faapefea ona toto Zamioculcas?

Scion (lima)

E faʻapefea ona toto se tālā tala mai se vaʻa? E le o se faiga e sili ona faigata.

E masani lava ona ave e Suiseni pepa matua.

Zamiokulkas (laulaau laiti e le fetaui, ona latou le maua ni meaʻai e tatau ai mo le atinaʻeina o se laau fou), tipi i ni vaega ma 2-3 lau i luga taʻitasi, o lenei auala faʻaleleia e taua foi o le faapipiiina.

Ua uma ona saunia au pama. Ona faʻamagoina lea o vaega mo le 2-3 itula ma le pa. gaioio galue.

TAITAI! Aua e te faanatinati e vave faʻapipiʻi se gaioiga i le eleele, e mafai ona pala.

Ona saunia lea o le mea muamua. Mo le totoina o laau totō e talafeagai ma le eleele masani mo soʻofefiloi ma le oneone, sina susu. Fua faʻatatau o le toto e 1/3 mai le pito i lalo, o le eleele o loʻo mamafa i le faʻaopoopoga.

O le pusa e iai le pulupulu o loʻo faʻapipiʻiina e tuʻuina i se mea mafanafana; o le vevela o le ea e le tatau ona laʻititi 22 tikeri.

Manaomia le lelei moli, ae le o le susulu o le la. O le suāsusu muamua e tatau ona faia pe'ā maeʻa maeʻaeʻa le eleele e ala i le faʻaleleia o vai.

Mo le vave lava o le faʻamaina o le vavae, e mafai ona e ufiufi le fagu ipu, faia se ituaiga mini-greenhouse, mai lea taimi i lea taimi e tatau ona lafoaia le eleele, sii le fagu. A maeʻa le 1 - 2 masina o kulupu e faia i aʻa, ona oʻo mai ai lea i totonu o le ono masina - lau laititi.

Pepa matutua

O le auala aupito faigofie lea e toto ai. Pepa o tagata matutua e tatau ona tuʻu i le vai, faʻatali foliga vaaia o aʻa, faʻagogo sina mea itiiti, ona faʻapala ai lea i le eleele (faʻaaogaina eleele mo le suavai, faʻapea foʻi ma le taimi e totoina ai ma se tipi).

O le pepa e tuʻuina i totonu ole palapala e 1/3 mai lona maualuga.

E tatau ona tuʻuina le alavai i le pito i lalo o le ulo, ma faʻaopopo atili ai le kele, o le palapala e fefiloi ma le oneone i se tulaga tutusa 1:3(1 le vaega o le oneone ma le 2 vaega o palapala). Aoao atili e uiga i le auala e filifili ai ma galueaiina le eleele mo le totoina, saili i inei.

E faia le faʻasalaga pe a uma ona faʻamaluluina le pito i luga e ala i le faʻaleleia o vai.

Pepa matutua e leai ni aʻa

E faapefea ona toto Zamioculkas e aunoa ma aʻa? Ua vavae ese le laʻau matutua, o le pito i lalo o loʻo aveeseina mai le aʻa, ua faʻamago le pito o le lau 2-3 itula, o le fasi pepa ua faapipiiina i le gaʻo ua faʻaaogaina.

TAITAI! I le tulaga o le totoina o mea totino e aunoa ma ni aʻa, o vaega e tatau ona faʻasusu i gaʻo ua gaosia ina ia mafai ai ona faʻamaʻi le fale.

Ua saunia mea totō. E le gata i lea, e toe faia foi le taualumaga e pei ona i ai i le mataupu muamua, pe a totoina le laulaʻau ma se aʻa ua uma ona maua.

O le fana e tuʻu i totonu o le eleele (eleele mo suauʻu o loʻo fefiloi ma oneone) luga 1/3 mai le faavae, o le eleele o loʻo pipiʻi mau i lalo ole laupepa.

Ma le isi, o le fagu ma le laʻau ua totoina ua tuʻuina i se nofoaga mafanafana, e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga. O le faʻasalaga e faia pe'ā maeʻa maeʻaeʻa le palapala e ala i le faʻaleleia o vai.

I le tulaga o le totoina o Zamiokulkas ma se laʻau matua, o le faagasologa o le totoina o fatu ma aʻa (sei vagana ai le fesuiaiga ma se aʻa ua leva ona ola i le vai) e umi atu nai lo le tulaga o le totōina i lala (selesele). Nodules e aliali mai 2-3 masinatotoa fou i luga 6 masina.

Lea

O le tali i le fesili pe faʻapefea ona toto Zamioculcas ma leaflets o loʻo tuʻuina atu i lalo: Zamiocúlcas E mafai ona e nofo i lalo e le gata i se laʻau matutua, ae faʻapea foʻi ma laupepa.

Ua vavae laulaau faʻasolosolo mai le lau o le laau, faʻagogo le faʻavae, fafasi i fasi pepa o le carbon activated.

Ua saunia mea totō. O laʻau o loʻo totōina i ipu faʻaaoga poʻo totonu o se pusa mo le totoina o fatu.

Afai e totō laʻau i le eleele, faʻafefiloi ma le oneone, i le pito i lalo o le tane alavai.

Afai o le faʻaleleia o loʻo faia i totonu o le oneone, e le manaʻomia le alavai. O laʻau o loʻo faʻaʻeleʻeleina i le eleele mo le a 1/3, i le tau o le tasi i le isi ma faʻasolosolo malosi le palapala i lalo.

O laʻau e mafai ona tuʻuina i lalo o se fagu tioata e fatuina ai se gaosia ile aulama, mai lea taimi i lea taimi e tatau ai i le fagu sii i luga ma ea le eleele, ina ia le faia ai le susu tele, lea e le fiafia i le tala.

Malosiaga i laulaau tuʻuina i se nofoaga mafanafana. leai ni pili. O le faʻasalaga e faia pe'ā maeʻa maeʻaeʻa le eleele e ala i le pulumu.

I le masina mulimuli ane, i le pito i lalo o laulaau, o nai nodules laiti e iai aʻa. A maeʻa le isi 2 vaiaso, e mafai ona toto laʻau i totonu o le ulo ni nai fasi pepa i le taimi e tasiO lenei mea o le a mafai ai ona tupu se faʻalauteleina o laau toto.

O foliga vaaia o laulaau fou e tatau ona na o le tausaga. O le laʻititi o laʻau o le totoina o Zamioculkas, o le tele o taimi e manaʻomia mo le faʻaalia o laulaau fou.

Tausia, tausiga ma le tulaʻi mai o Zamioculkas o se faiga faigofie.

O le mea autu o le tausisia mea uma e tatau ai tuutuuga. E tatau foi ona manatuaina o le vailaʻau oona ma o taualumaga uma mo le totoina ma le totoina manaʻomia ona fai totigilima.