Fualaau

Fautuaga ma fautuaga mo le faʻamamaina o strawberries

Afai e te manaʻo e aoina fualaau aina suamalie ma tele, ma e tusa lava pe tele, e tatau ona susu le moega i lea taimi ma lea taimi. O aʻa papa o le laau e le mafai ona galo le susu mai le loloto, o le mea lea, pe a mu le pito i lalo, e afaina ai i latou. Ae e le mafai ona e sasaa i luga o vao. Seʻi o tatou vaʻavaʻai i le tele o taimi e faʻafefe ai le suavai i le taimi o le fuga ma le fua o vine ma pe mafai ona tuʻufaʻatasia nei faiga faʻapitoa.

Pe a faʻafefea

O fualaʻau o laau totō e fiafia i le susu, o le mea lea, i le vaitau mai le amataga o Me ia Setema o loʻo i ai se manaʻoga faanatinati mo le faʻaleleia masani ma le faʻamalosia. O latou taimi e faalagolago i tulaga o le tau ma le tau.

E te iloa? O le mea moni, o fualaau 'aina vine o fatu laʻitiiti ia, lea e taʻua o le fatu "fatu", ma le pulp berry, lea e masani lava mo i tatou, ua na o se pusa tele.

I le amataga o le tuputupu ae o le vaitau, pe a le vevela tele fafo, e fautuaina le suaina o laau toto i le itiiti ifo i le tasi i le vaiaso. Ma i aso vevela, e tatau ona faʻamalosia le faʻaleleia o taualumaga i le 2-3 taimi. Afai i luga o lau 'upega oneone oneone e vave ona pasi vai, i le taumafanafana e tatau ona toe faia i aso uma. Faatasi ai ma lenei tausiga, mo le tolu tausaga muamua, o le a ola vave ai aʻa o vine ma o le a tupu lelei. O le a latou faia le faiga faʻasolosolo saʻo, ma a maeʻa le seleseleina o le ai ai le tele o amataga o fua o le lumanai.

I le tautoulu, o le tele o le susu e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu o le pala ma le faʻaleleia o pathogens. O le mea lea, ina ia aua le faʻaalia le aganuu i ni tulaga lamatia, e tatau ona faaitiitia le faʻafeinu i se mea maualalo. I le māgogo o Setema aso, e mafai ona susu le moega i aso uma e fitu, ma i timuga timu e le talafeagai lenei mea.

O le totoina o le Strawberry, o loʻo i totonu o nofoaga lafulafu, e sili atu ona faʻafeinuina nai lo i totonu o le paolo. O se taunuuga, o filifili o fomaʻi faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa ia i latou e fua mai ai vine, faʻamaoaigaina i suga, glucose ma fructose, lea latou te maua ai le suamalie ma faʻaleleia ai le tofo.

E taua! I se tasi nofoaga e mafai ona ola tupu strawberries mo le tusa o le fa tausaga. Ona manaʻomia lea ona faʻavasegaina i vaega fou ua atiaʻe.

Afai o le tautotogo na lelei le malogo, e tatau ona faʻafefe vai mai le afa lona lua o Aperila. I vaitau malulu seia oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana, e mafai ona faʻamaʻaina le laau i le tolu masina i le masina. O le mea autu o le taulai atu i le setete o le palapala ma, ioe, o le strawberries.

E le gata i lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, .

O faʻagasologa uma o vai i luga o le vaomatua e manaʻomia e fai i le taeao po o le afiafi. Ae taumafai e tafe le vai mai le seleselega.

O le a le vai

O le tele o tagata e ona, ina ia faafaigofieina le faagasologa o le faʻamamaina o le strawberries, lafo i ai le sosolo i luga o le vai inu i luga o le togalaau. O le mea moni, o fua i luga o sea ituaiga o togalaau o le ai ai, ae o le fafaga i vai malulu e matua faʻavaivaia e tagata atamamai. I latou manatu, o aʻafiaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, e faʻaititia, ma aʻafia ai le aʻa o le laau, lea, i le isi itu, e aafia ai le tele ma le lelei o lona fua.

E sili le aoina o le vai i tane lapoa mo le faʻavae ma le faʻavevela. I le ala, afai e te le manaʻo e faʻalavelave oe lava i pakete atoa, o le tapuni ma se pulupulu e mafai foi ona faʻafetaui i le paʻu poʻo le fagu. O vai mafanafana e aafia ai hormones tuputupu aʻe, e faaosofia ai lo latou faatoaagaina mai. O se taunuuga, o le vao e ola lelei ma e iloga i le vave ona fua o vine.

E te iloa? E toaitiiti tamaitai e iloa o strawberries e mafai ona suia le kulimi sili ona taugata. O le mea moni e faapea o vine i le tele o mea e aofia ai le apamemea, lea e nafa ma le gaosia o le paʻu. O le mafuaaga lena e aoga tele ai le saunia o masikata mai ai. O le aafiaga o le a tutusa ma mai le laumei ma toetoe lava a le mafai ona taugofie mea e teu ai.

Faʻasaina tulafono

Ina ia iloa pe faʻapefea ona faʻafeinu le strawberries, e taua le malamalama i manaoga masani o le laau mo se vaitaimi o le atinaʻe. E le gata i lea, o se tasi e fiafia e taumamafa i nei vine, atonu ua uma ona ia iloa o le le lava o le susu, e pei o lona soona, e aafia ai uiga o le tofo. Manatunatu i laʻasaga o laʻititi uma o le faʻamamaina o aganuʻu.

Ina ua taunuu

Ina ia mafai e le autalavou ona fai ni fugalaau, e taua tele mo i latou le mautinoa o le maualuga o le susu ile eleele. Ua fautuaina le au fai togalaau e aua le faʻaitiitia le tele o le vai e sasaa i lalo o aʻa, aua o le gaioiga e masani ona tupu i le tautotogo po o le autumn, pe a le vevela fafo. I le lua vaiaso talu ona totoina, ua fautuaina e sasaa le afa lita o le vai mafanafana i lalo o laau taʻitasi. E le gata i lea, e manaʻomia le faia o lenei faʻatinoga faʻatolu i le aso. I le lumanaʻi, e tatau ona tufatufa taʻitasi i luga o laasaga i vaiaso taitasi mai le 10 i le 12 lita o le suavai i le sikuea mita.

E taua! I le timuga umi ma le malulu malulu o le tau, ia mautinoa ia ufiufi strawberries i se afifi. O le a fesoasoani i le faʻavaeina o le microclimate e manaʻomia mo le faʻaleleia o le ola o le biomass ma le faʻamalosia o aʻa, faapea foi le puipuia o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

O le tele o tagata e totō vine i le amataga o le atinaʻeina o laau talavou e faʻaaoga ai le faatauina o sprinklers. Ae o lo latou faʻaaogaina e faʻatagaina i le na o le amataina, talu ai o aʻafiaga o le pollen mai le laumei e maualuga tele.

E faʻafefea ona faʻaleleia le suavai pe a uma ona totō faʻalagolago i uiga o le palapala. Mo se faʻataʻitaʻiga, o maʻa oneone e manaʻomia mai le 50% o le susu, ma loams - mai le 60%. Ua fautuaina e le au poto e faamama le laau, ae tele, ona e masani ona le maua ai le mea e manao i ai e le masani ai.

I le amataga o le tuputupu aʻe o le vaitau o le strawberries, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa ile eleele. A uma ona faʻamusu vai e manaʻomia e tatala ma talafeagai lelei e faʻamalo ai vao. O nei manipisi o le a faʻaleleia ai le faʻaosoina o aʻa ma faʻatagaina ai i latou e fafaga atili. Manatua o moli malamalama e manaʻomia ai le itiiti ifo o le vai nai lo mamafa mamafa.

I le taimi o le fuga

Afai o lenei laasaga o le atinaʻeina o vao vao latou te le maua ai i latou le pulega o le vai talafeagai, o le tele o tupe leiloa i fua o le gaosiga ma le malosi malosi o le aganuu e mafai. Ina ia aloese mai lenei mea, mo sikuea sikuea taitasi o moega e tatau ona e sasaa le 20-25 lita o le vai.

E te iloa? O le pata o loʻo i ai le tele o sugars nai lo strawberries.

O nisi fetuunaiga e tusa ai ma le aofaiga o le suavai ua sasaa mai e mafai ona faia ai uiga faaletino-kemikolo o le sui. Ae i tulaga uma lava, ia mautinoa o le palapala na faʻamaluluina i le loloto o le 25 cm. Mo le taofia o le susu, e fautuaina e ufiufi ai le vavae ma le mulipelu coniferous, vaovao po o le ata uliuli. O nei mea o le a le faatagaina ai le atinaeina o vao, i se faaopoopoga, puipuia fugalaau ma vine o le laau mai le faafesootaia ma se mea susu. O se taunuuga, o le a le aafia i latou i le pala.

I le taimi o le fualaau taumafa

O le fua muamua o fualaau 'aina mama e mafai ona maua ia Iuni. Ae o nisi tagata e faʻafetai, faʻafetai i vaʻavaʻai agavaa ma fomaʻi, aua e mafai e le vaitau ona aoina mai nisi o seleselega. Na matou fesiligia i latou pe faʻafia ona faʻafefe vai i le taimi e fua mai fua ma fua o vine.

E fesuisuiai, o le tulaga manuia, o le sikuea sikuea o le totoina i le vevela o le tau e tusa ma le 25 lita o le vai. I luga o oneone oneone i lenei vaitau, e taua le faatumauina o le susu i le 70%, ma i luga o le loams - e tusa ma le 80%.

E te iloa? O le tele ma le lanu o strawberries e aafia ai mea o loʻo i totonu o vine. E talitonu saienitisi o le lanu paʻepaʻe malamalama o se faailoilo manino o se tele o vitamini.

Manatua o laʻau e faapitoa lava le manaʻomia o le susu pe a faʻatulagaina ia Zelentsy. O le mea lea, ia mataʻituina le tulaga o le mulch ma aua nei faatagaina se kulimi malogo e fai i luga o le eleele. O le tele o fai togalaau e faia ni togavao faʻapitoa i le va o laina, o loʻo faʻasaʻo ai le vai. O lenei tekinolosi e le afaina ai le pollen ma puipui ai vine mai le pala.

Faʻaiga ma fafaga

O le tuufaatasiga o nei auala taua e lua mo le fugālaʻau e mafai ona faia mea ofoofogia. O le aganuʻu e faʻalagolago tele i vaega o minerale o le soʻo. E sili atu ona latou gauai i aʻa i se siosiomaga malulu.

Aʻo lei totoina, e fautuaina e tagata atamamai o le moega e faʻafefiloi ma le faʻafefiloi o humus, superphosphate ma le pefu laupapa. I le sikuea sikuea o le fasi fanua, o le fua faatatau o vaega e fuafua i le vaega ole 3 kilokalama: 35 g: 500 g. E taua le tuu sina humus pe pala (ae le o se mea fou) i totonu o le vaieli i lalo o laau taʻitasi.

Aoao atili e uiga i le faʻatoʻai vine i le tautotogo ma le autumn.

E taua! Pe a totoina le strawberries i le tautotogo i le tautotogo, e taua tele le aveeseina o lau laʻau mago ma le faʻafefeteina o mustache mai le laina laina mai i fafo.

I luga o togalaau tuai, o le uluai laei e fuafuaina i le vaitau e amata ai e le vao ona lafoaʻi lau laʻau laiti, o lona umi e le sili atu i le 10 cm. A o se vaifofo o le 3 kilokalama o mullein mulumalu, e tatau ona faʻafefe i le vai ma faʻafesoʻotaʻi pe a ma le tolu aso, ma o se pakete vai e talafeagai. I le isi itu, e mafai ona e faʻaaogaina le fusi o le moa moa. Toe faʻaleleia fualaʻau e fai pe a tulaʻi mai fugalaau i fafo. A o faagasolo lenei vaitau, e tusa ma le 20 g o le ammonium nitrate ua faʻasese i se pakete vai e tatau ona faaopoopo i le aʻa. O lenei vai e tatau ona lava mo le 20-25 togavao. Afai e manaʻomia, e mafai ona e fetuutuunai le tofo ma le lelei o uiga o vine i le faaopoopoina o mea faʻalaʻau i le amataga o le fuaina.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faʻapefea ona totoina ia ituaiga o togalaau e pei o: lanu moana, laumei, sunberry, keke, cloudberry, fugalaau ma le fugalaau.

O le taimi o le a fafagaina mulimuli ane o le a oʻo mai pe a uma ona faʻapipiʻiina vine uma. I lenei laasaga o le faʻasolosolo o vine, ua fautuaina le aveeseina o laʻau tuai mai laula ma faaopoopo faʻamaʻi vailaau mai fungal ma siama faʻamaʻi i le taimi o le faʻavaivai. O le mea aupito sili ona lelei i lenei vaitau, e toʻatele faifaatoaga e mafaufau i le tolu pasene o vaifofo o le potassium. O se vailaau lelei ma faʻafefete.

E taua! Faʻafouina ituaiga o strawberries e fautuaina e faʻafefeteina i taimi o galu taitasi o le faia o ovaries.

I luga o le vaomatua, o le uila ua faamaonia lelei lava. I nofoaga i tua, e masani ona faʻaaogaina o se fungicide, insecticide, ma le faʻamalaʻau. O le vai e aofia ai le nitrogen, fuamoa ma le potassium, e aunoa ma se mea e le mafai ona tupu atoatoa ai le laau.

Faʻavae o le faʻavaivai

Tuuina atu le mea moni e faapea o strawberries e sili atu le malie o le eleele, susu, ina ia aua le ave ni pakete ua tumu i le vai, faapipii le suavai i lo latou laueleele. E le gata i lea, e faʻafeiloaia e tagata atamamai. I lo latou manatu, o lenei metotia o le faasūsūina o le laau mo se vaitaimi uumi ua saunia ma le susu ma puipuia mai ona faasiliga. O le vai e sau i lalo o aʻa, e le faʻafefeteina i luga o le laʻau ma fugalaau, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le laititi ma le pala. E leai se mea e faʻapipiʻiina i luga o le eleele. E mafai ona e fausiaina se faiga o le papa. Mo lenei mea e te manaʻomia ni paipa, pata, mea faʻapipiʻi, taʻavale eletise ma pamu vai. E taua tele le faʻaleleia o mea faʻapipiʻi e mafai ona faʻatonutonuina le malosi o le susu i le taimi o le susuga ma le faʻavaeina o vine. O le faʻamalosia o le faʻaleleia o vai ma le faʻamalosiina o le ki lea i le manuia o le galueaina o le seleselega. Matou te faʻamoemoe oa matou fautuaga o le a fesoasoani ia te oe e ausia ai le tele ma le maualuga o fualaau aina.