Faatoaga faatoaga

Fafagaina aano o aano o moa - foliga o le faʻatoʻaga, faʻamatalaga faʻatoʻaga

Taumafa - fuaina o moa, lea e manatu o se tasi o mea sili ona lelei ile aano o manu. O sui o le ituaiga o loʻo i ai foliga matagofie, ma o a latou aano o manu e suamalie, vaivai ma o loʻo i ai se fuatini sili ona palatini. O manu e iloga i luga o le gaosiga o meaʻai a manu ma e tele lava ina manaʻo i ai faifaatoaga e faia ni gaosiga o moa.

Faʻamatalaga faʻamavae Faʻailoa

Chickens breeds Dorking - tagata moni Igilisi. O le amataina o le faʻato'ā faʻatagaina aloaia na o le 1874, e ui lava o sui muamua na auai i faʻaaliga talu mai le 1845. O manufelelei sa fafagaina i le taulaga laitiiti o Dorking i Surrey, Egelani.

O le faʻamoemoe o le filifiliga o le fatuina lea o se moa i le aano o manu, lea e mafai vave ona maua le mamafa ma faʻafefeina le le lelei o tau i totonu o Egelani - maualuga ma le timuga.

O poumoa anamua a Roma na auai i le galuega filifilia. Na aumaia i latou e le au Roma i Atumotu o Peretania i se taimi ua leva - toetoe 2,000 afe tausaga ua mavae, o le - I le seneturi talu ona fanau mai Keriso.

O nei manulele sa lelei le mamafa, vave ona ola, ae na le mafai ona onosaia tulaga o le fetolofi i le lotoifale, ma o lea e tele ina maʻi ma maliu ai. Na filifili le au filifilia e fatu se ituaiga fou o moa e mafai ona faapalepale le maualuga o le suamalie o Peretania. Mo lenei mea, na faimalagaina ai poumoa moa a Roma ma tagatanuu i le lotoifale, lea na le maua ai se lelei o manu o manu, ae sa matua fetaui lelei lava i tulaga masani o Atumotu o Peretania.

Ina ia mafai ona maua mai aano o manu, o ituaiga ituaiga o hens ua tupu e pei o le langshan, le vevela, brahma, lapisi lapoa, kohinquin, cornish, plymouthrock, orpington, ma le fanafana.

O le mea lea, o le lafumanu a Dorking na fafagaina, na faaigoaina i tua o le taulaga lea na muai faaali atu i le lalolagi. Ae ui i lea, o le aloaia aloaia o le fanau e le i vave ona tuuina atu i le au Peretania e le aufaasese.

O le ituaiga faʻataʻitaʻiga na lauiloa i le toeitiiti 30 tausaga mulimuli ane, faʻafetai i saienitisi mai Amerika o ē na faʻaalia le fiafia i le pepe fou. Ma e ui lava o tafaoga o aso nei e tumau pea i manu felelei, ma le tausiga lelei, latou te mafai ona tetee atu i le vevela o le vevela, maualalo o le toʻimamafana ma le malulu malulu. O le maualuga o le gaosiga o aano o manufasi ma le ono mafai ona faʻaleleia manufelelei i le ogatotonu o loʻo faia nei moa e sili ona lauiloa i faifaatoaga moa.

Faailoga mai fafo

O le faatulagaga o le Dorking o loʻo faʻaalia i vaega nei o le pito i fafo o le manulele:

  • ulu ulu tele, ma le muaulu lautele;
  • o le pito i luga o le laumei e foliga mai o laulaau pe o nisi taimi pala, lapoa ma saʻo i roosters, ma i moa laiti ma punou i le tasi itu;
  • e laʻititi le gutu, e punou le pito i lalo;
  • tautaliga e masani, lautele, lapotopoto;
  • ua puupuu ma lautele le ua;
  • o le tino e telē tele ma tele, quadrangular i foliga, lautele ma lautele;
  • o apaau e lautele, atiaʻe, mafu i itu;
  • o le pito i tua e lautele, ae latalata i le siʻusiʻu e fai si vaapiapi;
  • pusa lautele, atiae, musika;
  • o le siʻusiʻu e volumous, tele, fan-like;
  • vae e lapoa, e le o umi, teuteuina i le vevela ma le umi;
  • metatarsus o le lanu tutusa e pei o le pi, o le tele lava o lanu piniki, lanu samasama po o papaʻe;
  • fulufulu fuga ma le manogi.

O le tauaina o le mamafa o le ola e pei ona taʻua i lalo:

  • E mamafa le mamafa o taʻavale mai le 3.5 kg i le 4.5 kilokalama;
  • O taliga e laʻititi mai le 2.5 kilokalama i le 3.5 kg.

Le lanu o le fatu e mafai ona matua ese, fesuisuiai ma matagofie.

Matou te fautuaina ia faamasani ma se fuataga o hens o le gaosiga o aano o manufasi.

O se aganuu le iloagofie o ituaiga ituaiga o lanu eseese:

  • papaʻe - manulele lanu paepae paʻepaʻe e aunoa ma se lanu eseese. Faʻatasi ma le fulufulu paʻepaʻe paʻepaʻe, moli mūmū mūmū mūmū ma 'auʻupega e tu i fafo;
  • motusite - o fulufulu mamoe lanumoana e sosolo i totonu o le laulau. E le gata i lea, o le pito i luga o manulele o loʻo i ai le lanu e toeitiiti lava a piniki;
    Matou te fautuaina oe e faitau pe manaʻomia se moa mo moa e ave fuamoa, pe aisea e togi ai moa i le tasi ma le isi, pe fia moa e tatau ona i ai mo le tasi moa, pe a amata ona faanatinati ia moa;
  • silver gray - matagofie fulu siliva e teuteu ai le ua, apaʻau ma tua o moa, ae o le vaega pito i lalo o le tino (pusa, manava ma le siʻu) e matua lanu uliuli;
  • Iapani - le ua, tua ma sulugatiti ua teuteuina i fulufulu lanu samasama, ma o le siʻusiʻu ma le vaega pito i lalo o le tino e lanu uliuli;
  • auro - o le vaega pito i luga o le tino o loʻo i ai se lanu mumu ma le matagofie-mumu auro, ma o le siʻusiʻu ma le vaega pito i lalo o le tino e pogisa - enaena uliuli-fulufulu e paʻu uliuli;
  • taʻavale - mai i luga o le tino o le manulele e ufiufi i fulufulu o lanu mumu-enaena ma lanu paʻepaʻe. E iloagofie le togitogisa i luga o le pusa uliuli ma lalo vae.
E taua! O manulele e lanu paʻepaʻe latou te tuʻuina atu aano o manu ma e leai se mea e maua mai ai nai lo o latou tagata. Ae ui i lea, o le lelei o a latou aano o manufasi e sili atu, e sili atu ona lelei i aʻafiaga ma meaʻai.

Uiga

O le uiga o le Dorking e lelei tele-natura. O nei manulele e le faʻaalia le tele o le alofa mo taua ma e le o feteenai, e ui lava o nisi taimi latou te feteenaʻi. O le tauivi mo le tulaga muamua i le va o le taʻavale e masani lava ona tupu tele i le tele o lafu.

Ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o moa, e fautuaina e fausiaina tama i se fua faatatau e mo le 10 klich e tasi le taʻitaʻi. Afai ei ai le tele o le malosi, o le a masani ona latou tau ma faamanualia e le tasi le isi. Ma afai e toaitiiti i latou, o le fuainumera o fuamoa faʻamaʻi ma le aofaʻi o fuamoa o moa o le a mafatia. E ala i le natura, o le taotoga o manu felelei tele. Latou te fiailoa, ma e ui i le tele o latou tulaga, latou te fiafia tele i taimi masani, o lea e manaʻomia ai e nei manulele ni fausaga tetele, pe a lava le avanoa mo gaoioiga.

A o isi, o le vao Dorching e le faʻamalosi, e le ita, e le o le faʻavalevalea. Latou te maua se uiga olaola, fiailoa, lelei-natura ma faʻaleleia ia i latou lava.

Uiga o tina

E ui i le mea moni o le tele o ituaiga o moa, ma o se taunuuga o le faʻatoʻaina o galuega, o le a leiloa ai o latou natura faʻaogaina o mea na tutupu, e mafai ona mitamita ai le taʻavale na latou mafai ona faʻasaoina.

O taliga o lenei ituaiga e avea ma seva matagofie. Latou te faʻaleleia lelei fuamoa, faʻamafanafanaina i latou i lo latou mafanafana mo le taimi atofaina, ma tausi ma le faaeteete a latou fanau laiti mo le 2 masina. O le soifuaga ola o le faʻavevesiina i totonu o taotoga ma amioga lelei a le tina e mafai ai e le tupulaga ona tuʻuina atu le tausiga lelei, ma faʻapupulaina ai lona sao ola.

E taua! E ui i le mea moni o tagata matutua e le mautonu i tuutuuga o le taofia ma e mafai, e aunoa ma se afaina ia i latou lava, faapalepale i le vevela o le vevela, o a latou fanau i le tolu vaiaso muamua o le olaga e matua nofouta i tulaga o le siosiomaga.

E matua fefefe moa i le asu ma le malulu, ma e matua manaomia lava le maualuga, lelei ma le tamaoaiga i vitamini, fafagaina o minerale. Ma tina fesoasoani e puipuia ia moa mai tulaga leaga, mafanafana i latou, puipuia i latou ma ofuina se ofu seia oo ina tutoatasi.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Faʻasologa Talosaga malie i mea lelei nei:

  • maualuga le gaosiga o manufasi;
  • lelei tele ma uiga lelei o meaʻai o aano o manufasi;
  • le amataga o le matua matua o le lans;
  • vave maua le mamafa o manu laiti;
  • atiae le atamamai nasizhivaniya;
  • foliga matagofie.

Ae ui i lea, i le faaopoopo atu i tulaga lelei, o nisi o mea e le lelei:

  • faanatinati i tuutuuga o le taofia ma meaʻai;
  • le faateleina o manaoga ole moa ile tulaga o le taofia ile tolu vaiaso ole olaga;
  • fua o fuamoa fuamoa;
  • manaoga faʻapitoa mo meaʻai lelei i pullets e matua matutua, e leʻi maeʻa le tuputupu ae.

Faʻapipiʻi ma fuamoa

O chickeni o le Dorking breʻa e sili ona fiafia, aua o lo latou matutua feusuai e vave oʻo mai - i le 4 masina o le olaga. Ua mafua lenei mea i le mea moni e amata ona tuu fuamoa e moa laiti a fuamoa pe a latou ola pea.

E taua! O le le paleniina o manulele talavou e tau atu i le mea moni e faapea i le taimi o le palau, o loʻo faʻaauau pea ona faʻaleleia kalapu. Ole taliga anapogi e faʻatatau sao i le taua o le fafagaina ma masani ona fafaga. Afai e te mulimuli i le taumafataga, moa toto vave, amata ona faʻaogutu vave ma maua ai le soifua maloloina.

Ma talu ai ona o lo latou manaʻomia tele o meaʻai, o loʻo mauoa i vitamini, protein ma elemene, aemaise lava, latou te manaʻomia le faateleina o le calcium. O le fala o loʻo faʻatauina i le taotoga, o le fua, e lelei tele, aua o le ituaiga e taua o le meaʻai mama. I le tausaga o moa e gaosia mai le 120 i le 140 fasi fuamoa fuamoa. I le tausaga muamua o le gaosiga o fuamoa, o nei fuainumera atonu e laʻititi maualuga. O le mamafa o le falaoa o se mea laʻititi poʻo le laʻititi - mai le 55 g i le 65 g. O le lanu o le atigi e papaʻe.

Chick breeds Dorking

E ui i le mea moni e matua faigata lava tagata matutua, oa latou fanau i le tolu vaiaso muamua o le olaga e matua vaivai ma e nofouta i tulaga leaga. Aemaise lava, o tamaʻi moa ua matua fefefe lava i taga ma e le lava le mafanafana o le vevela.

E taua! E mafai e le moa moa ona puipuia le faʻamaʻi o ituaiga uma ma fagaga pe afai o maʻi uma le moa, ma e fesoasoani foi i le puipuia i le lumanaʻi na o tagata malolosi ma faʻaaogaina, lea e faʻamalosia ai le lafu mamoe ma fesoasoani e faʻateleina le tele ma sili atu le malolosi o augatupulaga mulimuli ane.

O le faateleina o le paʻu ma le susu e afaina ai manu laiti. A e faʻatau mai moa i le maketi poʻo le maua mai o se pepe fou mai lalo o le moa, e tatau ona e suʻesuʻeina ma le faaeteete manulele ma lafoai e vaivai ma maʻi. O le mea lea, o moa o loʻo i lalo o le vili, o:

  • ufiufi ai se fulafula e seasea ona maua pe afai ei ai o latou paʻu paʻu;
  • 'ua i ai ni vae piʻopiʻo;
  • e leai ni lanu ma e le lanu;
  • ia i ai se vaʻaiga;
  • foliga vaivai, le toaga, le lelei ona 'ai;
  • i ai le galala ma faʻamamaina i le taʻavale vai.

O le lanu o le tamaititi e faigata ona iloa pe o le a le mea o le a avea ma fulufulu o se manulele matutua, ona o le fesuiaiga ua uma ona suia atoa i tamaʻi matutua. Ae ui i lea, o nisi mamanu o loʻo i ai. Ua maitauina o le lanu enaena o moa ua faailoa mai ai o tagata matutua o le ai ai Iapani po o lanu auro.

Motugaafa o le sui i le amataga o le matua ua sili atu ona paʻu, o apaau ma tua e pogisa, ma o loo i ai moli mama i tua, ae o paʻu e paʻepaʻe. I sui paʻepaʻe o tamaʻi pepe ua i ai se pu siliva uiga ese.

Fafaga Manu

Fafagaina o moa mai aso muamua o le olaga e tatau ona sili ona lelei, mauoa i protein, vitamini ma elemene. O le tautoga o le soifua maloloina e le gata i meaola laiti, ae faapena foi i tagata matutua i le lumanai e saʻo lava i le tamaoaiga o taumafa mai le fanau mai.

Aoao pe faapefea ona fafagaina moa i aso muamua o le olaga, o le a le mea e avatu i moa, auala e avatu ai greens, pe faʻapefea ona faʻaaoga se moli infrared e faʻamafanafana ai moa.

Nestlings e ola vave vave ma vave ona maua le mamafa, oo latou tino e sili atu ona maualuga le manaomia o le taua o meaʻai nai lo isi ituaiga o moa, aua latou te manaomia le faamalieina o manaoga o le tino ola malosi.

Vitio: fafagaina o moa O le faiga o fafaga ma meaai e tatau ona ausia tulaga manaomia:

  1. Mai le aso muamua o le soifuaga, e maua ai moa susu masima potatoes, lea e saunia mai fuamoa e vevela, o meaʻai suamalie lelei, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le oatmeal ma meaʻai susu.
  2. O oloa gaosiga e manaʻomia e alaga laiti e faʻamalieina ai le manaʻomia tele o le calcium. O le mea lea, e mafai ona fafagaina moa i le yogurt po o le siʻi suka.
  3. Mai le aso lona tolu o le ola, e mafai ona e amata faʻaopoopo ni lanu matala lelei i le mash. E mafai ona avea ma alfalfa, ufiufi poʻo se upega. Aʻo leʻi faʻaopoopoina le gaʻau i le mash, ia mautinoa e faʻatau i le vai inu e fasioti ai pathogen atonu e aofia ai.
  4. E aoga foi mo tamaiti o le a iai i le taumafataga o fualaʻau kuka. E mafai, e fai ma faʻataʻitaʻiga, paukini ma kāloti. O fualaau faisua ua kuka ma masusu i le tutusa o palu pateta, ona faaopoopo lea i le mash.
  5. O le maua na o greens ma fualaau faisua mo le Dorking breed chickens e le lava mo le tuputupu ae atoa. O latou manaʻoga tele e manaʻomia ni vailaʻau faʻapitoa ua saunia ma faʻamalosi. E tatau ona faaopoopo i latou i le fafaga e tusa ai ma faatonuga ma le matutua o moa.
  6. O falaoa ma iʻa e sili ona taua i meaʻai o moa ma talavou matua.
  7. E tatau ona maua e poula le avanoa faifai pea i vai mama ma inu. E le tatau ona latou galala. Ina ia 'alofia le tele o faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faʻaopoopoina se vaivaiga vaivai o le potassium i le vai.

A maeʻa vaiaso e tolu o le olaga, e mafai e le moa ona amata ona tuʻuina atu i meaʻai matutua.

E taua! E tatau ona saunia le masa vave i luma o le fafagaina. O le vave sauniuni ma e oʻo lava i le teuina o le faleoloa na fesoasoani i le toe gaosia i le susu susu o meaʻai o loʻo faʻaogaina ai le talavou.

Tausiga tausi maʻi

Tausiga mo le fafagaina o pepe i le faaopoopo atu i le fafagaina e tatau ona amanaia mea taua e lua - vevela ma le susu. O chickete e matua maaleale i le vevela o le vevela ma o le a feoti ma se pa'ū taua o le vevela.

I le taimi muamua, latou te maua se soifua maloloina lelei, o lea o le tolu vaiaso muamua e tatau ona teuina i totonu o se potu vevela. O faitauga o le vevela e tatau ona i totonu + 30. A maeʻa le taimi lenei, e tatau ona faʻaitiitia le maualuga o le ea i le 3 ℃ i vaiaso uma.

Talu ai ona o lenei faailoga e maualuga mo se lafu matutua, o loʻo tausia le vao i se isi potu, ua saunia mo manaoga ole tupulaga talavou. O le tulaga o le vevela e tausia faʻatasi ma le fesoasoani o masini faʻavevela.

E sili ona lelei mo lenei galuega le faafetaia o moli uila. O le maualuga o le taumafanafana e mafai ona faʻamasinoina e amioga a moa. Laʻau, lea e gase ai, o le a lolomiina i le punavai o le vevela, faaputuga ma le gaogao.

Vitio: lelei tatau ma le tausiga o moa Afai e vevela, o le a latou vavalalata mai le mea vevela, o le a foliga mai ua le fia 'ai ma fia inu. Afai o le vevela e sili ona lelei ma moa moa, latou te fiafia, malosi, sailiili, o le a latou togiina, tilotilo le tasi ma le isi ma fai a latou "manu" mataupu.

O le faʻamaoniga lona lua o le toʻasā. E le tatau ona fai. Nestling e matua fefefe i le manava, latou te maʻi ma feoti i tulaga o le maualuga o le susu. O le mea lea, o le nofoaga o latou mea e tatau ona faʻamago ma mafanafana, e aunoa ma le itiiti ifo o le condensate.

Aua neʻi galo e uiga i le lele lelei. E le tatau ona i ai ni ata, ae o le ea foi e le mafai ona pala, aua o le a fesoasoani lea i le faaputuputuina o le susu, ma o le ea o le a le mautonu. O le taotoga o se tasi lea faʻaaliga i le teuina o moa, aua e mafai ona avea ma punavai o le faaputuputuina o le susu o palapala, palapala, pata, meaʻai, ma, o se taunuuga, e avea ma puna o le toe gaosia o siama faʻamaʻi.

E te iloa? O le gagana Igilisi o Joe Edgra na faʻamaonia mai e mafai ona maua e moa ni lagona ma e oʻo lava i lagona alofa. Latou te faanoanoa ma fiafia, mafai ona pipii atu i le tasi ma le isi po o se tagata, ma e mafai foʻi ona faʻamalosi.

O le mea lea, e tatau ona mama ma faʻamamago le otaota. E tatau ona faʻamamā i aso uma, ae e sili pe lua pe faatolu i le aso.

O mea mo moega e mafai ona avea ma vao, vaovao, vaomago. O le mea autu o le mafanafana ma le vevela. A o eleelea, e faasolosolo malie lava ona suia le taotoga.

Initaneti ma faʻatoʻaga

E pei o le moa, e manaʻomia e le lafu matua le mafanafana ma le mago. E tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete le lafu manu, tuʻueseese manu felelei, fafaga lelei ma faʻaauau, ma puipuia ai mea e mafai ona mafua ai le oti o le lafumanu.

O nofoaga o le moa moa e tatau ona lelei ma faʻafefe. O nei tusi e le taliaina. E le gata i lea, o le fale e tatau ona faʻapipiʻiina mea uma e tatau ai mo manu felelei - tagata inu, fafagaina, togi malulu, taʻalo i luga o le maualuga ma le pefu palu.

Lelei lele lelei o se uiga taua o le fale manulele. O le ea e le tatau ona pala, ma e le tatau ona faʻaleleia le susu. I le taimi lava e tasi, e tatau ona alofia le tupu mai o faʻataʻitaʻiga. Masima ma fola mama - o le faʻamaoniga o le soifua maloloina o le lafu. E manaʻomia le suia o le taʻavale i taimi uma e puipuia ai le faʻaputuina o otaota, otaota ma otaota o meaʻai. E tatau ona faʻamafanafana lelei le fola. E tatau ona felelei solo manu.

Ae peitaʻi, afai e malulu, timu poʻo le matagi i fafo, ona tatau lea ona tuu i totonu falevao i totonu. O le savali e faʻatagaina pe afai o le vevela i luga o le auala e maualuga atu -8.

Mana

O mea taumafa a le lafu matutua, faapea foi ma talavou, e tatau ona tamaoaiga ma lelei, a le o lea o le a vaivai manu felelei, ma o le a aafia ai le leaga e le gata i le mamafa, ae o le gaosia foi o fuamoa.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga ile auala e tuʻuina atu ai le falalaʻau, aano o manu ma le ponaivi, fuālaʻau ma le fefete i moa, ma pe ono mafai ona tuʻuina atu falaoa ma faʻafefiloi palasitika i moa.

Взрослых особей обычно кормят влажными мешанками один раз в день, и два раза зерном. Ua saunia i latou mai se faʻalavelave o oloa eseese po o meaʻai ua saunia. O le saito mai le kulupu tuʻufaʻatasia e sili ona talafeagai.

Faitau atili pe faʻapefea ona totoina le saito mo moa, o a ituaiga o fafaga o loʻo i ai, faʻapea foi pe faapefea ona fai le mash ma fafaga mo moa.

O le taumamafa meaai e tatau ona aofia ai:

  • saito - o saito, maize ma karite;
  • fugalaau fou, i le taumalulu, e mafai ona e suia le fatu fatu;
  • taumafataga soya;
  • keke keke;
  • ponaivi, iʻa ma mutia vao;
  • fualaau faisua ua kuka ma fualaau faisua;
  • susu susu;
  • penisina, atigi pupuʻu, iliili vaʻaia lelei;
  • vailaʻau suamalie;
  • o meaʻai faʻapipiʻi ua saunia mo le vaitamini e manaʻomia faapitoa i le taimi o le tamaititi, i le tausaga muamua o le gaosia o fuamoa ma moa aʻo faʻapipiʻi.

Vitio: taumafa moa O le faavae o le taumafa o laʻau moa O le Faʻaogaina e tatau ona maua ai le maualuga o meaʻai faʻasaina. E mafai ona e faaopoopoina i taimi uma ni anufe, meaʻai ma meaʻai susu i le mash.

Malamalama ma le vevela tulaga

E manaʻomia e poula le tele o le malamalama ma se aso malamalama umi. O lo latou lelei ma faʻamaoniga o le gaosiga o fuamoa e faʻalagolago i lenei mea, ona o le moa na o le moa pe a lava le malamalama.

O le mea lea, o le aso malamalama o le lafu mamoe matutua e tatau ona toe tusa ma le 16 itula. E tatau ona sefe i le taumalulu. O le mea lea, o le moa moa e tatau ona tuʻuina i ai moli moli faʻaola.

Ina ia teu le eletise i le taumalulu, e tatau ona e mautinoa o le fale ei ai ni faamalama o loʻo i le itu i saute - o le a maua ai le umi o le aso i le taimi malulu. Ae mo le puleaina o le vevela, e manaʻomia e tagata matutua tagata vevela ile fale mai +11 i le 19. Afai e lava le mafanafana o le moa chicken coop, ma o le taumalulu e le mamafa, ona le mafai ai lea ona faʻamafanafanaina le mafanafana. Manatua o lenei vevela e fetaui lelei mo na tagata ua uma ona liua se masina. E manaʻomia e tagata faʻasalalau se vevela vevela, lea e faʻaitiitia le faʻaitiitia.

Maʻi ma togafitiga

Toa o puaa O le taofiofi i le tulaga o le le usitaia o tulafono mo le tausiga atonu o maʻi.

O le a aoga mo oe le faitau e uiga i uiga ma metotia o togafitiga o faʻamaʻi o moa.

Latou te sili atu ona aʻafia i faʻamaʻi nei:

  1. Peroedy - faʻasologa e faʻafefiloi ai fulufulu o manu, ona o ona fulu e masani ona punitia i pu laiti. O maikini e vevela ma leai se malologa. O le faʻamaʻi e togafitia i fualaau faʻasaina "Arpalit" poʻo "Insectol".
    E te iloa? I totonu o le moa "sosaiete" o loʻo i ai se faʻatonuga manino, ae o tulafono faapopole. Pusa - le taitai moni o le lafu. E faatonutonu ai le pulega, logoina e uiga i le amataga o le aso i le taeao ma e uiga i le otboyu i le afiafi, valaau mo mea taumafa e puipuia ma puipuia ai moa mai mea e gaosi.
  2. Fesoasoani - afaina ai totoga o manu felelei. Chickens lose weight, become lethargic, o loʻo i ai le vevesi o meaʻai, o le manava ua mou atu. E togafitia i fualaau oona e na o se fomai manu e mafai ona fuafua, e fuafua lava i ituaiga anufe na paʻu i moa. Mo le galalasi, o le lafu atoa e masani lava ona togafitia i le taimi e tasi.
  3. Pasteurellosis poʻo le availa cholera - Maʻi ile 2 pe 3 masina le matua chicks. Faʻatasia e ala i le faʻanoanoa, faateleina le galala ma le fiva, e tele lava i le manava, ma le mama ma le tautaliga e lanu moana. E togafitia i sauniuniga o le sulfamide.
  4. Salmonellosis po o manulele paratyphoid - O le tele lava o tamaiti talavou e maʻi, e ui lava o loʻo i ai ni maʻi ma manulele matutua. I moa mamaʻi, faʻalauteleina le loimata, foliga mai o le a fulafula le laumata ma tapuni, vavave ma manava, ma afaina ai le manava. Talia ma furazolidone.
  5. Paʻu pipisi po o le nephrosonephritis - e aʻafia ai totoga o gaioiga o manuʻa matutua matutua ma totoga faʻaleleia i talavou. O le gaosiga o le gaosiga e taofia mo se taimi umi. Tagata maʻi ma le tale, rhinitis, manava ma le faʻavauvau. Togafitiga e le mafai.
  6. Fuga manu - o manu laiti e le maʻi i luma o le 20 aso o le olaga. O le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le faaleagaina o le manava ma le gastrointestinal tract. I manu felelei, o le manava e faigata ma vaivai, taliga ma se selu liliu lanu moana, o se manulele e le manava, vevela le tino, ma o le manava e masani ona tupu. Togafitiga e le mafai.
  7. Faʻasologa o Newcastle poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi. E taʻua foi o le encephalitis manu. E masani ona maʻi tamaiti laiti, ma i tagata matutua manufelelei e tele lava ina soymptomatic. E aʻafia ai le faʻalavelave o le tino, gasegati ma le tino ma gaʻo. O le uiga sili ona manaia o le leai o se faʻamaopoopoina o gaioiga, o le manulele e gatete, pa'ū, pau i le itu, savali i liʻo. O le moevalea, fiva, faaputuputu o siaki i totonu o le gutu ma le isu o loʻo matauina, o le selu o le lanumoana, ma ua mou ese atu le fofo. O le maʻi e matautia, e le mafai ona togafitia togafitiga ma tuʻuina atu i le tagata. Pe a faailoaina a itiiti mai o le tasi tagata mamaʻi i totonu o le lafu, o le a faʻaumatia uma lafumanu. E susunuina pe tanu loloto le tino, aʻo leʻi faʻasasaina i le lime. O fua talafeagai ia, e pei o le siama e matua pipisi ma faʻamalosi, e oʻo atu i le 100% o le lafu mamoe.

E taua! Talu ai o le tele o faʻamaʻi avia e le tali atu i togafitiga ma e lamatia mo tagata, o manulele o le Dorking breed ao talavou (ao leʻi oʻo i le matua) o loʻo tuiina e faasaga i faʻamaʻi matautia. - Fomaʻi Newcastle, salmonellosis, fomaʻi manu ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi ma vailaʻau.

Igoa Igilisi o le ituaiga Taʻaloga - "fiafiaga" ae le mo le faʻatoʻaga faʻatoʻaga manuʻaga. O nei laupepa, aʻo iai ni uiga sili ona lelei o faʻatinoga, o loʻo faʻaauau pea le faʻamaoni i tuutuuga o le taofia. A leai se tausiga lelei, o le a maʻi manu felelei, o le a mafua ai le faaleagaina, ma le isi, o nisi o manua o manu e sili ona pisapisao ma ua tuʻuina atu i tagata.

E te iloa? Ua faamaonia e saienitisi e mafai e moa ona fesootai. O na leo uma sa masani ona matou taʻua o le faʻatau ma le tumutumu e leai lava se mea ae naʻo le tautalaga moa. E oʻo atu i le 30 fesuiaiga eseese ma fomu, e le mafai ona iloa e le taliga o le tagata.
Amataina se faʻataʻoto i luga o lau faatoʻaga e naʻo pe afai e te talitonu i ou tomai ma e mafai ona e tausia lelei.