Laʻau

Vaʻa teuteu i le faʻasologa o le laufanua: manatu faapitoa i le faiga

E leitioa o le tafe o le vai lea e taʻua i totonu o na gaioiga e te manaʻo e matamata e aunoa ma le taofi. O se maneta faʻapitoa e faʻapipiʻi i luga o le vai, e tosina mai ai se tagata, faʻatau ia te ia. O le mea lea, o vaituloto i le faʻasologa o le laufanua o se mea taua tele. Fausia tatau ma faʻavasega se vaituloto - o se ata faapitoa. O le mamanu o le vai teuteu e faalagolago i le ituaiga o togalaau o loʻo i ai. Aua nei galo o le togalaau, fausaga ma fale i luga o le saite, faapea foi ma le faaaogaina o fanua e faaaoga i lona teritori, e tatau ona o gatasi ma le tasi. E tele ituaiga sitaili o togalaau, ae o nei ituaiga eseese uma e mafai ona vaeluaina i ni vaega se lua: masani ma togalaau aina.

Vaʻavaʻai i togalaau masani

O faʻalapotopotoga masani e faʻamalosia le faʻatulagaga faʻasologa saʻo. O loʻo faʻaalia i foliga, e le masani ai i le natura masani. O faʻataʻitaʻiga o togalaau masani e aofia ai le Igilisi, French, Arabian gardens.

O le vaituloto i le togalaau masani, faia i le matagofie o le Moorish style, o le foliga lea o le malosi e le faʻamalosia ma le ola faʻaleagaga.

Mea e fesoʻotai i ai: Faʻasologa masani i le faʻasologa o fale - mamanu mamanu

O vaituloto e tutusa lelei ma se togalaau. O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina ai foliga, i lalo o tulafono uma o geometry. O punavai masani, vaʻalele lelei ma auala o le faʻataʻitaʻiga saʻo lelei e mafai ona faʻatasi ma i latou. O se vaega o ia vaituloto e mafai ona mafaufauina e mafai ona latou i luga o le eleele poʻo totonu o se pesini e maualuga i luga ae o le fogaeleele.

Faʻataʻitaʻiga Mosis: vai o se tau

Suavai i eleele Arapi o se punaoa e matua tapulaa, e le o se mea e leai se aoga e pei o Europa. E mautinoa, o le vai o se tau. E pei o le sili sili ona matagofie, ua tuu i se ituaiga casino - ogasami i togalaau a Mosis ei ai foliga matagofie foliga, e latalata i punavai mama.

Afai i Iapani, o le togalaau o se ituaiga o microcosm ma le faatinoga o le atulaulau, ona avea ai lea ma totonu o le au Alalafaga ma le parataiso, ma e faigata ona finau ma lena

I le ala, punavai, e pei o se tulafono, galue ona o le kalave. O le faatanoa ua faʻapipiʻiina i se faʻalavelave faʻapitoa o pipili ia o loʻo aʻafia i se sini taatele: faasaoina ma le faʻamaonia tufatufaina o vai.

O le pusi Mosale e pei o se pusa maliu lea e natia ai le sili sili ona matagofie - o le vai e maua ai le ola i mea uma i luga o le fogaeleele

I Rusia, o le latalata i le faiga faa-Muslim o le lauiloa Sipaniolo-Mauritania. Mo lona faʻatinoga e le manaʻomia se teritori tele. E lava le avanoa i luma o le fale.

Fagavai Farani: natura manumalo

O se faʻataʻitaʻiga o le falani Farani e mafai ona taʻua o Versailles poʻo Peterhof Park, pe a tatou liliu atu i tagatanuu o aiga. Suavai i totonu o ia paka ua fausia i ni foliga mafiafia. O le otootoga o otootoga o vaituloto, o ata mataga, vaipuna, tafega ma mea matagofie o puipui puipui o faailoga ia o le Falani.

O le saʻo ma le sao o laina laina pe a mamanuina se vaituloto i se togalaau masani e maua ai le vaituloto o se alofatunoa faapitoa ma le lalelei

Ina ia mafai ona talisapaia se vaituloto i lona matagofie uma, o se avanoa lautele lautele e talafeagai.

Italia masani masani

O se pusa laititi-faʻa-Italia-e masani lava ona i ai i le pito i luma, o loʻo i luma o le auala autu o le fale. Ae ui i lea, e talisapaia foi vaituloto. O se tamai vaituloto faatasi ai ma alavai ma se punavai o le a teuteuina ai le saite ma faamaalili le ea i le taimi o le vevela.

O le matagofie ma le matagofie o vaituloto i le togalaau Italia e faigofie ona faigofie i totonu o le laufanua lata ane ma avea ma se vaega taua

I Rusia, e seasea lava

I le pito i luga o le lauiloa i Europa, o vaituloto papaʻu o se foliga foliga lelei. O la latou sini autu o le avea o se ituaiga o faʻata i le togalaau, e atagia ai le mea moni o lo o siomia ai i foliga o le lagi ma filifilia ma le filifilia togalaau e faapitoa mo sea ituaiga vai.

O le vaitaele teuteuina aloaia e papaʻu, o loʻo i ai se foliga manino manino ma ua fuafuaina e fatu ai se ituaiga o faʻata i luga o le togalaau

Vaʻavaʻai i se faʻafanua

O le antipode o le togalaau masani e taua o le laufanua, lea e faapitoa le alofagia eo tatou uso a tagata. O le vavalalata i le natura - o le natura masani ma le le lava o tulafono faʻavae - o mea ia e masani ona masani ona faʻaaogaina i totonu oa tatou togalaau aina. O le mamanu o le vaʻai e alofagia e tagata Rusia e masani lava ona vavalalata i lona foliga masani.

Vaʻavaʻai i se laufanua masani e tele lava ina fetaui lelei i le muimui o vaitafe, tafelelei ma afifi: o le mea e tasi e ese le manaia

Mataupu i le autu: Faʻataʻitaʻiga o le laufanua i le mamanu o le laufanua ma ona foliga

O ia faatanoa e mafai ona vaaia i ituaiga faaIapani ma Saina, i totonu o togalaau faaPeretania, i le German gardener garden (Naturegarten). Faʻasalaga foliga, faʻapitoa i le natura natura o le eria, ei ai a latou lava faʻailoga. Faatasi ai ma i latou o loo tafe mai ai vaitafe, ola io latou vai faapitoa. O le togalaau ua avea ma se aulelei, ae o le natura masani o le natura.

Faʻateleina le vasa chinese

O le togalaau Saina, o se tulafono, o loʻo i ai se tele o teritori, ma e tele vaituloto o iai. Afai e laiti le aʻoga, ona fetaui lea o le vaituloto ma lona tele. Ae o le i ai o alalaupapa mamanu e faia i maa po o fafie e ala i sea faatanoa ua manatu e taua.

O le vaituloto Saina e te mafaufau ai i le tele o le natura o siomia ai i tatou, o le a le eseesega o le olaga na mafua ai

O vaituloto i Saina e leai se mea e leai. E le gata i lea, o loʻo siomia i latou e vao vao, e le o toe malosi le ola ola i totonu o le faatanoa lava ia ma i luga o le fogaeleele. O le faʻasalalau faʻasalalau faʻamalosi po o le kesi e ola i totonu o le vai, ma e mafai e le au mandarin ona talosaga i luga. Lelei laʻau laupapa i totonu o le atunuʻu ua maeʻa le ata.

Faʻailoa le vaʻai vaʻai leapani

E le oi ai le vai i togalaau uma a Iapani, aua o le motu o Iapani ua i ai faafitauli i fanua. O togalaau tutotonu iinei e masani ona laiti. O se vaituloto atoa i totonu oi latou ua suia i vaituloto o maa i vai. O nisi taimi e itiiti lava le avanoa e fai ai le vaʻa vai i totonu o le togalaau i se pusa maʻa ma vai. E taʻua o Tsukubai ma faia i le foliga o se pulu mo le fufuluina o lima i le taimi o le sauniga taea. I le avea ai ma tulafono, e susulu le tane i se moliuila faapitoa.

Faʻalagolago i le avanoa e faʻaagaga mo le fomai a le Iapani, atonu o le a vaʻai le vaituloto i se tasi auala pe o le isi: i soo se tulaga lava, e maua ai se tofo Iapani faapitoa i ai.

I le faatausiusiuga o le vaitafe Iapani o loʻo i ai se isi mea teuteu teuteu - shishi odoshi (scary deer). O le ituaiga paipa lea o se paipa vai mai se ogalaau afu o loʻo afaina ai le vai. O le faamoemoe o le suavai ua atagia atoa i lona igoa.

Egelani: o se faʻamatalaga o le taimi talu ai colonial

O togalaau masani a Sasaʻe Sasae, lea na taia ai le mafaufauga o colonialists mai Egelani, na maua ai se tulaga uiga ese i totonu o latou avanoa lautele. O le auala lea na aliali mai ai le ata o le laufanua teuteu ma maua aʻa i Egelani. O iinei na oʻo ai lenei sitaili i lona tumutumu ma lona amanaiaina.

O le vaʻai Igilisi e mafai ona taua o le laufanua ae le o le natura, o laau totō e totō i luga o le matafaga e filifilia ma le faaeteete

Vaitafe o le Igilisi - o le faʻatinoga o le natura, o loʻo siosiomia e vao faaleaganuu. E masani lava, o vaituloto e fetaui ma vaʻaiga lanu ma afā.

Tomai a le German German naturel

O se mea iloga o le vaʻa Siamani o le vao i luga o lona matafaga. E masani lava o vao vao, ae le o togalaau. O vaituloto ua teuteuina i lenei auala e foliga mai e matagofie ma e masani ai.

O le uiga o le Naturegarten, o se uiga o se vaituloto i se togalaau Siamani, o loʻo faʻaalia i le filifilia o laau totō na toto i luga o auvai o se vaituloto. E tutusa lava mea e tutupu i tua o le pa, ae o le mea lea e faapitoa ai

Faʻapitoa faʻamuamua

Mafaufauga ma le faʻamuamua - o le mea lea e faʻamaonia ai le uiga o le mua-garde i isi. Ae o le taimi muamua e vavalo ai le foliga o le vaituloto ma lona mamanu i le toga-muale e toetoe lava a le mafai. E faʻalagolago lava i le faʻaaliga a le mamanu.

O le faʻalauiloaina o laʻau faʻanoanoa e iai foi lana lava talosaga, a ea? O se vaituloto e foliga mai e le masani ai ona matagofie, e peiseai o se ata o mafaufauga o se mea manaia

E mafai e se tagata tomai faapitoa ona faia se vaituloto i se sitaili masani pe tuuina atu ia te ia se foliga mataʻituina. E le gata i lea, o le foliga o le fausaga o le suavai e mafai ona matua afaina tele o le a faigata ona faailoaina o se ituaiga faapitoa o le vai po o le vai.