Laʻau

Serd hydrangea - o se faʻamatalaga o ituaiga sili ona lelei, totoina ma tausia

O le hydrangea o loʻo faʻasalalauina o se laau lauiloa tele i totonu o faifaatoaga fugalaau. O lenei mea totino o se tasi lea o ituaiga o meaʻai e sili ona lapoa.

Amataga

O le fanau mai o le serratus hydrangea o Iapani. O le amataga o le 19 senituri na aumai ai le laau i Europa ma amata ona faʻaaogaina e teuteu ai togalaau i fale o aliʻi. Muamua, e na o le lua ituaiga fugalaau: i le mūmū ma le paʻepaʻe.

O le hydrangea o loʻo iai se foliga e le masani ai

I aso nei, e tele ituaiga o meaola, e aofia ai vailaʻau. O loʻo avanoa mo le faʻalelei atu i tagata uma.

Fugalaau faʻamatalaga

Hydrangea togalaau - totō ma tausi i le malae vaʻaia i Urals

O le vavalo o le hydrangea, o lona maualuga e mafai ona oʻo i le tasi ma le afa mita. O le laau e ola i le lautele e tusa ma le 60 cm. O le eseese o loʻo faʻaalia i le lanu uliuli ma lanu lanumeamata ma sina lanu mūmū mūmū ma le pulupulu, e masani ona manatuaina ai le faʻaaogaina o laumei. Faʻalagolago i ituaiga eseese, e mafai ona felafolafoaʻi pe faʻafefe.

Fugalaau fugalaau e papaʻe pe lanumoana, lanu - piniki poʻo le lanumoana. Fugalaau e tupu i le vaitau mai ia Iuni ia Setema.

O fugalaau hydrangea ua faʻamaualuga o le a le tuua ai oe e le faʻavaivai

E talisapaia e tagata taʻitasi uma le togavao le tuʻuina o le hydrangea e le gata mo le faigofie o le tausiga, ae faʻapea foi le mea moni o le fuga o le vaomatua e tupu pe a oʻo i le tele o fugalaau e fuga mai.

Meaola ma ituaiga

Faʻalumaina Hydrangea Grandiflora (Grandiflora) - faʻamatalaga

O se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa o le vaaia o le hydrangea i totonu o le faatoaga o togalaau o:

  • Bluebird;
  • Koreana
  • Muamua.

Bluebird

O Hydrangea Bluebird na faia e tagata aʻoga Iapani. O le igoa o le ituaiga ua faaliliuina i le Rusia o le "manulele lanumoana". E faatatau i ituaiga o lilic hydrangeas. O le laau o se lala laau toto e tupu maualuga e oo atu i le 120 cm, i le lautele - e oo atu i le tasi ma le afa mita.

Afai e te faitau e uiga i le hydrangea faʻauluina ata fugalaau Blue Bird, o le a le mafai ona fenumiai ma se isi ituaiga. O le laau o loʻo i ai lau ovalu e iai ni laumei laiti lanu lanumeamata, lanu mūmū, lanu moana lanu moana poʻo le paʻu paʻu.

Bluebird

Mo le hydrangea serratus Bluebird, o se mea e tupu mai aʻa e aʻafia ai. O le ituaiga o le taumalulu-faigata, ae le talafeagai mo le galueaina i Siberia. Bluebird hydrangeas e mafai ona tatalia le malulu e le itiiti ifo ma -20 tikeri.

O le taimi o le vavao o le hydrangea serlai Bluebird e umi lava. E tumau mai ia Iulai ia Setema e aofia ai.

I le tulaga o le hydrangea Bluebird, o le totoina ma le tausiga e faia tutusa lava ma isi ituaiga o laau toto. E sili atu faʻamatalaga auiliiliga e uiga i le fausiaina o Blue Bird hydrangeas ma faʻamatalaga auiliili e mafai ona maua i le tele o upega tafaʻilagi i le Initaneti.

Koreana

O Hydrangea Koreana o se tasi o ituaiga o togalaau o le hydrangeas. E le o se mea lalata tele, o lona uiga autu o le i ai lea o le matagofie o mea e faʻaaogaina i le foliga o lau thyroid panicle, e tusa ma le 8 cm le lautele.

Hydrangea Koreana

O fugalaau fugalaau tutotonu e masani lava ona fesuisuiaʻi le paʻepaʻe-paepae po o le paʻepaʻe-paepae, ma ogaoga (e aunoa ma ni totoga o gaioiga) o lanu moana e tolu lanu po o le piniki.

O le ogalaau o le laʻau o loʻo faʻalauteleina, malosi tele ma ufiufi i le paʻu, ma le tele o laʻau vaivai ma le tele o laʻau e toetoe lava a le vaaia.

O le faigata o le taumalulu e tele i Korea. Mo le totoina i itulagi ma le maualuga o le maualuga o le tau, e tatau ona faʻaeteete lelei le laau mo vaitau o le malulu. I nofoaga o le kiona, e malosi le fautuaina e lafo le kiona i luga o le laau i luga o le faʻava.

Muamua

O le Hydrangea Preciosa o se laau totoga lelei e ola e oʻo i le 1.5 mita. O lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina e se ata muamua lava o mea e le maua.

Hydrangea Preciosa

O fugalaau fugalaau e amata ona fuga mai lanumoana-lanu meamata, ona latou lanu piniki ma lanumoana, latalata i le autumn, latou te maua ai lanu violē ma paʻu. Laʻau, o loʻo i ai se lanumeamata lanu meamata i le amataga o le taumafanafana, e suia lona lanu e mūmū mumu e ala i le tautoulu. O le ituaiga e masani ona fuga mai ia Iulai ia Setema.

O le teteʻeina o le malulu o Preciosa hydrangea e maualalo, ae i le Moscow Region ma le totonugalemu o Rusia, o le galueaina o lenei seleselega e manuia tele pe afai o le vao e maua ai se malutaga mo le taumalulu.

Taua! I luga o eleele oona, o ituaiga uma o serid hydrangea ei ai fugalaau e sili atu ona lanu.

Tatala le afifi

Hydrangea Anabel - ituaiga laau, faʻamatalaga ma le tausiga

Ina ia totoina se laau i luga o le eleele, o le a tatau ona saunia le palapala palapala mai humus lauusiusi, lapisi lau, peʻa ma le oneone i se fua faatatau o le 2: 2: 1: 1. O pits mo le totoina e tatau ona eli muamua, o le loloto e tatau ona tusa ma le 35 simita. O le mamao i le va o laau e tatau ona le itiiti ifo ma le tasi le mita. O le faʻatulagaina o le auala lava ia e faigofie lava:

  1. O se lua ua muaʻi toliina ua faʻamalieina ma le faʻaeteete i le vai.
  2. O se sosola ese mo le tulaʻiina o loʻo tuʻuina lelei i totonu.
  3. O le nofoaga o loʻo tulaʻi mai ua ufitia i le eleele.
  4. O le palapala o loʻo siomia ai le laau ua faʻamafa.
  5. Faʻateleina le faʻasusu o le hydrangea tipu.
  6. Laʻau totoina i sawdust poʻo nila i se maualuga e 10 cm.

Faʻapenaina o serratus hydrangeas

E mafai ona faʻaleleia le hydrangea i fatu, toso, vaevaega poʻo le tuʻuina atu.

O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina ai le oti i le faiga. E masani lava ona seleseleina mai laau laiti o vine. Faʻaaoga e tatau ona avea ma vaega ogatotonu o le vaetogo e le o iai ni vaʻaiga tupuga ma lalo laʻau. Ina ia mafai ai e le aʻa ona vave ona tupu, e tatau ona faia le tipi i totonu o le vai ma soʻo se mea e aʻafia ai.

O lau o le serratus hydrangea e maua ai ni ata matagofie i le tautoulu

E mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻalautele. Mo se faʻataʻitaʻiga, faaopoopo le meli masani i le vai i le fua o le 1 sipuni i le ipu vai. Laʻau o loʻo totō ile eleele i lalo o le malulu, i le tautotogo latou te totoina i se nofoaga tumau.

A faʻaleleia e ala i le taoto, e manaʻomia se vaomatua matua e maua ai mea totō. I le amataga o le tautotogo, e oo atu i le tatalaina o le tumutumu, o ona lala pito i lalo ua eliina, puipuia ma le fesoasoani a sling. I le amataga o le tautoulu, o le a tupu aʻe ai aʻa talavou i luga o le taoto, lea, faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, o le a saunia mo le toe gaoioi i totonu o le eleele.

Tausiga

Ina ia mafai e le laau ona ola lelei ma fiafia i fugalaau fugalaau mo le taimi sili ona umi, e tatau ona mautinoa le tausiga lelei.

I le taimi o le fuga

I le vaitau o le vavalalata, aemaise lava le gauai totoʻa e tatau ona totogi i taualumaga e pei o le veleina, fafaga ma luga o laʻei.

Taua! E tatau ona tele le tafu, aemaise lava i taimi vevela. Ae e le aoga foi le faatumuina o le vao - o le pala o le aʻa e mafai ona amata, ma o le a mate le laau.

Ae o le ofuina pito i luga, i le lua tausaga muamua o le a le manaʻomia lava, talu ai ua totoina le hydrangea serve i le muaʻi eleele. Ma, i le taimi o le fausiaina o mata, o le a tatau ona fafagaina le laau i le superphosphate ma le sulfate sulfate. Fertilizing with organic matter - mo se faʻataʻitaʻiga, o moa moa poʻo le otaota povi, ao faʻalosolo taimi o le vavao o le laau o le a aoga foi.

I le taimi malologa

A pala le laau ma alu i totonu o se vaega moe, e tatau ona vavae ese le laau o hydrangea. E le gata o faʻamalosolo faʻamalosi e mafai ona aveʻesea, ae faʻapena foi isi puʻupuʻu, lala paʻu pe tuai. O le faʻatinoga o se vaega taua o le tausiga o le hydrangea o le autumn.

Sauniga o le taumalulu

Sauniuniga o le serratin hydrangea mo le taumalulu e amata i lona ofu pito i luga.

O le sauniuni mo le taumalulu o se laasaga tāua i le tausiga o le hydrangea

<

I le amataga o le tautoulu, e tatau ona fafagaina le vao i le manurele, faaopoopo le 20 kilokalama i lalo o laau taʻitasi. Auala e le gata e fafaga ai le palapala i mea aoga, ae mafai foi ona puipuia le aʻa mai aafiaga o le maualalo o le vevela. I le latalata i le taumalulu, ua fautuaina e fafagaina le hydrangea ma le sulfate.

E tusa lava pe maualuga maualuga le taumalulu o le hydrangea, ae o le a le o se nofoaga e puipuia ai mo le taumalulu. O le mea lea o le laau i le tautotogo e foliga mai e sau mai le falemai. I le avea ai o se mea e ufiufi ai, o laʻau paʻu laʻau poʻo laʻau e atoatoa.