Tomato ituaiga

E faʻapefea ona totoina tomato "Little Red Riding Hood"

O le tele o fai togalaau i le sailiga o tomato amata "Little Red Riding Hood" e le o gauai atu i le igoa matagofie "Rotkapphen", o maua i luga o taga o fatu. O le mea moni, o se faʻataʻitaʻiga Siamani o le ituaiga sili ona tatou fiafia i ai. O le a le mealilo o lona lauiloa, pe faʻapefea ona ese mai ona tagata, ma pe faʻapefea ona totoina ia tamato i lau fuafuaga - o le a talanoaina atili.

Tomato "Laiti Uila Laiti Uila" ("Rotkeppchen"): ituaiga o meaola

O tusitala o le "Little Red Riding Hood" tamato o saienitisi Siamani mai le Substitution Mauser Quedlinburg, o le na fatuina se paʻu e ala i le palotaina o le tele o ituaiga o fualaau faasaina, o ituaiga o fualaau aina o le vave ona matua.

Na talisapaia e le au faifaatoaga i le lotoifale le faiga fou mo la latou fua lelei ma le maualuga o le seleselega.

E te iloa? 135 tausaga talu ai, o se faalumaina tele na tupu i Amerika nai lo tamato. Ma talu ai ona o le au uso-pisinisi a Nixa na mumusu e totogi le lafoga mo le faaulufaleina o tamato, ma taʻua ai lo latou teena e le talitonuga e le o se tiute e mafai ona totogi lafoga, ae o fualaau faisua e le faaaogaina lenei tulafono. Na muta le feeseeseaiga ma se faaiuga a le Faamasinoga Maualuga, lea, e ui i le ita o le au, na malilie i finauga a Nixov.

I le aluga o taimi, o le lauiloa o tamato na salalau mamao atu i tua atu o tuaoi o le atunuu, o lea i le 1995, na faamalosia ai le au faifaatoaga e fai a latou fuafuaga mo le galueaina i eleele mafolafola ma le taumafa fou.

Ina ua uma ona fetuunai le aganuu i tulaga o fesuiaiga o latitudes le tumau, na maua ai le aloaia mai tagata o le fanua o Iukureini. O nisi o tagata e nonofo i le taulaga e mafai ona seleseleina mai i vao na toto i totonu o ipu.

Atonu e te fiafia e faamasani i ituaiga vave o fua o tamato.

Tomatoes "Little Red Riding Hood": uiga masani

O le mealilo o le lauiloa o nei tamato e mafua mai i le vave o le fua o fualaau aina tetele ma le suamalie, fua o le maualuga o le gaosiga, o le vavao o vao ma o latou tetee i fale. O le a tatou malamalama i foliga o tamato "Little Red Riding Hood" i le auiliiliga auiliili o le ituaiga.

E te iloa?I totonu o se ipu vai suamati e aofia ai le afa o mea manaʻomia o vitamini C ma A.

Faamatalaga o le vao

O le vailaʻau e faʻamaina laau vao shtambovye i se pale paleni, e le o le faʻalaʻau, faʻatasi ai ma ni ogalaau malosi. I le averesi, o le maualuga maualuga o le aganuu e oʻo i le 40 cm, o lona uiga e leai se mea e manaʻomia mo le nonoa o ona aʻa i lagolago. O le tulaga ese o le fanau o se tausiga faigofie lava.

Mo le mauaina o se seleselega lelei e le manaʻomia ona totoina laau. E le gata i lea, o tamato e le mafatia i le totoina lelei. Ua lava le faia o ni tulaga lelei mo lo latou tuputupu ae i le malae vaomatua poʻo le fale lauʻeleʻele. Laititi laiti ma le malosi o gaʻo e mafua ai le tetee atu i le nofo.

Fualaau Faʻamatalaga

Mai le taimi e toto ai fatu seia maeʻa fua, e tusa ma le 95-100 aso. Tomatoes "Little Red Riding Hood" foliga laititi, e pei o ni foliga lanu, e taua tele, ma o uiga lelei o le tofo. E i ai la latou lamolemole paʻepaʻe, o le tino o le aano o le aano o le lanu enaena lanu moana.

I le averesi, o le mamafa o le fua e tasi e eseese i le va o le 65-70 g. I lima, e 5 tamato e masani ona aoina. O le uiga ese o le eseese o le le fuaina o fualaau aina i lalo o le tau leaga.

E taua!Faatasi ai ma le totoina o ituaiga o tamato o le "Little Red Riding Hood" i le malae, ua faaitiitia le fua o le seleselega e 10%.

Tuuina atu

E tusa lava po o le a le mea e tupu i fafo, o le eseese o loʻo faʻaalia e ala i le fuaina pea o fualaau aina. Faatasi ai ma se tasi togavao e mafai ona e aoina mai le sili atu ma le 2 kilokalama o fualaau aina suamalie, lea e lelei tele pe afai e te mafaufau i mea laiti. O le aufaifaatoʻaga o atinaʻe tetele taufaatoaga latou te le natia lena mea mai le tasi hectare latou te seleseleina i le 30 tone o le seleselega.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

I le faaopoopo atu i isi mea lelei o le ituaiga "tomato laiti e tietie ai le uumi", o le mea lea ua totoina ai e le faifaatoʻaga i totonu ia te ia genes o le tutoatasi mo le tele o faamaʻi lea e mafatia uma ai po. E tusa lava pe o le a le mea e totoina ai tamato, faʻatasi ai ma faiga saʻo faʻatoʻaga, e le tatau i le au faifaatoʻaga ona faʻapala pea le vao e aloese ai mai le paʻu, Alternaria ma isi togafitiga.

Talosaga

Talu ai ona o le vave oo mai, o fua o lenei ituaiga e pei o salati fualaau faisua, o lea e masani ona masani ai mo le sisiina o fualaʻau, sauniuni o salamalie fou, faapea foi ma sogasoga, laei ma fualaau. O i latou, e tele fafine e faia ni suavai ma ni ketchup fale, adjika, sau sau.

E le gata i lea, o tamato o le "Little Red Riding Hood" e talafeagai mo le lanu meamata, e pei ona molimauina e ala i iloiloga o pine uamea. O le mea e leaga ai, e le mafai ona taʻua lenei mea e uiga i fualaau 'aina. I le taimi o togafitiga vevela, latou te oso ma foliga le fiafia tele i le faletupe.

E taua!E le mafai ona avea muamua le kulimi, pepa suamalie ma pateta e avea ma vailaau o tamato.

O le totoina o tamato e totoina ai "tamai Uila Lalaga Uila"

"Rotkeppchen", e pei o ituaiga eseese o tamato, ola mai laau totō, ona aʻafia ai lea i totonu o se lauʻeleʻele poʻo se fanua avanoa. E i ai nisi o auala faʻapitoa o le saunia o le fanua ma fatu mo le totoina. Mafaufau i ai i auiliiliga.

Taimi sili ona lelei

Talu ai ona o le vave o le tataina o tamato "Little Red Riding Hood", o le totoina o a latou laau toto e tatau ona talanoaina i vaiaso mulimuli o Mati. Ma afai e te fuafua e faʻaleleia fualaau faisua i totonu o se fale lauʻeleʻele, ona e lūlūina lea o fatu fatu i le faaiuga o Fepuari. Ona faasolosolo malie lea ona malosi le gaʻo, ma ia Aperila e mafai ona toe totoina i totonu o le eleele ua saunia. Ua fautuaina faufautua faʻapitoa e filifili aso lelei e tusa ai ma fautuaga o le kalena o le masina.

Fatuina sauniuniga

O fatuga o le tausaga ua teʻa e le fetaui mo le luluina, ona o latou matitiva aʻafia. E lelei tele le ave o mea e 2-3 tausaga. A o le totoina, e tatau ona sola mo le tele o itula i le tuputupu ae o le tuputupu aʻe. Mo lenei faamoemoe, fualaau talafeagai: "Ecosil", "Acrobat MC", "Emistim".

O nisi faifaatoaga latou te faʻamatalaina o latou poto masani i le togafitia o fatu ma se vaivaiga vaivai o le paluga faʻasalalauina poo se pepe aloe. Ua faia lenei mea e faʻamalosia ai galuega puipui a le fale. E mafai ona e faʻaaoga le metotia a tinamatutua, o le na manua le fatu i se fusi lapoa poʻo le gau ma togi i totonu o le vai mafanafana mo se aso.

E taua! A maeʻa faʻamaʻi fatu fatu mama ma le pati faʻamalolo, ia mautinoa ia fufuluina i vai mama ma faʻagogo.

Laʻau mo le totoina o laau

Mo le totoina o fatu o tamato e manaʻomia se paluga malamalama o vaega tutusa o humus, togalaau ma supa. E mafai foi ona e faaopoopo le oneone oneone ma le peat. O vaega uma o loʻo faʻafefiloi faʻafefiloi, sasaa i totonu o se koneteina ua saunia ma auina atu i se nofoaga mafanafana e mafanafana ai. Aua neʻi galo e amata sauniuni le eleele i le tautoulu, a leai o le ae faʻaaoga le mea na faʻatau.

Lauina o fatu mo laau toto

O fatu ua saunia e tatau ona faʻalolotoina ile 1.5 cm. Ina ia faia lenei mea, faʻaleleia lau mini-moega e susu ai. Ona pipiʻu lea o le pama. Falafola fatu i se mamao e 3 cm mai le tasi ma fufulu i le palapala. Ina ia aveʻesea soʻo se avega, faʻafefe faʻafefete le pito i luga o lou lima. Suavai ma le ufiufi i le tioata po o se isi tapuni malamalama.

Afai e leai se mea talafeagai, e mafai ona e nonoa le atigipusa ma se pusa paʻu. A maeʻa le togafitiina, o le "greenhouse" e tuʻuina i se mea e le lelei, ae o se nofoaga mafanafana. O le a oso mai muamua piuga i le 4-5 aso. Ona ave lea oi latou i le windowsill. Afai o le faamalama o loo i le pito i matu, o le ae manaʻomia foi se moli susulu.

E te iloa? O le tomato sili ona tele i le lalolagi sa ola e se faifaatoʻaga a Winxston, pe tusa ma le 3 kilokalama. Ma o le fua aupito itiiti ma le lapoa o le tusa ma le 2 senetimita na maua ai le Peretania.

O le toʻatele o tagata e fiafia i fua o fualaau faisua e sili atu le faʻaogaina o nei metotia i le taimi nei, totoina fatu i fualaau oona e mafai ona maua i soʻo se faleoloa faapitoa. E muaʻi faʻafeu i totonu o se ipu paʻu ipu, faʻafeinu seia oʻo ina 'aʻau, ma na o le tamatamailima e faʻalolotoina le fatu i le tulaga e manaʻomia.

Mai le pito i luga, e tatau ona ufiufi le atigipusa i se ipu faapena pe saisai i se pusa paʻu. O lenei metotia e sili atu ona faafaigofie, talu ai ua lava le avanoa e maua ai e le tagata totō le avanoa e fausia ai se aʻa maloloina.

Tausiga ma aʻafiaga

Po o le a lava le fatu e te totoina, e tatau ona latou faia ni tulaga lelei mo le germination. O i latou na muamua i lalo e mama ma vevela. O le vevela i totonu o le potu e totogo ai fatu, e tatau ona i le maualuga o le 23-25 ​​tikeri Celsius.

Ma talu mai le taimi na aliali mai ai muamua wili, o le vevela e mafai ona tuʻu ifo i le 16 tikeri ma e tatau i se tasi ona tausia le malamalama lelei. A maeʻa le vaiaso, e teuina moega i le potu vevela. O nei suiga e fesoasoani i le faʻamalosia o laau ma e le faatagaina ai i latou e vave amata ona tupu.

Faitau foi, se mea e uiga i auala e tausia lelei ai totoga o tamato, metotia o le puipuiga ma puipuiga mai meaola faalafua.

E manaʻomia le sii aʻe o le atigipusa i le eleele mai le faamalama sill i se tamai laulau. Ua faia lea mea ina ia aloese ai mai le faamalama o le faamalama malulu i le lalolagi mafanafana.

E taua! O le faʻateleina o le faʻamaina o fualaʻau o le tamato e mafua mai i le le lava o le okesene, o le oti o aʻa, acidification o le palapala ma le foliga mai o laʻau felelei, lea e fafagaina i luga o le faʻamavaega.

Pe a tupu le fatu, e mafai ona e fafagaina fualaʻau. Ina ia faia lenei mea, ia saunia se vaifofo faʻavaivaia le faʻaogaina faʻatasi ma fugalaisa "Uniflor-bud", "Kemeroy-lux" ma sasaa.

Tausia o laau toto

O le tausiga lelei mo fualaʻau o tamato e aofia ai ni vaega. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga.

Picks

O le mea lea, na amata manuia e le matou taʻavale le atinaʻeina muamua o 2-4 kiona. Afai latou te ola i totonu o lau atigipusa, e tatau ona vaevaeina i ni ipu eseese. A o lei pikiina le polo, e lelei le vai ina ia faigofie ona toso ese mai pupu. O le faatuai i lenei faiga e le aoga, aua o laau e 20-aso ua uma ona totoina i se nofoaga tumau. E le gata i lea, o le aʻafia tele o le aʻa o le a matua mafatia lava i le taimi o le toe totoina.

Afai e te fiafia i fualaau mumu mo le totoina, ona leai lea o se mea e manaʻomia mo se piki. E manatu le au atamamai o lenei metotia sili atu ona faigofie, talu ai e le o se mea e faigata tele, ma o fualaau aina, e aunoa ma le manua, e matua aveeseina mai ipu e ala i le oomi i luga o la latou vaega pito i lalo po o le tipiina o le tasi itu.

E taua! I totonu o le greenhouseate greenhouses e manaʻomia le totoina o laau toto o le tamato i le 45-aso.

Nofoaga

I le lumanaʻi, o le totoina o laau e tatau ona tupu i totonu o se nofoaga malulu lea e mago ma mafanafana. Faʻatasi ai ma se paʻu o le malamalama o le ultraviolet, o le a faʻapouliuligia ma vaʻaia tele.

Lelei mo ipu o laau toto e tatau i le faamalama o saute, lea e mafanafana ai le la mo le 12-14 itula. Afai e le mafai, e tatau ona e taui mo le leai o se malamalama i moli faaopoopo. I ia tulaga, e faʻapipiʻi matala i luma o faʻamalama, lea e faʻaleleia ai le aafiaga o moli.

E taua foi le mataituina o le vevela, aua o le malulu o le a taofia ai le atinaʻeina poo le oti atoa i le malulu, ma i le vevela o le a amata ona latou mamae. Le pito sili ona lelei o le faʻamafanafana - i le maualuga o le 19-20 tikeri.

Faʻasa

E le tatau ona faʻagogo le polo i totonu o ipu i totonu o le fagu ma liliu atu i totonu o se galu. Vai vai i le sili e faʻamago ai le pito i luga o le meaʻai, faʻaaogaina naʻo vai faʻafefe i le vevela o le potu.

Laʻei pito sili

2 vaiaso pe a uma le togi, e manaʻomia e le tomato meaʻai e manaʻomia. Faʻaaogaina se fofo o le 1 sipunipone o le nitrophoska ma le 1 l vai. Ava malosi mo pe tusa ma le 40 vao.

I le avea ai o se faʻalaupapa mo tamato, e mafai ona e faʻaogaina le pefu laupapa, lefete, meaʻai, uro, peʻa.

Mulimuli ane fai faʻasosolo e faia foi i le maeʻa ai o le 14 vaiaso. O le faʻaaogaina ma le le lelei o le totoina o laau o le a manaomia ai meaola superphosphate, o loʻo i ai laʻau lanu samasama - oona, ma le paʻu - uʻamea, maua se paʻu viole i luga o veins - phosphorus.

E taua! I lalo ifo o le maualalo o le vevela o tulaga o le totoina i totonu o tamato, o le faailoga lava e tasi e matauina e pei ona i ai i le tulaga o le le atoatoa o le vai: o lau e fai ma papaʻu ma samasama.

Laʻau ola maloloina e lava e vai "Aafiaga", e ui lava e mafai ona e faʻaaogaina le fomaʻi.

Faʻamaʻa

Mo le faafaigofieina o le gasologa i le lumanai i tulaga sili atu ona ogaoga, ua faatulaga le ea e ola ai fua. I le vevela o le tau, tatala le faamalama mo nai itula i le ao. O le ea fou e fesoasoani i le faʻamalosia o galuega puipui ma le faʻamalosia o tamato. E tāua le aloese mai le faʻafuaseʻi o pa'ū, o le tapulaa aupito maualuga o le vevela ole maualuga o le maualuga +8 tikeri Celsius.

O le totōina o tomato e totoina ai le "Little Red Riding Hood" i luga o se nofoaga tumau

Tomatoes "Little Red Riding Hood" mo fua lelei lelei e manaomia ai le vevela ma le susu. E tāua foi le taua o laei ma le filifilia o se nofoaga mo le totoina. Ae e uiga i nei mea uma i le faasologa.

Taimi sili ona lelei

O le gaoioiina o laau i luga o eleele tatala e tatau ona faia pe afai e tumau le vevela o le ea i le maualuga o le 22 tikeri ma le maualuga i fafo, ma i le po o le a le pa'ū le thermometer i lalo o le 17 tikeri Celsius. E le gata i lea, o le a le faʻaaogaina ai fulu o le tautotogo.

O le a fesoasoani ia te oe le iloa pe a sili atu ona lelei le totoina o togatogo pepe ile laufanua.

Filifilia se nofoaga e tulaʻi ai: moli ma le palapala

O le fesili pe o fea e sili ona lelei e totō ai laau totō o laau toto e talafeagai mo i latou oe fuafua e faʻaputu se togalaau fualaau faisua i luga o le laufanua. O le mea muamua e tatau ona e faia pe ae filifili e gauai atu i le au muamua, lea tatou te faamatalaina i lalo.

Ma mai nofoaga e totoe e filifili ai sunniest ma nofoaga mafanafana, lea o le a le faaputuputu ai le susu ma le malulu. I tulaga faapena, o tulaga lamatia o le tuai ma isi faʻamaʻi e maualuga tele. Faʻalogo lelei e leai se mea e lafoina ata i tamato. Latou te fiafia tele i le vevela ma le la.

E te iloa? E ui lava i popolega o tagata anamua e uiga i le matautia o tamato, i le aso latou te taitaia le lalolagi atoa i tulaga o gaosiga. Mo le tausaga i konetineta uma, e aoina e tagata le 60 miliona tone o lenei oloa.

O le fanua mo tamato e tatau ona lelei, mama ma mama. I le taimi o le matuitui o laau totō, o vao e ono oʻo mai i le nofoaga atofaina, o lea e fautuaina ai e tatala ma fufulu le togalaau ae lei totoina.

Po o le a lava le nofoaga o le galueaiina o aganuu fualaʻau e sui ai, e taua tele le faʻafefe. Ina ia faia lenei mea, latou te fefiloi tutusa vaega o humus, peat, sod, rotund sawdust ma le tolu o le pefu. I luga o eleele vaivai, superphosphate, potassium sulfate ma Urea o le a le matua tele. I luga o se pakete o se paluga ua saunia muamua, o nei vaega ua faaopoopo i le aofaiga o le 3: 1: 1.

O le matafaioi a le au muamua

Afai o le moega o le tomato ua malepelepe i luga o se fasi fanua lea na totoina ai laau i le tausaga na tea nei, o le a afaina ai fualaau mai faamai ma meaola faalafua o latou tuaa. I ia tulaga, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le maualalo o aʻafia ona o le osofaia o Colorado beet, le leaga o le phytophtoras, aʻa ma fualaau aina, ma tutusa.

Ina ia aua nei faʻaalia le aganuu a le aganuu, e tatau ona e fuafuaina muamua le totoina o laau uma i totonu o le togalaau. E sili atu le totoina o tamato i soo se ituaiga kapisi, pi, uka, aniani ma le kalaka.

E taua! Le leai o se suiga o fatu ma le totoina o tamato faaletausaga e fesoasoani i le faʻamaʻiina o le eleele. Ina ia faaitiitia, e tatau ona faaopoopo le lime (e tusa ma le 100 g i le sikuea mita).

Polokalame sili

O le Sun-loving "Little Red Riding Hood" ua totoina e tusa ai ma le vasega masani ma se mamao i le va o laina o le 50 cm ma le 40 cm i le va o vao. Ae e mafai ona e faʻaaogaina se isi tekinolosi e maua ai laina faalua ma auala lautele i le va oi latou.

Ina ia faia lenei mea, e totoina tamato i luga o le afa-mita i se auala le mautonu ma toe fai pe a uma le 80 cm. E toatele tagata fai togalaau e tali lelei i lenei metotia, matauina o laau e le faia se ata lafoia mo le tasi ma le malamalama ma lava le malamalama. E le gata i lea, o le lautele o auala e mafai ai ona e faʻalauteleina le pulupulu mo le faʻavaivai e aunoa ma le faaleagaina o le moega [/ url, poʻo le faia o togafitiga puipui o vao.

Fautuaga mo le tausiga o tamato "Little Red Riding Hood"

I le tausiga o lenei ituaiga e le ese tele mai isi uso matutua. Sa faʻamatalaina e tagata faʻatoʻaga togafiti a latou mealilo pe faʻafefea ona faʻavave le fua o fualaau aina ma puipuia le vao mai le toe faʻaolaina umi aʻo leʻi maeʻa faʻamaʻi ma osofaʻiga o faʻamaʻi.

Faʻasusu ma fufuluina le palapala

Для формирования завязи и сочности плодов важно, чтобы в почве всегда было достаточно влаги. Но с поливами стоит быть осторожными, поскольку избыток влаги не принесет пользы растениям. O le mea lea, o le tele o le vai e tatau ona faʻamalosia lelei. Mo le faʻamamaina o meaola faʻatoʻaga e fautuaina le faia o se puʻu paʻu i autafa taʻitasi ma sasaa pe tusa ma le 3 lita o le vai i totonu. I mataupu o le togafiti o le totoina o fatu, ua faia le tau i le va o laina.

E taua! O le tataina o tamato e tatau ona faia i le afiafi. I le po, latou te inu tele le vai ma faigofie atu ona ola i se vevela aso.

Ole numera o togafitiga vai e faalagolago i tulaga o le tau. O le mea moni, i le timuga timuga latou te le manaʻomia, ma i le vevela i afiafi uma e te manaʻomia e faʻafefe ai le vao mo le 14 aso talu ona uma le totoina.

Soʻo se susu uma e tatau ona tuʻu faʻatasi ma le tatalaina o le eleele. E le tatau ona tatou faʻatagaina se uʻamea o le lalolagi e fai pe a faʻasao le susu i tafatafa o le ogalaau. E taua foi le aveeseina o vao i le taimi, aua o se siosiomaga fiafia mo le atinae o meaola faalafua, pathogens ma spounga spores.

Laʻei pito i luga o vao vao

Le manatu o faifaatoaga e uiga i le tele o le totoina o tamato faʻatoʻa vaevaeina. O nisi tagata e manatu e tatau ona toe faia le faiga i aso uma e 20, o isi e mautinoa o 3-4 laei e lava mo le vaitau atoa. E talitonu le au faomea o mea uma e saʻo i lona lava ala, aua, o le mea moni, o le taualumaga e matua patino lava ma i le tele o mataupu e faalagolago i le tulaga o laau toto ma eleele o lo o latou totoina.

I le amataga o le vaitau o le tuputupu ae e taua tele mo le tipi ina ia maua ai le fua o le eletise mo le alualu i luma o le ola o le biomass. Ina ia faia lenei mea, i totonu o se pakete vai faʻafefe le afa lita o le faʻafefeteina o mullein vai poʻo le moa moa ma faʻaopopo 1 le sipunipuni o le nitrophoska.

E te iloa? 100 g fualaau toto e na o le 22 kilokaloka.

Ina ia le fua le fua o le fua, e tatau i le vao ona maua ni kopara-potassium. E le gata i lea, e sili atu le faʻapipiʻi o le pefu laupapa i le paluga, ae le o le palukala chloride, aua o le chlorine ei ai lona aafiaga leaga i le po. O le fertilizer ua saunia mai le 0.5 lita o le fausua o le moa, 1 sipunipuni o superphosphate ma 1 teaspoon o le potassium sulfate. I le isi itu, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga o le 1 sipunipuni o le paluga o le humate ma le 1 sipunipuni o le nitrophoska.

Aemaise lava le taua mo tamato uma e talafeagai mo le vaitau o le vevela ma le magnesium. O le a le faʻaumatia ia inflorescences pe afai e faalua ona sasaina i se vaifofo o le apocide (1 g: 1 l).

O le matafaioi a mulch

Lafoaia ma tatala le moega i le "Rotkapphenom" e tatau ona mulimulitaʻi ina ia mafai ai ona susu le eleele. Mo le mafuaʻaga lenei, o loʻo fautuaina i luga o le 'buckwheat hulls, otaota, vaomago ma vao mutia. Ae o filifiliga uma o loʻo lisiina atu, o fai togalaau faʻapitoa e taʻua hay o le mulch sili.

O le mea moni, o lenei mea o loʻo i ai se aoga aoga i uiga faʻale-tino o le meaʻai, e fesoasoani i lona faʻamaluluina, vavalalata ma fafagaina i le taimi o le faʻalavelave. Mo le faʻataʻitaʻiga, na taumafai ai nisi o fai togalaau e tapunia se togalaau togalaau faʻatoʻaga ma vao vao, o le isi i le sawdust, ma le lona tolu ma vaomago.

Ma a uma le seleseleina o fua, ona fuaina lea o le vaeluaina o le eleele i se pine uamea. Na i ai pe a uma vaovao na alu ifo ai le tootoo i le 40 cm e aunoa ma se taumafaiga, pe a oʻo i nofoaga e totoe na toetoe lava a oʻo ile 15-25 cm.

E taua!Pe a totoina tamato ma vao muti, ona maua lea o le fua o le nitrogen ma isi meaʻai.

Masking ma garter

Ona o le natura o le ituaiga, "Little Red Riding Hood" e le manaomia ai le faapipiiina o pito o upega ma nonoa i lagolago. O le pepa faʻatulagaina o le vao faʻasoa lelei e aofia ai le televave o fua e aunoa ma le faʻaogaina o tagata.

O le mea moni, i le iloiloga o lenei ituaiga Siamani, e leai ni uiga leaga. O le mea moni, o le filifiliga pito i sili ona talafeagai o tamato amata muamua.