Laʻau

Faʻafefea ma le taimi e toto ai se lilac ma pe faʻapefea ona tausia i se taimi mulimuli ane?

Lilac - o se togalaau telefoni e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. E silia ma le 2000 ituaiga o lenei laau. E seasea ona osofaʻia o ia e faʻamaʻi, faʻamaʻi iniseti. Ma o lona aoga o le tuputupu vave vave.

A tupu laau toto, e ono tulaʻi mai faafitauli: o fualaau e le aʻafia i taimi uma. E tupu lenei mea ona o le le lelei o le eleele, lē mafai ona tausisia le taimi ma tulafono o le totoina. Po o le a lava le ituaiga, ina ia mafai ona mauaa le lilac, e tatau ona e iloa le taimi e toto ai se laau. O aso masani o Aokuso-Setema.

Vaʻa i fafo

A tulaʻi, o mea nei e ao ona mafaufauina:

  • tau o le itulagi o le tuputupu aʻe;
  • foliga o le aʻa i totonu o laau.

Taimi faʻaleleia

O le taimi sili ona lelei o Aokuso-Setema. O le tautotogo i le ogatotonu o le itulagi ua tuai, ma o le taumafanafana e pupuu. O le totoina ia Aokuso e mafai ai e le togavao ona mauaa ma faʻamalosia aʻo leʻi oʻo mai le taumalulu. I totonu o tuafanua o lenei taimi e sili lava. I le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana ma le amataga o le tautoulu, e fautuaina ai le totoina o laau ma se aʻa.

I le autumn, e sili ona lelei le totoina i le itu i saute o le atunuu. A o Aokuso, o loo i ai pea le vevela, o le togavao e le mauaa aʻa, aemaise lava le leai o le susu. I le autumn, e vevela le vevela, timu amata, e fiafia le tuputupu ae o le laau. Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e faʻamalosi e malosi. O le masina aupito sili ona lelei o Setema, lona afa muamua.

E selesele lelei aʻa i le taimi e totō ai i le tautotogo. Faʻaauau i le taimi lava e toe faʻaitiitia atoatoa ai le palapala ma o le a faʻaitiitia le aʻafia o le toe foʻi mai o le kiona. I le taimi lenei o le tausaga o loʻo i ai se tafe malosi o le suavai: o le tuputupu ae o le vao o loʻo faatelevave. I le taimi o le taumafanafana, e faʻaleleia lelei ai le aʻalac root system. O le laau o loʻo ufiufi i lau paʻu. Mo le taumalulu, e alu malosi malosi lava.

I le taimi o le tautotogo, o aʻafia ma se aʻa faʻamaumau e aʻafia aʻa (o lona uiga o le totogo na ola i totonu o le koneteina aʻo lei totoina). Mai se ulo, o se fatugaʻau ma se eleʻele eleʻele ua faʻafeiloaʻiina i se potu ua saunia i le fasi fanua.

E tāua le vaʻaia o le lila seia oʻo ina amata ona fuga (seia oʻo i Me). A uma lena, e le mafai ona e tago i ai. O le faʻaleleia o fanua e tolopoina i le tautoulu.

Filifiliga o mea e totoina

O le totōina ma le faʻaleleia atili o le lila i le malae vaʻalele o le a manuia ma le filifiliga sao o le fatuina. E tatau ona i ai se aʻa amata ma se fuainumera tele o aʻa vevela, ia i ai lala lanu meamata.

Uiga o se fatu laau talafeagai mo le totoina:

  • 2-3 tausaga;
  • e tatau ona avea ma aʻa;
  • tui;
  • totoina o fatuga mai le 50 i le 70 cm;
  • aʻa afu afu 30 cm;
  • paʻu, pe a faʻamaʻa, e i ai se lanu lanumeamata mumu;
  • o le suauu e tatau ona ola, ae le o le gau pe a punou.

O ia togavao e sili atu ona faigofie le faʻafeiloaʻiina o le gafa, sili atu ona mauaa.

Nofoaga ma eleele

O le palapala ma le totoina o nofoaga e tatau ona i ai uiga nei:

  • o le eleele e susu ma lelei;
  • suavai i le maualuga 1.5-2 m mai le pito i luga o le eleele;
  • le faaituau po o le maualalo o le eletise o le eleele ma se maualuga o mea o humus;
  • e susulu e le la le nofoaga i le tele o le aso;
  • leai se malosi malosi (mo se faʻataʻitaʻiga, i le va o vaʻaiga maualuga).

E fautuaina le totoina o le laau i luga o se maupuepue pe faigofie foi ma se alavai lelei. E le fiafia le laau i nofoaga malulu. A aunoa ma le la, e faasolosolo malie ona tupu. O le fugalaau e tau le manava ma lanu. I le paolo, o le lilac ua leiloloa ona foliga vaaia: o laʻau e umi tele, o lau o le a laititi.

Tulafono faʻavae

  1. O le mamao i le va o vao e le itiiti ifo ma le lua mita (pe a totōina i latou lata ane, o le a faʻavaeina i totonu o vao).
  2. O le totoina o lua e tatau ona tele taimi e sili atu nai lo le ulo o loʻo i ai vao laiti.
  3. O le malolo mo le totoina e tatau ona faatumuina i se paluga o le superphosphate, faapalaga, palu.
  4. Ua afaina aʻa mai le aʻa, ua faapuupuuina lala.
  5. Pe a totō i le tautotogo, o le aʻa o loʻo faʻagasolo i "Kornevin" ina ia mafai ai ona mauaa aʻa.
  6. O le mea lea e foliga mai ai o le vao e foliga mai, e le toe tuʻuina atu isi laau mama, e lua lua senitimita e tatau ona toe solomuli mai le eleele i lona ua.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

Totoina o lilacs i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn - tekonolosi, laasaga i lea site-site-step:

  • o se lua e eli i le tele e tutusa ma le umi o aʻa (e masani lava 30 cm le lava);
  • faataatia i fafo se alavai o otaota po o fasi piliki;
  • o se fualaau oona e sasaaina i luga o le alavai;
  • o se togavao tuʻu i totonu o le lua, e faʻasaʻo aʻa;
  • eleele ua sasaa ma vele, ua faasusu le lilac;
  • pe a uma le suavai, e faʻasusu le palapala ma faʻafefiloi paʻu poʻo le vao.

A maeʻa ona vaʻaia le tausiga

Ma o le lilac ei ai ona foliga matagofie ma e le oti, ia tausi lelei e tatau ona faia pe a uma ona toto. E faigofie tele ma e manaʻomia se taimi itiiti.

Fafagaina, galueaiina ma fafaga

Afai na totō le vao i le tausisia o tulafono uma, e le manaʻomia ona fafagaina lelala mo le lua tausaga. A o faagasolo lenei vaitau, e na o le mea e manaomia e le fale e faʻafeinu ai pe a mu le eleele, e tatala ma vele. O le gaosia o laau e faia i le loloto e lima i le valu senetimita. O le faʻagasologa o le faʻatonuga e tolu i le fa taimi i le tausaga.

Lua tausaga mulimuli ane, i le tautotogo, e fafagaina le laau i fugalaʻau. Mulimuli ane, ua faia lenei mea i le tai 12 masina.

Pe a oʻo atu le vao i le fa tausaga, e tatau ona fafagaina i fugalaʻau. E fautuaina e tagata tomai faapitoa le faaaogaina o se fofo o mullein i se fua faatatau o le 1 e oo i le 10. Ina ia faia lenei mea, e lua lava pakete o le oloa e masani lava ona alu i le togavao. O le fofo e le sasaa sao i lalo o le laau, ae i se mamao o le 50 cm mai lea.

E fautuaina le suauu e faʻafefete i le fafie. E mafai ona sui fomuisa o loʻo faʻatau i faleoloa. Aʻo leʻi laeiina, e faʻafefeteina i se pakete vai i se aofaiga o le 200-300 g.

Lilac e puipuia mai le lamala. E le talafeagai le faʻataʻitaʻiina o tala mo tagata matutua. E manaʻomia le vai mo vao laiti i lalo o le lua tausaga. E faʻataunuʻu i le taumafanafana, i se lamala.

Teuteu

Lilac ua tupu aʻe i foliga o se vao po o se laau. I le tulaga muamua, ia tuuina atu le matagofie o laʻau, i le lona tolu po o le fa tausaga talu ona totoina, e na o le valu i le sefulu o lala matagofie e totoe. O isi uma ua vavae ese. E faʻapuupuuina foi le faʻavae.

A oʻo ina ola le lila e pei o se laau, e teuteuina foi. Na o le tasi le lala sili ona malolosi e totoe. O le faagasologa o le 60-70 cm i lalo o le apex e aveese mai ai. E na o le fitu i le valu paʻu le tumau. A maeʻa lena, e tauina, e na o le fitu lala e faʻasaoina. Ina ia faʻapupula le pulupulu, e fufulu ai fugalaau.

E fautuaina le mea e fai i le amataga o le tautotogo. Afai e le mafai, e mafai ona e faʻaaogaina le vaitau atoa. E le mafai ona e taina i le tau o le tautoulu. Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, o le tipi i luga o le paranesi e leai se taimi e faʻamalolo ai ma toe faʻafeiloaʻi.

O lala matagofie ma lelei e teuteu ai soʻo se fanua. E le gata i lea, o le tele o faailo lelei ma talitonuga taufaasese e siosiomia o ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fugalaau lalac ma pene e lima e aumaia ai le fiafia ma le manuia.