Laʻau

Rose Jubilee Prince de Monaco - o le a le ituaiga ituaiga eseese

O Roses ua leva ona mafaufauina o fugalaau tupu - ua latou saunia e teuteuina soʻo se togalaau aina ma o latou fugalaau. E le gata i lea, i vailaau faʻaonapo nei o loʻo i ai i latou e mafai ona manumalo i le loto o se faʻatoʻaga e sili ona maualuga lona manaʻoga. Faatasi ai ma le anoanoai o rosa, e tatau ona totogi totoʻa ile ituaiga o Prince o Monaco. O lenei fugalaau e ese mai ona aiga i le matagofie e le mafaamatalaina, faapea foi ma le faigofie o le totoina ma le tausiga.

Rose Anniversary o le Prince o Monaco

Rose floribunda O le Prince o Monaco o se ituaiga o rose bushes lea e faamoemoe mo le galueaiina o togalaau aina. O le aoga sili o le ituaiga o le fugalaau faifai pea ma le manogi. E faʻapotopotoina inflorescences i vaega eseese, o lea e toetoe lava a ufitia ai le vaomatua i fugalaau.

O le vao Rose e pei o se ao

Rosa Prince o Monaco e mafai ona faigofie, faalua pe lua-faalua fugalaau. O petals e eseese i la latou tele. E mafai ona lapoa pe laʻititi. I le lautele, e tasi le fugalaau e mafai ona oʻo i le sefululua senitimita. O le faʻalauteleina o vao laʻau e lelei mo le ola i totonu o togalaau ma i totonu o moega fugalaau gau.

Talafaasolopito o le ituaiga

O le fanau mai o le rosa Prince o Monaco o Farani, lea na muamua faaali mai i le 2000. O le taimi lena na faʻafeiloaia ai e Meyang i le faʻaaliga aloaʻia aloaʻia. Ona tusia ai lea i le tusi resitala ma fugalaau ua lauiloa i le au fai togalaau.

Taua! O le igoa na tupu Jubile du prince de Monaco mai Farani ua faaliliuina o le "Rose o le Anniversary of the Prince of Monaco" ("de" e le o faitauina i lenei mataupu).

E le gata i lea, o ona tagata fai togalaau e taua o "Afi ma Ice." E mafua lenei mea i le lanu o petals, lea e mumu i pito, ma ia sinasina latalata i le ogatotonu o le fugalaau.

O se fugalaau ei ai uluaʻi pito i luga o petals e tosina atu i lona faʻamuamua. O lenei lanu e mafua ai le uila ma le malamalama. E le gata i lea, ua tulai mai Monaco i se tulaga le atoatoa i le tausiga, o le mafuaaga lea o le faateleina o le amanaiaina o tagata fai togalaau.

Tulaga o le vasega

O le rosa o lenei ituaiga e amata ona fuga mai i le amataga o le taumafanafana ma fiafia i mata o ona tagata seia oo ia Setema. O le fugalaau e mafai ona talia lelei le vevela, vevela timuga, timuga ma timuga i le taumalulu. I le taimi lava lea e tasi, o le vao e le mafai ona aveesea lona foliga. Mafaufau i se fugalaau, e tatau ona e iloa se faʻamatalaga puupuu.

  • Laʻau tupugo e oʻo i le mita le maualuga.
  • Fugalaau e masani ona tupu mai le valu i le sefulu senetimita, ae mafai ona maua i nisi taimi i le sefululua sima.
  • O Rose ei ai se manogi manogi, ina ia le maua ai e tagata ni faʻamaʻi poʻo ni ulu tiga.
  • O laau totogo e umi, ma e mafai ona tumau seia oʻo muamua i le kiona.
  • E oʻo atu i le fasefulu petals e mafai ona tuʻuina i luga o le fugalaau e tasi, faafetai lea e matua natia uma le autu.
  • Laʻau e faigofie ona faapaleni timuga, malulu ma lamala.

Fiafia e iloa! Rose Jubile du Prince de Monaco e sili ona lauiloa e pei o se meaalofa, o le mafuaaga lea e masani ai ona faʻaalia i latou i le Aso Valentine.

O le lanu le masani ai o le rosa Prince de Monaco e tosoina ai mata

O le pulupulu o le rosa i le amataga o le fuga o loʻo i ai se lanu o le kulimi, i luga o ona pito o loʻo i ai se lau fusi.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le rose o le togavao o lenei ituaiga o loʻo i ai ona lelei ma faʻafitauli.

O tulaga lelei e aofia ai:

  • lanu e le masani ai o se rosa, lea e foliga mai e suia le leo i taimi eseese o vaitau;
  • fuga mo se taimi umi ma fiafia i ai mata;
  • fugalaau e tumau pea ona teuteuina;
  • o faʻafitauli e pei o le malulu ma le timu e faigofie ona faʻafefe;
  • o le lamala e le avea ma pa puipui i mea manogi;
  • avea ma se mea sili ona lelei i teuteuga fausaga.

O aʻafiaga e aofia ai:

  • o le manogi o se rosa e toetoe lava a le lagonaina;
  • e le masani ona onosaʻi faʻamaʻi;
  • i ogaoga vevela, e manaʻomia ona afifi le vao.

O le laʻau o le rose na ia teuteu ai le vaega.

Taua! Ona o ona foliga vaaia e le masani ai, e fetaui ma soo se ata o le togalaau. E mafai ona tupu le fugalaau i se togalaau e tasi, toto laau i vaega ma faʻaopoopoga i isi laau. O le puipui e aofia ai rosa o lenei ituaiga o le a foliga muamua.

E faʻapefea ona tupu se vao

Mo le totoina o fatu toto, o le Prince de Monaco e sili ona faatauina i fale tausimai. I le taimi lava e tasi, o le totoina o mea e le tatau ona sili atu ma le tolu tausaga le matutua, talu ai o se taimi sili lea e sili atu ona maua aʻa i se nofoaga fou. Ina ia mafai ona maeʻa le faʻatulagaga saʻo, e tatau ona usitaia fautuaga a tagata tomai faapitoa.

Rosa Princess Monaco (Princess De Monaco) - uiga o le ituaiga

O le fugalaau e fefe tele i matagi malosi ma tusi. Mo lenei mafuaʻaga, e sili ona lelei le lauʻeleʻele i se nofoaga malulu, filemu, faʻasaʻo e le la. E tatau ona manatuaina i le vaitau matutu, e tatau ona faʻafeinu le togavao.

Mo le tuputupu ae lelei ma le fugalaau o roses, Prince of Monaco, o le eleele e tatau ona lelei le faʻafefiloi ma mea oona oona. Ina ia faia lenei mea, o le mullein poʻo le manulele o le manulele e faʻafefeteina i le vai i le fua o le 1 i le 10 e faʻaofiina i le palapala.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

  1. A o lei totoina, e tatau ona e saunia lelei le palapala. Latou teliina ma fufuluina.
  2. O le lua ua eliina ma vaega e 40 centimita le loloto ma 40 centimita le lautele ma le uumi.
  3. I le pito i lalo o le lua, o loʻo tuʻuina atu mea o le a avea ma alavai.
  4. A uma ona totō se fatu laau, ona ufiufi lea o aʻa i le eleele, faʻaleleia ma faʻafeinu tele.

Taua! E leai se mea e tatau ona e totōina ai se laau i totonu o se laufanua laufusi pe o fea foi e latalata ai le vai i luga o le eleele.

Tausiga o togalaau

Rose Miss Piggy - o le a le mea ua vaeluaina

O le fuga o le rose laau e masani ona faalagolago i le tausiga. Faʻatau, laʻei pito i luga, teuteu ma sauniuni mo le taumalulu e taua mo ia.

O loʻo faʻalautele e Rose le tipi

  • Faʻasaʻo Tulafono

O le laau e fafa pe faalua pe a faalua i le vaiaso, e fuafua i tulaga tau. E tatau ona sasaa le vai i lalo o le aʻa ina ia aua nei faʻapalapala lau ma fugalaau.

  • Laʻei pito sili

E mafai ona e fafagaina rosa mai le tausaga muamua o lo latou olaga. E faʻaaogaina fualaʻau pe'ā uma ona faʻasusu, a leai e mafai ona e susunuina le aʻa. Mo le fafagaina, o loʻo faʻaaogaina se vaifofo o mullein poʻo le faʻamalu o manulele, paluga ma meaʻai. I le amataga o le vaitau o le tuputupu aʻe, e sili atu le lelei o le faʻamaʻi faʻamaʻi. I le taimi o le fugalaau, e lelei tele le folasia o le phosphorus ma le potassium i le palapala.

  • Teuteu

O se togavao o le roli e selesele i le tautotogo ma le autumn. I le tautoulu, o vaʻa uma e leʻi oʻo i le taimi e faʻalavelave ai ua vavae ese. I le tautotogo, o lala uma na faaleagaina aʻo afifi le vao mo le taumalulu e vavaeina.

  • Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

Ae afai e ola le laau i se eria i le taimi o le taumalulu e alu ifo le vevela o le ea i -25 tikeri, e manaʻomia ona afifi le rosa. O le aʻa o loo ufiufi i le mulch, ma o le vao lava ia o le agro mea.

Fugalaau rosa

Rose Prince (The Prince)

I le laasaga muamua o le fuga, o lanu e mama i lanu ma lauusiusi. Ona atili ai lea ona susulu le fugalaau, ma o le pito i luga o petals ua atili ai ona tumu. O se laau totogo e pei o se piniki piniki.

Fugalaau fugalaau

O le toe gaosia o le rose o le togavao e na o le pau lava. E mafai ona tipi ese mai le vao pe a maeʻa. I lenei tulaga, e tatau ona malosi ma malolosi fugalaau. E le gata i lea, o le totoina o mea e mafai ona ave mai i se meaalofa bouquet, pe afai e fou.

E vavae ese tipi mai le meaʻai, lea ua maeʻa uma. I lenei tulaga, ua filifilia le ogatotonu. E tatau ona i ai le itiiti ifo ma le tolu fatugaʻo. A o le germination, o laʻau ma vao tuitui uma e vavae ese mai le tipi. Ona tuʻuina lea o le 'au i totonu o le vai, seia oʻo mai aʻa. Ona totōina lea o mea totō i totonu o se ulo ma le eleele ua saunia. I le taimi lea, e manaia le ufiufi i se fagu ina ia mafai ai ona maua ai ni lauʻeleʻele.

Taua! O loʻo i ai se filifiliga pe a faʻaaogaina pateta alalaʻau e aʻafia ai le afaina. I lenei tulaga, o le pateta e le gata o se punavai o le siosiomaga susu, ae o se faleteuoloa foi o elemene aoga. I lenei tulaga, i le pateta e te manaʻomia e aveese ai mata.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

E ui lava i le mea moni o le laau e toetoe lava a le maʻi, i le tulaga o tulaga leaga, o faafitauli nei e mafai ona tupu:

  • paʻu paʻu;
  • lapisi
  • lanu uliuli.

E maʻi Rose i le osofaia o meaola faalafua

<

Ina ia faʻaumatia ia faʻamaʻi, e fautuaina e faʻaoga fomaʻi.

E le gata i lea, o le fale e masani ona osofaia e meaola faalafua e pei o:

  • Rose Cicada;
  • rose pupula;
  • rose aphids;
  • apamemea.

Ina ia faʻaumatia i latou, o iniseti mai le faleoloa o loʻo faʻaaogaina.

Rosa Prince o Monaco e lelei mo le ola ae i le togalaau ma i le togalaau. Na te ofoofogia le teuteuina o fanua. E mafai e le laau ona tetee atu i soʻo se tau. E seasea aafia i faʻamaʻi ma meaola faalafua. O fugalaau o le rose o le togavao e faʻafeiloaʻi ma lona lanu e le masani ai, lea e lauiloa ai tagata fai togalaau ma tagata o le taumafanafana. Mo le tele o fugalaau, e tatau ona faia ni tulaga sili ona lelei ma tausia lelei.