Laʻau

Iberisolata brachycoma - faʻamatalaga laau

Iberisolata brachycoma o le a avea ma se filifiliga lelei tele mo i latou e muamua amata ona ola fugalaau. E faigofie ona ola le laau ona e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaauau pea ona tupu faʻalauteleina i le tolu masina o le mafanafana. Faafetai i le tele o lanu paolo o fuga brachycoma, e mafai ona e fatuina ni ituaiga o mea ola i fugalaau.

O le a le foliga o le Brahikoma Iberisolata?

O le fugalaau e patino i le aiga Asteraceae ma e taua. I le totonugalemu o Rusia, ua tupu le laau e pei o le tausaga. O le mafuaʻaga o le le taliaina o tau leaga i le taumalulu.

Brachycoma Iberisolica i le avanoa tatala

O le laau na aumai i Europa ma Asia e le failaʻau masani William Dampier i le faaiuga o le 17 seneturi. O se fugalaau vao e le mafaamatalaina, e foliga mai o se vaovao, tosina mai ai fugalaau fugalaau ma i le 19 senituri na lolovaia le tele o togalaau ma togalaau a Europa. I se taimi mulimuli ane, na amata ona le lauiloa le laau. Ae o lenei ua amata ona latou fiafia ia te ia. O le au faifaʻalapotopotoga e faapitoa le gauai atu i le brahikoma, e ui lava e lei oʻo i le taimi nei latou te leʻi gaosia se ituaiga fou fou.

Manatua! O le igoa o le fugalaau e sau mai le upu Eleni "brachys come", o lona uiga "lauulu pupuu." O le fiafia i fugalaau o le laau, e le mafai ona fuafua ona o le mea na tuuina atu i le laau. Ae a o le aoina o fatu, e manino mea uma, talu ai i le isi itu latou te maua ai sina mea itiiti.

O le fringe e tupu maualuga i le afa mita. I lenei tulaga, o le aʻa e amata ona paranesi i le pito i luga, lea e fausia ai se togavao. O nofoa o inflorescences e 4 centimita le lautele. O petals e faʻasaga i le tulaga e mafai ona avea ma lanu o loʻo mulimuli mai:

  • papaʻe
  • lanu piniki
  • lanumoana
  • lanu viole.

A o fuga, o le fugalaau e fai ai se manogi manaia. Mai Setema, o le aoina o fatu e amata. E mafai ona e teuina mo le lua tausaga.

O le fugalaau ei ai lona uiga autū - i le taimi lava e tasi e mafai ona fuga mai le 100 itūlāʻau i luga o le vao. O fugalaau fugalaau e mafai ona i ai se mea faigofie poʻo le maualuga. E faʻalagolago i le ituaiga laau. O le fugalaau e amata mai i aso muamua o Iuni ia Setema. O laulaau e laiti ma vaapiapi foliga ma se gaosi emerald. O le brachycomia blue sissy laau matagofie matagofie i le mata ma ona fugalaau.

O ituaiga sili ona lauiloa o brachycoma

Rosa Manstead Wood - faʻamatalaga o se laau toto

O le lauʻeleʻele o bogrikoma o Ausetalia. O iinei e mafai ona e maua pe tusa ma le 50 ituaiga eseese o fugalaau e gaosia e le fatuina o ia lava. E na o le lua ituaiga o laau e totoina: brachycoma iberisolistic ma tele. E mai ia i latou na maua mai ai ituaiga eseese o laau toto, lea na faatumuina ai le faʻamaumauga ma se faʻamatalaga auiliili.

Blue star

O lenei ituaiga o togavao e ese mai i isi i lona mafai gafatia. E le gata i lea, o fugalaau o lenei fale e lanumoana.

Waltz

O le vavalo o le papaʻi e le o se ituaiga eseese, ae o se tuufaatasiga o ituaiga eseese. Inflorescences o le lanumoana, lilac ma le piniki i lanu.

Brahikoma Waltz

Bravo fefiloi

O se tuufaatasiga lea o ituaiga eseese na faia e tagata Farani. I lenei tulaga, e 6 ituaiga laau eseese e tuufaatasi ma fatugala, e eseese lanu.

Taumafanafana

O lenei vailaʻau o loʻo i ai le petel colored petals petals.

Lulu matagofie

O lenei ituaiga e iloga i faʻalavelave faigata, o le telē o le ato e na o le 3 centimita le lautele. Reals petals of purple purple.

Faʻafefea togafiti brachycomas

Erythronium pagoda (Erythronium) - o se faʻamatalaga o le laau

I luga o le konetineta o Ausetalia, e na o le fugalaau e maua ai fugalaau i le mea e iai le lamala, o le mea lea, mo brashacoma, totoina ma le tausiga e tatau ona faia e tusa ai ma fautuaga a le au fai togalaau. E fautuaina le totoina o le laau i se vaega atoa lelei i le leai o le susu. I le taimi lava lea e le tatau ona i ai ni pepa.

Faʻalogo lelei! Mo le totōina i le fale, e filifilia le eleele vaʻavaʻai, lea e pasi lelei le ea ma le vai, ae e leai sona aoga. O le aʻa o le fugalaau e vaivai tele, o le mea lea e le lelei ai le tuputupu ae ma le atiaʻe i luga o le palapala.

Fatuina o fatu

O fatu e totoina i le faaiuga o Fepuari poʻo le amataga o Mati. I le lua ma le afa masina talu ona totogo le fuʻa muamua, o le a amataina le fuga o le brachycoma. Tui fatu laau i soo se tulaga:

  • pusa;
  • ipu;
  • ipu.
Rosa Big Purple (Big Purple) - o se faʻamatalaga o le laau varietal

O fatu e toto i luga o le eleele ua sosolo i le potassium ma e mama le paʻu. A maeʻa lena, ona ufiufi lea o ipu i se ata vevela poʻo se tioata ma tuʻu i totonu o se nofoaga malamalama. O le a foliga mai i le fitu aso mulimuli ane. A maeʻa le germination, aveese le ipu malamalama ma tuu ia laau i totonu o se nofoaga lelei. O le mea lea e tupu lelei le laau ma o le palapala e atiina ae i totonu o le tane, e tatau ona tatala ma faʻamama.

I le laasaga o le lua poʻo le tolu laulaʻau, e fautuaina ia laau toto e faʻamalolo. Talu ai o siama e vaivai, e tatau ona faia ma le faaeteete le faagasologa. Afai o se tagata amata e faia se suavai, ona mafai loa lea ona e totōina vave laau i ipu oona.

Faamatalaga faaopoopo! A maeʻa ona faʻamalosi le togavao i se nofoaga fou, o le a faʻamaʻaina, ma a maeʻa ona oʻo i le maualuga o le sili atu i le lima senitimita, e faʻapipiʻiina mo le faʻalaʻau.

O a foliga foliga o brachycoma?

Vaʻa i fafo

O laau brachycoma ua saunia e faia i fanua tatala i na o le sefulu tausaga mulimuli o Me. O le va i le va o puʻu e tatau ona teuina i le 20 simita. Mo se laau brachycoma, e tupu mai fatu e faia i le tausisia o tulafono uma:

  • O fualaau e aveesea mai le fagu faatasi ai ma se faaputuga fanua, lea o le a fesoasoani e puipuia le saʻo o le aʻa.
  • Alavai e taʻoto i le pito i lalo o le lua ina ia le faʻaputuina le susu i tafatafa o aʻa.

Laʻau

Afai e tupu aʻe e pei o se laau toto, ona faʻaaogaina lea o le auala e tipi ai. I lenei tulaga, ua aumaia le togavao i totonu o le potu, ma ua faaititia le afa o le lanumeamata i le afa. O le a lagona lelei le togavao i totonu o se nofoaga lelei. O le faʻasalaga e faia i nisi taimi. I le popofou o le tautotogo, e vavae ese tivae mai se fugalaau ma tuu i luga o se meaʻai mo le totoina. I le taufaaiuiuga o Mei, ua totōina ai laau toto i fanua tatala.

Faʻalogo lelei! O laau ua tupu e tusa ma le lima senitimita le umi e fai ai se pale paleni o se togavao.

E mafai ona toto se laau i totonu o se ulo

Ina ia mafai ona e totoina se paluga i totonu o se ulo, e te manaʻomia se atigipusa e loloto le luasefulu sene. O le eleele i lenei tulaga ua saunia mai le faʻafefiloi o mea taua:

  • pepa palapala;
  • humus;
  • turupa;
  • oneone.

Ole fua ole vaega ole 1: 2: 1: 1.

Faiga o togalaau

O le totoina o se fuga brachycoma, totoina ma tausia i le eleele avanoa o tulaga taua ia mo lenei mea. E taua le mafaufau i le mea moni o le fugalaau e sili ona fiafia e ola i se avanoa e matala ma susulu. O le laau e mafai ona tupu i se faapaologa.

E faʻalauteleina le Brahikoma i luga o le eleele eleʻele eleʻele i totonu o minerale. E fautuaina e tatala i se taimi talafeagai e faamautinoa ai ua tumu le aʻa i le ea. E le gata i lea, o aʻa ua faaleagaina i le tele o le susu, lea e mafua ai lo latou pala.

Taua! Afai e amata le pala, e mafai ona gaosia se laau i le faʻavaeina o alavai.

Pe a tausia se laau, e taua le matauina o tulafono nei:

  • E le seasea le faiga o brachycoma. Suavai mo lenei mea ua muai oso i le la.
  • O le togalaau lea e tupu ai le fugalaau e fautuaina e mulch leaves ma lau. I le mamafa o timuga, e tatau ona fufuluina le efuefu o le aʻa. O le a puipuia ai le laau mai gata.
  • A uma ona faʻafeinu le laau, e tatau ona faʻamalo le eleele, ina ia maua e aʻa le aofaiga talafeagai o le ea. E le gata i lea, o le a puipuia ai le aʻa mai le pala.
  • E le manaʻomia e le Brahikoma ona fafagaina masani. I le gasologa o le vaitau, ua lava lea e faʻaaoga ai faʻamaʻi faʻanatura 3 pe 4 taimi.
  • I le tulaga o aʻafiaga o le aʻa, ua totoina le laau i se nofoaga fou, ae i le pito i lalo o le fossa ua fautuaina e faia se alavai lea e talafeagai ai maamaele po o piliki gau.
  • Faafetai i le teuteuina, o le laau ua liua i se lush vao ma fugalaau lelei. E fautuaina e aveese fugālaau fugalaau i le taimi.

Brachycoma e ola i totonu o se fagu

<

I nofoaga ma le malulu leaga, e tupu ese le fugalaau. Ua faʻatulagaina le fale faʻapitoa. Ina ia faʻaauau pea le fugalaau, e fautuaina e toto le brachychoma i ipu ma aumai i le potu. Faafetai i lenei mea, o le ai ai le fugalaau matagofie e oo lava i aso malolo o le Tausaga Fou.

O afea ma pe faapefea ona fuga

O le Brahikoma e susulu fiafia tele ma i luga o se tasi togavao e mafai ona ola e oo i le 100 fugalaau i le taimi, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina e teuteu ai le togalaau. O ituaiga eseese o fugalaau ei ai ituaiga eseese o fugalaau. Hue e mafai ona lanumoana, lanumoana, paʻepaʻe, lanu viole, lilac, piniki ma le lanu violē.

O le fugalaau o se ato o mea e tutupu i le tolu senetimita. O petals e mafai ona avea ma uʻamea po o le uʻamea. E toto le laau mai le amataga o Iuni ia Setema.

Ma o le fuga o le brachycoma e tumau i le umi e mafai ai, e masani lava ona seleseleina le vaomatua, ave ese vaovao mamago ma faʻaleagaina mea vaivai.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

O le fugalaau brachycome iberidifolia e le lelei i le tuputupu ae, ae ei ai taimi e iai faafitauli e manaomia ona vave faʻaaogaina e faʻapolopolo ai le laau.

Pests

O faʻamaʻi faʻalavelave sili ona matautia mo le brachycoma o loʻo toso. E manaʻomia ona aoina. O laulaau o le fugalaau e afaina i le papaflies, lea e faʻaumatia e iniseti.

Maʻi

O se laau e mafai ona maʻi pe a amata aʻa ona aʻa mai le susu. Faʻasaʻoina le tulaga e mafai ona faia na o se laau totoina.

Faʻaleleia le totoina o brachycoma ma le tausiga lelei

<

Faailoga o tausiga le talafeagai

Afai e sese le fugalaau, ona:

  • ua mate le laau;
  • laʻau e amata lanu samasama;
  • pogisa pouliuli e aliali i luga o le au ma le laulaau;
  • o le tumutumu o le a malepe.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le Brahikoma o se laau e mafai ona avea ma mea teuteu e le gata mo moega mo togalaau, ae faʻapea foi mo tuaoi, faʻapea foʻi ma faapaologa. E lelei tele i aganuu e pei o le taini, centreset, rudbeckia.

O le laau brachycoma o se fugalaau manaia ma matagofie lea o le a avea ma se mea sili ona manaia o le togalaau. Ae mo lenei mea e tatau ona e tausia faalelei o ia.