Laʻau

Totoga o Totonu o Totonu ma Vai Vaʻai

Laʻau o le vao e masani ona faʻaaogaina e fausia ai ni fugalaʻau e teuteu ai se potu. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma la latou fesoasoani, ua vaevaeina le avanoa i ni vaega, latou te mafai ona faamama le ea. Faʻamatalaga o laau o le a fesoasoani e fuafua le filifiliga o fugalaau i totonu.

E i ai le tele o taloni, e ese mai le tasi i le isi i foliga vaaia, laʻau, gaʻo, lea e mafai ona faʻamalosi ma saʻo. E tele naua mea e mafai ona e valaʻauina se loka mo mataitusi taʻitasi o le alafapeta.

Foliga masani o fugalaau fugalaau

O fugalaau o le fale o le fale e foliga mai i faailoga. O le mea lea, e mafaufau ai tagata pe amata pe leai se fugalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua talitonu o le ivy ola e ola mai tagata mai le fale, e naʻo na o latou lava e tatau ona gauai i ai. O le mea lea, e le fautuaina i latou mo tamaitai talavou.

Faataitaiga o le feaveaʻi o laau toto

E talitonuina o le Ivy e tosina mai ai le alofa ma le luʻitau, ae maise lava i latou o loʻo faʻatuatuaina o latou laupepa, latalata atu io latou fatafata.

Na talitonuina o fugalaau fale e maua ai mea leaga, puipuia le fale mai agaga leaga. Ae e tatau ona e taofiofia le loka i luga o le pusa. A leai, o le mana eleelea o le a masani ona i ai i totonu o tagata o loʻo nonofo ai, ma faʻaʻona ai o latou ola.

Faʻalogo lelei! Fautuaina e amata se laʻau maualuga mo aiga e ono feteenai. O le fugalaau e aʻafia ai lagona le lelei, e mafua ai le toe faʻaleleia. E talitonuina afai e iai se fugalaau i luga o le laau, alofa ma le talitonu e pule i le aiga.

E i ai i le tagata e faia le filifiliga e filifili ai pe moni lenei mea pe leai. E le mafai ona e tuʻuaʻia uma faʻafitauli i luga o pagota, faʻapea foʻi ma le faʻalagolago ia i latou i taimi o faʻalavelave.

Fugalaau laʻau i totonu

Laʻau teuteu i totonu o laau

Loach o se fale fale ma le tele o ituaiga. Manaʻo e amu lanu, e manaʻomia ai le nofoaga i se maualuga. I lenei itu, e masani lava ona i ai faafitauli e fesootaʻi ma le tausiga o le fale i totonu.

Faʻaaliga

O le vavalalata o fugalaau i totonu e iloga i latou foliga ma le tausiga. Afai e le fuga le laau, o le taulaiga ile laʻau, ituaiga eseese, lanu. O fualaʻau o fualaau faʻapitoa e faʻalagolago i ipu e faʻalauteleina i luga ae o le fola, e talafeagai lelei mo le vaʻavaʻa.

Toto i luga o le faletusi

O fea e tuʻu ai

O fugalaau o le fale e tatau ona sii i luga ae o le fola ina ia mafai ai e lau laʻau ona tupu fua. E i ai ni ulo ma ni fugalaau e maua ai le tautau o laau i le taualuga, puipui. Afai e te talitonu i faʻailoga, e sili atu ona lelei le tausia o le loka i le faitotoa o le falemautotogi, i le avea ai o se tagata tetee mai tagata e le o mafaufau. Toeitiiti lava o fugalaau uma e le popole i le susulu o le la.

E lua tulafono faigofie:

  1. Afai o laulaau o le sui o le potu o le lau laau ei ai se mamanu o laina malamalama, laau, e tatau ona e latalata atili i le faamalama;
  2. Pe a oʻo mai lanu lanumeamata, e lagona le lelei i le paolo.

Totonu o totonu

O vine i totonu o aiga o aiga o laau toto. I lo latou natura natura, latou te alualu i luga, saili le susulu o le la. E maua e le togavao le fesoasoani, faʻapipiʻi i lala lata ane ma ni laumei umi, mafiafia. I le fale, latou te fatuina ni mamanu mo i latou e fugalaau fugalaau, agai i luga.

Faʻafefete i totonu o le fale

O a fale e le mafai ona teuina ile fale

O laʻau o Liana e vaevaeina ina ia mafai ona fuga ma faʻaalia i laʻau lanu.

Faʻalogo lelei! E mafai ona latou tuputupu ae e le gata i luga o se vaega tele, o le avanoa faatapulaa o le a mafai ai foi ona e amataina se fale teuteu, o le mea autu o le fatuina lea o se lagolago.

O sui o le fualaau o le ituaiga o meaola e lauiloa, e sili atu lo latou maofa, foliga matagofie ma le tausiga lelei.

Aotele le begonia

O Begonia e iloga i laʻau lanu meamata ma lanu susulu o lanu eseese. O le tausiga lelei o le a teuteuina ai e le gata o le fale, ae o le vaalele foi, poletito. Ampelic begonia o le aiga o Vyunkov, e susulu manaia, fiafia i le mafanafana. O le manumalo i le vevela e le itiiti ifo i le 15 tikeri.

O tulafono e fesoasoani i le faʻamafanafanaina o le fusifusia:

  1. O le fugalaau e puipuia mai le susulu o le la;
  2. Faia se maualuga maualuga, aloese mai le inu tele;
  3. Laʻau o se laau e le pala.

Aotele le begonia

Tipiloma (Mandeville)

E ui lava i le malosi o le tipiloma, ae e lauiloa i le au faifaatoaga. O le laau ei ai ona laʻau manogi pupula, o fugalaau e pei o se faʻaoga. E ese la latou lanu: e mafai ona sinasina, lanu piniki poʻo le fusi.

Ina ia mafai e le laau ona fiafia i le tele o fugalaau, e tatau ona faia ni tulaga e latalata i le natura pe a mafai:

  1. Tuʻu avanoa i le susulu o le la;
  2. O le vevela i le taumafanafana e tatau ona mai le 22 i le 26 tikeri, i le taumalulu e le laʻititi ifo i le 12;
  3. O le potu e masani ona afaina;
  4. Suavai 2-3 taimi i le vaiaso, faatalitali mo le pito i luga o le eleele e faamago. I le taimi o le vevela, susu susu i le aso;
  5. Faʻaauau le maualuga o le suavai i totonu.

Ipomoea potu

O le Ipomoea e iai fugalaau e pei o nifo, o lona lanu e piniki pe lanu viole. E alofa o ia i se malamalama susulu, le tuusao, ola i se paolo malu. O le mafanafana sili ona mafanafana e 20 tikeri Celsius. I tulaga taua i lalo o le 15, ua amata ona mou. I le faaiuga o le tautotogo - i le taumafanafana e masani ona fafagaina i latou, e le tatau ona faʻatali mo le faʻamamaina atoatoa o le palapala.

Campanula (faʻalelei i totonu)

O loʻo i ai i le logo le tele o ituaiga o meaola, eseese i foliga o lālā ma lanu o fugalaau. E laiti ma e eseese lanu. E papaʻe, lanumoana, piniki, lanu viole, fugalaau lanumoana.

Campanula (faʻalelei i totonu)

Pe a tupu laau, e tatau ona aloese le malamalama malamalama, ae tatau ona avanoa le la i taimi uma. I le taumafanafana e ola i le vevela o le 20 tikeri. I le taumalulu, latou te tuʻuina atu ia te ia le malulu pe a ma le 10 tikeri.

E tatau ona faʻaleleia pea le ea i totonu o le potu ma le palapala, ia mautinoa o le vai i totonu o le ulo e le faʻavaivai.

Lotoina o Vaitafe o Liana Totonu

O vine i totonu e mafai ona ola e le gata i luga, ae faapena foi lalo, ona taua ai lea o tautau pe fetolofi.

Scindapsus (epipremnum)

Scindapsus e lauiloa i tagata fai togalaau, ona o lona natura le lelei. E mafai ona ola i se paolo, e mautinoa lava e aunoa ma le la. Lagona lelei i soʻo se vevela, o le mea autu o le sili atu i luga o le 15 tikeri. E manaʻomia ai le faʻafeinu lelei i le taumafanafana ma e seasea lava i le taumalulu. E le fiafia o ia i ata ma suiga o le vevela.

Syngonium

O le syngonium ua faʻavasegaina o se faʻavavevave mea totō, o le lau o loʻo faʻatusatusa i le foliga i le ufanafana. O lenei laʻau faʻapitoa e le faʻapitoa i tulaga malamalama ma tulaga vevela. O se fugalaau e fiafia i le vai ma o loʻo fefe i faʻataʻitaʻiga.

Syngonium

O le mea autu lava o le suavai i aʻa e le paʻu. I le taumalulu, e le masani ona faasūsūina, e mafai ona e pamu lau.

Tradescantia

Tradescantia o se togalaau laʻau e mafai ona lanu lanumeamata pe i ai foi se lanu moli. Fugalaau e tolu petala, e faia i pito pito o lala, e masani ona piniki pe papaʻe.

Tausiga Tausi:

  • Faʻatupulaia le malulu poʻo le faʻasalaga malamalama;
  • Suavai masani, pe a uma ona faamama le eleele o le pito i luga o le ulo;
  • Tausia i le vevela o le 25 tikeri, ia mautinoa e le pa'ū ile 12 i le taumalulu;
  • Fafaga i le tautotogo ma le taumafanafana i le 2 vaiaso.

Epikopo (ivy)

E masani ona faʻaaogaina le ivy mo potu e lafo ai le fale, ma fausia ai puipui. Laʻau lanu meamata o lanu eseese ma vela vevela. O fugalaau e le o tosina atu i ai ma e laiti i le tele.

Ivy masani

O le Hedera o se laau malu-faapalepale lea e fiafia i le malulu. I le taumalulu, e tumau i le vevela e oʻo i le 6 tikeri Celsius, o ana faʻataʻitaʻiga e le fefe. E fiafia o ia i le susu; i le tau malulu, e le manaʻomia le inu pe a faʻapipiʻi i luga o le auala poʻo le faletalimalo.

Hoya (wax ivy)

O lau laʻau o le lau o le Hoya e televave ma o le gaʻo. E ese a latou foliga, e fuafua i le ituaiga o laau. E ono taulelei, fatu poʻo le fuamoa. Valivali e lanu meamata ma ni mea lanu mananaia. E i ai fugalaau e lima ona toto, latou te ola e pei o faamalu.

Eskhinantus

Aeschinanthus e faʻaalia i fugalaau lanu mumu sesega. E alofa o ia i le malamalama, sei vagana ai ave tuusao o le la. E le taliaina le vevela vevela. I le taumafanafana e ola i le 23-25 ​​tikeri, i le tau malulu - i le 16-18.

Taua! O le vevela i le malulu o le tulaga autu lea mo le totoina o laau totō.

Lalagaina o togavao i totonu

O le lalagaina o laau e mafai ona faʻatasi ma mea faitino faʻatasi ma isi sui o le laufanua, o loʻo nofoia le avanoa.

Ficus e feʻaʻei (dwarf, amplelous)

E iai ni aʻa uʻamea, e fesoasoani ia te ia e lalagaina ai pusa ma salalau i fugalaau vavalalata. O le fale lenei e iai laʻau laititi, e pei o le Ivy, i le foliga o se fatu, lea e faʻaaogaina ai se mamanu.

Ficus fetolofi

O le laau e fiafia i le maualuga o le susu ma e mafai ona ola i sina malulu.

Jasmine

Jasmine ei ai ni afifi vela e manaʻomia le vai e toe tupu atili ai. Paʻu paʻepaʻe, lanu samasama po o le fugalaau e aliali mai i le taimi pe faʻapotopoto i faamalu. E fiafia o ia i le maualuga ma le vevela o le potu e le itiiti ifo i le 12 tikeri.

Taua! I le tau malulu ua malolo.

Aʻe i Philodendron

Philodendron o aʻa i luga o le ea, lea e mafai ai ona salalau i totonu o le potu. E faasolosolo malie le malosi o le aʻa, o laulaau i le foliga o se fatu e matua tele lava i le paʻi. E fiafia o ia i le susu i totonu o se ulo, faʻasalalau le la. E sili le fiafia i le togavao, o le taumalulu i potu malulu.

Monstera

Monstera o se laau totoa ma lapoa lapoa. E mafai ona ola i luga ole taualuga, e manaʻomia ai le tele o avanoa e nofo ai. O aʻa malolosi e mafai ona pipii i se puipui vevela. O le laau e fiafia i le mafanafana ma e le faʻaleagaina e moli. Monstera e fiafia i le tele o vaiinu ma vai mafanafana. E tatau ona tausia ma le faaeteete laulaau, solo i lalo i se ie susū.

Laʻau vavalalata le tauvaʻa

Laʻau le lelei o totonu o fale e totogo i le tausaga atoa
<

O le fugalaau fugalaau ile fale e manatu o se laau e le lelei. O nisi o sui e le fiafia i le malamalama, o isi i le vevela.

Hoya

<

E oʻo lava i le au faifaatoʻaga e faigofie ona feagai ma nisi.

Cissus (totonu birch)

Cissus o se mea e ese lona igoa, birch. O laʻau e mafai ona tuʻu faʻatasi pe faʻasese. Faʻasaga i luga, pipii i le lagolago i luga o laina. I le fale, e fesuisuiai ma e le maalofia. Lagona lelei i le vevela o le 18 i le 26 tikeri, e le fiafia i faʻataʻitaʻiga. O le laau e sili ona fiafia i ai le malamalama ma le tele o vaiinu.

Hoya (wax ivy)

Hoya e le lelei, e sili le mafanafana. I le mafanafana e maua ai le mafanafana i le vevela e oʻo i le 30 tikeri. I le taumalulu, e taua e le pa'ū le thermometer i lalo ifo 15. E le fiafia i le susulu o le la ma e manaʻomia ai le faʻafeusuaʻi masani. I le taumalulu, faʻamalulu pe a uma ona faʻamamā le pito i luga.

Laʻau o le vao e lauiloa i totonu o faifaatoaga. E oo lava i fale maualuluga o le a latou taulimaina a latou togalaau, o nisi laau toto e le manaomia le tausiga ma le faaeteete ma ola fiafia i le vevela lelei. O le fugalaau ma le lau o laau teuteu teuteu le potu ma o se elemene taua o le teuteuga. O le toatele oi latou e mafai ona faia ni pa, vaevae le potu i vaega. O le fugalaau e filifili e faalagolago i tuutuuga i totonu o le falemaʻi ma le poto masani i le tausiga o sui faila i totonu.