Laʻau

Alycha Zlato Scythians - faʻamatalaga eseese ma le faʻaleleia o nuances

O le pine pine e tufatufa atu i vaega Europa o Rusia. Faatoaga e eseese latitudes e mafai ona faamalieina ai i latou lava ma o latou aiga ma fualaau suamalie ma fuamalie o lenei laau. Filifilia o ituaiga paʻu peleni eseese mo le totoina i luga o le 'upega tafaʻilagi, e le afaina ai le masani lelei i le Scythian Gold - atonu o le mea lea e te manaʻomia.

Faʻamatalaga o le peleni plum ituaiga Zlato Scythians

Na maua le ituaiga i le 1997. Ua tusia i totonu o le Resitara i le 2005. Zoned i le itulagi Tutotonu.

O le Scythian Zlato o se laau tele-tele ma se pale ma e le mafiafia le pale ma vaapiapi, o ni laulaau samasama ua teuteuina. O lona mamafa faigata i le taumalulu e maualuga, o le fafie e tu i le malulu e oʻo atu i -30 ° C, ae o nisi fugalaau e masani ona malolo i taimi o gutu faʻafoʻi. O le siaki kulumu e puipuia i faʻamaʻi faʻaleaga. O le uluaʻi matua o Zlata Scythians e maualalo ifo nai lo ituaiga eseese - o le a vaaia e le fai togalaau fua muamua i le lona fa tausaga talu ona totoina. O le gaosiga e fua (e oo atu i le 30 kilokalama i tausaga faʻamanuiaina), e le masani ai.

Scythian ituaiga auro o se laau tele-tele

Muamua (i le ogatotonu o Iulai), e le tutusa. E masani ona seleseleina i le 2-3 faʻamanatuga ma se vaitaimi o le 5-7 aso.

Talu ai ona o le eseese o le tagata lava ia, e manaʻomia ai elemene. Pulu Saina po o pulu penisini e mafai ona galue io latou uiga lelei:

  • Meaalofa i St. Petersburg;
  • Ruby
  • Pavlovskaya samasama.

O vine e lapotopoto solo, tele. O le mamafa o le mamafa o le fetus e 35 g. Le lanu o le paʻu ma le pulupulu o le samasama. O le pulupulu o se mea eleelea, fibrous, mafiafia. O le tofo e matua lelei lava, suamalie, ma se maliega malie. Togi tofo - 5 togi. O le ponaivi e laiti, e faigata ona vavae. O le faamoemoega o le fua o le mea lautele.

Cherry plum berries Scythian auro matagofie, suamalie

Ona o le mativa e mafai ona feaveaia, o vine e sili ona lelei ma faʻaaogaina i le lotoifale. I le + 5 ° C, o fualaau aina e mafai ona teuina mo 2-3 vaiaso.

Laʻau faʻapipiʻi pine

Totoina o le peleni plum Zlato Scythians e faigofie lava mo se tagata e leai se poto masani. Latou te amata, pei ona masani ai, ma le filifiliga o le nofoaga o le a tutupu ai le lumanaʻi. E tatau ona faʻamalieina tuʻutuʻuga faʻavae e fesoʻotaʻi ma uiga o le ituaiga:

  • I le nofoaga e tulaʻi ai, e le tatau ona i ai se vavalalata lata mai o le vai i le eleele ma le faʻavaivaia o vai.
  • O le pulu penisini e le faʻasalaga i le tuufaatasiga o le eleele. Ae o le fausaga e taua - e manaʻomia ai le palapala ma le suavai mama ma se tali faʻaituau poʻo sina faʻafitauli.
  • O le pine fualaau o le a fua tele i le na o le susulu o le la ma le ea, ae e le fiafia i ata.
  • E le gata i lea, e fefefe le laau i matagi malulu i matu.

I le fesootaʻi atu i nei foliga, e sili atu le totoina o le Scythian Gold i nai itu i sauté poʻo saute sisifo. Puipuiga mai matagi e manaomia i le tulaga o se puipui o le fale, pa po o laau mafiafia o loʻo i le itu i mātū poʻo le itu i matu sasaʻe o le nofoaga tulaueleele. Afai e le mafai, e tatau mo le taimi muamua e faʻapipiʻi ai le puipuiga mai tuʻutuʻu talipupuni faapitoa e vali paʻepaʻe. O ave o le la e atagia mai i luga o le fogaeleele o le a vevela ai foi ma vevela ai le laau. E moni lenei mea mo le latū latū.

O le taimi sili mo le totōina o fatu i le eleele o le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi oʻo i le taamilosaga. Afai na filifilia ni laau totō faʻatasi ma le aʻa, ona mafai lea ona totoina i soo se taimi mai ia Aperila ia Oketopa.

Laʻau faʻapipiʻi pine - faʻasologa i lea laasaga taʻitasi

O le iʻuga o le a faʻalagolago i le faʻafefea ona agaʻi atu le tagata fai togalaau i le faʻatinoina o tulafono ma metotia o le totoina:

  1. Maua se fatu laau. Latou te faia lenei mea i le tautoulu, i le vaitau o le tele o le kiliina o laau e ala i nurseries mo le faʻatau. I le auala, o le a sili atu le faia o lenei mea i le vasega pepe. I luga o le maketi, e mafai ona e mauaina le eseesega eseese lea e faailoa mai e le tagata faʻatau, poo nisi foi mea tauvaga. Tasi tasi pe lua tausaga le matua e sili atu ona lelei le aʻafia, faʻapipiʻi fua vave - e tatau ona sili atu. Pe a faʻatau, latou te suʻeina le aʻa - o aʻa e tatau ona maloloina, atiina ae, e aunoa ma ni faʻasolosolo gaʻo ma tuputupu aʻe.
  2. O le soloina o se fatuga o le a tanumia i le eleele. Ina ia faia lenei mea, i totonu o le togalaau ia eli se lua i luga o le umi ole fatu. O lona loloto e tatau ona 30-40 cm. E sasaa ifo se vaega o le oneone ile pito i lalo. E fautuaina e togiina aʻa i totonu o se mash massage, faʻavago sina mea laitiiti ma taoto le fatu i totonu o se pu. Latou te faatumuina i se oneone, faʻamamaina ma faʻatumu le lua i le eleele, ma na o le tumutumu o le laau e totoe. Afai e mafai, e mafai ona e teuina le fatu i le fogafale i lalo i se ea vevela mai le 0 i le 5 ° C.

    Seʻi oʻo i le tautotogo, e teu fatu i le palapala.

  3. Ona saunia lea o le lua e fofoa ai. Fai le mea lenei:
    1. I se nofoaga filifilia, latou te elia se pu ma le lautele o le 70-80 cm ma le loloto e tasi. I lenei tulaga, o le eleele eleele lelei e gaogao eseese - e mafai ona faʻaaogaina.
    2. Afai o le lalolagi e mamafa, omea, latou te faatulagaina alavai e faʻafefe ai le tele o vai. O le faia o lenei mea, o le sefulu senetimita o le lapisi, iliili, piliki piliki, ma isi, ua sasaaina i le pito i lalo o le lua.
    3. I le pito i luga faʻatumu le lua i se paluga kulimi - humus, cherenizem, peat, oneone i tutusa tutusa. Faaopopo le 2-3 l laupapa lefulefu, 300-400 g o le superphosphate ma faʻafefiloi lelei ma se pala.
    4. Ufiufi le lua i mea e faʻaleleia ai le susu (ata tifaga, mea taualuga, paʻu, ma isi mea) e puipuia ai le fufuluina o meaʻai.
  4. A oʻo mai le taimi mo le totoina, ave se fualaau ma fufulu ile vai mo le 2-3 itula. E mafai ona e faʻaopoopo Kornevin, Heteroauxin poʻo isi aʻafiaga tuputupu ae o le aʻa i le vai.
  5. Ua tatalaina le lua tulaʻi ma ua i ai se tamai faaputuga.
  6. Ua tuu le totoa i le ua i luga o le tumutumu, ua salalau aʻa i ona tafatafa.

    O le seedling e tatau ona tu i le tumutumu o se mauga

  7. Latou te faʻatumu le lua i le eleele. E tatau ona e faia lenei mea i ni nai togafiti, taimi uma e faʻasaga ai le palapala.

    Ua sasaa le eleele i totonu o le lua o le tau, faʻapipiʻi

  8. Faʻamau le ua o le fatu i le saʻo saʻo. E taua le faʻamautinoa o le taunuuga o le maualuga o le palapala. Ina ia faia lenei mea, muamua e te manaʻomia le faʻapipiʻi o le ū o le ua sili atu le maualuga. Ma, pe a uma ona faʻasusu, o le a faʻamauina le eleele, ma o le ai ai i le taumatau saʻo.
  9. Latou te faia se liʻo poloka i le lautele o le lua.
  10. Suavai lelei - o eleele uma i le totoina o le lua e tatau ona susu. O lenei mea e mautinoa ai le lelei o fesoʻotaʻiga o aʻa ma le eleele ma le aveeseina o moli o le ea, lea e masani ona tupu pe a faʻatumu le lua.

    Faʻasalaina o se fatuga e fesoasoani e maua ai le fesoʻotaʻiga lelei o aʻa ma le eleele.

  11. A maeʻa le magoina o le palapala, e tatau ona matala ma mulumulu. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina vao, vaomago, faapalaga, ma isi.
  12. Otioti le seedling i se maualuga o le 60-80 cm Afai oi ai ni paranesi i luga, e faapuupuuina e le 30-40%.

Vitio: faʻapefea ona totō le paʻu peleni

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

Mo le faʻatoʻaga o le kerry plum Zlato Scythians, tutusa auala ma metotia e faʻaaogaina mo isi ituaiga.

Faʻaiga ma fafaga

E tatau ona faʻafeinu le pulu pine i taimi taʻitasi, e faʻatatau i le aofaʻi o le vaʻaia. I le avea ai o se tulafono, fai lenei mea e tasi i le masina. O se laau talavou ei ai se aʻa o loʻo ola pea lava pea e ono manaʻomia ona faʻafeinu i le tele o taimi, aemaise lava i tausaga malulu. Pe a faʻafeusuaʻi, e tatau ona faʻamamaina le eleele o le poloka poloka i le loloto o le 25-30 cm. A maeʻa le faʻamamaina o le eleele ma le faʻavae i luga o le mea e pala, o le poloka e vaʻaia ma mulch.

E amata ona fafagaina pulu pine mai le tausaga lona tolu talu ona totoina. Seʻi oʻo i lenei taimi, ua lava naua fugalaʻau na totoina i le taimi o le totoina.

O le televave o le faʻamaʻiina e le o se mea leaga nai lo le le lava.

Laulau: ituaiga o laʻei pito i luga o keke keke ma le taimi o le talosaga

Ituaiga o le faʻamaloloAso ma taimi o le talosagaFaʻatauga ma metotia metotia
Laʻau faʻamaʻi
Fagavai, peʻa poʻo humusI le autumn po o le tautotogo uma 2-3 tausagaFaʻasolo i luga o le vaega o le poloka poloka ma eli. Talosaga talosaga - 5 kg / m2
LivaI le amataga o le fuaina mai, i le tausaga. O le taimi muamua - i le afa lona lua o Me, ona toe 2 taimi i le 2 vaiasoI le 10 l o le vai e tumau ai le 2 kilokalama o mullein (e mafai ona e suia le 1 kilokalama o paʻu manu pe 5 kilokalama o vao vao) mo le vaiaso. Ona faʻamamafa lea i le vai i se fua faatatau o le 1 i le 10 ma faʻafeinu mai le faʻatulagaina o le pakete e tasi mo le 1 m2
Mineral fertilizers
Urea, ammonium nitrateI le tautotogo, taʻitasi tausagaFaʻasolo i luga o le vaega o le poloka poloka ma eli. Talosaga talosaga - 20-30 g / m2
Potassium Monophosphate, Sulfate PotassiumI le faaiuga o le tautotogo, i tausaga taʻitasiFaʻapalaina i le vai ma faʻafeinu i le fua o le 10-20 g / m2
SuperphosphateAutumn, tausaga taʻitasiFaʻasolo i luga o le vaega o le poloka poloka ma eli. Talosaga talosaga - 20-30 g / m2
Faʻamaʻi faʻamaʻiE tusa ai ma faatonuga ua tuʻuina atu

Trimming

O se faʻavae tāua i le faʻaaogaina o meafaigaluega tau faʻatoaga, lea e le tatau ona faʻagaloina.

Laulau: ituaiga o tipi, faaupuga ma auala o faʻatinoga

Totoina le ituaigaAsoAuala e fai
FolasagaI le amataga o le tautotogo mo le 4-5 tausaga mai le totoinaFaʻatulagaina se pale i le tulaga o le faʻaleleia "ipu"
FaʻatonuTausaga i le amataga o le tautotogoMafaufau i le pale e ala i le aveeseina o "tumutumu" ma tosoina i totonu o le pale. E naʻo le mea e tatau ai, e faʻamalosia ai le pale
LagolagoTausaga i le amataga o le taumafanafanaO le mea e taʻua o le tulituliloaina o weniiti e faia e ala i le faapuupuuina e le 10-12 cm. O lenei mea e faʻaleleia ai lo latou laʻau ma le faʻapipiʻiina o fugalaau faaopoopo mo le seleselega o le tausaga a sau
FaʻaleagainaTausaga taʻitasi, i le taufaʻaiuiuga o le autumn ma / poʻo le amataga o le tautotogoUa seleseleina laulaʻau mamago, ua afaina ma mama
Aneti-matuaAfai e talafeagai, i le amataga o le tautotogoE faia e ala i le faʻalauiloaina o lala skeletal ina ia mafai ai ona faʻaosoina le tupu aʻe o ni aʻa laiti fou

O le pale o le uʻamea paʻu. E sili atu ona lelei le fausiaina o le Scythian auro o se "ipu" faaleleia atili.

Maʻi ma meaʻai

O plums ma plums o loʻo i ai faʻamaʻi masani ma meaola faalafua, faapea foʻi ma auala e faʻafefe ai ma puipuia i latou.

Puipuiga

O le laasaga pito sili ona taua, o le faʻatinoina o le agavaa ma i le taimi o le a mafai ai ona aloese mai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi mai meaola faalafua.

Laulau: laasaga o le puipuia ma le mama

Le taimiMea na tutupuAotelega o galuega
OketopaAoina mai ma le faʻaumatia o lau paʻuLafu ma lala mu. O Ash e faʻaaogaina e pei o le faʻapala
Novema, MatiTausiga mama
NovemaLaʻau paʻepaʻeUa saunia se vaifofo o le lime lili, 1% copper sulfate ua faaopoopo, o uatogo ma lala mafiafia ua mama. E mafai ona faʻaaogaina pusa faʻapitoa faʻapitoa.
NovemaOliina eleeleTotoina o ogalaau ogalaau i le loloto e pei ona mafai ai ma le liua o le eleele. E fautuaina e fai lenei mea aʻo leʻi oʻo i le malulu, o lea na faʻafefe ai meaola o le taumalulu i luga o le fale
Novema, MatiFaʻaleleia palapala ma le pale i le sulfate paʻuFaʻaaogā se 3% faʻafitauli o le copper sulfate poʻo le Bordeaux fluid
MatiFaʻatulagaina o fusi tulimanuAʻo i luga o ogalaau i le maualuga o le 0.5 mita, faʻapipiʻi le taualuga o mea faufale, ata tifaga, ma isi.
Savaliga muamuaMalosi malosi o vailaau faʻasainaFaʻaaogā DNOC i taimi taʻitasi i le 3 tausaga ma le Nitrafen taʻitasi i le tausaga
Mid-May (ina ua uma ona tupu), ona 2-3 vaiaso uma leaFaiga faʻasolosolo masini fomaiFaaaoga fualaau e pei o le:
  • Saosaoa;
  • Toa;
  • Quadris ma isi.

E tatau ona e faʻaaogaina le tasi fualaau faasaina e sili atu ma le 3 taimi i le vaitau, aua e fai ma vaisu ma leai se aoga

Maʻi faʻafitauli ma a latou faʻaʻailoga

Afai o le puipuiga e leʻi fesoasoani pe ua tuulafoaia, e tatau ona e iloa faailoga o maʻi sili ona maʻoti.

Milky susulu

Le afaina sili ona matautia. E salalau le afu i totonu o lala, e aafia ai le fafie. E faʻafefe ai toto toto, e mafua ai ona faʻapouliuli ma faʻanoanoa le fafie. I fafo, e le mafai ona vaaia lenei mea, ae o le laau na te tuuina mai se faailo - o laulaau e amata ona susulu, o lona lanu e avea ma siliva. I le vaaia o lenei mea matautia, e tatau ona e tipiina le paranesi ma ia mautinoa ua paʻu le fafie. Afai o lea, ua tipiina le lala "i totonu o se mama." Afai e afaina uma le laau, o le a na o le sosolo lava. O lala uma ua aafia ua susunuina.

Afai o le laupapa tipi ua maloloina ma susulu, o le fai togalaau e laki. O se faailoga foi o se maʻi afaina e taua o le susulu o le susulu. E aʻafia na o laulaau. I lenei tulaga, o le laau e togafitia i le fiva.

I totonu o se laau o loʻo aʻafia i le vao manogi, o laʻau siamu laulamu e malamalama, siliva

Polystigmosis

O le igoa lona lua o le lanu mumu. E amata i foliga vaaia o mumu mumu i laulaau. A maeʻa sina taimi, ona lanu samasama lea ma paʻu, ma o le a leai se suamalie o fua. O le mafuaaga e tele lava o le le amanaiaina o le togafitia faʻamaʻi ma le maʻi. Ae e le o tuai ona amata lenei mea pe a iloa faailoga o le maʻi.

O le Polystigmosis e amata i le foliga mai o lanu mumu i luga o laulaau o le paʻu pele.

Moniliosis

I le tautotogo, i le taimi o le fugalaau, o ulu o manu e ulu atu i meaʻai o le pathogen. O le anufe e afaina ai fugalaau, laʻau ma vine. O vaega o le laau mago ma vevela, ona pulapula. I fafo, e foliga mai o se mu, o le mafuaʻaga lea e maua ai e le maʻi le lona lua o igoa - o se mumu mumu. I le tau mafanafana, o le manua e afaina ai fua ma le pala. O le puipuia ma le masani ona faʻaaogaina o mea oona o le a fesoasoani e foia ai le faafitauli.

I le tau mafanafana, moniliosis e aʻafia ai fua o le peleni paʻu ma le pala

Natura faʻamaʻi ma faailoga o mea leaga

Fualaau fuamoa figota e pei o meaola faalafua eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se laʻau mumu, laʻau mumu, moa. O le toʻalua muamua o butterfly, o le lona tolu o se pusa. O le a le mea e tuufaatasia ai latou uma, o latou uma lava o lo o tuu o latou fua i fugalaau o le pelemu plum, ma o latou laʻau e fafagaina fua ma fatu o ponaivi. O le mea lea, pe a maua ni laʻau i vine, ua tuai ona tau.

E tatau ona faʻamafunaina le kulusu ma le paluga aʻo lei tupu, ma faʻaaogaina iniseti (First Decis, Fufanon, Spark Bio, ma isi). I le taimi o le fugalaau, e le tatau ona faia lenei mea, e pei o le a pagatia pi. O le centipede e mafai ona aoina ma le lima, ma mailei e mafai ona faʻaaogaina pheromones.

Ata faʻapitoa: meaola faʻamaʻi pine

Faʻaaliga e uiga i le vasega o Gold Scythians

O loʻo ia te aʻu Zlato (o se fatuga laiti, 3 tausaga le matua ia te ia) i le malulu o lenei taumalulu. O lala pito i luga e tatau ona tipi - 30 senitimita. O totoe o loʻo ola. O le faigata o le taumalulu, e moni, e tele mea e manaomia ...

Tele tina

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=114&start=345

Afai e te totoina le auro ... i le maualuga o le manava / pusa mo le Meaalofa Sp / Pchelnikovskaya (poo a latou fatu laau), ona faateleina lea o le faigata o le taumalulu o le ituaiga. O loʻo i ai le taimi seia oʻo i le isi taumalulu o le taumalulu, faʻatoʻa tui ... Sa ou nofo faʻatasi ma Scythians talu mai le 2000 ma fua mai talu mai le 2004. Taʻu i le Moscow Agricultural Academy. O le faigata o le taumalulu e maualalo, e na o le 3.5 points e tusa ai ma Susov. Afai e faʻatauina, e sili atu pe a fai o le tui mo le taumalulu-e faʻamaʻaʻaina ai le fale i le maualuga o le 1.0-1.5 m.

toliam1

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=114&start=345

Auro o le Scythians - Pts laau. faʻalelei: faʻaleleia oe lava ia, e maualuga le maualuga o le 2.5, o le seleselega o se mea fiafia, tatou te aveesea mai le 20 i le 30 kilokalama mai le tasi laau, ae ... o le apaʻau e 2 mita i itu taʻitasi, o lona uiga, e te manaʻomia se potu. Seʻia oʻo i le 7 tausaga, e tasi le laau na tupu ma fua lelei. I le tausaga ua tuanaʻi, na totoina ai isi 8 laau, ma e lima pauna o pauna na fesiitaʻi, ma na o le lua paʻu pele. Na tulaʻi mai Iulai (o se mea taua). O loʻo ia i matou uma le siaki o laʻau, ma amata ona fua mai i le tausaga lona fa. Mo aʻu lava mafuaaga, ou te totoina na o aʻa mo le paʻu pele.

Faina2005

//www.forumhouse.ru/threads/261664/page-17

Cherry plum O le auro o le Scythians e tele mea faaletonu. Faatasi ai ma i latou -o le olaola o le tagata lava ia, o le taumalulu taumalulu o fugalaau, fualaau le lelei, le fuaina fua o fua. Ae i lalo o tulaga lelei mo le tuputupu ae, o nei faaletonu o le a totogiina ma le lelei o le tofo o vine ma le le lelei i tausiga.