Teuteu le Apple

Tausia ma le teuteuina o le applear

Kolonovidnye apu - o se laʻau laʻitiiti laʻitiiti o laau fua. O lenei ituaiga o fualaau suamalie e matagofie ma e le masani ai, ae o loo i ai ni fualaau lapoa ma suamalie.

O laʻau e pei o le laʻau e matuā mataʻutia lava, o le 'ea ma tulaga o le eleele e matua aʻafia ai lo latou fuaina ma le tuputupu aʻe, faʻapea foʻi ma uiga o latou tausiga. Sei o tatou ola i se ituaiga taua o le tausiga o laau - teuteuina.

O a aoga o le teuina?

O togalaau uma, e tusa lava po oa latou tausaga po o ituaiga, e manaʻomia taimi e teuteu ai. O le teuteu lelei e aofia ai le fausia o se pale matagofie, le fua o lālā, le atinaʻeina o le fatuga atoa, o lona tumau ma le maualuga o fua.

Ona o le teuteuina saʻo, e mafai ona ausia le maualuga o le tufatufa o le susu ma mea e talafeagai mo le atinae i le taimi atoa o le laau, e faʻamalosia foi le malamalama, o le sao atoatoa o le tuputupu ae ma le fuaina o fua.

A aunoa ma se togafiti talafeagai a se tausi fanua tausi, o le pale o le laau o le a faasolosolo mafiafia, lea o le a maua ai le leaga o le seleselega ma le leaga o fua.

O lenei e uiga i foliga o le teu

E taua le manatuaina o le teuteuina o laau e maua mai ai se naifi togalaau po o se fagu mata. A vavae ese lālā, faʻalogo lelei i le mea moni e le tumau pea ni meaʻai, ma ua vaʻaia taʻavale e ala i le tipi ese "i totonu o se mama."

Soo se teuteuga e iloa e laau e le o se mea e le faʻaleagaina, o le mea lea, e taua tele togafitia manua i le taimi lava e uma ai le teu pe vali vali i le vali paʻu.

Laveina, mamago ma faaleagaina lala ua aveesea i le taimi o le teuteuina. O loʻo faʻapipiʻiina foi le faʻaaogaina o fua o fualaau aina ina ia mafai ai ona faʻatonutonuina le uta i luga o le laau. Faatasi ai ma le amataina o le fualaau suamalie, ua faapuupuuina le teuteuina ma ua faateleina le totoina o laulaau ao taofiofi pea, ma ua vave ona aveeseina pupu i le pito i lalo o le shtamb, ao tafe le laau.

O le fufuluina o apu, pei o soo se isi lava laau, e faia, e aofia ai le fausia o se pale matagofie, ae e le tatau ona usitai i soo se faʻataʻitaʻiga.

O le fausiaina o le pale e tatau ona amata i luga o fualaau laiti. Mo se amataga, e tatau ona e vaʻavaʻai pe o le a le ituaiga o toʻasā ua tuʻuina i totonu o le fua. Ia mautinoa, i le taimi lava e tasi, e tatau ai ona faʻalogo lelei i le laina o le tau o le faʻasaʻolotoina ma le faʻalauteleina o lālā o le itu mai le ogaumu tutotonu (o le maualuga e tatau ona pe a ma le 40-45 tikeri).

E tele auala e faʻaogaina ai.

O nei auala e faʻaaogaina i le fausiaina o pale o fualaau aina. Faatasi ai ma i latou: kerbovka (fusi laau) - ua faʻaaogaina e faʻaleleia ai le totoina o fatugaʻo; teuteu lala - mo le fausiaina o lala matagofie; talotalo i tua taʻalo ma fusi i lālā; loliina pito o tumutumu malolosi malolosi.

O tiloniloni e manaʻomia ai le teuteuina faapitoa., ona o latou i ai se fausaga e le masani ai ma se tupu uigaese o lala. E i ai le teuteuina o le palealii ma le teuteuina o le itu itu. Sei o tatou nonofo i ituaiga taitasi o teuteu i nisi auiliiliga.

Vaomatua

O se tasi o nofoaga pito sili ona vaivai o le apple apple o lona pito. Ona o lona tulaga e le masani ai, o le pito i luga o lenei fualaau aina i le taimi o le taumalulu e masani ona tafe.

I le avea ai o se tulafono, o le kiona i le pito i luga, i le mea o loʻo i ai le pale, e sili atu le malosi, o lea e masani ai ona faʻamaisaina le pito i luga o le apu. E taʻitaʻia ai le pito i luga o le fualaau aina, ma foliga mai 2-3 ogalaau.

I lenei tulaga, pe a oʻo mai le tautotogo, e taua tele i se tagata fai togalaau le fuafuaina o se pitonuʻu malosi, o le faʻaauau pea o le ogalaau. O isi lala ua vavaeina, o loʻo tuʻuina 2-3 2-3 atigi taʻitasi.

O le vaega pito i luga o le gaʻo apical ua maliu na aveeseina aʻo lei solafaʻamalamalamaina e le ogalaau i luma.

Ina ia puipuia le totoina, e le fautuaina e le au fai togalaau le aveeseina o le pito i luga o le laau columnar, ae i le taumalulu e sili atu le nanaina mai le malulu.

Laʻau faʻamalosi itu

O paʻuʻau o le apple i luga o le apu o loʻo piʻoina i le amataga o le taumafanafana ina ia faʻasaoina foliga o le "koluma". O le mea lea, faatasi ai ma lo latou alualu i luma tuputupu ae, i le amataga o Iuni, o laulaau laulaau na foliga mai e tatau ona vavaeeseina.

Mo le taumalulu, e natia mai lala mai le malulu, aʻo puipuia ma le faaeteete le fugalaau mai le malulu, aemaise ile pito i lalo. Puipui le laau mai le kiona e ala i le afifiina i soo se faʻamau, e mafai foʻi ona e faʻaaoga pepa.

Faletini Apple Care

Kolonovidnye apu, pei o laau fua uma, e manaʻomia le tausiga faʻaeteete. O le tausiga o le upu e tatau ona malamalama o le tausiga lelei o laau, e amata mai i le vaitau o fatuga i le vaitaimi o le fuaina o fualaau aina.

O le tausiga e aofia ai le tuʻuina atu o le laau ma le tele o le susu, paleni o meaai ma le malamalama saʻo (e manaʻomia e le laau le avanoa avanoa, o le faʻavaeina o le pale ma le ogalaau, puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi eseese).

E malie foi le faitau e uiga i le tausiga o ituaiga o laau o le aiga o laau apu.

Faʻamamaina Apple

O le susu o le faavae o meaai palenitalafeagai mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau. Le lava le susu i totonu o le eleele, e afaina ai le atinaʻe, mausali ma le tumau o le le gata o fua, ae o isi lava laau.

Ae, ma le tele o vai e sili ona afaina: i lenei tulaga, o le eleele o le a le mafai ona maua le aofaʻi tatau o le okesene, ma o le taunuuga, e faʻapupulaina ai mea leaga, lea e oʻo lava i le oti o le laau. O le faʻamamaina le masani ai e matua le manaomia ma leaga, o lona uiga. fesuiaʻiina o vaitau papago ma le tele o vai.

I le taimi lava e uma ai ona totō, e tatau ona faʻamaʻaina le laau i le fua o le lua pe tolu pakete i le aʻa. I le tausaga muamua o le totōina, faʻatasi ai ma vai inu, e tusa ma le fa i le lima pakete vai e tatau ona sasaa i lalo o le laau. E taua le manatuaina o lena mea o le taimi sili mo le fafagaina o le afiafi: i le po e le sola ese le susu.

E sili atu le aoga mo le faʻaleleia o a tatou laau apu o le timu timu ma faʻafefe vai, o lea e tatau ona aoina pe'ā mafai. O le tafe i vai malulu e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le tuputupu ae ma le manuia o laau apu, e le tatau ona sili atu le vaivai o le vai, o le vevela o le eleele.

I le taimi o le timu, e le mafai ona sasaa vai i se nofoaga e tasi, atonu e ono aafia ai aʻa, e tatau ona susu uma le vaega o le palapala i le va o le eleele.

O le susu e tatau ona faʻamamaina le eleele i le loloto o le 80-100 cm, e le tatau ona e faatagaina le foafoaina o se paluga i luga o le palapala, lea e ono foliga mai pe a maeʻa le faʻavaivai. E faʻamamafa le eleele i le okesene, pe a uma ona faʻasusu, e taua tele ona e tatalaina le palapala.

Matou te puipuia le laau mai meaola faalafua

E taua tele, pe a tausia le vaomatua, ia manatua le manaʻomia mo latou puipuiga mai meaola faalafua. A oʻo mai le tele o iniseti, faasolosolo, o faʻamaʻi na maua mai e foliga mai, o laau e amata ona tiga, lea e mafai ona faʻaosofia ai le oti o le laau.

E tele ituaiga o meaola faalafua eseese. O nisi o mea e masani ai: codling moth, silkorm (le totogia po o le tatagi), o le pulu, o le anufe, o le apple ermine moth, the cherry leaffly, green aphids, leafworm, vailaau o le vavao, moli, apogaleveleve, manogi ma le tele o isi.

E tasi le pest e afaina ai le fugalaau ma le fualaau aina, o le isi - o laulaau o le laau, le tolu - o ogalaau ma lala. O loʻo i ai le tele o meafaigaluega e fesoasoani e puipuia mai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi faʻamaʻi, faatasi ai ma la latou fesoasoani e mafai ona puipuia, faʻafefe ese pe faʻaumatia se faʻamaʻi faapitoa.

E faalagolago i le ituaiga ituaiga o pest ma le ituaiga o faamai, e iai auala eseese e tetee ai, e pei o le: karbofos - 0.3% concentrate, bitoxybacillin, dendrobatsillin, tolu pasene trichloror, 10% flozalon

Taulimaina i laau. E le gata i lea, o loʻo i ai se auala faʻapitoa e lauiloa - totoina o laau i le tapaa tapaa. O le fofo o lenei meafaigaluega ua ave i le fua faatatau o le 1 i le 10, ma ua aloaia e aoga mo le pulea o manu.

I le tulaga lautele, e tele naua fualaau oona e sili ona lelei e aʻafia ai faʻamaʻi. E taua tele pe a faʻaaogaina nei vailaʻau, siaki ma le totoʻa pe leai se aoga o le ola, talu ai o le faʻaaogaina o se vailaau faasaina e ono, muamua, leai se malosi i le tau faasaga i se meaola, ma lona lua - e afaina ai le fale lava ia.

Ou te fia faamanatu atu o loʻo i ai le tele o ituaiga meaola faalafua e pei o vaomatua ma faʻatafunaga ma maunu. Aua nei galo e uiga ia i latou, aua o ni meaola faalafua o togalaau, latou te mafai ona afaina tele ai soo se laau, ma, e tusa ai, i la tatou apple apple. I le taua faasaga ia i latou o le a fesoasoani ia te oe lala o apalai masani, lea e mafai ona ufiufi ai se laau i tafatafa o le ogalaau.