Laʻau

Orchid Brassia: faʻamatalaga, ituaiga ma ituaiga, tausiga

Orchid brassia o se vaega o le aiga o Orchidaceae ma e tusa ma le 30 ituaiga. I le natura, o le fugalaau e taatele i Mekisiko.

Faamatalaga, Vaega

O le ituaiga o pusa o loʻo i ai le tele o vala taua:

  • petelima ua faʻaloloa, ia i ai se pito pito i luma ma e mafai ona oʻo atu i le umi o le 15 cm;
  • uʻu laiti ma faʻafefete;
  • manogi - o se faʻafefiloi o vanilla ma le meli;
  • o le lau o le lau, o le lau, o le lafoaʻi o foliga o se tagata;
  • lanu - lanu samasama;
  • pulufana - maua le foliga o se pi, e latalata vavalalata o le tasi i le isi, o lo latou tuputupu ae ma se apefai e le o aofia ai;
  • o le laugutu e lapoa ma lapotopoto, o le lanu e sili atu ona mama nai lo le gaʻo.

Eseesega ma ituaiga o brassia

E tele ni ituaiga o pipi pateni e mafai ona tupu i totonu:

VaʻaiFaʻamatalaga
WartyLe tele o mea masani. E oʻo atu i le maualuga o le afa mita ma mafai ona fuga i soo se taimi o le tausaga. Lanu - pale samasama. E vaapiapi laʻau.
SilasilaLanu samasama lanu samasama ma lanu viole, ei ai le vanilla. E vaapiapi lauulu ma tusi i pito.
TaofiaO laʻau e samasama samasama, faʻafefete. Pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o kulimi, o loʻo i ai se manogi malosi.
RoyalE manaʻo e faʻapipiʻiina i se mea manogi masani ma le faʻapitoa. O fugalaau e laiti, ma o loʻo faʻatupulaʻia le totoina o petals.
Simmer mitiE i ai ona lapopoa tetele, e oo atu i le 15 cm le lanu. Lanu - samasama lanu samasama ma togitogi lanu enaena, tuufaasolo saʻo i luga o petals. Lulu lapopoa ma laumei.
BrassidiumE iloga ona o le fugalaau, o toto i fafo e pei o le taamilosaga. Valivali lanu samasama ma se laʻau ulaula.

Orchid care brassia i le fale

Aʻo tausia se brassia orchid i le fale, o tomai faʻapitoa e le manaʻomia, talu ai o loʻo tuʻuina atu le laau i totonu o le vaega faʻapitoa.

O le fugalaau e fiafia i le malamalama, ae le gafatia le susulu o le la, o lea e tatau ona tuu i luga ole windowsill or east windows. O se vevela talafeagai mo le tuputupu aʻe o orchids ua avea ma + 20 ... +25 ° C, o le tau maualalo e taliaina e +15 ° C. I le taumalulu, e manaomia e le laau se malamalama atili.

E tupu tele le ea i le ea, o lea e manaʻomia ai le faʻaleleia masani. O le faʻamaeʻaina e faia i le faatofuina o le fagu i totonu o se pesini vai mo le 15-20 minute. A maeʻa lenei faʻagasologa, o le a sili atu le susu.

Totoina, totoina, masini, palapala

O nei laau i totonu e le lelei le fesoʻotaʻi i gafa, e aunoa ma le manaʻoga e faʻanofo le tosoke e le fautuaina. O le fagu mo le totoina o se fugalaau e tatau ona avea ma ni palasitika poʻo sekeli, faʻapea foʻi le umi ma le lautele.

I le faagasologa o le totoina (o le taimi sili ona lelei o le tautotogo), o le togi o loo togiina i le pito o le pusa ma ua lava avanoa e faasaolotoina e fausia ai le pulu.

O le totoina o pulu e faia i le loloto e pei ona mafai ai i le mea e sui ai. E fautuaina le faia o le palapala ia oe lava, ma ia tutusa uma vaega nei:

  • malala;
  • moa
  • fasi paʻu;
  • eleele lautele mo laʻau.

Pe a totoina pe toe totoina se laau, o se alavai faʻavaivai e aofia ai iliili, maa ma le polystyrene e tatau ona tuʻuina.

A faʻatulagaina se laau, e fautuaina e mulimuli i lenei fuafuaga:

  • e ala i le fesiitai, o le vaega atoa o eleele o loʻo faʻafeiloaʻi atu i se koneteina fou;
  • ua faamamaina le rhizome mai le lalolagi tuai;
  • o aʻa uma ua susulu i totonu o le vai mafanafana, o vaega manua ua aveesea;
  • ua tuu le togi i totonu o se fagu fou ma sina siʻi mai le ogatotonu;
  • ¾ ipu ua tumu i le palapala mo le toe sasaa.

Tofiga

O le toe gaosia o lenei fale e fai i le vaevaeina o le faavae o le aʻa ma pseudobulbs. E vaʻavaʻai faʻapitoa le laau pe faʻapipiʻi meafaigaluega faʻapitoa, o nofoaga o fasi pepa e faʻasusu i le sukanamon i le eleele i mea faʻasao.

Maʻi ma meaʻai

Orchid brassia e aafia i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi:

  1. O le miti vavave o se meaola lea e fafaga i le sua o le fugalaau. O togi paʻepaʻe na amata muamua i lalo o le lau, ona maua ai lea e le lau se lanu uliuli-lanu. Ina ia faʻafefe, faʻaaoga se vevela vevela ma togafitiga ma acaricides (Fitoverm).
  2. Laʻau ma le anufe paʻu - e i ai sona aʻafiaga i agasala o lau. O taʻavale e pulea e ala i le faʻaleleia o Fozalon poʻo Karbofos.
  3. Slugs - e mafai ona e faʻateʻa ese nei mea faʻavevela e mafua mai i le faʻaleleiina o le ipu ma le galue.
  4. Laʻau le pala - o se faʻamaʻi e masani ona atiaʻe ona o le tele o le faʻasusu, o loʻo taʻitaʻia ai le laʻau. E mafai ona e faʻaumatia e ala i le suʻeina o le Fundazole.

Afai e te mulimulitai i nei tulafono uma, ona tupu loa lea ole ola maloloina.