Laʻau

O mea i totonu o fugalaau e mafai ona ave i fafo i le taumafanafana

I le taumalulu ma le taumafanafana, e manaʻomia e le faʻalafale ile tausiga. Ua iloa lelei e tagata fai togalaau fugalaau ia fugalaau i totonu e mafai ona ave i fafo i le taumafanafana. I le avea ai o se tulafono, o nei laau totō o loʻo avea lo latou nuʻu ma taotoga, vailaʻau, vaʻaloto ma mauga.

I le tau vevela, e tele mea faataitai i totonu o le fale e tupu, e manaʻomia se faʻaleleia o le ea fou, faʻaalia i le susulu o le la, ma nisi foi le eseesega o le vevela. Ae le o fugalaau uma e mafai ona ave i totonu o le auala poʻo le faletalimalo. O nisi faʻataʻitaʻiga e le faʻafeiloaia soʻo se aafiaga e aʻafia ai.

O mea i totonu o fugalaau e mafai ona ave i fafo i le taumafanafana

O mea i totonu o fugalaau e mafai ona ave i fafo i le taumafanafana

O le aʻafia o le ea fou ma le la e aoga tele i le tuputupu ae o laau i totonu. Ae le o laau uma e fautuaina e ave i fafo. O nisi taimi e le fiafia i gaoioiga. O fugalaau i totonu e mafai ona ave i fafo i le taumafanafana o le a taʻu mai ai le amataga o laau ma tuutuuga o le tausiga.

Taua! Laʻau e manaʻomia ai le tausiga o tulaga (vaʻaia o le ea, leai o ni faʻataʻitaʻiga, tulaga vevela faʻapitoa) e le tatau ona ave i fafo. E le fautuaina le siitia o faʻamaʻi maʻi ma vaivai, ma na fugalaau ua leva ona totoina.

E mafai ona faʻaaoga laau toto i le ea fou pe a tumau pea le malulu o le ea ile faailoga e le itiiti ifo i le 15 ° C. O le eseesega i le va o faailoga o ao ma po e le sili atu i le 10 ° C. Faatasi ai ma se faaitiitiga o le faatinoga, o le ae manaomia le toe faafoi o laau i le fale.

Dracaena

O le le fiafia i le tausiga ma e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga, o le dracaena (marginata, Marginata Magenta) e manatu o se fomaʻi natura, o le mea lea e fiafia ai ia te ia.

E fiafia Dracaena i tulaga masani e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga

E aofia i le aofaʻi o laufanua o loʻo iai i totonu ole afaina o Aferika. Mo le matagofie o le vevela, o le tulaga lelei o le vevela o le vevela o le vevela:

  • 18-25 ° C i le taumafanafana;
  • 10-12 ° C i le taumalulu. I le taimi lea, ua malolo le laau.

O se tulaga taua mo le tausiga o le leai o ni faʻataʻitaʻiga, o le tausiga o le maualuga o le maualuga ma le puipuiga mai suiga o le vevela. E le fiafia o ia i le susulu o le la.

E mafai ona ave le dracaena i le taumafanafana? E le fautuaina, o le i ai i le la, e mafai ona mafua ai mumu i luga o laʻau matala.

I le taumafanafana, e manaʻomia e dracaena le tele o le malamalama ma le susu. E mafai ona e ave i fafo i le auala, ae i le taimi e tasi e tatau ona faʻatulagaina ina ia le pau le la i luga o le lau.

Faʻalogo lelei! I lalo o le paolo-alofa Marginata Magenta ituaiga, o le lanu lanu ua faʻapouliuli. Le malamalama o laulaau, o le tele foi o le malamalama latou te manaʻomia.

Anthurium

Anthurium (Anthúrium) - o se tasi o fugalaau pito sili ona matagofie i totonu o vaomatua Amerika. O loʻo matuā faʻamalosia lava o ia i tuutuuga o le taofia. O le ea vevela e feteʻenaʻi ma Anthurium, o lona uiga o le fugalaau e manaʻomia ai le faʻaleleia faifaipea ma se fagu moli.

Anthurium e le fiafia i le ea mafanafana ma le susu i totonu o le fale

O le filifiliga sili mo aso malolo o le taumafanafana, e vaʻaia e laau toto se faletalimalo, se paletini puipuia-pale. E le taliaina e Anthurium le vevela o le vevela, o lea e le fautuaina e ave i fafo i le taumafanafana.

Zamioculcas

O le fanau mai o Zamioculcas o le Aferika o le taumalulu. O lenei fugalaau e le lelei i tuutuuga o le taofia. E fautuaina e tuʻu i fafo i le taumafanafana. O le togavao e faʻafefe lelei le lamala ma le timu, e le manaʻomia se faʻaleleia atili.

O le aoauli o le aoauli e mafai ona mafua ai mumu, o lea e tatau ai ona e tuʻu le zamioculcas i se nofoaga lau-paolo. Afai e te tuu se fugalaau i le paolo, o le a amata ona mou ona laulaau. E tatau ona filifilia le malamalama aupito sili.

Violets

Violet (Víola) - o se laau o le taugofie. O le agamalu ma le palasi (senpolia) e fiafia i le maualuga ma le malamalama lelei. O nisi tagata faifaatoaga a le aufaifaatoaga latou te totoina se laau toto i le togalaau mo le taumafanafana i lalo o mea e ufiufi. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e masani ona afaina i fugalaau. O violets ua i ai aʻa, e mafai ona totoina i totonu o se fagu, ao tago i luga le mea e tatau ai. E le mafai ona alu i le auala. E sili le tuʻuina o fagu fugalaau i luga o le faamalama o le umukuka i lalo o faʻamalamalamaga lelei. O iinei, o faʻamaoniga pito sili ona lelei o le faʻamamaina.

Fuafua ata

Schefflera (Schaefflera) - o se tasi o sui o le vailaʻau, e manaʻo i le maualuga o le maualuga. O se laau totino matagofie matagofie e faapaleni ai aso malolo o le taumafanafana i luga o le auala poʻo luga o le faletusi.

Faʻasalalau le susulu o le la e mafai ona faʻaititia ai le mea teuteuina, o lea e manaʻomia ai le tuʻuina o le tamaʻi mamoe ina ia puipuia mai le faʻafesoʻotaʻi saʻo.

Taua! O le maualuga o le taumafanafana mo le sheflera e 22-25 ° C i le taumafanafana. Manaomia nisi faʻaleleia i le taumafanafana.

Dieffenbachia

Diffenbachia (Diffenbachia) - o se malolo mai motu oona. Maota e tele ituaiga o Dieffenbachia. Latou te fiafia uma i le ea malulu ma lava le malamalama ma le vevela.

Dieffenbachia o le a manaʻomia ona siʻosiʻomauina i lea taimi ma lea taimi

O le togavao e faʻafeiloaʻi ai le mafanafana o le mafutaga mafanafana lelei, ae e aoga le puipuia mai le la susulu. E mafai ona tuʻu se pusa i le dieffenbachia i le faapaologa i le taumafanafana. O le a tatau ona faʻavave taimi. Pe a paʻu i lalo laʻau e manaʻomia ai le teuteu.

Faʻalogo lelei! Dieffenbach ei ai le sua suamalie, lea pe afai e ita i mucous membranes.

Chlorophytum

O le tagata Aferika i Saute o fale faʻaonaponei - chlorophytum (Chlorophytum) - o se laau e le taua mai le aiga Lily. E sili ona fiafia i ai le malamalama, o le vevela sili ona lelei i le taumafanafana o le 21 ° C.

Chlorophytum foliga lelei i fugalaau fugalaau

A lūlūina e le lā lālā o le fugalaau, ona faʻalosolo lea o le lanu, o laulaʻau e mafai ona faʻamago. O lenei mea o le a vaivai ai le laau. O le chlorophytum e mafai ona ave i totonu o le auala poʻo le faletalimalo, ma tuu ai ipu i totonu o le paolo. Tali atu i luga o laʻei ma pulumu.

O mea i totonu o fugalaau e mafai ona ave i le faapaologa i le amataga o le tautotogo

O mea e mafai ona teuina i totonu o le potumoe

O afea e mafai ai ona faʻaogaina fugalaau i totonu? I le amataga o le tautotogo, o le eseesega o le vevela e maualuga tele. E le mafai e toleniga uma fale ona faʻapalepale i na faʻafitauli. E masani lava o suʻega faʻapitoa e maua ai le paʻu, o le paʻu paʻu e mafai ona faigofie ona feagai ma se mea faʻafuaseʻi o le natura:

  • oleander;
  • myrtle;
  • laurel;
  • Aralia.

Mai fugalaau i totonu, o le toe faʻaleleia i le faapaologa i le amataga o le tautotogo o le a lelei le toleniina: geranium, orchids, fuchsia. Aʻo le taimi tonu e tuʻuina atu ai fagafao vevela i le faapaologa, o le vevela i fafo atu o le faamalama ma tulaga e mafai ona faʻatulagaina mo le vaitau o le kiona e taʻu atu ia te oe.

Myrtle e fetaui lelei i se tautotogo e tumau i luga o le faapale

Taua! Ma o le fugalaau e ola lelei, e le afaina ma fiafia i se lanu matagofie, e aoga le mafaufau i le susulu o le faapaologa.

Fugalaau i luga o le faapaologa e fuafua i le itu o le lalolagi

E le mafai ona tupu uma fugalaau totonu i luga o le faletusi. Soo se meaola e tatau ona i ai se aʻa aʻa ona o le faatapulaa avanoa. Pe a fuafua e tuʻu ni teuteuga ola i luga o le faletusi, e tatau ona e totōina laau i tamai fagu, o fagu fugalaau tautau. Faʻatasi ai ma se nofoaga laʻititi, e talafeagai le faʻaogaina o laufanua.

Balcony mea e teu ai fanua

Taua! O faʻamatalaga vavave ma vailaʻau eseese o se filifiliga sili lea mo toetoe lava o pusa uma. O nei laau toto e tupu lelei i soo se malamalama. E mafai ona ave i fafo i le faapaleni i le tautotogo, pe a pasia le kiona malulu.

O fugalaau e sili ona matagofie ma matagofie i totonu o fugalaau e talafeagai lelei mo le faʻaogaina o le laufanua o le faapaologa e paʻu ai, petunia, nasturtium. Afai e feagai le faapaologa i le itu i saute, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Tuu ni fugalaau i totonu o pusa oneone e puipuia ai aʻa mai le vevela.
  2. Ina ia aloese mai le laulauina o laau, o laau e faʻaalia i le malamalama i le taumalulu e tatau ona paolo.

Faʻalogo lelei! I luga o le fogafale i luga o fale maualuga, o tulaga o le tau e le mafai ai ona talepe le fale puipui.

O le a le vevela e mafai ona teu ai fugalaau i luga o le pusa

Afai e te le toe faafoi fugalaau i totonu i se taimi tatau i lo latou nofoaga masani ma le amataga o le tau malulu, ua mamae lau laau, lafoai le laʻau ma toe faaola mai mo se taimi umi lava. Muamua, e tatau ona e amanaʻia le tau o le itulagi. I le itu i mātū, o lauulu muamua na amata i le amataga o le tautotogo.

Faatasi ai ma le amataga o le kiona, atonu e mate nisi fugalaau

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e tatau ona toe foʻi i le fale pe a paʻu le vevela i le 12 ° C. E sili atu le faigata o ituaiga meaola e mafai ona aumai i totonu o le fale i le 10 ° C i le po.

O mea e mafai ona teuina i luga o le faapaologa i le taumalulu

O mea i totonu o fugalaau e aumai ai le fiafia ma le manuia i le fale

E mafai ona e faia se mata lanumeamata i luga o lou lava faletusi pe a fai o lenei eria o le a eli. I le taumalulu, o le kiona e pau i luga o sea faletalimalo e le aofia ai. Pe a faʻaitiitia le taʻitasi o le thermometer i le -10 ° i fafo, o le a sili atu le vevela i le vasa. Afai o le tau i fafo atu o le faamalama -25 °, o le vevela i luga o le faapaologa o le--5 ° C. O lenei tau e mafai ai e oe ona toʻa malu le taumalulu nisi ituaiga o meafale i totonu:

Lisi o galuegaTalosaga masani mo le tuʻuina atu
Tagata fau falefaailoilo; totigilima PPE o foliga ma taliga; viia le faaitiitia o tagata
Avetaavalemittens; mafanafana mafana; saogalemu o seevae
Moversmea manogi; totigilima Vaavae pusa.
Tagata faigaluega faataufagu; totigilima ofu taʻele
Tagata faifaatoagatotigilima seevae mittens.
Tagata faigaluega eletisegalu faapitoa faapitoa a le eletise; siaki saogalemu; ulutala; pito i luga; vailaau mafanafana mo masini eletise.

Conifers toleniga le tau malulu i luga o le faletusi

Junipers taumalulu i luga o le faletusi. Latou te tumau i le malulu atoatoa o se coma.

O mea e mafai ona totō i totonu o le taumafanafana i totonu o le laufanua

Kalanchoe i luga o le auala i luga o le laufanua - e mafai ona tulaʻi i le auala

O nisi o ituaiga o laau i totonu e mafai ona totō ile eleele mo le taumafanafana. O le tulaga autu - e tatau ona e filifilia se nofoaga malulu. O se filifiliga lelei o le totoina i le paolo o laau. Ae e oo lava i fugalaau fugalaau e le masani ona iloa po o fea e mafai ona totōina fugalaau i totonu o le togalaau i le taumafanafana i le eleele avanoa e aunoa ma se lamatiaga o le leiloa poʻo le faʻavaivaia o laau toto.

Taua! E le talafeagai le totoina o fugalaau lata ane i le laau, ae toe foʻi i le 1-1.5 m mai le ogalaau. E tatau ona fugalaau i le paolo o le palealii.

Lotoina Petunia i luga o le eleele

<

Ua totoina le karaniki i vaega e malamalama mai itu uma. I le taimi muamua, e mafai ona matauina samasama o laulaau. Ae o lenei mea vave e vave ona pasia, o laupepa ua toe faʻaleleia.

E totō Cacti i nofoaga taʻitasi. Ina ia puipuia fale mai le leai o le susu, e tatau ona e tausia le faamamaina. Ina ia faia lenei mea, lata ane i le tulaueleele, ia faia ni pu e tumu i le vai.

Lisi o laau i totonu e mafai ona totō i le taumafanafana i le avanoa tatala:

  • geranium (pelargonium);
  • baka;
  • Sufui (Aloe, Crassula, Kalanchoe);
  • musika auro;
  • hibiscus (potu maualuga);
  • faʻasologa;
  • lappeastrum;
  • dracaena;
  • chlorophytum.

I le vaitaimi pe a paʻu le vevela i le afiafi i le 18-17 ° C, e tatau ona totoina fugalaau i fugalaau ma toe foi mai i le potu.

E mafai ona totoina fasi viole i le auala i le taumafanafana

Vaioleti o se fugalaau mataga. E sili ona lauiloa ona o lona vave tuputupu ae ma lona vaitau umi o le fugalaau. E le o tagata uma e iloa pe mafai ona totoina fafo fasi violets i fafo i le taumafanafana.

O aʻa o violele e matua leaga lava

<

O aʻa maaleale o se ogalaau fale e sili ona faigofie. O le totōina o se viole i luga o le eleele avanoa e le talafeagai. E le gata i lea, i totonu o le togalaau, o lenei meaola e mafai ona afaina i mea leaga.

E mafai ona toto se dracaena i le laufanua mo le taumafanafana

Dracaena (Dracaena) - o se mea faʻapitoa o le vevela. O le tele o fai togalaau e fiafia pe mafai ona faʻaleleia se dracaena i le taumafanafana i luga o le auala. Ina ia totoina i eleele tatala, e tatau ona e tuuina atu tulaga nei:

  • fale nofo i le itu i saute. Dracaena e faʻavave;
  • eleele suavai lelei mo le toto i le eleele;
  • tele suavai. O le laau e fiafia i le maualuga o le susu.

Faafetai i lona matagofie, dracaena o le a suia ai le togalaau

<

Faʻaaogaina dracaena, e mafai ona e fatuina se mamanu tulaga ese mo se fuafuaga a le tagata lava ia. O le a manaʻomia e ia se tausiga faʻapitoa pe a uma ona totoina: faʻasaʻo, ofu pito i luga. O le taimi lava e malosi ai le laau, e naʻo le au fai togalaau e mataʻituina le susu o le eleele.

Afai e te fetaui lelei i tulaga o fugalaau i totonu o le auala, o le a latou tali atu i lanu lanu ma faatelevave le alualu i luma. O le togalaau, faapaologa po o le faletalimalo o le a suia e ala i le faʻaaogaina o laau toto. E taua le fatuina o tulaga talafeagai mo i latou.