Laʻau

Tauvaga o le Caucasian - togavao i fafo i totonu o le togalaau

Medlar o se togalaau manaia manaia matagofie e mafai ona tupu i luga o lona tuatusi. E foliga mai, pe faʻapefea ona totoina ma faʻaleleia pe a vevela le fatu o Abkhaz, ma mea e tatau ona fai ina ia mafai ai ona vave fuaina fua o fua - sili atu i lenei mea i le tusiga o loʻo i lalo.

Aganuʻu faʻamatalaga

E le faigofie ona tupu i Rusia, Georgia, Turkey, Caucasian loquat (sesek, lokva poʻo eriobotria), e ui e le afaina tele. E le manaʻomia ona ia tausia ma le faaeteete, na o le fausua ma le laei masani. E foliga mai e manaia i le laufanua, faʻafefiloi ma le tele o laau totő, e faia ai se mea e tasi. Medlar, pe a matua, e leai se afaina ia i latou, naʻo le lelei.

E foliga foliga foliga

O le a se mea e foliga mai ai le mea tutusa le tagata Caucasian?

O le Medlar i le vaeluagalemu o le laufanua i le laufanua o le natura e oʻo atu i le 8 m. O loʻo i ai ni paʻu paʻu lapoa ma lapoa lapopoa ma se pito sili ona lamolemole ma lalo ifo. O fugalaau lanu paʻepaʻe ma le kulimi ei ai le manogi matagofie. O fua o loʻo i ai le tausiga lelei ole vailaʻau e maua mai i fugalaau e lelei ma maloloina.

E toatele e masani ona fiafia i le tagata mafaufau i Abkhazia pe a matua. E tupu i le ogatotonu o le taumafanafana. I le ala, e tupu lenei mea pe a tupu le mati i Apakasaia.

Vaaiga Vaaiga

Medlar o se fualaau suamalie. E lua ituaiga. E tupu Caucasian ma Iapani. E ui lava i le mea moni o nei meaola uma ei ai le igoa e tasi, o nisi taimi o vailaʻau e faʻavasega i latou i ituaiga eseese.

Fuchsia faʻatoʻaga ma tausi i totonu o le togalaau, i luga o le eleele

Laʻau na faʻaalia i Asia ma Europa. I aso nei, e mafai ona maua fua i Algeria, Armenia, Crimea ma nisi o itulagi o Rusia ma se vevela vevela. Fualaau suamalie suamalie ma suamalie o se lanu ulaula ulaula. O latou laʻau o se averesi e 3 cm pe a vela.

Locini lau

Talu ai o le moa i le fale o se laau e ola pea, o laulaau i le gasologa o le tausaga e lanumeamata, o nisi taimi e lanu samasama ma pauu. E aofia ai le tele o mea aoga.

Mo faʻamatalaga! O teuteuga e faia mai lau laau, lea e mafai ona fofo ai le bronchitis ma le foma.

Tuputupuina o le Medlar Iapani

Lokva Iapani o se laau toto e pei o se laau. E oʻo ile maualuga ole 5-8 m. E le gafatia ni gutu malulu, o lea e mafai ai ona tupu i le fale poʻo i luga o le talafatai o le Black Sea, i le mea o loʻo i ai le vateatea.

Medlar - pe faapefea ona ola i le fale

O fasipepa o lenei ituaiga e lautele ma lautele (30 cm le umi ma le 10 cm le lautele). O le eseesega e ese mai le Caucasian tasi i le i ai o le lanu vaivai.

Faʻalogo lelei! O le totoina o le Iapani e leai se eseesega mai le fausiaina o mea masani.

Teuteu

E le tatau ona vavae ese le pine a Iapani, ae faʻafefeina lelei le faiga. E na o le pau lava le lala ma le kiona e mafai ona e faʻaumatia. A aunoa ma le teuteuina, o le laau e tupu i le 1.7 m. E leai se pale mafiafia.

Teuteu

Aisea e taua ai le faatupuina o se pine mai le Caucasian

O le tuputupu ae o le pine o le Caucasian i le togalaau o se gaoioiga manaia. E le gata o se aganuu matagofie togalaau, lea e mafai ai e oe ona mamanu le laufanua, ae o se vailaau aoga vailaau faʻatasi ma:

  • Vitamin C
  • pectin;
  • minerale (calcium, magnesium ma le potassium);
  • vailaau oona.
Rosemary - totoina o fafo

O ona fua e aoga pe a maeʻa ona matua. Latou te fesoasoani i le faateleina o le puipuiga o le tino, faʻaleleia le tulaga o le vascular system, faʻamalo le totoga, faʻasaʻo le toto, faʻaleleia atili le popole ma muscular systems, ma faʻamalosia ai le motumotu o le intestinal. E le gata i lea, ei ai a latou aoga aoga ile lauulu, ponaivi ma fao.

Mo faʻamatalaga! E leai ni a latou faʻailoga.

Le faʻaogaina o le medina i vailaʻau masani

O le Medlar i le vaitau e faʻaaoga lelei i vailaau faʻaleaganuʻu. O teuteuga e faia e faʻamaonia ai le faʻaogaina o le tino ma le gastrointestinal tract, o gaioiga e faʻaumatia ai faʻamaʻi tino i totonu o le manava. Ina ia ausia le maualuga o le malosi ma aveese le fulu, tale ma le manava o le mānava, faʻafefiloi ma le meli.

Teuteuga

O afea e amata ai ona aoina?

E mafai ona aoina vave Medlar i le mauaina o le lanu mumu-lanu mumu ma le mama e fua. E teuina mo sina taimi puupuu. E toetoe lava a le mafai ona felauaiga, talu ai ona o se mea e le mafaʻailogaina. I le taimi lava e uma ai le aoina, e 'ai pe auina atu i le pusaaisa mo le maualuga o le lua aso. Ina ia faʻaleleia le ola ola, e mafai ona e faʻamagoina pe faia siamu, fuālaʻau, sua mai ai.

Medlar i le ogatotonu i le avanoa

O le ituaiga Iapani e mafai ona ola i totonu o Rusia Tutotonu, ae o sina itu i matu o le itu o Krasnodar Eriobotria e le toto. I le itu i saute, o loʻo lafoaʻi mai i luga o le paʻu ma se paʻu siliva ma fualaau suamalie suamalie. I le itu i matu, ua toetoe a le mafai ona tupu. Ae ui i lea, o se sui e mafai ona faʻaaoga Siamani fualaau faʻamaʻi.

Totoina ma le tausia o le moa i le avanoa

E mafai ona e totoina le moa, pe soʻoro, i le tautotogo po o le autumn. E faʻalagolago lava i tulaga tau fesuiaiga i le itulagi. I kulupu faʻavae, e tatau ona manatuaina o le mamao i le va o laau toto e tatau ona le itiiti ifo ma le 4 m. E tupu faʻafuaseʻi fua, talu ai o Eriobotria o se mea e ola ai le tagata lava ia.

E alofa o ia i le la, o lona uiga o le tuputupu ae o se laau fualaau aina e le manaomia i luga o se nofoaga paolo. E le gafatia le malosi i matagi, faʻapea foʻi ma fulu. O le eleele e le o faʻaalia ai ni mea faʻapitoa, ae o le vaomatua e manuia i le le paleni ma le palapala eleʻele.

Faʻalogo lelei! O le eleele aupito sili ona lelei o le oneone, sod ma humus, e maualuga lona 5-6 points.

Faʻamasinoga

Totoina o toga

Totoina o laau toto i totonu o se eleele ua eli mai i luma mai vao, faʻafefeteina i le faʻalavelave faʻapitoa o meaʻai ma gaʻo o le ponaivi. Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. O se lua e faalua faaluaina e pei o le aʻa o le fatu.
  2. Ua eli se siteki i totonu o se pu. Ua tuu se fatu i le pito i lalo ma eli i luga e le eleele.
  3. Ona fusi lea o le lumanaʻi i se pine ina ia tupu aʻe ai i totonu o se ogalaau.
  4. Faʻasusu tele i vai.

Faʻalogo lelei! O se aso pe a uma ona totōina, e vaʻaia le palapala ma mulumulu ma le palapalū ma fuga le vao. I le lumanaʻi, e manaʻomia le fafagaina masani ma le lalaga pito i luga.

A fua mai le pine

Faatasi ai ma le totoina lelei, pe afai ua ausia uma tulaga, ma e fiafia le tau i se tau lelei, ona tupu ai lea o fualaau mo le 3-6 tausaga. I le avea ai o se tulafono, o fua muamua e vave ona tupu, ae i ni vaega laiti.

Faamai, meaola faalafua ma isi faafitauli pe a tuputupu ae

Medlar o se vailaʻau e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E seasea ona osofaʻia e siama ma iniseti iniseti, anufe ma fomaʻi afaina i le foliga o le sigusisi. O togafitiga faʻamalosi e faʻaaoga ai le vai Bordeaux ma vaifofo o loʻo i ai uʻamea o le a fesoasoani e aloese mai foliga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Brown i luga o laulaau

Brown i luga o laulaau o ni faʻamaoniga o le faaleagaina o le laau e ala i paʻu. O i latou nei o iniseti e afa-atigi anufe o loʻo i ai le talita puipui io latou tino. Latou te faʻaumatia laulaau o pine, gaʻo ma rhizomes o le laau, lea e oʻo atu ai i lona oti atoatoa. O le tauivi ia i latou e faigofie: faʻamalo le laʻau ma le pulumu fulunifo ma se fasimoli solution, emulini kerosene po o le ava malosi.

O laʻau e mamago

O laulaau o le mimiti e mafua mai i le le faʻavaleaina o le vai ma le faaleagaina i aʻa i taimi o le gafa. Latou te faia foi ni lanu enaena i luga o laulaau o le maʻi o le fale. I le taumalulu, latou te lanu samasama ona o se taunuuga masani. O lau o lauusiusi e paʻu ma foliga fou. Ina ia aloese mai laʻau vaivai, e sili ona lelei i se nofoaga malulu mo le tau malulu.

O le mea lautele, o Iapani, Caucasian, o le moa o se laau e le lelei le totoina e mafai ona maua ai fualaau suamalie ma teuteu ai le laufanua. E le gata i lea, o ona fua e aoga tele i le togafitiga o le tele o faamai.