O le togalaau

Clematis Diseases and Pests

Talu ai nei, e fiafia le failautusi i le alofa alofa fugalaau.

O le tele o fugālaau, o lau o le lau e foliga manaia i luga o le togalaau.

E toatele tagata alolofa e tele ituaiga o failautusi. Ae o nei laau totō, e pei o le tele o isi, e faigofie i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi.

Maʻi Mataʻutia Clematis Diseases

Fungal maʻi

O faʻamaʻi faʻaleagaina nei e faʻaalia mai faʻamaʻi faʻamaʻi:

1. Liliu - o le faʻafitauli sili ona matautia, ona o le mea moni o le clematis ei ai aʻa e mafai ona alu i le eleele mo le 1 m.

O se fugalaau e foliga mai o le fugalaau e faafuasei lava ona avea o ni laau mama, ma ua mamae.

O le faʻamaʻi e mafua mai i paʻu o se fuga e ola loloto ile eleele. E afaina ai le toto, ona o le solia o le metabolism ma o le a mou ese atu.

O le tele o taimi, e mataʻituina le paʻu i le amataga o le tautotogo ina ua mavae se taumalulu mafanafana, faʻapea foi ma vai inu, togafiti. O le faʻamaʻi e masani lava ona tupu i le vaitau o le tuputupu ae malosi, aua e sili atu le vave galue o fatu laau, ma o le a mamae le laau i ni nai itula.

A oʻo mai se faʻamaʻi, aveese uma togi afaina ma faʻaleleia le fale ma se vaifofo autu. O se taunuuga lelei e maua mai foi e ala i le pulupuluina o se vaifofo o le copper sulphate i le amataga o le tautotogo. Ina ia aloese mai le vevela, e tatau ona e fafaga fualaau, aveese vao.

2. Gau pala e mafai ona iloa i lanu enaena i luga o laʻau ma lau. E vave ona salalau meaʻai, ma mafai e le failautusi ona aʻafia isi laau vavalalata.

E i ai se lauulu enaena i tausaga timuga. Mo togafitiga ma togafitiga, e tatau ona pupu ma faʻafeinu le vao ma se vaifofo o le faavae.

E uiga i auala o le toe gaosia o failautusi faitau i la tatou 'upega tafaʻilagi.

E mafai ona maua vasega Cleuningis iinei.

Matou te faia se faitotoa mo clematis ma o matou lava lima: //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/klematis/oporya-svoimi-rukami.html

3. Nofoaga laititi (ascohitosis) faʻaalia i foliga vaaia o lanu uliuli ma se faʻamatalaga manino manino i luga o laulaʻau: e avea ma mea e pala ma e mafai ona malepelepe ai ni mea e fai ai ni pu.

O le vaʻaia e mafua ai le vevesi o le photosynthesis ma le faʻavaivaia o failautusi, lea e faʻaitiitia ai lona fuga. O laʻau e aʻafia ai e tatau ona aveʻesea ma faʻavasegaina i se vaifofo o le sulfate copper.

4. Mealy dew afaina ai aʻa, lau, fugalaau.

Ua ufitia Clematis i le paʻepaʻe paʻepaʻe, lea na mate ai le ie.

Faʻateleina le tuputupu ae ma fualaau totō. O le malosi o le lili e masani ona tupu i le taimi o vevela vevela masina, aemaise i le itu i saute.

Mo le faʻamalolo i le tautotogo, e vavae ese ai laulaʻau ua le afaina ma fofoina i se vaifofo e aofia ai le 30 kalama o le copper sulphate ma le 300 kalama o le fasimoli ua faʻafefeteina i le 10 lita o le vai. Faʻaleleia ma faʻaleleia palu gaʻo.

5. Roto faʻaalia i le foliga mai i luga o laulaʻau ma tiloti o clematis red pads, o mea ia o le galo. E taʻitaʻia ai le laʻau.

I faʻamaʻi muamua o le maʻi, e tatau ona tipi ese laʻau ua pala ma toso ma fufulu le laau i le 2% Blendaux mixing.

6. Alternaria - maliu mai le vaivai o laulaau, ma matauina ia Aokuso-Setema.

Faʻaigoaina o se moa e faʻapipiʻi i vaega tuai o le laau ma mafua ai le mai. Ae ma le malosi o le toilalo, e mafai ona ia alu i luga o laʻau ola maloloina ma togi.

Faʻataʻitaʻia lelei uma vailaau faʻamaʻi pipisi.

7. Septoria e mafai ona iloa i ni lanu uliuli ma se lanu mumu. Ona o le leaga o laʻau, o le photosynthesis ua faʻalavelaveina, ua vaivai ai le laau. Mo togafitiga, faʻamalolo 1% vaifofo o le copper sulfate poʻo le Bordeaux ava malosi.

Maʻi faʻamaʻi

E seasea, ae o le clematis e mafatia i faʻamaʻi viral:

1. Yellow mosaic leaf mosaic mafua mai i siama e salalau ai iniseti susu. E leai se togafitiga lelei, o lea e lelei ai le aveesea o laau ua faaleagaina.

Mo le puipuiga, e te le tau totoina i tafatafa o le delphinium, o le talimalo, peony, bulbous. A maeʻa ona totoina laau i le togalaau e manaʻomia ona e tago i meafaigāluega i se vaifofo vailaʻau.

O fugalaau le lanu e foliga mai ona o le le lelei o le fuālaʻau, leai se malamalama ma le vevela. Faatasi ai ma le faʻaumatiaina o mafuaʻaga, ua toe faʻaleleia le laau.

O le tausiga lelei o failautusi o le a le faʻaaogaina.

Faatasi ai ma ituaiga o ituaiga paʻepaʻe faigofie o clematis, e mafai ona maua i le kiliki i luga o sootaga: //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/klematis/sorta.html

Clematis Pests

E mafai ona aʻafia Clematis e faʻamaʻi.

1. Nematodes maua i aʻa po o lau o failautusi.

Afai, pe a eliina se laau toto, ona maua lea i luga o aʻa, ona le tatau lea ona totōina le clematis fou i lenei nofoaga mo ni nai tausaga.

O anufe e faaleagaina ai laʻau e mafua ai ona mago ma oti ai.

O aʻafiaga e ulu atu i totonu o le mea na faaleagaina mai weeds poʻo le palapala.

Mo le faʻasolosolo, ua fautuaina e faʻaaoga na o togafitiga maloloina mo le toe gaosia, e tau ai pea vao. Faʻatasi ai ma le malosi o fomaʻi faʻamaʻi e lelei tele le faʻaumatia ma faʻamaʻi le palapala.

O nisi taimi latou te maua ai se taunuuga lelei i le taua e faasaga i le nematode i tafatafa o le totōina o falagolds, keikisi, pasisa, pi, coriander, calendula.

2. Muta Moto - pepe ma lanu enaena ma mea auro. E lolomi tamai anufe samasama, i luga o le tino o loo i ai paʻu. E fafaga e anufe i laʻau o le clematis, faʻapipiʻiina ma fusi i totonu o se pu.

Afai latou te faʻalavelave, latou te faʻasaʻo se vai e pei o le manogi o se pusa. Ina ia tau i motu e manaʻomia ona e pipiʻi le laau i sauniuniga insecticidal.

3. Butterfly - o le moa e lanu manulele, e aliali mai ia Iuni-Iulai. Lafoaʻi papeti lanumeamata i le va o lau o le clematis. E manaomia e lima le aoina o anufe ma faʻaumatia i latou, faʻamalo le faila ao lei tupu aʻe "Agravertinom."

4. Beet aphid e faaputuputu i luga ifo o lau o le clematis, sufuluina o meaʻai mai fafo. O le tau ia oe e manaʻomia le fufulu o soʻo se iniseti.

5. A osofaia apogaleveleve mite o laulaau e lanu samasama, o le a faʻamago le tumutumu, o se apogaleveleve e alu i luga o le laau.

Lelei mo le faʻaaogaina o le parasite fesoasoani i le fuaina o le kālati - 200 kalama i le 10 lita o le vai. E mafai ona faʻaaoga se vaifofo o le colfidal sulfur, mea faʻapitoa mo le susunuina.

6. Slugs ma toso faatamaia ai taʻaleʻa talavou, aemaise lava o latou matautia i le tautotogo, pe a faatoa ala mai le laau.

O le aoina mai o palatini, o laulaʻau laʻau e tuʻuina atu e pei o ni paʻu, faʻasusu i le pefu i luga o latou nofoaga o feoaiga.

Faitau i luga o le 'upega tafaʻilagi le auala e faʻaumatia ai aphids i lau' upega tafaʻilagi.

Faʻaaoga lelei o puipuiga mai i le telefoni: //rusfermer.net/ogorod/vrediteli-ogorod/borba/kak-izbavitsya-ot-provolochnika-v-ogorode.html

Auala puipui

1. Mo le puipuia o maʻi uma i le amataga o le tautotogo ma le maeʻa o le tautotogo, e aoga tele le vai i le clematis faatasi ai ma se vaifofo o le faavae (20 g mo le 10 l), ma sosolo foi i le mama.

2. E fautuaina ia mulch le palapala ile clematis ma le wormwood, mite, ma faʻaaoga fusilaʻau, lea e aofia ai le amonia.

3. Faatafunaina vave o vao, aveesea o vaega faamaʻi o le clematis.

4. I le latalata ane o le failautusi, e tatau ai ona sui suiga i lea taimi ma lea taimi ia laau toto ua totoina ina ia puipuia ai mai siama, mo se faataitaiga, mai le galemmatone. O le suia o fua o faatoaga e le gata na te taofia ai pamu mai le atiina ae, ae faamaloloina foi le eleele.

5. E taua tele le totoina o togalaau maloloina. O faʻamaʻi pipisi e mafai ona avea ma faʻapogai o faʻamaʻi ma faʻapipiʻi e le gata o failautusi, ae o isi foi laau toto.

6. E lelei le vaʻaia o meaʻai e ala i le usuina o manulele, o lea e tatau ai ona e faia ni tuutuuga mo latou aʻafiaga.

Afai o loʻo puipuia ia togafitiga, o le a tele taimi e maʻi ai laau, e fiafia i fugalaau faiʻai ma le tele o fugalaau.

O Clematis e aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamalositino e le sili atu nai lo isi lanu, ae o le siama e sili atu ona iloa i le amataga, ona sili atu lea ona faigofie le togafitia o le laau. I tulaga lelei, o lenei vine e mafai ona ola e tusa ma le 50 tausaga.