Ata

Laʻau moli mo le taumalulu, pe faapefea ona teuina le keleka i le taumalulu

E le o se mea e le masani ai ma le susunuina, e iai se manogi manaia ma se mea tulaga ese - o mea ia e sili ona saʻo le faamatalaina o le kela. E mafai ona e faʻafetaia lenei oloa i totonu o soʻo se fale, e lua fou ma o se vaega o taimi eseese, laei ma avanoa. O le lauiloa o le keloka e le mafaamatalaina, o le mafuaaga lea e le gata ina saili ai e tagata nofoia le mafanafana o le taumafanafana le totoina o fua o laau i lona fanua, ae faapea foi le seleselega mo le taumalulu, pe a avea le keleni fou ma se meaʻai moni.

O le mea e lelei ai, i lo tatou taimi o loʻo i ai le tele o vailaʻau eseese mo le sauniaina o lenei oloa i ituaiga eseese. O nei mea e aofia ai ulu o le kalani kuka, o se fua e sili ona lauiloa, viliina, fufuiina, mago ma faʻavelaina i se pepa. Faatasi ai ma le fesoasoani o fesuiaiga taʻitasi o le sauniuniga, e mafai ona e faʻasaina le kalama ma lona tofo ma le manogi mo le faʻaaoga atili i le sauniuniga o meaʻai fale.

E te iloa? O meatotino o le kālele e faʻateleina ma e lauiloa e toetoe o tagata uma. Ona o mea aoga o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le oloa, e masani ona faʻaaogaina e le gata i le kukaina, ae faʻapea foi i auala o vailaau faʻaleaganuʻu.

E faʻafefea ona totoina ulu ulu

O le teu mafiafia o se tasi lea o auala sili ona lauiloa e seleseleina ai mo le taumalulu. E faigofie ona faʻamatalaina i le faigofie o sauniuniga, o le maua o mea aoga ma o latou taugofie. O le nifo Salty kelu, o le fua lea na lauiloa mo le tele o tausaga, faasao lelei lona manogi ma lona tofo.

Salty garlic mo le taumalulu - o se fua mo le saling ulu atoa

Mo le sauniuniga o se oloa e faʻaaoga ai se auala tutusa, e tatau ona saunia le masima i luga o le laulau i le fua o le 300 g i le kilokalama o keleka. E le manaʻomia ona fufuluina ma faʻamamaina - na o le aveeseina o aa ma le paʻu luga.

E tatau ona tuʻu ulu ulu i totonu o se fagu o le voluma e manaʻomia, e sosoʻo ai i masima i masima, faʻapipiʻi soʻo se vaʻa ma vaʻa. O le vaega mulimuli e tatau ona avea ma masima. O le mea lelei, o le faletupe e tatau lava ona ese lanu eseese o le mea faigaluega.

O se fagu e faʻafeiloaʻi ai le selu ololo e tatau ona faʻamau faʻamaufaʻailogaina i se tapuni ma ave i se nofoaga malulu. E mafai ona e faʻaogaina le seleseleina i lenei auala i soo se taimi o le tausaga.

Sliced ​​Garlic Pickle Recipes

Mo le salting, e tatau ona e saunia le kuka ma fufulu masima i le fua faatatau o le 3: 1, o lona uiga, i le 1 kilokalama o kalama - 300 g masima.

O le kalama ua uma ona faʻaaogaina o loʻo faʻamaeʻaina lelei ma vaevaeina i ni tuʻulaʻau eseese, aveese le ata mai ia i latou. A maeʻa lena, ona tipi lea o le kalama i ni papatusi tutusa (3-4 millimita mafiafia) ma fefiloi ma le masima. O le mea e maua ai le salting ua sasaaina i totonu o se fagu tioata, faʻamafaʻailogaina, ma faʻafefiloi ona ufiufi i se tapuni palasitika.

E mafai ona teuina le kelatilati i totonu o le pusaaisa mo le ono masina, faʻaaogaina i le kuka i soo se taimi, na o le muaʻi faʻamamini aʻo leʻi faʻaopoopo.

Fua o le suka

Ulumatua ulu e faʻamamaina mai le eleele ma faʻapisi uma ituaiga palapala i vai inu ma tuʻuina i totonu o se fagu o le voluma talafeagai, tumu i le vai mama i le vevela o le potu.

E mafai ona faʻamaufaʻailogaina ma toe faʻaleleia le siaki i se nofoaga malulu mo 3-4 aso. A o faagasolo lenei vaitaimi, e fautuaina le suia o le vai i totonu o le faletupe i se taimi fou.

A maeʻa aso e tolu, ona maeʻa ai lea o le vai, ma sasaa le kesi i le suka, mo le sauniuniga lea e tatau ai ona faʻafefiloi lita e lua o le suavai ma le 200 grams o le masima ua solo.

Faletupe ua ufitia i se tapuni ma teuina i le ono masina i se nofoaga malulu.

Mo le puipuia o uiga lelei uma o le oloa, e fautuaina e faʻapipiʻi i taimi uma se piko i le fagu o le a faʻamuta.

E taua! I le faʻaopoopoga i auala autu o le seleselega kalaka i le taumalulu, o lona saogalemu e afaina tele i le saʻo ma le taimi o le seleselega. E matua taua tele le taofia o le taʻeina o ulu ma pulea le tulaga muamua o le samasama o laulaau.

Pickles Garlic Recipes

Fufuluina ituaiga uma o taimi e avea o se metotia o le seleseleina o le kalaka i le taumalulu e maua i soo se mea. O fale taʻitasi, i luga o metotia o le faʻaaogaina atili o le mea e seleseleina, e masani ona maua ana lava metotia ma fua o le mea faigaluega e fetaui tonu ma ia.

Ae e ui lava i lea, e toetoe lava o tagata uma e iloa le auala e togi ai le keleka i le fale. O le fua mo se ituaiga o mea faigaluega e masani lava ona pasi mai lea tupulaga i lea tupulaga ma e le aveesea ai le lauiloa. E le o se mea e ofo ai, ona o tumutumu o le silotilo ua i ai le tofo tulaga ese ma le manogi tulaga ese, lea e aumaia ai le piquancy i soo se ipu.

Vailaʻau piʻamea - fua mo le taumalulu i le vailaʻau o le apple cider vinegar

Ina ia saunia o le a tatau:

  • Ata - 1 kilokalama;
  • Suga - 20 kalama;
  • Salt - 20 kalama;
  • Apple Cider Vinegar - 50 mililiters.

Sauniuniga sauniuni:

O le tamaititi, o le kalama muamua e tatau ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i totino taʻitasi, e aunoa ma le aveeseina o se ata vevela. A maeʻa lena, fufulu i le vai taʻavale ma tuʻu i totonu o le vai inu mo 3-4 minute, ona malulu lea i le vai malulu.

Ina ia saunia le faapalepa, faʻafefe vai, faaopoopo le suka, masima ma le apple cider vinegar.

O le suavai ua maua i luga o le garlic, na sasaa muamua i totonu o le afa-lita lita ipu, ma sosoo ai ma le toe faia o le sterilization mo le 10 minute. A maeʻa ona taʻalo ni apa, e manaʻomia le togakale e fufulu i se nofoaga malulu.

Faʻamamaina o le keke i le fale - fua e faʻavae i le citric acid

O meaʻai e aofia ai:

  • Ata - 1 kilokalama;
  • Suga - 20 kalama;
  • Salt - 20 kalama;
  • Citric acid - 5 kalama.

Sauniuniga sauniuni:

Ina ia mafai ai ona saunia lelei le sika tilotilo mo le taumalulu, oe manaʻomia le vaeluaina o ulu i nifo eseese, faamama mai le ata ma solomuli i le vai vevela mo le tolu itula. A maeʻa sina taimi, ona maua ai lea o le kalaka i totonu o se falala ma fufulu i lalo o le vai tafe.

Lafoaina ma faamamaina le sisika mo le fa minute, ona liligi lea i ni ipu muamua o le laiti.

Ina ia saunia le faapaologa, ia faaopoopo le masima, suka ma le kulimi citric i le vai inu e tusa ai ma vailaau ua faailoaina. A maeʻa le lima minute o le kuka, ona aveeseina lea o le sami mai le vevela ma sasaʻa loa i totonu o fagu o le kalakeke. Faletupe faʻataʻavaleina ma toe faʻamautuina ma mea e aofia ai.

O le fua mo le faʻaaogaina o ulu ulu siva e mafai mo se taimi umi e faʻasaoina ai le uluai tofo ma le manogi o le oloa, faʻatasi ma le faʻamaʻiina o le vasa o loʻo faʻavae i le citric acid.

Auala e faʻagogo ai le kālati

O le puipuia o fanua o le kalakeke i le taumalulu i lenei auala e sili ona lelei le filifilia o ituaiga o meaʻai e iloga i le maoaʻe.

A faʻamamago le kālati, e tatau ona vaeluaina lelei ona ulu i totonu o fagu ma fufulu mama. A maeʻa lena, ona tipi lea o le lauusiusi pe tusa ma le 3-5 mm ma taoto i luga o se pepa tao tao poʻo se sieve fatuina mo le faʻamago atili i le ogaumu (oven) i le 60 ° C.

Ina ia faʻamago le mea faigaluega e tatau ona ono itula, faʻaauau le feliuaʻiina o fasi pepa mo le toniga faʻamago. O le mafiafia e maua mai ai ua faʻamalo ma tuʻu i totonu o se fagu ma se tapuni ufiufi. Mo le teuina, e mafai ona e filifilia se isi atigipusa po o se atigipusa, ae o le mea moni o le keleni i totonu o se fagu e puipuia lelei mai le fesoʻotaʻi ma le ea, o lona uiga e tumau pea lona tofo ma e le faʻaititia.

O se mea tāua o le faʻapipiʻiina o le kālati i totonu o le fale. Faatasi ai ma lenei ituaiga o pepa, e tatau ona teuina le laikeli i se vevela tumau o le + 2-10 ° C ma le maualuga o le suamalie ile potu.

E te iloa? E mafai ona faʻamalo le galala kulumu i se mea e fai ai le kofe ma ia maua ai le paʻu manogi lelei, lea e lelei mo le faʻaopoopo pe a kuka ipu ma masima. E maitauina e faʻapea o le laulaʻau ulaula e iai sona tofo malosi, e oʻo lava i se lapoa tele o se ipu o loʻo i ai se pine laitiiti (faʻalagolago i mea e fiafia iai le tagata lava ia). E fautuaina foi le paʻu ina ia teuina i totonu o se atigi pusa.

E faʻapefea ona teu le garlic mo le taumalulu i le ituaiga pasta

O le faʻafefe o le silati keke o se mea e sili ona fou, ae sili ona aoga mo i latou o loo sailia auala e tausia ai le keke i le fale.

O le fua o se mea lautele ma e na o ni nai fesuiaiga e maua ai, ae o a latou eseesega e le taua ma e le manaʻomia se faʻamatalaga auiliili.

Ina ia mafai ona puipuia le kalama i le taumalulu i le faʻapipiʻi, o le ae manaʻomia:

  • Ata - 500 kalama;
  • Olive olive (e mafai ona sui le fuamoa) - 100 mililiters.

Sauniuniga sauniuni:

  1. E tatau ona vaevae ulu o le kālati i totino taʻitasi, fufulu ese ma faʻamamaʻa ma le faʻaeteete, aveese uma mea leaga ma pala;
  2. Faʻamamaina lelei le tafe i le vai vevela;
  3. Liligi i totonu o se pusa faʻaofuofu ma sasaa le suauʻu (fualaʻau) i luga, ona faʻafefiloi lea seia oʻo i se masini tutusa;
  4. O le paʻu o le paʻu e sili ona lelei e momoe ai i totonu o se fagu ipu, latalata ma vaovao. Faaaoga pe a manaʻomia.

E te iloa? E masani lava ona tosina mai le fiafia tele o tagata, ae i le 1952 na masani ai ona taunuu lona fiafia i le apogea - o le "Tusi e uiga i meaai maloloina ma maloloina" na lolomiina i le Soviet Union, lea o le tele o mataupu sa tuuto i ipu e faaaoga ai le garlic i ona eseesega uma.

Fua mo le faia o ni ulu ulu silati

O le seleseleina o le siva i luga o se eleele faʻamalosi, e ui lava e seasea mauaina, o se auala sili lea e maua ai se oloa tele, e faʻaopoopoina ai mea e mafai ona e maua ipu e le talafeagai i le tofo.

E ui i le foliga mai o le le lauiloa, o le mea moni, o le faamalieina o fua o na avanoa e faigofie lava, ma o latou fuainumera ma ituaiga e matua ofoofogia lava. Ae maise lava le fiafia i le talimalo o le mea moni e faapea o se fua faapea e matua le taua lava pe o fea e teuina ai le keleka i le taumalulu, aua e vave sauniuni ma teu ana meatotino mo se taimi umi.

Sato Garlic Recipes

Ina ia saunia se ituaiga o pepa i le lita o le ae manaomia mea nei:

  • Ata - 1 kilokalama;
  • Umu (fatu) - 5 g;
  • Pepa lanu - 1 fasi pepa (lautele);
  • Laʻau lauusiusi - 3 fasi vaega;
  • Salt - 10 g;
  • Suavai - 350 mililiters.

Sauniuniga sauniuni:

  1. O se laupepa tele o le horseradish ma laʻau uliuli lanu uliuli e tatau ona mulumulu ma fufulu lelei;
  2. Vaevae le kālati i totino taʻitasi ma ufiufi se ata vevela;
  3. Soso le nifo i vai malulu malulu;
  4. Tuu le kālati i totonu o se fagu fufulu lita muamua ma faʻatumu i vai. Tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le 5-6 itula;
  5. A maeʻa le taimi, faʻafefe le vai mai le fagu i totonu o le pusa ua saunia (o le apa e sili ona fetaui), faaopoopo le masima i ai. Faʻaosooso le afi ma le vevela, ona malulu lea;
  6. I totonu o se fagu vailani e tatau ona e taatia lau laʻau i le taimi muamua, faaopoopo i ai fatu o le pulu ma sasaa le paluga ua saunia;
  7. O se fagu o le kalakeke ma isi mea uma e ufiufiina i luga o se tapuni, ma le tuʻuina i totonu o se nofoaga pogisa, o loʻo teuina mo se vaiaso;
  8. A maeʻa lena, ua saunia le keleka. Taofi lelei i totonu o le pusaaisa.

Fua mo le 'aulaʻau' aina i le sua o le Beet

Mo le sauniuniga o le kelalalaina e tusa ai ma lenei fua, e tatau ona e saunia:

  • Ata - 1 kilokalama;
  • Pepe sua - 150 mililiters;
  • Suavai - 350 mililiters;
  • Suga - 25 kalama;
  • Salt - 35 grams.
Auala fai kuka
  1. O lapisi e vaeluaina i totonu o fagu, fufulu mama mai le ata ma fufulu ile vai vevela;
  2. O le saunia o nifo e tuʻuina i totonu o se fagu, tumu i le vai malulu, pe a maeʻa ona manaʻomia le aveeseina o le fagu mo se aso i totonu o le pusaaisa;
  3. A maeʻa lena, e tatau ona mulumulu le garlic ma faataatia i totonu o se papa i totonu o se ogaumu;
  4. Ina ia saunia le faapaologa mo le ulaula, e tatau ona tatala le masima ma le suka i le vai ua saunia, ona kuka lea ma faaopoopo i ai le suavai. O le mea e mafua ai le faʻamaligiina o le karika, faʻasaʻo le ufiufi ma tuʻuina i lalo o le mamafa. O le a saunia o ia i le 4-5 aso.

E taua! Pe a faʻafefete le garlic, e taua i le taimi o le kuka ona ufiufi atoa le keleka i se vaifofo. Talu ai ona o le suauʻu e faʻafefe ai le vai, e sili atu ona vave faʻatumu se aofaiga tele o le suka.

Faʻatoʻaina ulu uluulu

E tusa ai ma le fua, mo le sauniuni o le keke o le a manaʻomia:

  • Ata - 5 kilokalama;
  • Suavai - 4 lita;
  • Salt - 200 grams;
  • Vineva - 200 kalama;
  • Pepe sua - 70 milliliters;
  • Titi, suka, pepa aina ma fatu o le fatu - ia tofo.

Sauniuniga sauniuni:

  1. Faʻamama ma le faʻaeteete poʻo ulu o keleleni mai mea paʻu ma ata;
  2. Faʻasinuina fagu na maua, tuʻu i totonu o se atigipusa loloto ma sasaa tele i taimi e manaʻomia;
  3. Ina ia saunia le suauu, faaopoopo le vailaau, sua o le suka, fufulu i le vai faʻamamafana ma tuʻu mo 2-3 itula;
  4. Laveina ma faʻafefiloi cloves o le kalama mo le suamalie e maua ai, ona ave lea o le pepa mo le lua vaiaso i se nofoaga mafanafana;
  5. A maeʻa lena, ona ufiufi lea o ulu o le silotila ma tuu i lalo o le mamafa, faʻaopoopo taimi faaopoopo le suauu, saunia e tusa ai ma le fua o loʻo faamatalaina.

E taua! Mo le seleseleina o le sikalo i auala eseese, ua fautuaina e faʻaaoga le kalama muamua, peitaʻi, e leai ni faʻafitauli o faʻamaʻi, pala ma faʻaalia i meaola faalafua. O le a faʻamagoina nei palu ma o le a le pine ae le toe i ai.

O lapisi, e seleseleina i soo se ituaiga, o le a avea ma se faaopoopoga atoatoa i ipu eseese, ma faatumuina i latou i ni meaola faapitoa ma se manogi. O le tele o fua o loʻo i ai nei mo le teuina, tusa lava pe faʻapipiʻi togalaau eletise mo le taumalulu pe na o le faʻamago, ia mautinoa o faifeʻau uma e aunoa ma ni faʻafitauli o le a mafai ona filifili le filifiliga o le mea faigaluega e talafeagai mo ia.

Ma ia manatua foi e le tatau ona faʻamapulaʻa i filifiliga ua filifilia mo tapenapenaga, aua o suʻesuʻega o le gaosiga e maua mai ai le gastronomic moni sili ona lelei.