Laʻau

O le a le igoa o le fugalaau o le alofa? O le potu e aumaia ai le fiafia ile fale

O fugalaau i totonu e nafa ma le tele o vaega o le olaga patino. Faatasi ai ma le filemu o le lalolagi o laau toto, o loo i ai se ituaiga faapitoa e taua o le fugalaau i totonu o le alofa. E ala i le faatosinaina o le malosiaga o tagata, latou te fausia ai se siosiomaga o le fealofani, faaaloalo, alofa, fatuina o se microclimate faapitoa. O le i ai o ia laau e fesoasoani i ulugalii e faatumauina le fiafia.

Fugalaau o le alofa, manuia o le aiga

E mafai ona e teuteuina lou fale i fugalaau o fugalaau tipi. Ae o le aʻafiaga o le siosiomaga i le fale o le a eseese.

O le autu autu o fugalaau e aumai ai le alofa, tamaoaiga, fiafia, o le aʻa. E mafai ai e oe ona faʻatautaia le faagasologa o le toe faʻaleleia o laau.

Alofa Fugalaau Ata

O totoga tumau o le totoina o vao o laulaau ia. Latou te faʻamamaina le siosiomaga o le fale. E tele ituaiga o fugalaau alofa e iai foliga e foliga tutusa ma foliga o le loto o se tagata. O latou fugalaau e susulu, maaleale. Tele, laʻititi, ae masani ona faalilolilo, matagofie.

Mo se faʻamatalaga: o le lisi o laau e maua ai le tamaoaiga, manuia i pisinisi, alofa, na faia i le silia ma le lua seneturi.

O le faiga mo totonu o laau, aumaia le fiafia i le fale, manuia i taimi uma suiga. O meaola na aliali mai mai le mea na fatuina ai le aufaʻataua o art art, o mea e tutusa ma aʻoaʻoga a Feng Shui ma faʻataʻitaʻiga faʻalautele.

Ituaiga o fugalaau e aumaia ai le fiafia ma le manuia i le fale

O le a le igoa o se fugalaau potu i lanu mumu

E miti uma tagata i le fatuina o sootaga lelei, fegalegaleaiga i totonu o le fale, e le mamafa i le sailiga faifaipea mo tupe. Mo nisi, e faigofie tele. O isi e feagai ma faigata ma tauivi ma i latou mo se taimi umi. O laau o loʻo lisiina i lalo e mafai ona fesoasoani e toe faʻafoʻi le malosi, aumai le manuia ma le manuia.

Tagata Tausi le Pasefika o le Aiga

  • Aichryson

A leai, o le laau mai le aiga o Tolstyankov e taʻua o le "laau o le fiafia, alofa" ma ua filifilia e fai ma meaalofa mo tagata fou fou.

E tusa ai ma talitonuga o le tele o atunuu, e fesoasoani mo le tele o tausaga e faatumauina sootaga malolosi faaleaiga, faatumulia i le fealofani, alofa.

E mafua lenei mea ona o le le mafai ona ola le laau i le vaomatua: e fiafia le vao i totonu o papa. Na te faʻalauiloaina le malosi malosi i totonu o le siosiomaga o se aiga fiafia.

O le laau e pei o se tamai togavao (e oʻo i le 30 cm le maualuga) ma se vaʻa mafiafia, lapotopoto lau e pei o foliga o tagata. O le fua o laulaau e mafai ona malamalama lanumeamata, lanumeamata lanumeamata. I luga o le fogaeleele e iai lanu eseese ma lanu eseese.

Fugalaau Aichrison

  • Spathiphyllum

"O le fiafia tamaitai, o se faailoga o le alofa" e mataina i ona tulaga le masani ai.

Laʻau paʻepaʻe, e pei o vaʻavaʻa atamai, fesoasoani i se vaʻa o le vaa e folau i luga o se sami fiafia, toʻafilemu. Tausiga, fefaʻataloaloai, fiafiaga o le faʻaeteete matua e saunia e ala i le le leoa o le lagolago a le laau.

Faʻalogo! E talitonuina o le spathiphyllum o le a sili ona malosi lona malosi pe afai o le laau e puipuia e le lauiloa "tama tane" Anthurium.

Spathiphyllum

  • Violet (Viola) "Pansies"

Pansies (o se faailoga o le alofa moni) e faia se maliliega mataga o le mafanafana, filemu. O le laau o se aiga moni e faatupuina le filemu, o se siosiomaga o se aso malolo, fiafia.

O le fiafia o le aiga, o le sili atu foi o fulufulu pala. Latou te lavea i le lanumoana, paepae, fugalaau, lanu mumu, pulou piniki lanu lanu.

Violets

  • Chrysanthemum (Chrysanthemum)

O fegalegaleaiga faaleaiga e ui i vaega o la latou atinaʻe. E le na o le fiafia, malie. E i ai taimi faigatā i fale uma, faʻatasi ai ma le faʻavaivai, le fiafia, le fiafia, le fiafia.

O le manumalo ia i latou, o le faatumauina o le moni ma le faatuatuaina o le ola e fesoasoani i se togafiti togafiti e sau mai itu o Sasae Mamao - Chrysanthemum.

Na te toefaatuina ma lagolagoina le agaalofa, lagona alofa o le faavavau, alofa faamaoni. O tagata o le aiga e toe foi mai le toafilemu, talitonuina, o le manao e fai mea lelei i le tasi ma le isi. Yellow chrysanthemums ei ai se malosi malosi o le mana alofa.

Luga Faʻavae i totonu

  • Chlorophytum

E lauiloa foi o le "Bride Veil", "Spider", "Green Lily", "Spray of Champagne", "Fiafia i le Aiga." O le fugalaau e faigofie ona iloa e ala i le tautau i luga o laʻau papaʻe lanu lanumeamata uumi.

O le laau e faʻamamaina le ea i totonu o le fale mai mea leaga, e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻalavelave, toe faʻaleleia se faʻalapotopotoga faʻalagolago, faʻafeiloaʻi.

Chlorophytum

Fesoasoani tama

  • Anthurium

O le miti a tagata taʻitoʻatasi uma e manaʻomia, faʻaaloalogia, mautinoa ma tuʻuina atu fesoasoani i ana pele.

O se fugalaau ei ai se totogi o le malosi ua faamoemoeina mo le afa malosi o tagata e mafai ona fesoasoani ia te ia i lenei mea. O se ogalaau umi, mafiafia (e oʻo atu i le 80 cm) e i ai ona laʻau uumi, o fugalaau muamua i foliga o ni pulou, e mafua ai le faaaloalo.

Faatasi ai ma le lagolagosua o se fugalaau i totonu, e le o toe mamao ona maua lea e alii nofofua o la latou paaga. Uunaiga o le Mutuale, amanaiaina, fealofani i fegalegaleaiga ma se tamaitai o le a aliali mai. O tagata o le aiga o le a siomia e le gauai, tausi, fiafia ma o le a mafai ona fatuina lagona lava e tasi ia i latou lava.

Anthurium

  • Akalifa (A. hispida)

O le "Fox tail" faʻatasi ai ma lanu mumu uumi o se foliga e le masani ai, e le gata ina teuteuina ai le fale, ae fesoasoani foi i le malosi malolosi e faatumauina le soifua maloloina, faʻamalosia le malosi, lototele, faʻatumu le agaga i le fiafia fou.

O nei lagona talafeagai e faaputuputuina ia te ia ma faatumuina le nofoaga lata ane mo se taimi umi. I se auala faʻaʻoleʻole, o se uiga sili ona lelei, o se tofo mo le olaga, toe foʻi mai.

Akalifa

  • Hippeastrum poʻo le Star Cavalry

E tusa ai ma talitonuga lauiloa, e iai sona aafiaga faapitoa i alii nofofua. O loʻo i ai se manaʻoga e maua se fiafiaga fiafia, ia lagona le malosi o lagona loloto ua tumu i le alofa.

E manaia lenei mea: O lenei fugalaau i totonu o le fale e masani ona taʻua o le "Lover," ona o le uiga le lelei o lona tagata.

Hippeastrum

  • Bougainvillea

O le fugalaau o totonu o le alofa i se igoa e le masani ai, Bougainville e fesoasoani e avea ai oe ma tamaoaiga, fausia ai se tupe faʻalagolago tupe mo lou aiga.

Faʻalogo! E tusa ai ma le tala masani, e lata ane i lenei laau e tatau ona avea ma se pelu ua teuteuina i tupe siliva - i lenei tulaga, o mea ofoofogia o le a sili atu ona mamana.

Bougainvillea

  • Ficus

E pei o ia o se matai atamai. E taua o se faailoga o le manuia, filemu, mautu, mea totino o le tino ma ua taʻua o fugalaau i totonu mo le fiafia ma le manuia o le aiga.

  • Hibiscus po o le rose Saina (faailoga o Malaki)

O lagona loloto, alofa alofa ma lagona lelei e toe fananau mai, matamata i fugalaau tetele ma matagofie.

Fugalaau e aumaia ai le fiafia i teine ​​le faaipoipo

  • Hoya Kerrii

Se faailoga o le fusia o le malosi i le va o tamaitai ma alii. O le malosi o le laau e fesoasoani e faataunuu ai miti a le perenise, faaipoipoga, uiga o soo se tamaitai talavou.

O se fugalaau Indiya ma se manogi manogi e sau mai i le mea o loʻo i lalo (o loʻo ufiufi i solo, lea e faʻamatala ai le igoa lona lua o le laau o le "wax ivy"), e masani ona faʻaaogaina o se "Valentine" mo aso uma o le Aso Fepuari i le aso 14 Fepuari.

Hoya

  • Oxalis poʻo Oxalis

O laʻau matagofie faʻapipiʻi fesoasoani e fesoasoani ia te oe e maua ai se paaga ola agavaa.

Latou te puipuia le aiga mai faigata, fefinauaiga, feeseeseaiga. O se laau faʻatoʻaga e fa e sili atu le mana malosi. I lenei tulaga, o lanu o petals e mafai ona lanumeamata, mumu, samasama, lilac.

Faamatalaga faaopoopo: e tasi i le tausaga le laiti, o fugalaau matagofie e aliali i luga o le vao. O lona uiga o loʻo lelei le laau, ma o le a faʻamalieina le manaʻo o le matai o le fale.

Kislitsa

  • Orchid

E faigata ona maua se foafoaga sili ona matagofie o le natura nai lo se fugalaau orchid. Aua e te faitauina numera o tala fiafia e uiga i lenei laau.

Ma o taimi uma lava mo tagata fiafia o se fugalaau faʻamalosi, avanoa tatala e faʻalelei atili ai le matagofie, matagofie, lalelei. O agaga leaga e le mafai ona ulufale i totonu o fale ma ni togi. O le malosi lelei ma le soifua lelei e sau i le fale ma se fale e le masani ai.

Manatu ma Faailoga

I tu ma masani a tagata eseese o le paneta, tala faʻasolopito ma tala masani e uiga i laau totō ua tumu i malosi faʻapitoa e maua e fugalaau o aiga mo le soifua manuia o le aiga o loʻo nofoia se nofoaga faapitoa.

  • Na talitonu Hindu na tutupu nei laau mo meaalofa i ē pele. E le gata i lea, e tatau ona latou tupu tutoʻatasi.
  • Violets i tagata o Falani na manatu o se faailoga o le faamaoni, tumau.
  • I Saina, o le fugalaau o le orchid ua manatu o se faailoga o se tamaitiiti fiafia.
  • I Iapani, ua taʻua le chrysanthemum "kiku", o lona uiga "la."
  • O tagata anamua o Sasae na latou manatu o le "masiofo o fugalaau na tulai" o se faailoga paia ua faaeeina i ai le mealilo paia.
  • O le faleʻai i Sepania na manatu o le talisman e puipuia ai tagata talavou i le taua. I le tuuina atu o se fugalaau i se teine, na tautino atu ai e le alii talavou lona alofa ia te ia i le gagana lemu o fugalaau.
O le a le igoa o le fuga totonu ole fugalaau mumu

Magical, o le mana faalelagi e faatatau i aiga uma o le fiafia. Tu masani aganuʻu e tuʻuina atu ai i aiga talavou le faʻaaoga saʻo o lenei mana mai le aso o le faʻamaonia.

O le myrtle laau o le a tumau le filemu, alofa ma le nofo lelei i totonu o le fale pe a fai o le faʻaipoipo (o le na tausia o ia) na te tuʻuina se lala i tagata taʻitasi. Ma o le laau o le a aumaia le fale i totonu o se ipu matagofie.

O le faʻapipiʻi o laʻau o le orchid i luga o latou ulu, o tagata o le Atu Solomona ua latou savavali i se teritori e le o iloa mo le manuia ma le saogalemu. O taliga ma siaki na faia i Initia ma ua ofoina e puipui ai i latou mai gata. O pipi o le Orchid na natia i lalo o le faitotoʻa o se fale i Nouei e puipuia mai le mata leaga.

Sa faaaoga foi e tagata Aferika Amerika tagata tubers mamago e tosina atu ai le fiafia. E le gata i lea, o le ato faʻatasi ma le togi o le togi na ofuina i luga o le fusipaʻu o tamaloloa, i lalo o le lima o tamaitai (o le togafiti faataulaitu na taʻua o le moa ma na faʻaalia i tagata o Europa).

Na talitonuina o fugalaau a Hoya, e puipuia le fiafia i le fale. Latou te manatu o se fugalaau i totonu totonu o le fale mo le fausiaina o le fiafia faaleaiga, manuia.

Taua! O lē e ona le spathiphyllum e tatau ona manatua e le tatau ona tuʻuina atu le laau i se isi tagata: o le a tuʻuina ai lona lava manuia.

I tapuaiga faalelotu o le tele o atunuu, o le fugalaau i totonu o le fiafia ma isi laau totõ e faaaoga. E le mafai ona lisi lisi uma.

O fugalaau manaia e manaʻomia i taimi uma i le fale

Vaega o le tausia o fugalaau o le alofa, manuia i le fale

Fugalaau fugalaau, fugalaau o le fiafia o le potu e faigofie ona faʻatau i faleoloa faapitoa, ave mai uo. Ae ina ia latou lagona le lelei, ia faʻaaogaina a latou togafiti leaga, e tatau ai ona fatuina ni tulaga atinaʻe lelei mo i latou, ia tausia lelei, ia tausia e le aunoa.

O le a le igoa o se potu fugalaau e iai lau laititi lauitiiti

Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia lou suʻeina auiliiliga o faʻamatalaga e uiga i se fugalaau totonu ole fale, e faʻataunuʻu ai manaʻoga tuputupu aʻe.

I le avea ai o se uluaʻi masani, ua tuʻuina atu e faʻaaoga faamatalaga nei.

Aichryson

Lulu I le taumafanafana, tusa o le 20-25C, i le taumalulu e tatau ona tusa ma le 15C.

Malamalama: malamalama faʻafefe e manaʻomia.

Ua fufulu laulaʻau i se laʻau susū, faʻainu vai ahichrison i le vaiaso.

O nisi taimi, i le taimi o le mafanafana o le taumafanafana, e tatau ona e sulu. O le maualuga o le faʻamamaina o faʻamaluga e le o lalo ifo o le 50%, ae le sili atu i le 70%.

Violet (Viola)

E alofa o ia i le mafanafana. Maoaʻe, o le fuʻa faaumiumi e matauina i se aso malamalama e tusa ma le 12 itula.

E filifilia le nofoaga e aunoa ma le susulu o le la. E masani ona faʻaaogaina se paluga o le eleele, ma le faʻaaogaina o le eleele (aemaise lava mo violets). E le tatau ona i ai se lapoa e sili atu i le 10 cm.

Taua! Ole faʻamaʻi e mafai ona faia i na o le tulaga, vai inu, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma le tulaga tuputupu aʻe. O le taimi e faʻasosaʻo ai e faʻamoemoeina e le magogo luga o le palapala.

Manaomia le fatuina o le susu e le itiiti ifo ma le 50%, ae e le sili atu i le 70%.

Anthurium

Manaomia le vevela e oo i le 24C. I le taimi lava e tasi, o aʻa e masani ona pala i luga o faamalama malulu.

E alofa tele i ai le malamalama. Ua tumu le fagu i le eleele mama ma le maualuga o le eletise e oʻo atu i le 6 iunite: peat, oneone, oneone lauʻeleʻele

E faʻalua ona faia faʻalua i le vaiaso i le taumafanafana, ma na o le tasi i le taumalulu. O le tele o vai e afaina i Anthurium.

O le faʻaleleia ma le faaeteete faalua i le aso e tatau ai, o le fatuina o le maualuga o le maualuga o le 80%.

Anthurium i totonu

<

O le a le taimi e tupu ai le alofa o laau

O se mea e le mafai ona faʻaalia, e pei o le fugalaau alofa o Oxalis i totonu, Aichrison, atonu e foliga mai o alofa i totonu o le fale. O le i ai o fugalaau i luga o le laau e taʻu mai ai le tausiga, alofa i le fugalaau.

  • Hoya Kerrii

Ituaiga ituaiga o fugalaau: o mea laiti o fugalaau ma lanu viole i le ogatotonu. Fugalaau fugalaau: o fugalaau fugalaau i luga o meaola e foliga mai e pei o kapeti e puipuia e le suka.

E fuga i le taumafanafana i lalo o tulaga lelei: i le taumafanafana, o le vevela e tatau ona 20-22C, ma i le tau malulu i le 15C.

  • Akalifa (A. hispida)

O fugalaau e susulu, tautau faʻamau o se uʻamea mumu ma se 'uʻu' 'uʻu'. E i ai ni ituaiga papaʻe paʻepaʻe o laau. O le foliga le masani ai o fugalaau e ono aʻafia ai: o se uumi uumi ("fox tail").

Ma le tausiga lelei, e mafai ona totogo toetoe o le tausaga atoa.

  • Hibiscus

Fugalaau susulu o lapoa lapoa ma se numera tele o mata. E i ai ni mea faigofie ma tele.

E toto le laau pe a uma ona fausia ni aʻa i le atoaga o le pusa i le vaitau mai ia Iuni ia Oketopa.

O totonu o laau e aumai ai le fiafia ma le manuia i le fale e taua mo le fausiaina o le microclimate o le fale, o lona teuteuga. O le fugalaau filemu ma le matagofie o le alofa o se puna o le olioli faifaipea i totonu o le fale. O se olaga fou e faatumulia i le fiafia, o le a mautinoa lava le o mai faatasi ma i latou.