Maota, fale mautotogi

O meatotino aoga o le suauu taua o le faʻatoʻaga, faʻatoʻa puʻeina le toto ma vaega patino o le laau

Gardenia o se fale vevela mai le aiga o Marenov. Na fafagaina i le 18 senituri e Alexander Garden (mo le mamalu o le saienitisi ma maua lona igoa).

I lalo o le natura masani, e nofoia e le togalaau togalaau i vaega laiti o Aferika i Saute ma India, i totonu o vaomatua o Saina ma Iapani. I aso nei, e sili atu ma le 250 ituaiga laau toto e iloa: mai laau vao i laau laiti. E na o le 1 ituaiga o meaola na faʻaleleia mo le galueaina o fale - gardenia jasminoid.

O le a matou faʻamatalaina mea totino o lenei laau matagofie, e uiga i le faʻaaogaina o se siʻomaga mai ona sima, faʻapea foʻi le suauu taua o fugalaau.

Vailaau faʻamaʻi

O le laau e masani ona faʻaaogaina i le vaega o le cosmétology ma vailaʻau. O le mafuaʻaga o lenei mea o le vailaʻau faʻasolosolo e faʻamaonia i elemene.

O mea taua nei o le 100 g o laau toto.

  • Glycosides (Gardenozide, Gardenin, Gepini, Crocin). E oo i le 50 mg. E tele lava i totonu o lau ma fua. Faʻamālōlō le tulaga i le vevela ma le mumū.
  • Laʻasaga taua. 60-70 mg. Latou te tamaoaiga i fugalaau faʻatoʻaga.
  • Tannin. Phenolic compound. 20 mg.
  • Pectin o se polysaccharide. 10 mg
  • Sitosterol. E aofia i totonu o le kulupu o mea inu pia. 2 mg.
  • D-mannitol. E oo i le 1 mg.

Faʻatau pe leai?

O lenei fesili e talafeagai mo tagata uma e fiafia ile aiga. O nisi o laau i totonu (lili, oleander, dieffenbachia) ei ai le maualuga o le vevela, o mea inu ma matautia tele mo manu ma tamaiti.

Gardenia - o se laau e maualalo le vevela. E le oona, ae le o le taufaamatau. Ae o le sua o le laau, o le ulu atu i totonu o le manava, e ono mafua ai le le lelei o faailoga:

  • vulu;
  • manava manava;
  • vaivaiga lautele.

A uma ona togafitia togalaau faʻatoʻaga, e fautuaina e fufuluina ou lima i le fasimoli ma le vai.

E mafai ona ou nofo i le fale?

E mafai ona tausia le togalaau Jasmine ile fale, ae O le tulaga fautuaina o le tuʻuina lea o le fagu i luga ae o le laʻau o loʻo maua. O le nofoaga lelei o le faamalama o se faamalama susulu lea e faasaga i sisifo po o sautesasae.

Fesoasoani! Gardenina lelei teuteu ma lanu meamata o totonu o le potu, ma i le taimi o le vavao o le a salalau atu ai se manogi manaia ma manaia. E tusa ai ma nisi o fugalaau fugalaau, o le laau e maua ai se siosiomaga lelei i totonu o le fale, faʻaleleia lagona ma le soifua manuia.

Talosaga

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, o vaega uma o togalaau e faʻaaogaina: laʻau, fugalaau ma a latou gaʻo, fua, aʻa. O se meatotino o le laau ua matauina ina ia faatelevave ai le manua o manuʻa, faʻamalosia le mamafa, faaleleia gallbladder galuega.

O loʻo taua i lalo mea nei O mea taua laiti o le faʻaaogaina o togalaau:

  1. O se teuteuga o vaega lanu meamata mo le togafitiga o le tele o maʻi o le inflammatory (mastitis, stomatitis, hepatitis, jaundice ma isi).
  2. O se teuteuga o aʻa e taulima ai anufe.
  3. Petals - meaʻai masani mo le lauti.
  4. O fua e faʻaaogaina e togafitia ai faafitauli ma gaʻo, mama, ma le ate.
  5. Faʻaaogaina fafo. Fualaau fuʻa - togafitiga faʻasalalau o mu, manuʻa, tataʻa.

Fualaau masini miti

Laʻau vavalalata (phytosterols, sosoʻo o le sone tuputupu ae) o ni selu e mafai ona tele ni vaevaega. Sa maua e saienitisi le aano o le ferulic, o se vailaʻau o le vailaʻau o le phenolic, i totonu o sela mama o le togalaau. O le elemene o loʻo i ai ni mea faʻamalosia malosi. E maua mai i siama vevela o le faʻatoʻaga faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i le malae o le cosmetology e faʻafefe ai faailoga o le paʻu o le paʻu.

O le a le faʻaaogaina o lenei upusii?

  • saoasaoa o gaosiga fou o collagen;
  • aveeseina o toxins;
  • faaosofiaina o le faafouina o le tele o siama;
  • lūlūina o uʻamea mimic;
  • faaleleia atili le paʻu o le paʻu;
  • e tusa lava pe lanu e aunoa ma ni mea leaga.

Maua le faʻamatalaga i masina muamua o tautotogo, pe a ulu le laau i le vaega o le tuputupu aʻe ola. O aʻaʻo, aʻa ma lala fou o le faʻasalalau e maualuga le malosi o le malosiaga. E mai i nei vaega e faia ai le faʻavaa mai mea uma faʻapitoa o le intercellular.

I luga ole laʻasaga o mea tau pisinisi, o le a maua mai le siʻosiʻomaga e ala i le faʻaogaina o meaola.

Faʻalogo! O le siʻosiʻomaga o le siʻosiʻomaga o se fesoasoani lelei e le gata mo le paʻu, ae faʻapea foi mo le lauulu. O le aoga autu o le faʻaogaina - o le faʻamamaina ma le faʻamalosi o pi, meaʻai o aʻa.

Laʻasaga taua

E maua mai le suāuʻu mai fugalaau vao mamago. O le oloa e faʻaaogaina i le mea manogi. O le vai e manaia le manogi manogi-fugalaau. E le gata i lea, o le suauu e faʻaaogaina e avea o se mea manogi e faaleleia atili ai lagona, faʻafiafia ma maua ai le fealofani.

E maua mai le suauu e ala i le faʻatagaina (toesea). I lalo ole falesuesue, e le mafai ona maua le oloa. Talu ai ona o se mea faigata, o le gaosia o togalaau jasmine e taua tele.

E faʻapefea ona maua le oloa? O fugalaau fugalaau e tumu i le soli masani. Ona amata ai lea ona tu i luga le sima - o le mea na faʻapipiʻiina. E faʻafefe i le ava malosi ma faʻatali sei maeʻa ona faʻaletonu. O le iʻuga, o se lanu samasama lanu samasama, ua faʻafefeteina ai le manogi manogi.

Eseesega o le faʻaaogaina o le suauu:

  • O le faʻamalosia. O le paʻu e lelei ona teuteu ma e le lelei tele.
  • Faʻamalosia o sela paʻu mo le toe faʻafouina ma le faʻafouina.
  • Faʻaopopo le faʻamalosia o le paʻu. E fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻamalo ma le cellulite.
  • Feteenai ma le le mautonu.

O le Eteru o le Gardenia o se mea masani e masani ai i le faʻamamaina o maso, kulimi ma masini.

Contraindications ma mea lamatia

Ona o le maliliega o vailaʻau, e le fautuaina le togalaau e faaaoga:

  • i le taimi o le maitaga ma le lactation;
  • pe a faʻaaogā faʻamaʻi pepe;
  • i le 7 tausaga le matua.
E taua! Le fuataga autu o le lapataiga: aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se oloa faʻatasi ai ma togalaau i le tuufaatasiga, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi, pe a mafai ona e faʻafefe poʻo le le faʻalogo.

O le mea lea, o le togalaau o se fale matagofie o le vaomatua. I le fale, e mafai ona e tupu togalaau Jasmine. O lenei matagofie ile totonugalemu e iloga ona o lona uiga mataʻutia. O le laau e le o se mea oona, o mea e maua mai ma mea e faʻaaogaina e masani ona faʻaaogaina i le fomaʻi, cosmetology, perfumery.