Mataupu

O le tekonolosi o le totoina o pateta i totonu o se paela mai le "A" i le "Z"

Ua manatu le kuka o le Potatoes o le faavae o le taumafataga a soo se aiga. Ae, o le mauaina o lenei fualaau faisua, tatou te le mafaufau i le auala na tupu ai, ma le mea na sau ai. O le totoina o pateta o le tele o taumafaiga ma tau. E tele auala e toto ai pateta. O se tasi o auala sili ona lauiloa o le totoina o pateta i totonu o le fala. O lenei metotia e matua fiafia lava ma e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga.

O le igoa o le tagata na ia faia lenei auala e le o. O lenei metotia e umi ona maua. I le seleseleina o le faapalaga i totonu o se paluga tuai, sa lafoina ai e se tagata e le mailoa le pateta se pateta pateta, lea na tupu faafuasei. Mulimuli ane, na tupu ai se pati pateta i totonu o se pusa ua ufitia i palapala.

Ina ua mavae sina taimi na ia toesea le tofo, na iloa ai e le faiva o lo o tautau o ia i falala pateta. O lenei faalavelave na fesoasoani ia te ia e aoina ai se pati pateta. I le lumanaʻi, ua faʻaleleia se auala e leʻi fuafuaina faʻafuaseʻi. Na faʻafefeteina fatu. O lenei metotia e matua aoga ma e le mautonu i ona taunuuga.

Faʻamatalaga ma faʻagasologa o lenei metotia

O le lelei o le totoina o pateta i totonu o le paʻu o le:

  1. I le tasi fala e mafai ona tatou ola e tusa ma le tolu pakete pati, aʻo tatou teuina se avanoa i la tatou fuafuaga.
  2. O lenei metotia o le a faʻafefe ai le taimi e gaosia ai le moega ma i le tau faasaga i mea faʻavevela faʻaleaga.
  3. I le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona tatou puipuia le taina o pateta ma le suavai i totonu o le paʻu.

O le le lelei o lenei auala e le mafai ona tatou totoina ni voluma tetele o le seleselega mo le faamoemoe o le tele o le faatauina atu.

Filifilia o pateta

Ina ia filifilia mea mo le totoina, e tatau ona tatou taulai atu e le gata i le tofo o le lanu ma fua, ae faapena foi i le mea e lafo ai le ituaiga.

O se mea tāua pe a filifilia se pateta o lona taimi o le matua ma le faʻamaoni aʻo leʻi oʻo i maʻi.

Ina ia mafai ona ola malosi le laau, e tatau ai ona filifili fualaʻau tetele. E tatau ona faʻaeteete i tagata taufaasese, o ē, e tusa ai ma foliga o se pateta elite, e mafai ona ofoina atu ona fua masani.

A faʻatau, talosagaina se tusi faamaonia e faʻamaonia ai le lelei o pateta. Faʻaauau ma faʻalelei mea eseese i la tatou eria:

  • Bezhitsky.
  • Lyra.
  • Zhukovsky vave.
  • Timo.
  • O le katina
  • Lima taumatau.

Meafaigaluega

Pe a totoina pateta i paʻu, o le ae manaʻomia se seti o meafaigaluega e sili ona manaʻomia mo le gaosia o le puʻu lava ia (hama, pulou, kesi, naifi, salu faʻatoaga). O lenei mea moni e mafai foi ona mafua i le isi itu o lenei metotia.

Sola ma le faʻapala

O le pateta i le vaitau o le tuputupu aʻe e le o se mea e ese mai i isi mea totō ma e le manaʻomia ona fafaga. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea vailaʻau o loʻo i totonu o le faʻalalaʻau e le o faʻatalalaina lelei. Talu ai ona o fuālaʻau mataʻutia ma le aʻafia o aʻafiaga o aʻafiaga, o le faʻaaogaina o meaʻai e ala ile pateta e sili atu le malolosi, e le pei o isi fualaau faisua.

Ina ia ausia se fualaau lelei, o le filifiliga o se fesuiaiga i le lumanaʻi e tatau ona faia ma le tatau.

Vaega mo le sauniuniga o le faʻafefiloi palapala:

  1. eleele vaʻavaʻa;
  2. EM-Bocashi;
  3. eleele masani.

Tekinolosi gaosiga

O le a le totoina o pateta i totonu o le paʻu?

  1. A o lei totoina pateta, e tatau ona tatou maua se uamea, palasitika po o se atigipusa laupapa, e mafai foi ona avea ma se pusa palasitika.
  2. O le maualuga o le paela e tatau ona sili atu i le 30 cm, e tatau ai ina ia maua le susu ma le okesene ile eleele i se aofaiga talafeagai. I le le lava o le susu, o le a leai ni aʻa o pateta ma e le mafai ona faatali le seleselega.
  3. O se tasi o tulaga taua o le leai lea o se pito i lalo i le paʻu e mautinoa ai le faʻaogaina o le oneone i le eleele. E manaʻomia e le fale le tele o pu. Mo 10-15 cm uma lava, o le lapoa e tatau ona tusa ma le 1 cm. E tatau lea mea ina ia le maua ai le susu, ma o aʻa o le laau e tumu i le okesene.
  4. E le gata i lea, ina ia aloese mai le matelaina o le okesene, tatou te tuu se pulupulu paʻu i le pito i lalo o le paʻu, lea tatou te taʻavale i se siʻusiʻu i se va i le va o le 8 cm. I totonu o le pulumu tatou te faia ni pu laiti laiti 15 cm le va. pamu e fufulu ai palapala i le ea. O lenei faiga e faia e tusa ma le 3 taimi i le vaiaso.
  5. Faatumu la matou falala ma le paluga ua saunia i luga o le 1/2 o lona maualuga, ia faia i luga o fola. E tatau ona mataʻituina na tupugo ae e le o se mea atoatoa.
  6. A oʻo mai le totogo i le pito i luga, tatou te momoe faʻatasi ma lona isi laulau. Afai e te le siakiina lenei faagasologa, o le aʻa o le laau o le a le atoatoa ona fatuina, ma o le a maua uma ai lona malosi i le tuputupu ae o le lanu lanumeamata.
  7. O le mea e tu ai le paʻu e mafai ona matua lelei lava. Afai e leai se avanoa e sasaa ai pea le fanua, e mafai ona faʻaaogaina le totoina o fatu i luga o fola e tolu.
  8. O le totoina o pateta i totonu o se pusa lapotopoto e talafeagai e tusa ai ma lona lautele; afai o le pusa o loʻo i ai sikuea fausaga, ona totoina lea i totonu o se siaki siaki.

O le a le tausiga e manaʻomia?

  1. O le eleele sauniuni e tatau ona fufulu, o le a fesoasoani ia i tatou e aveese faʻamaʻi ma microorganisms. Afai o le eleele ua lava le asu, ua uma ona fai se ituaiga o le faʻapalapalaina. I lenei tulaga, ua manatu le saogalemu o le eleele.
  2. E tatau ona e iloa o le palapala, lea ei ai le oneone, e tatau ona faatumulia i le magnesium sulfate ma le falaoamata o le dolomite.
  3. I aso vevela, e tatau ona tatou faʻaleleia lelei a tatou pateta.
  4. Ina ia mautinoa le lelei o le seleselega, e te manaʻomia le laʻei pito i luga, lea e faia e le lefulefu, fugalaʻau po o faʻamalosi.
  5. Pe a ma le 3 masina talu ona uma le pito pito i luga, o le a liua samasama ma mauago. O lona uiga o pateta ua matua. Ina ia selesele le seleselega ua leva ona faatalitali i ai, e tatau ona fesuiai pe faalēaogāina a tatou mamanu. O se seleselega lelei e tatau ona tasi le taga i sikuea mita.
  6. O le eleele e totoe e mafai ona toe faʻaaogaina faʻatasi ma le faʻapalaina o le suauʻu.
  7. O pusa faapitoa, lea e taʻua o le "Potato Barrel", e mafai ona suia le paʻu, ma o faleoloa i luga o le initaneti o le a fesoasoani ia i tatou i lenei mea. Ae, e taua le matauina o mea sili atu taugata e le afaina ai le lelei o le seleselega.

O le totoina o pateta i totonu o le falala e laʻititi ma e le lauiloa., lea o le a fesoasoani ia i matou e saunia ai se matou fualaau aina i le tau maualalo. E le gata i lea, o se faiga manaia lea e mafai ona aʻafia ai le aiga atoa.