Currant Variata

Le togi sili o fuamoa mo lau 'upega tafaʻilagi

Toeitiiti lava i togalaau uma a le atunuu e mafai e se tagata ona maua ni pupuvao o fualaau sili ona eseese - paʻepaʻe, uliuli poʻo le mumu.

O nei vine ua umi ona faʻaaogaina e faletalimalo e faia ai siamu, fufulu fualaau suamalie, ma tagata e tafele nei nei polo laiti, faafetai i le ogatotonu o le taumalulu e mafai ona e manatua le tofo o le taumafanafana.

O le fualaau i totonu lava ia e le o se laau e matua vevela lava. Ae o le vao e tatau ona tausia i le taimi e maua ai le tele o vine.

Afai o loʻo e fuafua e taumafai oe lava i le galueaina o currants, ona avea lea o se tasi o muamua ma mea autu o le filifiliga o le eseese.

Le sili ona taʻutaʻua ma, i le taimi e tasi, o ituaiga sili ona lelei o currants o loʻo lisi atu i lalo.

Eseese "Pearl Black"

O se tasi lea o ituaiga sili ona lauiloa o fualaau suamalie. Na ia manumalo i le maketi ona o lona maualuga ma lona tofo.

E tele taimi e fenumiai ai vao o lenei fuamoa ma gooseberries po o le blueberries, ae, o le mea moni, o lenei laau o se sui o se tasi o ituaiga sili ona leaga o currants - auro.

O le togavao lava ia e foliga tutusa ma le kulupu kulupu, e matua tupu i luga, ma e leai se mea e tupu ai. Lapoʻa aloiafi ma le tuputupu ae, malu.

O laʻau e pei foi o laʻau 'au faila - o le laʻau laʻau e 2 - 3' au. O le taimi o le fua i lenei ituaiga o le fuainumera i le umi, o fualaau aina e amata i le amataga o Iuni.

Fualaau tetele, mamafa e mafai ona ese mai le 1.5 g i le 6 g! Ina ia tofo, o fua o le Black Pearl e talitutusa ma lanu, ae o loo i ai foi ni mea suamalie ma suamalie e masani lava o currants.

Fruiting e amata i le 1.5 - 2 tausaga talu ona faʻauʻuina laau. Mai se tasi laau e mafai ona e aoina mai le tusa ma le 3.5 i le 4.5 kilokalama o fualaʻau paʻepaʻe, o se faailo sili ona lelei.

O le masani mo le fuamini auro o le tetee, ma le tele o mea leaga i fafo.

Busu "Pulu Lanu" mafai ona tatalia le pau i le vevela, ma le leai o se vai i le palapala, ma e oʻo lava i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

E oo lava i se meaʻai fatugao e le mafai ona afaina ai nei togavao, ma o le mea moni e faasaga i ai soo se togafitiga e leai sona aoga. O lenei ituaiga na filifilia i latū Siberia, ma e oʻo lava i faʻamaʻi sili ona ogaoga ma a latou gutu i lalo -39 C o le a le mafai ona afaina tele i nei laau toto. E le gata i lea, o lenei currant e puipuia i le paʻu palapala.

Ae e te leʻi faʻatau sau vine e manaʻomia le vaʻaia lelei o aʻafiaga i aʻa po o vine. O aʻa e tatau ona lelei le atiaʻe, leai ni mea faʻaleagaina, ma e oʻo foi i le 25 cm le umi.

Afai o le aʻa e foliga mai e sili atu ona faigata, ona 2-3 aso lea ao lei totoina le fatu, e tatau ona faamalu le fatu laau i le vai, lea e mafai ona e faaopoopo i ai se vaega itiiti o mea e faatupuina ai le tuputupu ae.

Sili atu nai lo le tulaʻi tosoina aʻa i totonu o le failauga. Totoina o togafitiga - 50x50x50 cm I le taimi lava e uma ai le totoina, e tatau ona fausiaina ia fatuga taitasi, ma le eleele o loo siomia ai le totogo ina ia ufiufi i le mulch. O le sasaa i laau toto e mafai uma i le amataga o le tautotogo ma le amataga o le autumn.

Ina ia mafai e susu ona lava le susu, e fautuaina le faia o vai e faʻaleleia ai le vai lea o le a maua ai aʻa i le tele o le vai mo se taimi umi. E tatau ona mafanafana le vai, e mafai foi ona e faʻapipiʻi masini mo le faʻafefe o le vai, lea o le a otometi lava ona tuʻuina atu vai i le vao.

E taua foi le tatalaina o le eleele ina ia oʻo ai le okesene i aʻa. E tatau ona fai ma le faʻaeteete lenei faiga ina ia aua le afaina ai aʻa latalata i luga.

E manaʻomia foʻi ona faʻapipiʻi le palapala i se mule, ma o le a fafagaina le vao. O le "Black Black" e masani ona le manaʻomia mo togafitiga e faʻamaʻi ai faʻamaʻi, ae e mafai ona pamu e pei o le faʻasologa talafeagai ma sauniuniga talafeagai.

Eseese "Venus"

Le sui o le currant currant. Na fafagaina o ia e le ASIlinin i le South Ural Scientific Research Institute mo Horticulture ma Potato.

O "matua" o lenei ituaiga o ituaiga Bredthorp ma Seedling Dove eseese. O laau e le maualuga tele, o le maualuga o le fuga ma le maualuga e tutusa.

O laʻau o loʻo i totonu o le mafiafia, malamalama lanumeamata i le lanu, punou ao latou ola, e aunoa ma le pala, ae o loo i ai se fugalaau piniki i luga o lālā i luga. E maua mai i le foliga o le ovoid foliga, o le lapopoa ole maualuga, faʻaloloa i luga, faia se maualuga o le 30 tikeri ma se pu, ma faia taʻitasi.

I le laʻau laʻau o le fuamoa "Venus" 5 laulaʻau, e taʻitasi le tusi. O le pito i totonu o le pito sili ona tele, o le isi e laiti. O le laulaau e lanumeamata i le lanu, toetoe lava a le susulu, leai se afaina, uumi mafiafia.

O fugalaau e lanu piniki i le lanu, laʻititi i le lapopoa, o le pulumu e tutusa lona lapopoa, e oʻo atu i le 4.5 - 7 cm le uumi, o le numera o fugalaau i le tasi lima e eseese mai le 7 i le 11 vaega. O fua e tele tele, i le mamafa o le mamafa e tusa ma le 5.5 g, lapotopoto le foliga, o le paʻu e manifinifi, o le a pei o le uliuli.

O le tofo o vine o se mea sili ona matagofie, sili ona suamalie. Faamoemoega o le lautele. Maualuga maualuga, mai le 1 laau e mafai ona maua ai le 2.1 - 5.1 kilokalama o fualaʻau paʻu.

O le mea moni o le faʻaleagaina o le tagata lava ia e tupu foi, talu ai e sili atu ma le 56% o fugalaau e le manaʻomia ni iniseti mo le palotaina. E le o fefefe foi "Venus" ona o le leaga o le tau ma le malulu, ma e toetoe lava a le fefe i le paʻu ma le anthracnose.

O le faʻaleleia o mamanu e masani lava. O fualaau e tatau foi ona mataʻituina lelei. Afai ei ai ni faailoga o le toilalo po o aʻa o faʻamaʻi, e lelei tele le filifilia o se isi togavao. E le mafai ona e ave na laau totogogo, aua latou te le aʻafia.

A o leʻi totoina, e manaʻomia ona faʻapuupuu aʻa i le 5 - 6 cm, ma vavae ese foʻi le pito i luga o le fana.

Tausia currant "Venus" masani. E tatau ona faʻainu vai masani, lea o le a mafai mo se taimi uumi ona tuʻuina atu vao vao i le susu. Tele lava taua le mulumulu ma le tatalaina o le eleele, ina ia le tutupu aʻe vao i le vao.

E sili atu le suamalie i vaomago, peatusi po o vaomatua, ma ia faʻapipiʻi foi nei mea i sauniuniga faʻapitoa e faʻavaveina ai le faʻaleagaina o mea faʻalaʻau. E tatau foi ona e togafitia togavao ma sauniuniga e faasaga i le paʻu palapala ma le anthracnose.

Faʻamau "Jonker Van Thets"

Uluai vasega o fuamū mumu o le filifiliga a Dutch. Na mauaina i le 1941 pe a pasia ituaiga "Faya Fertile" ma "London Market".

E sili ona lauiloa i atunuu i sisifo o Europa. O le laau e saʻo, malosi, mafiafia. E tupu tele le vaomatua, lanu piniki i le lanu, leai se falemaʻi.

Faʻamaʻotoina le fuʻa faʻamalosi, saʻo ma e le momotu i se faʻaogaina o le masini. O laʻititi e laʻititi, fuamoa, e fai ai se tulimanu ma le pito o le fana.

O laulaau e lima-lobed, tele, lanumeamata lanumeamata, e laʻititi laʻititi. O laulava e tolu tafatafa foliga, o le uumi tutusa, pito lima. Fugalaau fuga-foliga, lapoa tele, petals tetele.

O lapisi e lapopoʻa, e oʻo ile 10 cm le umi, e oʻo atu i le 10 fualaau aina e faia i le pulumu e tasi, o le tufatufaina atu o lona mamafa e tutusa.

Fua tele, maua le mamafa i le mamafa e oo atu i le 1.5g, o le fulafula poʻo le paʻu-foliga, mumu mumu i lanu, ma le paʻu paʻu, mea manaia ma le manogi. I fualaau o loʻo i ai fatu, 4 - 5 vaega i le pi.

O le faʻamoemoega o lenei currant o le lautele, o lona uiga, e talafeagai uma mo le taumafa fou ma ituaiga eseese o gaosi. O le gaosiga e maualuga teleI le averesi, mai se togavao e mafai ona e tusa ma le 6.5 kilokalama o vine.

O le atoatoaga o loʻo tupu i le amataga o Iuni, lea e matua lauiloa ai lenei ituaiga. O le faʻaleleia o le tagata lava ia e masani lava mo lenei ituaiga, ae o ona fuainumera e tutusa. E le gata i lea, e saogalemu le ola o laau i le maualalo o le vevela.

O lenei vailaʻau o loʻo i ai le puipuiga i le paʻu palapala, ae o le anthracnose ma tupe siliva e mafai ona fai sina mea leaga i laau totō.

O fualaau o lenei ituaiga fuamū mumu e tatau ona lua tausaga, ma e tatau foi ona i ai ia le itiiti ifo ma le 5 siaki soticles o skeletal, o lona umi e tatau ona oʻo i le 20 cm. E tatau foi ona atiaʻe le vaega eleele o le fana, e tatau ona le itiiti ifo i le lua e tusa ma le 40 cm

E tatau ona tafe sina fatu i lalo o lalo o le lua i le lua o le 45x50 cm. E tatau ona togi i lalo le kuluma o le lima i le 5-6 cm i lalo o le eleele, ma o le pito i fafo o le fana e tatau ona vavaeina i le maualuga o laʻititi pito i lalo ina ia atoa le 6 vaega. I le taimi lava e uma ai le totoina, e tatau ona fausiaina ia fatu ile 1 lita o le vai mafanafana.

O le tataina o le fale e toetoe lava o le auala e sili ona taua i le tausiga o vao laʻau mumu. E mafai ona e faʻaleleia le tele o laau i le tele o taimi, ae faʻatasi ai ma se vaega itiiti o le vai, pe mafai foi ona e faia ana analogs o le vai e faʻaleleia ai vai.

Afai e maualuga le vevela o le ea, ona tatau ai lea ona faateleina le aofaʻi o fesuiaiga ina ia puipuia ai le matelaina o le vai mai aa. O le taofiofia ma le mulimulitaia o le palapala i autafa o laau vao o lenei ituaiga e talitutusa lava ma auala tutusa mo isi ituaiga. E faapena foi togafitiga faʻasolosolo ma togafitiga faʻapitoa e manaʻomia faasaga i meaola faalafua ma faʻamaʻi.

E malie foi le faitau e uiga i le eseese o strawberries "Gigantella"

Aʻoga "Ural White"

Uluai vasega o se fuamalie paʻepaʻe. Na faʻaalia e lima o VS Ilyin mai le Ural Scientific Research Institute mo le Totogi ma le Potato. O le ituaiga "Ural White" o le taunuuga o le palotaina saoloto o currants o le ituaiga "Chulkovskaya".

O laau o lenei fuamoa e le o se maualuga tele, ae o latou mafiafia ma tuʻuina atu taʻavale lautele i se tikeri talafeagai. O lala e lautele, lanu-lanumeamata, pisi le lautele.

E iai foi i luga o luga o laʻau o loʻo i ai se paʻu piniki piniki. O laʻititi e laʻititi, ovili, faʻailoga, enaena i le lanu, o loʻo nofo i luga poʻo le itu i le pito o le fana. O le laupepa e 5 laula, o le lau laulau lava ia e tele, lanumeamata.

O le pito i luga ole laupepa e toetoe lava a leai se lanu, ae e mafiafia. O le pito i totonu e sili atu le telē nai lo isi, ae o loʻo i ai uma pito pito i luga. O fugalaau e tutusa le lapopoa, foliga o le sau. E leʻi umi se uumi (5 - 8 cm), e tutusa le mamafa. O le fatu e laʻititi lona tele, e le sili atu i le 1.1 g, lapotopoto, lanu samasama i lanu, ma sina fatu laʻititi i le pusa.

O le tofo o le fua e sili ona lelei, o le paleni o suka ma le vailaʻau o le tau na maua i le maualuga maualuga. O togalaau o lenei fuamoa e lelei uma i le gasologa o foliga, ma i le fou. O le gaosiga o oloa e faʻatatau tonu lava i le lelei o fualaau ma le tausiga.

I le laʻititi mai le tasi laau E mafai ona maua le 2.6 - 6 kilokalama o fualaʻau paʻu. Currant "Ural White" ua faʻaalia e ala i le tetee atu i tulaga leaga o le tau, e aofia ai le malulu, faʻapea foi ma le puipuiga mai le paʻu ma le anthracnose. E le gata i lea, o lenei currant ua faʻamaonia e le mea moni o le faʻavasegaina o le tagata lava ia.

Manaoga mo vao masani, o lona uiga, e le magogo, aʻa lelei, e pei foi o se vaega malosi o se vaega o le fana. O le faʻaleleia o mamanu e masani lava. O sauniuniga sauniuni e faʻamaonia - teuteuina o aʻa ma aʻa, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o tagata fai mea omea aʻo leʻi toe totoina. Faʻasalaina ma mulumulu le eleele i le taimi lava e maeʻa ai le totoina.

O le togafitiga e masani, ae o lenei currant e manaomia ai i taimi uma lava. E sili lena faʻapipiʻi le faʻavaivaiina ia le lava le susu i le palapala. E tatau foi ona e mulumuluina le eleele ma fai le falu, ma mea uma e faigata.

Afai oe sauniuni i taimi uma le eleele mo le isi taimi totoina i le tautoulu, o lona uiga o le faaopoopoina o mea faʻalelaʻau, ona mafai ai lea ona e mulumuluina le eleele ma mea e faʻaaogaina lemu. E tatau foi ona e aveese lala faamaʻi pe malepe ma fago laau e faasaga i faamaʻi.

Aʻoga "Ural beauty"

Laʻau mumu muamua. Le faia o lima o le Ural breeder VS Ilina ma A.P. Gubenko. O le taunuuga o le laasia o ituaiga "Chulkovskaya" ma le "Faya Fertile".

O laau toto e laʻititi tele, ma e tele le tele o lala e vavalalata le tasi i le isi. O le vaetogo e mafiafia, punou i le tuputupu ae, lanumeamata, e aunoa ma le pala, ae o le fuga. E toetoe lava o le tele, elliptical, ulaula enaena, "nofo" taitoatasi, e faia i se itu i le fana.

O laʻau e lima-lobed, lapopoa, lanumeamata lanumeamata, ma se lanu matagofie. O fugalaau e laiti, laulauina le uumi (e oo i le 7 cm) le loloto o le laulauina, masini masani. O vine e lapopoʻa (1.5 - 1.7 g), o le fulafula i foliga, lanu mumu, o loʻo i ai ni nai fatu i totonu o le pipi. O le tofo o lenei fuamalie e suamalie, suamalie. O le gaosiga e amata mai i le 3.5 i le 15.5 kilokalama i le vaomatua.

O lenei currant o le tagata lava ia e pollinated e 61%, e faʻasaga i le malulu, faʻafefe i le paʻu palapala. O fualaau "Ural beauty" atonu e ono pagatia i le ognevka ma sulu.

E leai ni foliga o manaʻoga mo mamanu ma fatuga totoga. E sili atu le faʻafefe o lenei fua i le tautotogo, ina ia mautinoa e mauaʻa. O le nofoaga e tatau ona susulu ina ia lagona ai e laau toto le mafanafana.

Faʻasalaina, mulumuli ma le faʻaleleia o le eleele e manaʻomia. E sili atu le faʻaleleia o mea e fai. E sili atu le faʻaaoga o le faʻaleleia i le tautoulu, i le faagasologa o le sauniuni o le fanua mo le taumalulu. O togafitiga faʻamaʻi ma isi fualaau oona e manaʻomia, a faʻapea o le faʻamaloloina o faʻamaʻi o le a mafua ai le gau.

I le taimi nei, e tatau lava ona e filifilia ituaiga e sili ona fiafia i ai pe na o le 1 - 2 laau o ituaiga eseese, ma pe a mavae sina taimi ona e fiafia lea i le fua o fualaau suamalie ma faʻamafaʻatasi oe ma i latou i foliga masani. Manuia i au taumafaiga.