Laʻau

Thuja Hoseri (Western Hoseri) - faʻamatalaga

Thuja Khoseri o se laau faʻamalosi e faʻaaogaina e le aufaʻataʻaga o le laufanua e fatu ai fatuga o togalaau. E le manaʻomia le tausiga faʻapitoa i le vao, e faʻafefe ai matagi mataʻutia i luga o le eleele, toeititi lava e le manaomia le teuteuina, aua e tumau lona foliga i vaega uma o le atinaʻe.

Thuya Khozeri: faamatalaga ma lapoa

Thuja spherical Khosery - o se laau laʻititi laʻitiiti e iai ni manulele lanumeamata lanumeamata (o le lanu o le nila e eseese e faalagolago i le vaitau, i le taumalulu e mafai ona mumu le laʻau mumu, lanu meamata).

Thuya Khozeri

O fualaau saʻo ma le mafiafia e maua mai i le aʻa o se pale paleni. O le laʻau e lanu meamata-i le mumu (i totonu o vao tuai - o le enaena enaena, ufiufi i vavae), malosi tele. E faʻafouina le nila 1 taimi i le 3 tausaga. E tupu lenei mea e le iloa e isi. Ole umi o le nila e eseese ile 2-4 mm.

Thuja o se laau totogo. O fugalaau e tasi, e laiti, e toalaiti lava i latou ma e faʻapipiʻi i le pito i luga o le ata. O se laau ua mamae ua ufiufi i le (cm 1 cm) ovoid cones. O le tele o le vao e laiti, o lona maualuga e mai le 50 i le 80-90 cm le maualuga.

Thuja i sisifo o Khosery e faasolosolo lemu, e le sili atu i le 5 cm i le tausaga. O lenei mea e faʻataga ai oe e te le popole i le masani faʻaletausaga o le pale.

Totoina ma le tausia o le gase

Thuja sisifo sisifo - o se faʻamatalaga o ituaiga

E le talia e le laau laumei ni vailaʻau, susu ma le eleele, malu, o le mea lea:

  • ua totōina i totonu o nofoaga lelei o le togalaau;
  • i le taimi lava e tasi, o le sili atu o le malamalama e mafai ona oo atu ai i le oti o se laau toto, e sili ona totoina i se paolo malu;
  • laau matamata puipuia mai le ata ma le matagi faatasi ai ma le fesoasoani a isi laau, pa;
  • ia mautinoa pe a uma ona liusuavai le kiona i lalo o le gala, e le faaputuputu vai;
  • totogi le tele o le gauai i le palapala ma mulching.

Faʻalogo! O se laau e le tatau ona totōina e mafai ona faʻamago. I le tautotogo, o le vevela o se mea itiiti lava ona vavaeeseina, aveeseina o lala mamago ma nilala samasama.

Thuja Khozeri, ua sauni e tau

Auala e toto ai thuja hoseri

O le taimi sili mo le totoina o se togavao i le lauʻeleʻele o le tautoulu poʻo le tautotogo. E faʻalagolago lava i le itulagi. I le itu i matu, o le totoina e masani ona faia i le tautotogo, i le itu i saute - i le tautoulu. I le tau mafanafana, e le mafai ona e totoina - atonu o le a mago le vao.

I le nofoaga filifilia:

  • eli se lua, o le loloto e tatau ona 1.5 taimi sili atu nai lo le umi o aʻa (sili atu ma le afa mita sili atu nai lo le umi o aʻa);
  • o le lua e tumu i le 2 pakete vai, ia faʻaalu.

O le pito i lalo e ufiufi i le alavai (faʻalautele le masima, piliki piliki, maʻa mafiafia o loʻo faʻaaogaina i lenei gafatia), ma tuʻu ai i lenei tulaga mo le po. O le mafiafia o le alavai e 15-20 cm.

Taua! O Thuja e faʻamaualuga i le lelei o le eleele, mo le totoina o le faʻafefiloi o peat, oneone ma fanua o togalaau ile fua ole 1/1/2.

E toto le laau i totonu o se lua ua saunia e pei ona taua i lalo:

  • tuu i le ogatotonu o le lua;
  • faasaʻo aʻa;
  • uuina lala, ma momoe i palapala.

O le aʻa o le ua o totoe ile luga e aunoa ma le tanuina (sili ona lelei - 3 cm). Fafatiina le eleele, sasaa le eleele i le pu ina ia maua ai itu o loʻo i le perimeta. O lenei mea o le a faʻasaoina ai nisi o vai ao faʻavaivai. I le taimi lava e uma ai ona totō, o le palapala i lalo ifo o le eleele. E pei o le mulch faʻaaoga le uʻamea laupapa po o meaʻai laupapa.

Ua sauni Thuja mo le taumalulu

Tulaga faʻatau

Fafaga soo. O le faʻafia ona faʻavaivai e faalagolago i le vevela o le ea ma le vaitau.

I itulagi ma se tau le lelei, o le taumafa vevela e le sili atu i le 1 taimi i le vaiaso. Ina ia faʻamamaina aʻa i le susu, ua lava lea e sasaa atu i le 10 lita o le vai i lalo o le togavao. E fautuaina e suʻe le vai mo le faʻavaivai e le mai le tap, ae mai le falala, i le mea e nofo ai ma mafanafana i le vevela o loʻo manaʻomia i le aso. O vai malulu e le faʻafefe.

Taua! I taimi malogo, e faʻamaʻaina le vao i le taimi lava e uma ai le masini. Fafagaina i le taeao po o le afiafi - pe a ma le 18:00. O le faʻatagaina o le faʻaaogaina o le suavai, faʻasusu.

Laʻei pito sili

Talu ai o tamaʻi susu o loʻo i ai i le tele o tulaga na totoina mai ipu e faʻatau i fale tausimai, i le 2 tausaga talu ona totoina, o le a le manaʻomia le faʻamalauina. A maeʻa le taimi lenei, e faia le pusa pito i luga luga o le vao.

Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga:

  • paluka;
  • fuamoa;
  • compost;
  • humus.

Humu poʻo le palalaʻau faʻasusu le palapala i lalo o vao vao, e tatau ona faʻafefete i le paʻu pine i luga. E tatau ona puipuia lenei mea mai le timu ma le susulu o le la. A faʻaaogaina faʻamaʻi vai mo conifers, e taua tele le matauina o le metotia fautuaina e le gaosi oloa. A leai, e mafai ona e susunuina aʻa o le laau.

Afai e manaʻomia, e faalua ona fafagaina le falesa i le tausaga - i le tautotogo ma le tautoulu, ae o le afifi o le tautotogo e sili ona taua, aua e mafai ai e le thia ona vave faʻaleleia pe a uma le malulu malulu.

Tu mai Tui

Vaega o le tausiga o le taumafanafana

I le taumafanafana, o le sisifo (Hoseri) e masani ona faasūsūina, mataʻituina le tulaga o le palapala eleele, faʻasolosolo ma mulumulu.

O le taulaiga faapitoa e totogi i le tulaga o le vao pe a uma timuga. Afai e faaputuputu le vai i totonu o se pu i lalo o se laau, e tosoina se tamai alavai i se pulou e faʻamago ai.

Aokuso, e mafai ona e aoina fatu mo le totoina mulimuli ane.

Sauniga o le thuja Khosery mo le taumalulu

O le tama talavou e ola mo le malulu, puipuia mai le kiona ma le malulu. O le faia o lenei mea, i aso mulimuli o Oketopa, ia maua mai le muamua o le kiona e faʻamoemoeina e leʻi muamua atu i le ogatotonu o Novema, e ufiufiina le vaomatua i lala lapopoa tetele po o poloka laupapa ina ia pei o se faʻavaa. O se ufiufi po o se 'ie lalaga e lelei tele i le ea o loʻo tosoina i luga.

O le faʻamoemoega o le fatuina o se faʻavae e puipuia foi mai le faaleagaina o lālā i lalo o le mamafa o le kiona ma puipuia le laau mai le la. O le tau malulu e afaina ai le lelei o le nila.

Faʻatoagaina o le ths

Thuja Globosa (Globosa) i sisifo - faʻamatalaga

O Thuja e faʻaolaina e fatu ma tipi. O le metotia o le fatu e le o se mea e sili ona talafeagai, e faigata ona tupu i le fale mai fatu.

Fatu mo le totoina e seleseleina i le taumafanafana po o le autumn. Sulu i totonu o se atigipusa pe vave foi i totonu o le eleele avanoa. O le loloto o le faʻaosoina o le 1 cm, o le mamao i le va o fatu i totonu o le atigipusa e 5-7 cm, i le avanoa e tatala ai - a itiiti ifo o le 10-15 cm.

Laʻau

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

I le taufaʻaiuiuga o le autumn, e mafai e le fai togalaau ona saunia ni mea mo le totoina o laau talavou i le lumanaʻi. Ina ia faia lenei mea, ia tipiina lala mai le umi o le 15 cm mai le vao. O le tipi ua faʻamamaina o nila, ua tuʻuina ai lala i totonu o se ipu vai. O le vai e tatau ona aofia ai le itiiti ifo i le 1-2 cm o le toto. E sili atu le lelei o le faia o se mea e faʻasalaina pe faʻapipiʻi le paranesi.

Taua! O aʻa muamua e tatau ona aliali mai i le 1-2 vaiaso. O le taimi lava e tupu ai lenei mea, e totō se lala laau i le eleele. O le faʻafefiloi o le eleele ua filifilia tutusa ma se tagata matua (peʻa, oneone ma fanua o togalaau).

O le koneteina o loʻo i ai le seedling e ufiufi i ata tifaga poʻo le tioata, e maua ai ni lauʻeleʻele mo ia. E tasi i le aso, aveese le tapuni, ma faʻaleleia le suamalie ma faʻafeinu, pe a tatau ai (pe a maeʻa le palapala ile eleele maualuga).

E mafai ona suia le fufulu i le faʻaleleia. O lenei mea o le a faʻaititia ai le lamatiaga o aʻa talavou mai le tele o le susu. O se laau laʻau aʻa e mafai ona gaosia i se nofoaga tumau e pei o le tautotogo e sosoo ai.

Aisea e sui ai le lanu samasama

Thuja Danica (Danica) spherical - faʻamatalaga
<

Thuja Khosery liliu solo samasama:

  • ona o le le lelei o le tausiga (masani ona inu, lona toesea, oso i lalo o le paolo pe, i se isi itu, i le la);
  • i le taumalulu (leai o le malamalama ma le vevela).

I totonu o le mamanu

<

I le tulaga mulimuli, o le samasamaina o nila e manatu e masani, e leai se mea e manaʻomia ona faia. I le tautotogo, o le a vavae ese nila lanu samasama ma e iai ni lanu lanumeamata fou i lo latou nofoaga. Afai o le mafuaaga o le samasama o se mea sese i le tuua, ona mafai lea ona e taumafai e faia fetuunaiga i auala masani o le taulimaina o le thia, mo se faataitaiga, ia faatapulaaina le faasusuina, ia totoina se laau umi lata ane, ia ufiufi le malulu mai le susulu o le la.

O Thuja Khoseri o se faʻasalaga faʻamaoni e fai ma sui o le vao i le foliga o se polo toetoe lava atoatoa. E faigofie lava ona tausia, o le laau e faʻafefe ai le lamala ma le malulu, lelei le faasusuina o laau i luga o le 'upega tafaʻilagi mo le sili atu ma le tasi le tausaga, faʻatasi lelei ma isi togalaau aina, lea e mafai ai ona e fatuina ni mea matagofie i le faʻavae o le mamanu.