Pear

Eseese lanu 'Clapp Faamealofa': uiga, faʻatoʻaga faʻatoʻaga

O tagata taʻutaʻua taʻitoʻatasi lava e ō mai i le faʻavae o lana lava togalaau ma le faʻaeteete faapitoa ma le maelega, faatasi ai ma se ituaiga o fiafiaga na te filifilia ma tuufaatasia ituaiga o mea totō. O le taui pito i sili ona lelei o se mea faapea o se seleselega tele o fualaau suamalie. Afai tatou te talanoa e uiga i le suamalie o fualaau aina, o le mea muamua, i le taumatau, o loʻo nofoia e paʻu. O a latou fualaau manogi manogi o le a le tuua ai se mea e le fiafia i ai so o se meaʻai. E leai se avanoa e tetee atu ai i le faaosoosoga e taumafai se paʻu manogi. Ma o le mauaina o sea fiafiaga e mafai ona avea ma se taunuuga o le filifiliga saʻo o le ituaiga aganuu. Ina ia faafaigofieina sea ituaiga o galuega, o le a tatou faaali atu mealilo ma le faamatalaina o foliga o le ituaiga lauiloa o pears - "Klapp's Pet" ("Klapp Favorite").

Talafaasolopito o le foafoaga

O lenei ituaiga e taʻitaʻia ai le togalaau i lona igoa naʻo ia. O le talafaasolopito o lona foliga mai, pe a faatusatusa i se igoa taua, o se pati: "Sili ona fiafia" o se tamaititi o le filifiliga. Na fafagaina o ia i le 1860 e se saienitisi Amerika. T. Klappo lona igoa o loʻo faʻamaonia i le suafa. O le faifaatoaga mo se taimi umi na "pagatia" i luga o fatu o pears "Forest Forest", ma o lona manuia na iu ai i le ituaiga o lenei ituaiga. Ua avea le Pear ma se mea sili ona fiafia i ai, e foliga mai ona o lona uiga tulaga ese o le tofo.

O le fanau mai o le ituaiga o Massachusetts, Iunaite Setete. O loʻo i ai foi se faʻataʻitaʻiga o le "Fiafia i ai" o se taunuuga o le vavalalata faʻapitoa o ituaiga e lua: o le "Forest Forest" ma le "Williams".

Faʻamatalaga ma uiga iloga o le ituaiga

"Klapp's pet" ei ai se afifi o ona tagata taitoatasi ma tulaga uiga ese ma uiga, faafetai i le faigofie faigofie ona iloa.

Wood

Trees "Sili ona fiafia" e le o ni taitai i le tuputupu aʻe. O le maualuga e 2-3 mita, o le aganuu e mafai ona taua i le vasega sredneroslyh. E tusa ai ma uiga o tausaga, o le gaioiga o galuega a le laau o lenei ituaiga e 55 tausaga. A o laʻitiiti, o se laau e faʻamaonia e ala i le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae, o lala ma lala lālā na tutoatasi lava e fausia se pale i foliga o se pyramid, lea e sili atu i le tele o tausaga e lautele ma liʻo. Toetoe o paranesi uma e tuputupu ae i le maualuga o le 45 ° i le ogalaau.

E te iloa? O le pi o le aiga Rosy, o lona uiga, o se aiga o le rosa, quince, rose vao ma isi tagata o le ituaiga. E tusa ai ma le poto masani a le au faifaatoaga, e sili ona lelei le totoina o se pi i luga o se uila.

O le ogalaau o le laau ua ufiufi i le paʻu paʻu, i luga o lala - o le paʻu e lamolemole. Fugalaau o aganuu ei ai lanu paʻepaʻei sinasina ma eseese i le telē tele.

Fua

Ua uma 2-3 tausaga Faatasi ai ma lona soifuaga, o le a fiafia ia te oe i lana seleselega manogi. E taua le matauina o fua aupito sili ona tele, e oo atu i le 250 g, ola saʻo i luga o laau talavou, ma le matutua o le fua o le fua e avea ma mea itiiti (180-230 g). O le foliga o fua o "Klapp's Lovers" ua faʻalauteleina pe leai. O paʻu e ufiufi i se paʻu samasama manifinifi, lea, i lalo o le aafiaga o le susulu o le la, maua ai se lanu mumu. I lalo o le paʻu manifinifi, paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e sili ona lelei lona tofo. O le faamatalaina o le tofo o fualaau aina e matua faigata lava, e na ona manaʻomia ona latou taumafai. I faaupuga lautele, e mafai ona maitauina o lanu suamalie ma suamalie o loʻo fesoʻotaʻi i latou. O lenei fua e manogi lelei, vaivai ma faʻamausali moni i le gutu.

"Sili ona fiafia" e faatatau i ituaiga vaitau o le taumafanafana. O fua na amata i le faaiuga o Iulai - amataga o Aukuso.

E te iloa? Pear o se tasi o fua anamua. Na tupu i Eleni anamua, Roma, Peresia. O le tagata Eleni anamua o Homer e taʻua o pears "meaalofa a atua."

E faʻapefea ona filifili fua

E mai i le filifiliga sao o se fatuga o se aganuu e faʻalagolago ai ona ola, faʻatinoina ma gaosia i le lumanaʻi. Ae o fualaau o le "Klapp's Pet", o le taimi la e filifilia ai, e tatau ona taulaʻi i ai tausaga, aʻa ma foliga o moli laau talavou. O mea totō e sili ona lelei e totōina ua totoina 1-2 tausaga, o laʻau e umi ma e ola. E tatau ona totogia lelei le aʻafiaga i le aʻa, lea e le tatau ona i ai se mea e faaleagaina, faʻamago pe pala.

Faitau foi e uiga i mea e sili ona taua o ituaiga eseese o tausiga: "Century", "Bryansk Beauty", "Rossoshanskaya dessert", "Tenderness", "Honey", "Hera", "Petrovskaya", "Krasulya", "Mo le manatuaina o Zhegalov", " ".

Filifilia le nofoaga saʻo

E tusa ai ma le nofoa, o le togi e le leleiae, e pei o aganuu uma, e sili ona lagona i luga o eleele lafulemu lelei ma suavai lelei. Pear e le fiafia i eleele mamafa lea o loʻo i ai le maualuga o le eletise ma le salinity. E le gata i lea, aua e te faʻaalia i le vevela po o le susu tele. O mea uma lava e tatau ona i ai i le faʻalelei.

E taua le manatuaina o lenei ituaiga e lagona lelei i le paolo: mo le tuputupu ae masani, ma mulimuli ane i le fuaina mai, e manaomia e le laau le tele o le susulu o le la. O le mea lea, mo le totoina "sili ona fiafia i ai" ua fautuaina e filifili se nofoaga lelei.

E taua! Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina o se pi, "Klapp's Pet", e taua le mafaufau i le mea moni pe oi ai ni tagata eletise i totonu o le nofoaga, talu ai o lenei ituaiga o mea e fua mai ai. O ituaiga e pei o Viliamu, Forest Beauty, Bere Bosk sa faamaonia o le sili lea o le au palota o le Faamealofa.

Sauniuniga i le nofoaga

Ua fautuaina e le au fai togalaau le totoina o lenei ituaiga i le tautoulu. O le saite e tatau ona saunia ma le faʻaeteete mo le tulaʻi mai. E tusa lava pe o le a e toto laau i le tautotogo, e tatau ona saunia le saite i le tautoulu. Ina ia faia lenei mea, eli se lua, o lona loloto e tatau ona 1-1.2 mita, lautele - mai le 60 i le 80 cm O se meaʻai e saunia mai le eleele eleele lafulemu maualuga ma mea faʻapailani (30-40 g) ma faʻamaʻi faʻamalolo (150 -200 g), 2 pakete oneone ma 2 pakete o le humus.

Afai na e filifilia le laufanua o le paʻu mo le totoina o pears, e mafai ona e eliina i luga se lua laʻititi.

Faʻataʻitaʻituina le faʻaogaina o meaʻai eseese: "Rogneda", "Otradnenskaya", "Avgustovskaya dew", "Kokinskaya", "Elena", "Marble", "Fairytale", "Nika", "Severyanka", "Veles", "Lada" "," Yakovlev e sili ona fiafia "," Muscovite "," Falesa ".

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o fatu

Ae mo vave totoina o laau, e aofia ai ni laasaga:

  • eli se pu, le loloto ma le lautele;
  • fuālaʻau o le lua faʻaleleia i le pito i luga (sasaa se faaputuga i le pito i lalo);
  • tuʻuina o se fatuga i luga o se faaputuga otaota. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamautinoa ua saʻo lelei aʻa, ma o le aʻa aʻa e 5 cm le maualuga mai luga o le eleele;
  • moe ma momoe mai le nofoa;
  • i se mamao pe a ma le 30 cm mai le suauu e te manaʻomia e sikoa ai se tamai siteki, lea e tatau ona nonoa ai se laau talavou pe a uma ona totoina, aua atonu e malepe pe tupu le saʻo;
  • fufuluina le eleele faataamilo i le ogalaau o le fatuina ma eleele palapala i foliga o se oval hole.

Vaʻaia togafitiga taimi

O le tele lava o taimi, e faanoanoa le au fai togalaau i le mea moni e le maua e se paʻu e sili ona fiafia i ai se fua. Ae i le taimi lava e tasi, latou te galo e taʻu atu latou te manatuaina na o le taimi e tatau ona fua mai ai. Pear, aemaise lava, "Clapp sili ona fiafia", e manaʻomia se uiga talafeagai ma le faʻaleleia, pei o isi lava aganuu. E naʻo le tuʻuina atu o le pine i le tausiga e tatau ai, e mafai ona e fiafia i ona fua suamalie.

E te iloa? O le fua aupito tele o le pi, lea na tusia e sui o le Guinness Book of Records Commission, na ola i Saute Salesi. O lona mamafa e 1.405 kilokalama.

Faʻaleleia eleele

Tausia o le "sili ona fiafia" e tatau ona amata vave pe a uma ona tulaueleele. I le taimi lava e uma ai ona totōina, o le laau talavou e matua faʻafeinuina: e tatau ona faʻaalu se tasi o fatuga 3 pakete vai. O le fualaau e tatau ona fuafua i se auala e ulu atu ai le susu i le loloto e tusa ma le 85 cm. E le taliaina e le laau le lamala, o lea e manaomia ai le fafagaina i le tele o taimi i le taimi, i le taimi o le timu.

E tusa ai ma le faʻatulagaga o le faagasologa o le tatalaina, ona manaʻomia lea ona faʻatulagaina i nisi o taimi (i le tautotogo, taumafanafana, autumn). E taua le faʻamautinoa o liʻo faʻataʻamilo i totonu o le ogalaau e le afaina, ma ia faatulaga lelei le veleina o le eleele. E tatau foi ona faamautinoa o le eleele e latalata i le laau toto e le o toe alu, ma o taimi uma e sasaa ai nofoaga maoaʻe.

O le siakiina o le eleele faataamilo i le pear e faia saʻo pe a uma ona totoina ma tautotogo taitasi. I le gasologa o le vaitau, mulch, aemaise lava, humus ma manure, e tatau ona tu i tafatafa o le ogalaau o le laau; O le tele o taimi, e le amanaia e le au fai togalaau lenei gaioiga, aemaise lava, ona o le le lelei o le iloa o lona taua. O le mulimulitaʻi o le a fesoasoani i le puipuia o lau tama mai le faʻamamaina (mulch e faʻapupulaina ai le susu), faapea foi ma le malulu o le aʻa. E le gata i lea, mulch o se punavai faifai pea o meaʻai. I le lelei o le mulch sili mo pears togafiti talafeagai, humus, peat, vaomago, lau paʻu.

E taua! Ua fautuaina le au fai togalaau e mataala i le mea moni e faapea, o le mea e le o fausia ai se paʻu ona o le tele o le susu. I lenei tulaga, e tatau ona vave tatala le eleele, talu ai o lenei mea e taofia ai le aʻafia o le okesene ma le vai i aʻa ma, e tusa ai ma lea mea, faʻafefe ai le faʻasaina o le gaosiga o mea totino.

Laʻei pito sili

"O le fagafao a le Klapp" e manaomia le fafagaina faavaitaimi. Ole fua muamua ole kulimi (nitrogen, superphosphate) e faʻaoga saʻo i le toto toto.

O tautotogo uma, i le faaiuga o le fugalaau, e tatau ona fafagaina le laau i le urea. O le masina mulimuli ane, e tatau ona faʻaopoopoina se isi meaʻai faaopoopo, lea e tatau ona aofia ai mea ole meaola, ammonium nitrate ma Urea, i vaega o loʻo faʻaalia i faatonuga. I le taitaia o le autumn, ua fautuaina e faapaleni le palapala i le superphosphate ma le potassium chloride.

E taua! O le auala sili e puipuia ai faʻamaʻi ma meaola faalafua i le aganuu o le tausiga lelei lea: o le seleseleina vave o lālā mamago ma maʻi, faʻamaʻi ese le pala ma le pa'ū fua, ma isi.

Puipuiga puipui

Ina ia puipuia ma puipuia le faʻaalia o faʻamaʻi ma meaola faalafua i le aganuʻu, e faʻapipiʻiina le totoina.

Afai e te manao e puipuia le laau mai le paʻu, ia fautuaina e fufuluina i se vaifofo o le paluga Bordeaux (1%) poo le copper oxychloride (0.5%) i masini ua faailoaina, i le laasaga o le pala ma le maeʻa.

O se vaifofo o le sulfur colloidal, o le 20-30 g lea o le a faamamaina i le 10 lita o le vai o le a fesoasoani e puipuia le laau mai le paʻu palapala.

O le uila o le a puipuia mai osofaiga o manufeʻai e ala i le puipuia o le togavao ma se tali a Karbofos poʻo Nitrafen (300 g / 10 l).

Aoao atili e uiga i le taua i nisi faʻamaʻi (lapisi, vevela) ma faʻamaʻi (moth, mll) pears.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

Faʻataʻitaʻia le pale "Faameaalofa" faʻaalu 2 taimi i le tausaga - i le tautotogo ma le autumn. Faatasi ai ma le fesoasoani a nai knusi faapitoa poʻo le aufaʻataʻitaʻi, o loʻo faʻamavae ese ai lala mago ma manua. Ina ia mafai ona fausia lelei le pale, o lala e tupu aʻe i le itu i luga, o le a vavaeina foʻi, ma faʻapuupuu pupuʻu. I lenei tulaga, o manua uma i luga o le tino o le laau e tatau ona togafitia i le toga pitch.

Puipuiga mai le malulu ma rodents

O se fua i le taimi o le taumalulu e ono aʻafia ai i le tele o suʻega - ona o le osofaʻiga a le uati ma le malulu o le tau. Ina ia puipuia le mea e sili ona fiafia i ai, "E sili ona fiafia", e tatau ona saunia ma le faaeteete mo le taumalulu. O le fefefe o mice ma hares mai le paʻu o le laau o le a fesoasoani i se faʻafefiloi o le kelei ma mullein, lea e ufiufi i le "paʻu" o le ogalaau. Faatasi ai ma le faamoemoega lava e tasi, e mafai ona afifiina le laau i ie talatala po o lala uila.

E tusa ai ma le puipuia mai le malulu, ua lava lea e mulumulu ai le palapala, talu ai o lenei ituaiga o le taumalulu-faigata.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, ina ia mafai ai ona avea ma se tagata e maua se "Foafia Sili," e le lava le na o le totoina o se laau, e tatau foi ona tuʻuina atu ia te ia le tausiga lelei. I lalo o le tulafono faavae ma tulaga o le tausiga, o lau pele e sili ona e fiafia i ai o le a faafetai ia te oe i mea manogi ma suamalie fua o le la.