Laʻau

Rhododendron pink hybrid

Ropodendron lanu piniki - o se togavao togavao i le tautotogo. O fuga sili ona lalelei o fugalaau e mumu ai le manogi o le meli, na sosolo ai le vao atoa. O se laau ua fausia i foliga o se togavao po o se laau. E masani ona mitamita le tele o ituaiga o laau i le va o le vao: mai i le lanu piniki i le fugalaau susulu, mai le lilac i le pulu paʻu, mai le paʻu paʻu i le moli manogi, paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le paʻu lanu. O nisi vailaʻau e faʻafefiloi ai ni ata se lua i luga o gaʻo.

Suavai faʻamatalaga

Homeland Exotica Le mamao i Sasae ma Amerika i Matu. I totonu o le vao, o loʻo maua foi i le Caucasus: i totonu o gorges o Dombai, o tulaga lelei na faia mo ia e ala i le natura. E le mafai ona i ai se sui faʻavaomalo masani i le vevela. Ae o le rhododendron o le uʻamea sa faia lea e mafai ona tatalia ai le vevela o le vevela o le -30 ° C.

Tupu o togalaau

O le tupu o le faatoʻaga e fuga mai i le tautotogo o le tautotogo, i le taimi lava e tasi e fuga ai fugalaau, ma ua amata ona lafoina i latou i le taumafanafana. Busu e oo i le 2 mita le maualuga e ufiufi i fusi o lapisi lapopoʻa (e oʻo i le 8 cm le lautele) fugalaau. Latou te fiafia i mata mo le tusa ma le tolu vaiaso tumau.

O laulaau e lanumeamata lanumeamata, i le tautoulu latou te liu ulaula. Faʻalagolago i le ituaiga o laau, o foliga o laulaau e mafai ona faʻalelei, lapotopoto, ovoid poʻo le tao.

Mo faʻamatalaga! O laulaau o ituaiga e masani ai rhododendron e iai mea manaia - i aso malulu ua feliuliuaʻi i totonu o ogaumu.

Ituaiga ma ituaiga o aganuu

Rhododendron Yakushiman Percy Weisman

Ata matagofie o le rhododendron pink ma la latou faamatalaga:

  • Pink Deligt o se faʻaopoopoga faʻapitoa o peteliki piniki ma se lanu samasama i luga o se tasi oi latou. O nisi taimi e talitonu ai o le mumu lea o le rhododendron, talu ai o pulupulu o lenei togavao e maua ai se lanu mumu. Inflorescences e le telē tele - e oo i le fitu fugalaau i se fusi. O le vao e toʻa, e maualalo i le 1.4 mita le maualuga. A maeʻa ona totōina, e manaʻomia e le laʻau se fale mo le taumalulu;
  • Roseum Elegans - sili ona lanu piniki-lanu violē, e aoina mai le 15-17 fugalaau tetele. E iai ni laʻau mumu lanu mumu. O le vao, faʻamaʻalo vao e lelei tele le taumalulu taumalulu;
  • O le ituaiga o le Rhododendron ei ai le fugalaau lanumoana o le toʻalaiti, e aoina i nai pusa laititi o 6 pi. Fugalaau e tusa ma le masina. O le laau e tupu tele lemu, taumalulu-malosi, ausia se maualuga o le 3 m;

Tulaga Elegance lanu piniki

  • Irena Koster - fugalaau lanu piniki ma se lanu moli e aoina i ni nai launiu i luga o nei laau afu. O le vao e maualuga le maualuga 2.5 mita, e iai se malosi malosi, e tufatufa atu i totonu o le au fai togalaau;
  • Robert de Belder. O le lanu ofoofogia o lenei vao na manumalo ai le tele o fai togalaau. Fugalaau suamalie suamalie e teuteuina i le fusi vine. O fualaau e aoina mai e fugalaau e 20, e faʻaalu ai se manogi manaia. O le vao vao e tupu i le 1.5 m le maualuga;
  • Humboldt o se tuufaatasiga le masani ai o palu lanu mumu eletise faatasi ma se mamanu lanu i luga o le paʻu mumu-paʻu. Fugalaau tetele e oo i le 8 cm le lautele e aoina i fusi o 20 pcs. O le tele o le vao vao Humboldt rhododendron e le tele foi - e oo i le 1.5 m;
  • Iunivesite o Helsinki - Fugalaau e ono-petal fugalaau e piniki. O le teuteuga o se moli moli ma ni paʻu paʻu, o le pito o le petals e vaʻaia. Helsinki rhododendron o le vao e le silia le tasi ma le afa mita.

Humboldt Inflorescence

Tofiga

Caucasian rhododendron i luga o mauga: pe a fuga mai

E matua faigata lava ona tupu fatu fatu o le rhododendron i le fale, o lea e faʻaaoga ai e le faifaatoaʻaga isi metotia.

  • Laʻau. E seleseleina selesele i le taimi o le teuteuina o le vao pe a uma ona fuga. Mo se mea e sili atu ona mafai ona maua, e tatau ai ona faʻaogaina le vavaeina o se mea e faatupuina ai le tuputupu ae mo se aso. A uma ona totoina pusa i totonu o ipu e tumu i le faʻafefiloi o eleele, e pei o se fugalaau matutua. O aʻa muamua e aliali mai i le va o le 5-6 vaiaso, o aʻafiaga atoa e tusa ma le 3 masina.
  • O se auala vave atu o le tuʻuina atu. Ua kiliina pana i le palapala, ma faatonutonuina lona tuputupu ae. O le tupuga e tupu pe a mavae le 2 masina, ma i le tautotogo o le a saunia le togavao mo le luluina.
  • O le isi auala faigofie o le vaevaeina o le togavao. O se tagata matua matua na te lafoaia le tele o vine mai le aʻa, lea e vavae ese mai le tasi. Talu ai o aʻa o le rhododendron e matua leaga lava, e tatau ona e faia ma le faaeteete, taumafai e faʻaleagaina nai ni aʻa e mafai. A vaeluaina le vao, e ono afaina ai le tina.

I totonu o le avanoa avanoa o le a pauu ai se talavou talavou i le mavae ai o le 2.5 tausaga

Faʻamasinoga

E faʻapefea ona faʻalauiloa le rhododendron: faʻavalava, i totonu o le atunuʻu

O le taimi sili mo le totoina ma le toe totoina o se laau totogogo. A o leʻi faia lenei mea, e taua le faʻamautinoa e ausia e le nofoaga mea e manaomia mo le tuputupu aʻe faʻalauiloa matagofie:

  • o le susulu o le la e leaga i se togavao;
  • o talavou ma matutua matutua e le fiafia i faʻataʻitaʻiga.

O le mea aupito sili ona taua i le tuputupu ae malosi ma le totoina o se togavao o lona totoina. O le nofoaga o le tuputupu ae filifilia e taua tele, o lona lua sili ona taua o le eleele.

  • E fiafia Rhododendron i le eleele oona. I le toesea o ia, o le au fai togalaau i taimi taʻitasi vai vai i vai ma citric acid.
  • O le lalolagi e tatau ona lafoaʻi, lelei ma e aunoa ma le faʻaogaina o le vai. E tatau ona aofia ai peʻa, oneone, eleele laupepa ma le mea faʻapipiʻi.
  • Ia mautinoa e totō se alavai faʻavaivai o piliki malepe ma se maualuga o le 10 cm pe a totoina.

I le totoina o le rhododendron, o le lua e faia i le loloto o le 70 cm 2/3 o le paluga ua sasaa atu ma ua tuu se paʻu i le ogatotonu e tuu ai le fatu. O le tilotilo i luga ma le eleele, e tatau ai ona taʻalo i luga le eleele palapala lelei. A maeʻa ona totō, e mafai ona e faʻasusuina le vao ma le faʻaaogaina o minerale. E taua foi le faia o se taimi malolo mo le fausua faataamilo i le togavao.

I le fatuina o le fatu, e tatau ona mulimulu ile palapala ile nila poʻo le peʻa

Taua! Ina ia mafai ai e le fatu laau ona maua aʻa, e taua le tuu o le ū i le maualuga o le 2-3 cm mai le eleele.

Rhododendron Care

Afai e totoina le tupu o le togalaau ma galo, ona le toe ola lea mo se taimi umi. O le tausia o se rhododendron e le faigofie, aua e manaʻomia ai le gauai atu i taimi uma.

Teuteu

Taua! O nofoaga e seleseleina e tatau ona togafitia i se pusa faʻapitoa faʻatoʻaga poʻo se fesuiaiga.

O le teuteuina o le tautotogo e mama foi, o lona uiga o le aveeseina:

  • pine uamea;
  • lala matutu;
  • fufulu o latou paʻu i le taimi o le taumalulu;
  • lapisi ma faaleagaina lala.
  • o le malosi malosi o lala o le vao.

Rhododendron i le tautotogo e manaʻomia le teuteuina e fai ai se togavao ma faʻaleleia ai le fugaina.

Pe a teuteu se togavao, e taua le togiina o le pito i luga o lauʻau, faʻataʻitaʻiina le faʻalauteleina o laʻau ma foliga vaaia o le laau.

Faʻalogo lelei! I ituaiga eseese, o le teuteuga e faia pe a uma le faʻavaeina o fatu e fuafua ai poʻo fea lālā e manaʻomia ona aveeseina.

A maeʻa ona toto, pe a mavae le lua vaiaso, e taua le aveese uma o lala laau mama ina ia leai se malosi o le togavao i luga o le fatuina o fualaau aina ma fatuga o fatu. I le nofoaga o se faamalu malu o fugalaau, e 2-3 ituaiga fou e masani ona tupu.

O le teuteuga mulimuli e faia i le tautoulu e aveese ai ni laʻau tele. E le gata i lea, ua faia le faʻataʻitaʻiga e faʻafefe ai vao, puipuia i latou mai aʻafiaga o le malulu ma matagi.

Faʻaiga ma fafaga

I le taumafanafana, e manaʻomia e le vao vao le maualuga o le susu, ae aunoa ma le faʻavaveina o vai. O le faʻasalaga e faia i lalo o le faavae, i aso vevela e mafai ona e faʻamalolo le vao. O le faʻamauina o le eleele pe a uma le susu e le aoga, e pei o aʻa o le vao e papaʻu ma faigofie ona faʻaleagaina. I le laei pito i luga mo le piniki rhododendron, e lelei tele le faʻamafanafanaina o minerale. Mai ia Me ia Iulai, e faʻaalua ona faʻaaoga faʻamaʻi fagota i le masina. E manaomia foi e le laau pe a uma ona teuteuina (sei vagana ai le autumn).

Autumn Care

Talu ai ona o aʻafiaga o aʻa i le eleele, e taua tele le ufiufi i latou i se mafiafia anufe o mulch. O taʻavale e fusia i le twine ma ufiufi i lala paʻu. E tatau ona ufiufi pine tetele i le paʻu. E le manaʻomia e fale le malulu vao.

Taua! O se fatugaina talavou, e tusa lava pe o le malulu, e tatau ona aofia ai tausaga muamua mo le taumalulu.

Maʻi ma meaʻai

Ma le tausiga lelei, o le laau e seasea ona maʻi ma tosina mai meaola faalavela. Mai maʻi e mafai ona aafia ai se aganuu:

  • afu e faaleagaina ai aʻa o le laau. Latou te tupu i eleele mamafa ma le tele o susu. O laau toto e tatau ona togafitia i le fungicide ma faʻasalalau le tuufaatasiga o le palapala ma le faiga o le faʻamamaina;
  • eleelea paʻu, sola mushroom. O lanu e ufiufi i lanu paʻepaʻe, paepae poʻo le enaena. O iinei o le sese o le a le talafeagai ai tuutuuga o le taofia i tuutuuga o le malamalama, taumafa tele po o le mafiafia o eleele;
  • chlorosis. E tupu ona o le le lava o eleele lelei. I le taumafai e faʻaali atu o le eleele e maualalo le eletise, o le a faʻaaogaina e le vao vao le lanu i lanu samasama ma taofi ai le tuputupu ae o ni vaovao fou.

E faasaina le felafoaʻi o fugalaau i le taimi o le fuga, pei o mea oona e afaina ai pi ma isi iniseti

<

Ole tele o faʻamaʻi pipisi i le rhododendron e mafai ona e maua ai ni 'ie, pusi anufe, moa azalea ma anufe paʻu. Mo pailani taʻitasi o loʻo i ai se auala e pulea ai, lea e tatau ona faʻaaoga e tusa ai ma faatonuga.

Rhododendron - o le mea sili ona matagofie o le vali

<

Pink rhododendron o se laau matagofie ma matagofie. Ma e ui lava ina e afaina ma e le fiafia, ae tatau lava ona ia nofo i le togalaau. O se lalelei matagofie o lanu ma se vateatea tele o ituaiga e mafai ai ona e filifilia se laʻau matagofie mo faifaatoaga uma.