Laʻau

Laʻau o le Lassock - fugalaau fugalaau, totoina ma tausi

I totonu o vaomatua e mafai ona e vaʻaia le mutia o lanu lanu meamata lanu paʻepaʻe. O ona laʻau e pei o vao. O lenei mea totino o se upega tutuli, i le Latina "Lamium", o le isi igoa mo le taʻavale. Tamai Mamoe o se mea e maua mai i le eleele. O le tele o taimi, o se mea e masani ai, ma e le masani ai ona taʻi taʻitasi.

O a foliga o le laau?

O le mutia Lamiaceae o le aiga o Lamiaceae. E silia ma le 3,500 ituaiga. E tusa ma le 30 ituaiga o meaola. E iloga i lanu o tumutumu ma foliga o laulaau. O se tulaga iloga o nei laau toto mai isi sui o le fuga i fugalaau e lua. Lalo o petalima e lima, ua maeʻa maeʻa. I luga, o petals e fusi i vaega.

E foliga foliga foliga

O le aʻa e fa foliga. E tele laʻau e tutupu i luga. O aʻa ei ai foliga fetolofi. O aʻa e oʻo atu i le maualuga o le 15-45 cm. E fuga mai fuga mai May ia Setema.

Faamalologa meatotino

Le Tamai Mamoe e le o aofia ai i le fale talavai o le Rusia. Ae ui i lea, o ona meatotino o loʻo aʻafia i suʻesuʻega malosi. Ua faamaonia le saienitisi e faapea o oloa gaosia i le cleritine e faʻaaogaina e pei o le hemostatic, anti-inflammatory and hypotensive.

Taua! O aoga aoga o le laau o loʻo fesiligia e fesoʻotaʻi ma ona mea faʻakonei.

O tannin e aofia ai tannins. O loʻo i ai a latou mea faʻapipiʻi, lea e fesoasoani i le paʻu e faʻamalamalamaina ai o ia i le tele o mea faʻaleagaina: urticaria, eczema, ma isi. O se mea sili lea ona faʻamoemoe. O le i ai o flavonoids e mafai ai e oe ona faʻamalosi puipui o capillaries ma faʻaitiitia le toto.

Leai ni mea leaga na maua. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e faʻasaina pe afai e maualuga le faʻamalosia o le toto ma le faʻasalaga masani. O le faʻamaoni faʻamaoni i le aveina o lenei laau i le taimi o le maitaga, aua e faʻatupulaia ai le ono mafai ona tupu se faʻalavelave.

Tala otooto

O le fanau mai o le crypt o Europa, Asia ma Aferika i Matu. O le tele o ituaiga meaola e ola i le salafa o le lalolagi e pei o vao, e afaina ai le faatoaga. Ae ui i lea, o nisi ituaiga o meaola e faʻaaogaina e pei o ni mea teuteu.

O le igoa "Lamium" na faia e le faifilosofia o Pliny. Na ia faia ni manatu e uiga i le amataga o lenei igoa:

  • mai le Eleni "Laimos" ua faaliliuina o le "gutu-ootia";
  • se isi faaliliuga faaliliu o le "vaeluaga tele";
  • Lamia o le igoa o le masiofo Lusi. E foliga mai i le talafaasolosolo e pei o se moa e 'ai lana lava fanau. Fagalo foi e le Tamai se bumblebee po o se pi sa nofo i luga o se fugalaau i tua o le nectar.

E ui lava i le tutusa ma le gaogao, e le mumu, o loʻo i ai ni manogi vaivai. Ae ui i lea, o le laau o loʻo i ai se manogi mamafa ma le manogi. Masalo o lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea o le tuliesea o manu mai ia i latou lava. E le 'aina foi e le fagota lenei mutia. E le gata i lea, e foliga tutusa ma le upega tafailagi. O le laau ua salalau i vaomatua, laufanua, i nofoaga malulu, lata i puipui.

Faʻamatalaga o Eseesega

Tamai Mamoe Faʻapitoa - Laʻau ma Tausia

Eseesega e mafai ona taʻitasi, taʻilua, ma faʻaleleia. O ituaiga e eseese i le lanu ma le tele o laulaau.

O ituaiga o cloves nei o loʻo maua:

Tamai mamoe lanu viole

O le carapace e lanu viole, po o le carapace e piniki, o le carapace e lanu viole. O petals ei ai le paolo o le piniki po o le paʻepaʻe. Fugalaau e leai se aoga. E tupu ile 1-2 tausaga. Fuga mai ia Aperila ia Setema. O laulaau o loʻo i lalo o loʻo taamilomilo i luga o'usiʻumi umi, ma le pito i luga i le foliga o se fatu i luga o puʻu. E mafai ona e faʻateleina le clover i le avanoa e tatala ai ile vaevaeina o le vao.

Loto ata

Lafu Mamoe

I se isi auala ua taua ai o le motusia. O le igoa Latina o le "Lamium Maculatum". Fugalaau ei ai se lanu piniki po o le pulu lanu. O le umi e 2-3 cm. E fuga mai mai ia Oketopa. I le maualuga, e mafai ona tupu e oʻo atu i le 70 cm. O laulaau ei ai sina foliga lalelei ma le lanu uliuli. E mafai ona e faʻateleina e ala i le vaevaeina o le vaomatua, tuʻuina poʻo le tipi.

O le fugalaau e masani. O le tele o ituaiga o ituaiga popo na gaosia:

  • vasega Bekon Silver. O le siliva o le lanu violē poʻo fugalaau lanu ma laʻau siliva. Aua o lenei mamoe siliva eseese ua valaauina foi;
  • o se isi ituaiga lauiloa o le Golden Anniversary. O le auro o le University e ola i le 0.2 mita le umi. O lau lanu lanumeamata lanumeamata ma se fasi siliva;
  • White Nancy ua lauiloa foi. White Nancy o laʻau siliva ma fugalaau paʻepaʻe;
  • vasega Purple Dragon. O le tarako e pisi-lanu violē.

Paʻu mamoe paʻepaʻe

Tamai Mamoe e samasama pe zelenchuk

Latin igoa o le "Yellow", "Luteum". O fugalaau e samasama, e aoina i whorls. I luga aʻe o laulaau ei ai se foliga o le fuamoa, ma lalo o le tolu-lobed. E fuga mai ia Me ia Oketopa. O le fugalaau a Zelenchuk o se laufanua lauiloa. E mafai ona faʻaleleia le laau i le vaevaeina o le vao, tipi poʻo le tuʻuina atu.

E i ai le tele o lenei ituaiga Pride. Eseesega le maualuluga e faʻaaoga mo mea teuteu.

Tamai Mamoe eseese

Laʻau tele. Fugalaau ma fugalaau lanu samasama, e lanu meamata ma lanu samasama-lanumeamata. E mafai ona faia le toe gaosia e ala i le vavaeina o le vaomatua, tipi poʻo le tuʻuina atu.

Lafu mamoe

Matagofie. O laulaau o loʻo mimita ma fuamoa. Manoa i autafa o le lau. O fugalaau e paʻepaʻe paʻepaʻe. E mafai ona e faʻaaogaina auala nei.

Faʻalogo lelei! Folatila o loʻo i ai ituaiga sili ona fiafia i ai ituaiga ituaiga eseese. E faʻaaogaina e avea ma fanua e faʻaogaina ai avanoa avanoa poʻo se isi vaega teuteu. E sili ona totoina le laau mai 'au ma geyhera.

Lamium e mafai ona avea ma se mea teuteu o moega fugalaau tetele. E mafai ona tuʻufaʻatasia i ni mea faʻafefiloi ma ferns poʻo tumutumu. O nisi vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina i le amataga o le tautotogo, pe a le o fugalaau fugalaau i le togalaau. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei mana, e mafai ona e toe faaolaolaina tulimanu pito mamao o le togalaau, o le eleele e lata ane i le vao ma tuaoi. O le laau foi e ola lelei i tafatafa o maa, o lona uiga, e fetaui lelei lelei i se mauga mauga pe i totonu o se togalaau papa. E mafai ona e totoina se fugalaau i tafatafa o daffodils, hyacinths, tulip tulimanu. E mafai foi ona tupu i totonu o koneteina ma pusa lapoa o se vaega o le tuufaatasiga.

Tamai Mamoe i mamanu

Lautele tausiga lautele

O le fugalaau o le totipolo e tupu tele vave. E tele taimi e sese ai mo se vao. E tatau ona tausisi i tulafono o le totoina ma le tausia o paluga ma isi meaola, ina ia mafai e le fale ona teuteuina le mamanu.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Paʻu mamoe paʻepaʻe (faʻataunuʻu) - faʻamatalaga o se fugalaau

O lenei laau e tatau ona faʻainuina e le aunoa ma sili atu. Ae ui i lea, e le tatau ona faatagaina le faʻavaivai o vai i aʻa. Aʻo vevela i fafo, o lau e amata ona magumago ma paʻu. E mafai foi ona faʻaalia pana.

Filifiliga eleele

Ina ia totoina le fugalaau e fesiligia, e tatau ai ona pala ma susu le palapala. O le eleele e tatau ona i ai se aofaiga tele o meaʻai. Afai o le tele o meaʻai e maua i le eleele, o le a amata ona tupu vave le laau, lea o le a faʻalavelave ai i le tupu aʻe o isi faʻataʻitaʻiga.

Taua! I luga o le eleele humus, e fugalaau lelei le fale.

Filifiliga nofoaga ma le malamalama

O lenei fugalaau e le lelei i le tausiga ma le galueaina. E mafai ona totōina i soʻo se nofoaga ma se paolo malulu. Tulaga lelei i tafatafa o vaomatua i luga o puipui poʻo puipui.

Fertilizers ma le faʻasusu

I le amataga o le tuputupu ae, o le fugalaau e tatau ona fafagaina i ituaiga vai o fugalaau. Mullein poʻo mea faaopoopo o minerale e mafai ona faʻaaogaina.

Taua! E le mafai ona e ave faʻamalosi i luga o laei. A le o lena, o le fugalaau o le a tupu tele ma liliu atu i se vao, lea e faaleagaina uma ai laau i lona ala.

Maʻi ma meaʻai

Spathiphyllum - ituaiga o fugalaau, o se faʻamatalaga o foliga o latou foliga
<

O le laau o loʻo fesiligia e faʻaumatia ai vao uma i totonu o le avanoa o lona tuputupu aʻe. A oʻo i le taumafanafana e tele timuga po o le susu e tumau i laulaau mo se taimi umi, e ono oʻo mai se maʻi faʻaleaga. Afai e vevela le taumafanafana, e mafai ona taʻitaʻia i le mea moni e aʻafia e fuga papaʻu ma laʻau le fugalaau. Leai se mea e sili atu ona lamatia o le apogaleveleve. Afai e maua ni faailoilo o le faʻamaʻi poo ni togafiti o siama, ona tatau loa lea ona togafitia le laau i vailaau iniseti ma togafitiga faʻavae.

E ola lelei Lambweed i vaomatua, ae faʻaaogaina o se teuteuga mo se togalaau togalaau. I le tausiga, e le lelei, ae e aoga le puleaina o lona tuputupu ae ina ia le mafatia nisi laau ona o lona tuputupu ae malosi.