Fua o le gaosiga

Le fafine gaʻo: o faʻafitauli o faʻamaʻi ma meaola faalafua

Jade, poʻo Crassula (Crassula) - laau o le aiga Crassulalea e tusa ma le 300 ituaiga. O le tele o ituaiga o meaola o loʻo nonofo i Aferika i Saute. O loʻo faʻapenaina i totonu o falemautotogi ma greenhouses. O le ituaiga o galu - Crassula portulata, e lauiloa o le "laau tupe", o se tamai laau ma se uʻu mafiafia ma lanu paʻu lanu e pei o tupe siliva.

O le gaʻo fafine e tupuga mai i totonu o meaʻai i totonu ole fale, faʻasaʻo i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E seasea ona maʻi, ma o faʻamaʻi e masani lava ona tupu ona o le le tausia lelei o Crassouleus. O faailoga taua o se mea sese i le laau o loʻo faʻamaluluina, samasama ma paʻuʻese o laʻau, o foliga vaaia o stains i luga o latou.

E te iloa? I tagata ua talitonuina o le sili atu ona matagofie ma le maloloina o le laau tupe, o le sili atu o le malosi ma le laʻau, o le tele o tupe e mafai ona tosina atu i le fale o loʻo nofo ai.

Laʻau mama i le vevela

O mafuaʻaga autu e mafai ai e le tupe ona afaina le tele o le suavai, le lava le malamalama ma le le taliaina o tulaga vevela. O le mea lea, afai e te maitauina o laulaau o lau laau na amata ona vaivai, atonu na e lolofia. I lenei tulaga, e tatau i le sweatsite ona vave tuuina atu fesoasoani muamua, aveese le mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma vave amata togafitiga.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona aveeseina mai le ulo ma suʻesuʻeina lelei le aʻa. Afai e maua se aʻa laiti o aʻa pala, ua aveeseina. Tipi ma laʻau uma e aʻafia i le pala. Afai o le tele o aʻa ua pala, ua aveeseina i taotoga. Rhizome fufulu i lalo o le vai. Ona tipiina lea o aʻa ma laulaau ma ni faailoilo o le pala i se naifi. O vaega e lilo i le malala.

Ua totoina le laau i totonu o se fagu fou ma se mea fou fou. Liligi i luga o le vailaʻau carbenda. Ona tuu lea i se mea susulu, aloese mai le susulu o le la i luga o le laau. Faʻamama faʻaleleia pe a uma ona oʻo le laau. I le lumanaʻi, taumafai e puleaina le eleele i lalo ifo o le paluga e le susu tele.

E taua! Afai o aʻa uma e aʻafia i le pala, e mama ma pogisa, ona tuai tele lea ona lavea le laau. E le gata i lea, o le a le mafai ona toe faʻaaogaina le laau faʻatasi ai ma faailoilo o le pala i lalo o le ogalaau.

E pa'ū le gaʻo gaʻo

E tele mafuaʻaga e lafo ai laʻau. E mafai ona avea ma se faʻagasologa masani. E masani lava mo se laau tupe e faʻamaʻa lau lau tasi i le lua tausaga. Afai e sili atu ona matauina le paʻu o le laʻau, ona e gauai atu lea i le susū o le palapala ile palapala, atonu e te toe faʻafeuiaʻi.

Faʻasaga ile vai malulu o se tasi lea o mafuaʻaga e mafua ai ona pau lau lau.

E taua! O Krassula e tatau ona faasūsūina i se vai mafanafana ma lelei..

E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o lau o le leai lea o le susu. E mafai ona maitauina lenei tulaga i le vaitau o vevela vevela ma vevela. Faʻalogo lelei i le palapala: afai e matutu, pe afai ei ai se faʻalavelave faigata ile luga, aemaise lava mo se taimi uumi, o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le mea o le a amata ona faʻavaivaia laʻau i luga o Crassule ma e le pine ae paʻu.

Afai e maua e le tagata gaʻo le malamalama sese, e masani ona susunuina i le susulu o le la, o le a ia faʻamanatuina ia te oe le lanu mumu o laulaau ma lo latou paʻu vave.

Black circles i laulaau

E sili atu le leaga o le pala i lau o le la, e mumu, e faʻaalia i latou i foliga o le uliuli. I lenei tulaga, e tatau ona tuu le laau i se nofoaga fou malamalama, lea o le a le susunuina e le la. O pepa o loʻo aʻafia e tatau ona aveeseina.

O le fafine gaʻo ua mamae, liliu lanu samasama ma faʻagogo

O nei faʻaaliga e foliga mai e faʻaalia ai o le tupe e vevela. E masani ona tupu lenei mea i le taumafanafana. I se taimi faapea, o le a sili atu le lagona o Krassula i le ea fou, o le a sili atu pe afai e te lafoina i le faapaologa, loggia, terrace, ma le fanua i le taumafanafana. E mafai ona faia lenei mea i le tautotogo. Faatasi ai ma se tulaga se tasi - o le nofoaga e tatau ona susulu, ae le o lalo ifo o ave saʻo o le la.

Aisea e le tupu ai le gaʻo gaʻo

Afai na e maitauina ua le toe tupu lau laau tupe, atonu e tolu mafuaaga:

  1. Le maua saʻo le gafatia mo le tulaʻi mai o le tamaʻitaʻi - e laʻititi lava.
  2. E manaʻomia e le gaʻo gaʻo se gaioiga, talu ai o le mea na totōina ai o ia na laʻititi mo le atinaʻe atili o aʻa.
  3. Pests osofaia osofaʻiga.
Na pau le auala mai lenei tulaga o le faʻavasegaina o le laau i totonu o se isi atigipusa ma i totonu o se eleele fou. A oʻo i le faʻavasegaina e tatau ona suʻe le rhizome mo le pala ma parasite. Afai e manaʻomia, e tatau ona togafiti ma fomaʻi.

E te iloa? O le tupe o se laau e le saogalemu ona o lona mea o loʻo i totonu o ona lau.

O le fafine pala

O nisi taimi e mafai ona pauu se fafine gaʻo i le tasi itu ma pau. E mafua ona o le aʻa o le laau e le matua tupu tele. A o totoina Crassula, e tatau ona filifili lautele, ae le o ni atigi pusa loloto. Mo le mausali, e mafai ona e fufuluina le palapala ile laulau papa.

Lanu mumu-lanu po o samasama i luga o laʻau momona

Brown, lanu enaena ma le paʻepaʻe i luga o laʻau o Crassula o loʻo faʻaalia ai le toilalo o le faʻaleagaina o le fatu. O le togafitiga o se maʻi afaina i le taimi muamua e tatau ona faia e fomaʻi, e mulimuli lava i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Afai ei ai ni lanu mumu-lanu po o samasama, o le taunuuga lenei o le olaga o iniseti, o meaola faalavela o iʻa gaʻo, ma le taua faasaga ia i latou e aofia ai:

  • gaosiga o masini (aveese faʻamalositino o meaola mai laʻau e faʻaaoga ai se pulumu poʻo se sipuni o le cotton ua tuʻuina i le kerosene, ava malosi poʻo se iniseti);
  • togafitiga o laʻau i vai paʻu;
  • faʻapipiʻiina o le iniseti.
E tatau ona toe faia le faʻasalaga i le tasi vaiaso i le vaiaso seia maeʻa atoa le parasite.

O le talita o se iniseti laitiiti (e oo i le 5 mm), o loʻo ufiufi i luga ma se talipupuni e talitutusa ma se atigi salati. Latou te faʻalagolago i laulaau, ola ma petioles o le laau. Faʻasolosolo ona faʻavaivaia le faʻaleagaina o lenei tamaʻi meaʻai. Faʻamama muamua ona pisipisia, ona lanu samasama ma paʻu ese. Afai e le amata togafitiga le taimi, ona mafai lea ona leiloa le laau.

Lanu samasama i luga o laʻau momona, apogaleveleve i le va o lau.

Faatasi ai ma lenei natura o tulaga ma le i ai o se upega tafailagi, masalosaloga e tatau ona pau i luga o le apogaleveleve, o le fili a le isi fili. O nei iniseti microscopic (0.3-0.6 mm) o le lanu mumu ma paʻu e valu (e ui e mafai ona fesuiaʻi le lanu). I luga o le upega tafailagi, latou te taoto ai fanau. Latou te fafaga i totonu o mea totino laau.

O le taunuuga o le sabotage o le siakiina o le tulaga o le tupe, o le faaitiitia o lona puipuiga. I le faʻaopoopoga, o le apogaleveleve e leaga ona o se avega o faʻamaʻi, e pei o le lauulu enaena.

O le faʻaauau pea o le togavao ma le tausisia o le maualuga o le manogi o le ea i totonu o le potu o le a avea ma puipuiga lelei o le faʻaalia o lenei meaola. Ina ia foia lenei meaola, faaaoga togafitiga ma fasimoli ma vai, fualaau faasaina "Aktetik", "Fitoverm", "Aktofit", ma isi.

Fuga o laʻau-paʻu i totonu o laʻau o laʻau, i luga o le aʻa aʻa ma i luga o pou

O lea uiga o le faʻailoga ua faʻaalia ai le i ai o se mealybug i lau laau tupe. O nei iniseti paʻepaʻe paʻepaʻe, 3-6 mm le lapoa, inu le sua o vine ma laulaau laiti, ma o se taunuuga o le a latou le toe atiaʻe ai, pala, ma pau lau lau.

Faʻasalalau laititi o le meaʻai, e ave i se masini faʻaaogaina e faʻaaoga ai se pulumu e faʻamamaina i vai paʻu. Ona togafitia lea o le laau atoa i se fasimoli solution. Afai ei ai se osofaiga tele o le mealybug, e tatau ona togafitia le laau ma Akktelik, Calypso, Fitoverm, Biotlin, ma isi.

Ina ia aloese mai faʻamaʻi o le laau tupe ma a latou togafitiga, e tatau ona faia ni puipuiga e puipuia ai ma faʻatinoina ai fautuaga i le totoina ma le totoina o le laau.

E i ai le talitonuga afai e maʻi se tagata i totonu o se fale e ola ai le aʻa, o le a amata ona mamae le laau ma tafiesea laʻau. A maeʻa ona toe malosi se tagata, e toe foʻi mai foʻi le tupe i ona foliga vaaia lelei. Ae ui i lea, e pei ona mafai ona tatou vaʻai, o le mafuaʻaga o le paʻu ma le faʻapalapala o laʻau o le faʻamaʻi moni lea o le tagata gaʻo. A maeʻa ona iloiloina a latou mafuaaga, o le a vave ona e faʻaaogaina mea leaga, fesoasoani i le laau ma faʻasaoina mai le faʻaumatiaga.